Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (75)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

fac un rezumat cat pot eu de scurt pentru ca ma gandesc mereu ca pe voi nu va intereseaza problemele mele,ma simt vinovata dupa ce scriu,poate ar trebui sa ma mut la parinti singuri.
a venit ieri acelasi domn de la Curtea de Apel si ne-a dat o amanare de iesit din casa cu data de 18 aprilie.
Din ceea ce am auzit eu vorbind pe aici,romani si italieni,faptul ca am doi copii schimba lucrurile si pe asta se bazeaza si ex-ul meu sau nici nu stiu cum sa il chem.
Am inteles ca daca nu ies nici la data de 18 aprilie cica ma iau frumusel cu tot cu copii si ma muta intr-un hotel,adica iti ofera cazarea(statul,probabil) iar mai apoi primaria vrand-nevrand va trebui sa ne dea o casa.
eu de ziua de ieri sa fiu sincera nu am avut teama ptr.ca deja ex-ul vorbise cu respectivul de la Curtea de Apel si stiam ca ne va da o amanare.
de ziua de 18 aprilie insa ma ia groaza,nu stiu ce voi face cu copiii la hotel,daca asta se va intampla intr-adevar.
Ar mai fi o varianta si anume aceea de a pleca eu cu fetitele la socrii mei in Catania unde au o casa foarte mare;el mi-a si propus asta dar nu vreau eu ptr.ca ma simt o straina si fara el nu stiu,mi-ar fi greu.Stiu ca fara el sunt si aici dar macar il vedem aproape zilnic,sta cu fetitele,pe cand la socri cine stie cand il mai vedem.
E o distanta foarte mare de la Milano pana in Catania,sunt 1600 km,la fel ca drumul Italia-Romania.
Ar mai fi si varianta de a veni in tara cu fetitele in casa mea lasata de la biata mea mama,insa am chirias si nu e usor sa il dai afara,are contract,in plus nici ex-ul nu vrea sa lase fetitele in Romania.
sa vedem ce va fi,pana la urma daca primaria nu ne da casa si el nu gaseste nimic de inchiriat ptr.noi cred ca ma voi duce la socri,au casa mare si fetitele vor avea si bunicii alaturi si toate rudele lui,inclusiv nasii,nu voi fi singura ca aici.
Doar ca va lipsi el si asta nu cred ca va fi bine pentru fetite si nici pentru mine caci il iubesc.




Amalia,felicitari pentru fetite,este ce ti-ai dorit sau vroiai pereche sau 2 baieti?

weekend cat mai minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna fetelor,
Am si eu nevoie de citeva sfaturi. Cea mica de citeva zile dupa masa regurciteaza/vomita din laptic. Dupa ce ca maninca putin, e chinuita de colici acum a inceput sa faca si asa ceva Pediatra mi-a recomandat sa ii dau Humana AR - special antireflux, sa o tin dupa masa timp de 30 min- o ora la 45 de grade. Ba chiar inainte de alaptatul la san sa ii dau o cantitate mica de biberon cu acest laptic. Mai aveti alte sfaturi? Ar trebui sa ma ingrijorez si sa fac mai mult de atit?
Dupa ce ca ne chinuie colicii in ultimul hal acum mai patim si asa ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Balanta, maine fac 32 de saptamani si da, am cerclaj. Colul arata ok la ultimul control de marti, asta dupa o serie de contractii in sala de asteptare de am crezut ca nasc acolo Este 40% scurtat, dar asa este de multe saptamani, chiar luni.

In alta ordine de idei, eu as prefera sa nasc vaginal, insa se pare ca sansele sunt din ce in ce mai mici. Credeam ca e suficient ca primul bebe sa fie cu capul in jos (dpdv pozitie, ca mai sunt si alte conditii), insa doctorul cu care o sa nasc mi-a zis ca, desi intr-o situatie ideala si el ar prefera vaginal, nu ma lasa decat daca sunt amandoi cu capul in jos. Momentan sunt amandoi cu capul in sus.. se mai pot intoarce, dar cred ca sansele nu-s foarte mari sa se intoarca amandoi. Ma rog, nu e asta cea mai mare problema, sanatosi sa fie si sa ajungem cat mai aproape de termen, insa tot ma gandesc ca ar fi fost frumos..

Roxxy, nu ai de ce sa te simti vinovata, poate nu ne pricepem intotdeauna sa dam cel mai bun sfat, dar macar putem sa te ascultam Cred ca e foarte frustranta incertitudinea asta cu locuinta cu doi pui mici. Bine macar ca ai niste alternative rezonabile, chiar daca nu ideale. Intre casa socrilor si intorsul in Romania cred ca si eu as alege prima varianta, printre altele pentru ca inteleg ca acolo ai avea mai mult ajutor. Tin pumnii stransi sa fie bine!

Ady, nu ma pricep sa te sfatuiesc, voiam numai sa iti trimit un gand bun cu putere si sa te incurajez. Prietena mea ai carei gemeni au acum patru luni si un pic a avut exact aceeasi problema cu fetita mai mica, a primit sfaturi asemanatoare de la pediatru pe care le-a urmat si, desi a fost foarte greu cat a durat situatia, s-a imbunatatit relativ repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Adryana :http://despregemeni.ro/?cat=29

amalia tsakoniati
22+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellen79 spune:

mmammarutza imi cer scuze ca iti scriu asa tarziu , dar am fost plecata si dupa am fost un pic cam ocupata, nu ti am mai raspuns deoarece carutul e praf facut cand l am desfacut a inceput sa se clatine rau de tot, am vazut ca ai gasit si ma bucur, eu sunt in cautarea unui carut DHS 823, dar nu mai gasesc, e cel mai usor si mic carut de gemeni, daca stie cineva pe unde se gaseste sa imi spuna si mie va rog, pe site chiar daca apar ca sunt , de fapt nu mai sunt in stoc,
ce de fete frumoase am vazut , ady superbe floricele, cand le am vazut asa mici si frumoase am realizat ca ai mei nu mai miros a bebe, eram inebunita sa ii miros, miroseau asa dulce a lapte, cred ca nu o sa uit nicodata mirosul lor, result fetitelor frumoase si nu slabe deloc ,
va doresc o primavara frumoasa si plina de caldura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

adriana, la mine eric a regurgitat pana spre 7 luni. il tineam dupa fiecare mare cate 30 de minute pe verticala, cu capul pe umarul meu, avea plan inclinat la patut si degeaba, tot regurgita. ma innebunea si pe mine treaba asta, de multe ori scoatea atat de mult lapte, incat trebuia sa ii schimb hainele. lapte AR nu i-am dat - eu am o fixatie sa nu schimb laptele copiilor si am facut tot ce am putut pt asta.
cata vreme a luat ok in greutate, m-am gandit ca daca regurgiteaza, asta e si n-am ce-i face. eu dupa asta m-as lua in locul tau: daca creste ok, as merge cu curaj inainte, fara multe artificii.
roxxy, m-ai lasat fara cuvinte! cum sa stati la hotel, fara o bucatarie? tu unde le faci ceva de papa?
cu parintii lui te intelegi bine, da? crezi ca te-ai adapta acolo? ca daca da, macar ca si solutie temporara, pare cea mai ok. nu pot sa imi imaginez exact ce e in sufletul tau, dar cred ca iti e f greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici,
Adrianaady: si eu am avut probleme mari de regurgitare cu fetita. Am pornit cu o diferenta intre ei de 300grame la nastere, si timp de cateva luni diferenta a crescut la 1 kg. Apoi am descoperit Humana AR si a stagnat aceasta diferenta. In perioada regurgiytarilor stateam tot timpul murdara de lapte, chiar daca ma schimbam des. Ce sa-ti spun? la noi numai asa s-a rezolvat problema si nu a mai dat afara lapticul Eva. Apoi i-am dat numai HAR multa vreme. O mai incercamn rar cu lapte de care-i dadeam fratelui sau si iar regurgita, si tot asa pana a cerscut mai maricica.
Roxy: ma tot gandesc la voi si sper sa iei decizia cea mai buna pentru voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

Multumesc de raspunsuri :) Mai am o sansa, am cautat si pe net si am gasit un articol care intr-adevar zice ca intre 6-12 luni dupa nastere se va opri si caderea. Sper sa fiu mai spre 6 luni eu :)))) Pentru cine vrea sa citeasca, aici articolul: http://www.mamica.ro/caderea-parului-dupa-nastere/

M-am rasfatat cu un tuns de-o palma (pare tot lung, in orice caz :D ) si cu un pensat de m-am speriat o zi intreaga la ce sprancene mi-a facut zaluda de cosmeticiana Ce sa fac? Doar sa iau par de pe cap sa il lipesc peste uochi :/ M-a tuns, vere, ca pe bonsai pe toata spranceana. Asa s-o fi purtand la Holywud, da' io-s mai cu tufa-n vant, Albulescu feminin si imi place mai mult asa. Si m-a pensat si tuns matematic, patratic cumva, de nedescris, de aratam ca Frida in zilele de suferinta. Acasa am mai retusat si a doua zi am zambit multumita. Copiii nu m-au renegat, doar sotul personal m-a tachinat toata seara de i-am promis ca ii fac lui programare acolo data viitoare.

@Ady - draga mia, confirm ca am avut aceeasi problema cu Mara. Regasesti acum vreo 2 capitole toata drama mea. Nu i-am dat initial nimic, pat inclinat, tinut dupa masa in pozitia inclinata vreo 20-30 min, dat toate ragurile posibile afara. Pana am vazut ca mi-a luat foarte putin in greutate, exact cum povesteste Monas. Nu am vrut sa inlocuiesc sanul, era pacat. Am mers vreo 2 saptamani cu suplimentare la fiecare masa 30ml AR (Aptamil am dat noi) si apoi am redus la 2 mese, iar la final doar la masa de seara. Asta imediat ce am vazut ca ia in greutate vertiginos cu lp si m-am temut ca o dau de-a rostogolul imediat. Cred ca de la lp s-a dezechilibrat si flora intestinala si imi plangea apoi non-stop mititica. I-am facut analize si am dat probiotic (Reflor). Acum de vreo 3 saptamani e mult mai bine. De vreo 10 zile nu ii mai dau AR si nici Reflor si nu mai regurgiteaza deloc la 6 luni si nici nu imi mai plange la masa. Nu e placut, sufera bobocu' :/ Dar trece, e clar. Baftoc si sa te aud cu vesti bune.

@Brigit - Mara mea e cea care "se linge pe degete" dupa mar :))))) Ma asteptam sa fie Dragos. Azi am filmat-oooo, sper sa pun video-ul candva saptamana asta ;)

@Roxxy - Ingrata treaba! Dar si eu ma gandesc ca trebuie sa ai ajutor (socri daca zici ca te impaci cu ei). Asta ca sa ramai intreaga la mansarda si sa le poti da bubulinelor tale tot ce ai mai bun de oferit. Singura ai sa razbesti pana la urma, dar cu sufletul asa in piuneze, cu stresul locuintei, cu 2 fete tot mai active, cand sa ai timp si pentru tine? Iar ele au nevoie sa fii si tu in primul rand mai bine. Ai grija deci de tine si curaj! Incearca o varianta si fa-ti planul B daca cea dinainte nu iese pe placul tau.

Va pupcenko!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

buna seara,
poate asa voi face,ma voi duce la socri,i-am cunoscut anul trecut cand am botezat fetitele,am stat aproape 2 saptamani la ei.
Soacra ma suna in fiecare saptamana si e la curent cu tot ce se intampla,imi spune ca n-am ce-i face,sa merg mai departe pentru fetite.Sigur ca merg mai departe dar sunt foarte nefericita,mai ales cand vine si apoi il vad plecand,ca asta seara.
M-am pus in usa si l-am rugat plangand sa doarma acasa,sa ma ierte ca l-am jignit,sa ma ierte ca l-am neglijat.
Nici nu vrea sa auda,cel putin acum,probabil ca daca ne mutam in alta casa sau nici eu nu stiu.
M-a lasat plangand si a plecat si spuneti voi fetelor cu ce forta sa le dau eu cina fetitelor,sa fiu bucuroasa si senina.
Cu ce forta sa merg mai departe,cred ca cea mai buna solutie ar fi sa nu il mai vad.
Ieri a fost foarte frumos,a venit de la pranz si a stat pana seara cu noi,am pranzit impreuna,am iesit in parc cu fetitele,afara m-a lasat sa il iau de brat.Totul e minunat pana pleaca.
nici o clipa nu m-am gandit ca s-ar putea sa se termine totul intre noi,eram foarte sigura de el,eram sigura ca ma iubeste si datorita faptului ca avem si 2 copii vom trece peste toate.
M-am inselat si faptul ca m-a lasat nu cu unul,ci cu doi copii ma darama practic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

fetelor, ce mai faceti? n-am mai scris de mult...nu am apucat sa citesc tot ce s-a intamplat de cand nu am mai intrat. vad ca roxxy nu e ok...

in sfarsit am si eu un diagnostic. incredibil, dar adevarat. la mine, dupa nastere, cosmarul a continuat. zeci de analize, rmn cranian, CT toracic si abdominal, eco doppler la picioare etc. Concluzia? Am trombifilie si in timpul operatiei am facut un tromboembolism pulmonar minor de care nu s-a prins nimeni. de fapt la mine, doctorii nu s-au prins de multe.

am vreo 3 mutatii genetice (am vazut ca si Amalia are tot ceva de genul) si poate sa fi fost cauza bradicardiei fetitelor. nu stiu daca si a malformatiilor...

ce mi se pare ciudat e ca eu am ramas insarcinata din prima, cu gemeni, nu am pierdut niciodata o sarcina etc. nimic care sa fi aratat o trombofilie. nu stiu ce se va intampla in viitor, insa macar acum stiu ce am. va pup si o sa mai intru...din cand in cand...

Mergi la inceput