Perfidul Albion - sau despre ipocrizie

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

iarina,circul asta a fost facut si cind li s-au dat drept d emunca polonezilor,cehilor si mai stiu eu cui.

Romanii sunt doar la rind acum,nu are nimeni ceva deosebit cu ei.

Si in Germania au fost aceleasi temeri,aceleasi tipuir d ediscutzii cind li s-a dat drept d emunca celor de mai sus si vor fi cu sigurantza cind li se va da drept de munca romanilor si bulgarilor.

Am spus inca d ela inceputul acestui subiect,fortza d emunca din este este fortza d emunca ieftina(nu totdeauna bine calificata)care trage in jos nivelul de salarizare.

Sunt sigura ca aceleasi"isterii"au fost si-n Polonia ,si-n Cehia si-n Slovenia ,pentru ca aceleasi rectzii au fost si atunci.

Sunt si foarte multe exagerari ale presei,interpretari false,eronate cu scopul de a incita(vezi articolul cu doamna controlata"pe nedrept"),realitatea s eprezinta cu totul alta.

Ma indoiesc sincer ca un roman bine calificat,competent va fi refuzat pe motiv de natzionalitate.Si l fel de sigura sunt ca romanii integratzi,cu loc d emunca,casa ,familie ,platitori de taxe,iar nu vor fi "progonitzi"pe motiv de natzionalitate.

Si nu cred ca-s visatoare si lipsita de realism.Traiesc de ceva timp in occident ca sa stiu ce si de ce deranjeaza.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu nu vad de ce aceasta campanie ar fi o piedica la adresa oamenilor capabili. Daca un roman capabil vrea sa emigreze si nu-i pe gustul lui "sezatoarea britanica" pai are tot mapamondul la dispozitie sa se stabileasca unde vrea.

Clasa politica soareci mananca oriunde s-ar afla. Cameron si-a luat niste suturi din City pentru ca nu aputut conserva castigurile fabuloase ale finantistilor englezi (pe vremea cand "Mercozy" i-au dat doua la picioare) si acum face si el ce poate sa recastige teren electoral.

Iar vaicareala asta cu "vai ce ne fac englezii noua romanilor bine intentionati, harnici platitori de taxe" ma duce cu gandul la campania anti basarabeni pe care o serie de fituici de 3 lei din romania au promovat-o si la care o droaie de romani au percutat... de unde se vede adevarul din zicerea "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face"... si de aia n-are ursul coada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Andacos de acord cu ce spui tu. Asta incercam si eu sa spun cumva: ca a fost acelasi circ si cu polonezii si pana la urma va trece. Insa vom vedea care vor fi consecintele.

Andries n-am zis nicaieri ca suntem toti cinstiti si nedreptatiti. Am spus ca generalizarile fac rau tuturor si ca e unfair ce se intampla. Pt.noi ca natie. E normal sa nu ne convina si sa dezbatemSi sa stii ca discriminari sunt. Mai putine in zona oamenilor foarte calificati, dar tot sunt. Daca te angajeaza, te canonesti dupa aia la munca cu diverse prejudecati si e musai sa depui munca dubla de convingere. E obositor. Eu lucrez intr-o corporatie si prin natura job-ului calatoresc mult. Mi s-au pus cele mai tampite intrebari de-a lungul anilor cand auzeau de unde sunt. De la o vreme s-au rarit. Nush care o fi cauza, avand in vedere campaniile din ultima vreme. inca ma nedumereste. Am remarcat ca europenii au cele mai mlte prejudecati: in US sunt mult mai relaxati si deschisi, iar in Asia sunt de-a dreptul incantatori. Bine, chestie de cultura si nu numai in aceste cazuri care ar putea fi subiectul unui alt topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Si daca gresesc, poate ma corecteaza Nada, dar ea nu a zis ca nu sunt si parti bune in UK. A aratat si partile mai putin bune pentru ca restul de residente in UK s-au ocupat doar cu descrierea partilor bune. Eu nu o vad neaparat ca un slander ci cu corectarea realitatii. Orice tara are partile ei bune si partile ei rele. Am si eu nemultumiri despre US asa cum am fost foarte fericita legat de unele aspecte ale vietii de aici.
Si nici una dintre noi nu a zis ca Romania e Raiul pe pamant dar e un rai "secret", dar nici nu putem nega ca sunt si parti bune la ea.



Madalina
mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"




Eu,ca persoana care nu traieste in uk(deci n am habar cu ce se manaca traiul in uk,cum sunt sau nu sunt englezii) ,cred ca niciuna din fetele care traiesc acolo, si au intervenit la subiect nu vor...(fiecare dupa caz) sa defeimeze,sau sa ne induca in eroare si sa puna pe tapet o fata falsa a realitatii. realitatea nu este absoluta ,fiecare din ele au propria realitate..mai obiectiva sau mai subiectiva.realitatea lor este data de xperientele lor personale,de caracterul lor,de n factori .deci, nu stiu daca cineva poate" corecta realitatea "celuilalt.
Si ma bucur ptru fetele care, poate, "au ochelari roz" si acestia nu le lasa sa vada "realitaea reala"...ma bucur ptru ele ca s multumite acolo unde sunt....iar ptru celelalte care vad mai mult rau decat bine in tara de adoptie(indifferent care este tara)..le sfatuiesc ,ori sa caute alta tara mai roza, ori sa caute ochelarii roz, ca viata e scurta si nu merita sa fie sacrificata.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Madanic, au dreptul sa-ti controleze bagajele in mijlocul aeroportului daca vor. Numai perchezitiile corporale se fac in private.
De unde stii ca erau agresivi? La cate atacuri teroriste au fost amenintati mi se pare normal sa trateze cu seriozitate iar translator, sunt obligati sa cheme imediat pe cineva iar faptul ca nu au facut-o mi se pare putred.

Nu mai stiu cine scria ca s-a simtit jignita ca i s-a cerut sa se descalte. Scrie mare si sunt panouri cu imagini care iti arata ca daca nu porti sandale sau papuci simpli( fara Talpa groasa) esti obligat sa te descalti.

Nu am scris nicaieri ca femeia nu ar trebui sa-i dea in judecata ba chiar am scris ca ar fi trebuit facuta plangere si aici, nu numai in UK.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997, si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007 si mama adoptiva de nepoata minunata Ada 18august1995

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11


Inca odata, nu am scris ca au fost agresivi, am zis ca iti poti da seama de agresivitate si dupa ton. Stii vorba aia "Tonul face muzica".
Am intrebat care erau martorii de care povestesti, alti pasageri? Nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi fie controlate bagajele in mijlocul aeroportului pana acum, dar daca e obicei banuiesc ca nu e problema.

Voi ati chestionat problema de la inceput, ca e ceva putred. Hmm, poate modul in care a fost descrierea facuta in ziar e inflorit, dar problema e o problema serioasa. Ma indoiesc ca o persoana ajunge in spital de "indignare".
Tine totusi minte ca vorbiti de ziarul Libertatea, un tabloid al carui reporteri sunt obisnuiti sa scrie mai mult despre dramatismul vedetelor locale si senzationalul din varii evenimente.


Madalina
mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"


Bagajele nu se controleaza in mijlocul aeroportului din motive mai degraba tehnice decat de privacy. Nu se pot lua swab-uri pt droguri , nu se poate trece geanta goala inca o data prin x-ray, etc. Nu exista manusi la indemana.Plus ca daca era nevoie sa o supuna la control corporal si x-ray nu aveau unde(ma mir ca nu au supus-o ..comportamentul ei mie imi denota stare de anxietatea pe care o au in general cei care cara droguri intern).Nu zic ca a facut trafic cu droguri ci ca are exact comportamentul care ii face pe cei ce lucreaza acolo sa fie si mai amanuntiti.Ca la carte!
Si interpret nu se aduce decat daca esti detained. La cate natii trec zilnic prin marile aeroporturi din UK ( mai ales pe LHR)ar da tara faliment daca orice persoana careia i se controleaza geanta ar primi interpret(astia nu sunt angajati acolo, sunt platiti la ora, chemati de acasa, decontat transportul. etc). Deci avea tanti de asteptat daca ii chemau interpret oricum. Nu este stipulat in nicio regula si nicio lege. Deci nu s-a incalcat absolut nimic.Nu e nimic putred. Cateodata se mai intampla ca angajatii sa cunoasca alte limbi decat engleza si ajuta dar e benevol si nu obligatoriu.
Nenea care a rugat-o pe Nadaflorilor sa isi dea papucii jos nu e vames (customs officer) e security officer ( diferenta de o facultate si multi ani de training).
Iar nenea care i-a verificat pasaportul doamnei din articol iarasi nu e vames. Si ma indoiesc tare ca a intrebat-o daca e romanca. Banuiesc ca va dati seama si de ce.Asta chiar m-a facut sa rad!
Si apoi de ce sa ti se urce tensiunea ca ti se verifica bagajul chiar nu inteleg???
Cat despre fiu-su care era siderat ca are 65 de ani...cum sa faca trafic cu tigari...sa se mai documenteze...oameni de 90 (nouazeci, da) fac trafici cu droguri ...numarul tinerilor care fac trafic de tigari si droguri e in scadere si al oamenilor in varsta in crestere.
Ce ma mira tare este ca nenea asta (fiul doamnei )zice ca e medic...educat...banuiesc ca umblat prin lume..Din reactia lui si a mamei nu reiese ca ar fi.Ii sugerez un sejur prin Australia, Noua Zeelanda si dupa aia sa vina din nou in UK sa vada diferenta la control vamal.

Acum c-am lamurit-o cu 'vamesii' am facut un exercitiu pe care vi-l propun si voua. Intrebati romanii stabiliti aici ce parere au despre acordarea dreptului de munca nerestrictionat romanilor(mai ales britanicii de origine romana- zic asta pt ca daca intrbati pe cei ce au venit de 2 luni si muncesc ilegal nu prea isi are rostul exercitiul). Eu nu am obtinut niciun raspuns pozitiv si nici nu am raspuns pozitiv. Deci de ce v-ati astepta ca britanicii nascuti/ crescuti aici vor fi mai incantati? Si nu inteleg de unde vine 'ipocrizia' din titlu. Eu n-am auzit niciun britanic sa zica ca de abia asteapta za vina romanii dar defapt sa gandeasca total opusul si sa va 'arda' la control la papornita. Nu e nicio ipocrizie. Este f clar. Nimeni nu e incatat.

Edit: Sunt de acord insa cu Andries ca romanii capabili se pot duce oriunde...am intalnit romani capabili (lucrand din pacate sau din fericire pt ei, pt alte tari decat Romania) prin toate locurile pe unde am colindat. Ei nu se tem de vize/ permise / drepturi de munca...au usile deschise... Si nici de ei nu se teme nimeni, sunt convinsa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

scuze de off



Venezuela,mai acum doi ani ,avea mai mult de 40 de detinuti romani ptru traffic de droguri.Printr e ei era o familie din timisoara...bunica ,fiu si nepot, nepotul era minor.Acum patru ani a intrat la rece o fata care calatorea cu inca trei persone trficante...numai ea a fost prinsa...
una din detinutele ro era avocata (sau cam asa ceva) stia trei limbi,provenea din fam buna.Nu credeti ca traficul de drofuri este doar ptru pustani care nu au bani de buzunar.
Asa ca,daca ma intrebati pe mine... cred ca nu s suficienti de vigilanti si drastici.
si eu am mai scris ca mi au intepat bocancii cand am iesit din ve,
incercati sa iesiti din ve,colombia,sau alta tara latina spre usa..sa vedeti acolo control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Madanic, au dreptul sa-ti controleze bagajele in mijlocul aeroportului daca vor. Numai perchezitiile corporale se fac in private.
De unde stii ca erau agresivi? La cate atacuri teroriste au fost amenintati mi se pare normal sa trateze cu seriozitate iar translator, sunt obligati sa cheme imediat pe cineva iar faptul ca nu au facut-o mi se pare putred.

Nu mai stiu cine scria ca s-a simtit jignita ca i s-a cerut sa se descalte. Scrie mare si sunt panouri cu imagini care iti arata ca daca nu porti sandale sau papuci simpli( fara Talpa groasa) esti obligat sa te descalti.

Nu am scris nicaieri ca femeia nu ar trebui sa-i dea in judecata ba chiar am scris ca ar fi trebuit facuta plangere si aici, nu numai in UK.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997, si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007 si mama adoptiva de nepoata minunata Ada 18august1995

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11


Inca odata, nu am scris ca au fost agresivi, am zis ca iti poti da seama de agresivitate si dupa ton. Stii vorba aia "Tonul face muzica".
Am intrebat care erau martorii de care povestesti, alti pasageri? Nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi fie controlate bagajele in mijlocul aeroportului pana acum, dar daca e obicei banuiesc ca nu e problema.

Voi ati chestionat problema de la inceput, ca e ceva putred. Hmm, poate modul in care a fost descrierea facuta in ziar e inflorit, dar problema e o problema serioasa. Ma indoiesc ca o persoana ajunge in spital de "indignare".
Tine totusi minte ca vorbiti de ziarul Libertatea, un tabloid al carui reporteri sunt obisnuiti sa scrie mai mult despre dramatismul vedetelor locale si senzationalul din varii evenimente.


Madalina
mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"


Bagajele nu se controleaza in mijlocul aeroportului din motive mai degraba tehnice decat de privacy. Nu se pot lua swab-uri pt droguri , nu se poate trece geanta goala inca o data prin x-ray, etc. Nu exista manusi la indemana.Plus ca daca era nevoie sa o supuna la control corporal si x-ray nu aveau unde(ma mir ca nu au supus-o ..comportamentul ei mie imi denota stare de anxietatea pe care o au in general cei care cara droguri intern).Nu zic ca a facut trafic cu droguri ci ca are exact comportamentul care ii face pe cei ce lucreaza acolo sa fie si mai amanuntiti.Ca la carte!
Si interpret nu se aduce decat daca esti detained. La cate natii trec zilnic prin marile aeroporturi din UK ( mai ales pe LHR)ar da tara faliment daca orice persoana careia i se controleaza geanta ar primi interpret(astia nu sunt angajati acolo, sunt platiti la ora, chemati de acasa, decontat transportul. etc). Deci avea tanti de asteptat daca ii chemau interpret oricum. Nu este stipulat in nicio regula si nicio lege. Deci nu s-a incalcat absolut nimic.Nu e nimic putred. Cateodata se mai intampla ca angajatii sa cunoasca alte limbi decat engleza si ajuta dar e benevol si nu obligatoriu.
Nenea care a rugat-o pe Nadaflorilor sa isi dea papucii jos nu e vames (customs officer) e security officer ( diferenta de o facultate si multi ani de training).
Iar nenea care i-a verificat pasaportul doamnei din articol iarasi nu e vames. Si ma indoiesc tare ca a intrebat-o daca e romanca. Banuiesc ca va dati seama si de ce.Asta chiar m-a facut sa rad!
Si apoi de ce sa ti se urce tensiunea ca ti se verifica bagajul chiar nu inteleg???
Cat despre fiu-su care era siderat ca are 65 de ani...cum sa faca trafic cu tigari...sa se mai documenteze...oameni de 90 (nouazeci, da) fac trafici cu droguri ...numarul tinerilor care fac trafic de tigari si droguri e in scadere si al oamenilor in varsta in crestere.
Ce ma mira tare este ca nenea asta (fiul doamnei )zice ca e medic...educat...banuiesc ca umblat prin lume..Din reactia lui si a mamei nu reiese ca ar fi.Ii sugerez un sejur prin Australia, Noua Zeelanda si dupa aia sa vina din nou in UK sa vada diferenta la control vamal.

Acum c-am lamurit-o cu 'vamesii' am facut un exercitiu pe care vi-l propun si voua. Intrebati romanii stabiliti aici ce parere au despre acordarea dreptului de munca nerestrictionat romanilor(mai ales britanicii de origine romana- zic asta pt ca daca intrbati pe cei ce au venit de 2 luni si muncesc ilegal nu prea isi are rostul exercitiul). Eu nu am obtinut niciun raspuns pozitiv si nici nu am raspuns pozitiv. Deci de ce v-ati astepta ca britanicii nascuti/ crescuti aici vor fi mai incantati? Si nu inteleg de unde vine 'ipocrizia' din titlu. Eu n-am auzit niciun britanic sa zica ca de abia asteapta za vina romanii dar defapt sa gandeasca total opusul si sa va 'arda' la control la papornita. Nu e nicio ipocrizie. Este f clar. Nimeni nu e incatat.

Edit: Sunt de acord insa cu Andries ca romanii capabili se pot duce oriunde...am intalnit romani capabili (lucrand din pacate sau din fericire pt ei, pt alte tari decat Romania) prin toate locurile pe unde am colindat. Ei nu se tem de vize/ permise / drepturi de munca...au usile deschise... Si nici de ei nu se teme nimeni, sunt convinsa..



Pai nu stiu ce parere au romanii sau englezii din UK....banuiesc ca un soi de spaima ca ar veni unii mai capabili sa le faca concurenta. ca daca ajungem iar la discutia cu hotii, cersetorii si criminalii, pardon, dar aia n-asteapta sa ofere UK drept de munca, ca doar nu s-au dus acolo sa munceasca. Aia sunt acolo de ani de zile si or sa mai fie, indiferent ce se intampla cu dreptul de munca. Cei f.calificati n-or sa dea buzna ca ultimii disperati, pt.ca probabil au deja job-uri bune sau f.bune si se vor gandi de 2 ori inainte sa plece. Asa ca, desi e posibil sa fie un val de imigranti, o sa fie in mod sigur mult mai mic decat profetesc specialistii din tabloide. Si pe acre piata muncii o sa-l absoarba rezonabil, fara convulsii majore.Si acesti romani stabiliti in UK nu sunt prea fair fata de alti romani calificati, pt.ca de fapt ar trebui sa nu-i intereseze si sa-si vada de job-ul/viata lor.Si ei au facut acelasi lucru, au plecat in cautarea unei vieti mai bune, deci ar trebui sa priceapa ce si cum.
Intr-adevar la aeroport trebuie sa te misti rapid, mai ales in cele mari, ca n-au aia timp, la ce flux de calatori este, sa stea dupa fiecare sa se descalte in ritmul lui de acasa. Evident, trebuie sa ti se spuna pe un ton decent sa te misti mai repede nu sa se tipe la tine. Si daca vobiti de Australia sau Noua Zeelanda incercati Israel..sa vedeti acolo cautari si jocuri de memorie. Din punctul asta de vedere, Heathrow e soft.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Eu nu vad de ce aceasta campanie ar fi o piedica la adresa oamenilor capabili. Daca un roman capabil vrea sa emigreze si nu-i pe gustul lui "sezatoarea britanica" pai are tot mapamondul la dispozitie sa se stabileasca unde vrea.

Clasa politica soareci mananca oriunde s-ar afla. Cameron si-a luat niste suturi din City pentru ca nu aputut conserva castigurile fabuloase ale finantistilor englezi (pe vremea cand "Mercozy" i-au dat doua la picioare) si acum face si el ce poate sa recastige teren electoral.

Iar vaicareala asta cu "vai ce ne fac englezii noua romanilor bine intentionati, harnici platitori de taxe" ma duce cu gandul la campania anti basarabeni pe care o serie de fituici de 3 lei din romania au promovat-o si la care o droaie de romani au percutat... de unde se vede adevarul din zicerea "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face"... si de aia n-are ursul coada...

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!



Andries eu n-am auzit de campania asta impotriva basarabenilor, cand a fost? Daca ar fi luat amploare ca in cazul discutat de fata, sunt convinsa ca as fi auzit pana acum. Mi-am intrebat sotul si colegii( edit sa zic ca mi-am sunat 3 colege , una din ele basarabeanca) si nici ei nu-si aduceau aminte sa fi fost ceva la nivel mare. Iar in campaniile noastre electorale -mizerabile si jegoase- nu s-a pus niciodata problema basarabenilor la modul asta, mai putin Vadim, care voia sa ne unim evident dar nu ca vin aia peste noi si ne fura joburile. Si sunt destul de multi, mai ales in Bucuresti, eu personal am angajat multe persoane din R. Moldova. Dar de campanii agresive ca in UK n-am auzit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ti se pare tie ca e mai agresiva decit in alte tari. Cite ziare germane, franceze, italiene citesti? Ai impresia ca cei mentionati asteapta un nou val cu flori la gara? Ai vazut cit de vehementi au fost nemtii cind s-a pus problema de viza Schengen? Oare de ce? Nimeni nu vrea un nou val de emigranti, dar momentan uk face valuri. E dreptul lor, e tara lor.
Cei calificati si buni sint deja aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iarina

Cei f.calificati n-or sa dea buzna ca ultimii disperati, pt.ca probabil au deja job-uri bune sau f.bune si se vor gandi de 2 ori inainte sa plece.


Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Cei calificati si buni sint deja aici.


wow, n-o mai ramas picior de om calificat si bun in Romania

Mergi la inceput