Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Anne: ai mei au adormit muulta vreme leganati. Fabian pe picioare iar Eva in brate. Abia pe la 9-10 luni Fabian a inceput sa doarma fara leganat seara. Apoi dupa ce a implinit un an si cateva luni a inceput sa doarma neleganat si ziua. Eva doar de cateva luni incoace adoarme neleganata. Insa musai amandoi tre sa aiba om mare langa ei ca sa adoarma.

Roxxy: asta vara ai mei au mers la doctor doar o data , cand au facut bube dulci. Apoi i-am dus acum ca sa-i vada doar asa...Deci intre un an si doi ani au mers doar o data. Roxy, si eu credeam ca te cheama soacra la ea...Poate ar trebui sa incerci doar cu titlu de incercare vreo luna doua la ea, sa vezi daca va e mai bine. daca nu, tatal fetelor sa va caute casa unde sa stati, si sa vina sa participe la cresterea lor. Usor de zis, greu de facut. ma gandesc ca daca te duci al socri, sa te ajute cu fetele si poate peste ceva vreme te angajezi undeva, sa mai iesi din rutina asta si sa te simti mai bine.

Noi am facut o figura frumoasa la botez, nu au facut scene, au spus poezia , cum ii cheama si cati ani au. Doar eu am fost cea stresata ca am condus masina si aveam mare grija. Mie-mi place mai mult in oras sa conduc, nu afara.Nu as repeta prea curand figura, ca e tare obositor. Insa per ansamblu a fost ok.
Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

Buna si de la mine,

Anne-Mary eu nu le-am leganat pana acum,au dormit singure de la inceput,cred ca mai e si cum inveti copiii.Eu le mai iau cateodata seara sau pe timpul zilei si le legan asa mai mult in joaca dar dau sa fuga amandoua;in brate le-am tinut mult,dar nu ca sa adoarma ci doar asa ca sa le rasfat si sa le pup.
Numai seara Francesca care doarme cu mine(caci am decat un patut care e al Laurei acum)mai ma cauta,vrea sa ma simta aproape,asta mai mult la inceput cad le-am despartit din patut,acum vad ca adoarme seara chiar daca nu sunt langa ea.

Anna,asa cum am scris si ale mele sunt racite si am fost si eu,cred ca eu le-am dat raceala,Francesca si tuseste iar siropul nu a rezolvat nimic.Sa vedem ce poate cumpara el azi de la farmacie caci nu e deloc de acord sa le dam antibiotice.Maine voi suna pediatra daca mai persista raceala.

Monas imi inchipui ce frumosi au fost spunand poezii.
Ma gandesc si eu cum va fi cad vor incepe sa vorbeasca,eu vorbesc cu ele si romana si italiana,iar el doar italiana caci nu stie romaneste.

De stat la socri mi-a propus el ca varianta in caz ca nu gaseste nimic intre timp,dar soacra mea(caci cu ea vorbesc la telefon cam o data pe saptamana) niciodata nu mi-a vorbit despre asta.
El zice ca dansa va fi foarte incantata pentru ca ii lipsesc nepoatele si cred asta,dar mai mult nu pot sa spun.
Socrii au peste 70 de ani,eu cred ca va fi obositor pentru ei galagia pe care o vor produce ale mele,caci in rest eu nu voi cere ajutor,voi incerca sa ma descurc singura cu ele.
Sa vedem ce va fi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

ce fericite sunteti pt ca nu le leganati pe fete. As vrea sa fiu atat de norocoasa cum a fost Monas si sa scap pana intr-un an de leganat. Problema e ca ai mei isi cam sincronizeaza somnul si nu mai pot sa-i legan pe amandoi o data pt ca sunt f grei. Trebuie sa-mi fac un plan de bataie si sa schimb ceva in treaba asta :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

anne,
pune-i in patut si or sa maraie un pic, or sa se joace un pic si or sa adoarma eventually; si ale mele se invatasera sa fie adormite anul trecyt in Aug cand am fost cu ele prin Maramures, pe la rude, dar dupa ce am revenit acasa, le-am mai adormit cateva zile si apoi le-am pus frumos in patut, plang 2-3 minute si apoi se calmeaza
acum depinde si cum e plansul,daca e doar asa mmmmmm, mamamama, si lalalal, e ok; daca incepe Ema sa latre rau, sa-i dea cu lacrumi si suspine atunci o iau ca sigur e ceva si chiar nu vrea sa stea acolo; dar sa stii ca nu e nici o probl daca plang copii un pic

roxxy, pai de ce sa le dai antibiotic la raceala? antibioticele n-au efect pe viroze/virusi, asa ca le dai degeaba
eu le-am dat numai
- nurofen, ca aveau un pic febra, dar doar un pic adica un 37.4; iar febra la copii mici este numai peste 38 (rectal)
- eurespal pt tuse, cate 1 lingurita/3 ori pe zi, dar nu prea a functionat asa ca am schimbat cu sinupret
- sinupret - 15 pic de 5 ori/zi mi-a zis, dar n-am avut timp decat de 4 ori sa le iau
- ketof - cate 1 lingurita seara
- daca au febra de mai poti da panadol baby - dar ori panadol, ori nurofen; si eventual supozitor cu paracetamol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Multumim pentru urari! Avem 33 de saptamani implinite. Azi am fost la ecografie la specialistul de medicina materno-fetala, toate sunt la locul lor baietelul are greutatea estimata la 2kg, iar bubulina la 2,4kg. Am avut emotii iar acum sunt fericita ca-s vestile bune.
Tusferi, felicitari pentru 35 de saptamani si la mai multe! De ce se indoiesc doctorii tai ca ar mai sta puii inauntru? Doctorii mei au viziuni oarecum diferite despre cand si cum ar trebui sa se nasca gemenii, din pacate cel care are o viziune mai apropiata de a mea nu e cel cu care voi naste, dar am incredere si in celalalt, cum va fi trebuie sa fie bine pana la urma.

Sanatate multa bolnavioarelor!

Roxxy, eu i-am dat motanului miere la putin timp dupa ce a implinit un an. La control am fost cu el din trei in trei luni pana acum, la ultimul control la 18 luni ne-a chemat pentru urmatorul la sase luni, adica atunci cand va implini 2 ani. Astea sunt controalele de rutina, am mai fost si in alte randuri cand a fost bolnavior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna dragelor
Anne sa stii ca si ale mele dorm leganate de multe ori, cam rare momentele cand adorm ele singurele. Minunea asta se intimpla ( adica sa adoarma singure) noaptea dupa ce maninca, uneori dupa baita, si f rar ziua. Inca am noroc ca am ajutor permanent, ca altfel nu stiu cum as putea sa le legan pe amindoua pe picioare Cea mica adoarme uneori f greu, cand are mai multe ore de stat treaza si e f obosita si agitata; iar cand are colici si dureri leganatul e baza Nici daca as vrea nu as putea sa renunt la leganat, pentru ca plansul este unul isteric asa ca m-am obisnuit si iau fiecare zi ca atare, sper sa ma tina fizicul sa o fac atita vreme cit trebuie si au ele nevoie. Din nefericire am o fetita colicoasa tare , desi e adevarat ca am avut citeva zile buneeee, inca are episoade de colici din pacate, iar mai nou si cea mare a inceput sa experimenteze disconfort dupa masa mai ales noaptea .
In rest noi suntem bine, crestem pe zi ce trece,maine facem 7 sapt, suntem mancacioase nevoie mare, ne place la san si am sta acolo non stop. Ne pregatim pentru vaccinul de 2 luni asa ca as vrea sa va cer sfatul. Voi le-ati facut pe cele gratuite sau ati optat pt alta schema contra cost?
Ioana, Monas,Ralu multumesc pt sfaturile legate de baita si somnul de dupa Incercam si noi toate variantele si vedem ce functioneaza. De citeva seri le facem baie mai devreme, pe la 18.30-19.00 si a fost putin mai bine; aseara de ex Bianca a adormit in timp ce manca din biberon dupa vreo 30 ml. De obicei eu insistam cu biberonul pina il termina si cred ca ii stricam somnul. Aseara insa am lasat-o sa doarma o ora dupa care s-a trezit plangand de foame. Asa ca am mancat de data asta tot, si am adormit pina pe la 1 noaptea.... Vedem azi ce va mai fi
Inca o intrebare : ai vostri bebelusi se trezesc din somn urland de foame? cea mica este de necontrolat daca ii este foame, nu stii cum sa te misti mai repede ca sa se opreasca.
Cu regurcitarea este mult mai bine de cand combinam Humana simplu cu cel AR cand mancam biberon sau inainte de alaptat la san. Eu lapte am din ce in ce mai mult, cam 70% alaptez, din pacate nu ma pot mulge deloc sau cand o fac dureaza asa de mult ca prefer sa le pun pe ele la san. De aia e putin obositor noaptea ca ne trezim destul de des, dar nu ma vait , merita orice minut, ele sunt fericite, sanatoase si cresc f bine.
Ma gandeam la vorbele Balantei si ale altor fete dragi, cand mi-ati zis sa ma bucur de ele asa micute pentru ca timpul trece, ele cresc si nu ma mai intilnesc cu asa momente. Si cita dreptate ati avut fetelor, sunt clipe unice, pline de iubire si de fericire, se creaza o legatura intre ele si mine care nu poate fi descrisa in cuvinte.
Brigit tu ce ne mai povestesti?
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Buna fetelor, ce faceti?
N-am mai scris de multisor dar vin cu update. Am avut botezul pe 1 mart., credeam ca vor plange copiii la biserica dar au fost cumintei, le-a placut sa fie plimbati din brate in brate si sa fie in centrul atentiei. Inca n-am primit pozele de la fotograf dar am uploadat o singura poza pe facebook ( diana gidei din galati).
Am facut si primul nostru vaccin la 2 luni, ne-a si cantarit si masurat, baiatul avea 6kg si 62 cm (nascut cu 3,220 kg si 53 cm) si fata 5,3 kg si 55 cm (nascuta cu 2,95 kg si 49 cm). Am facut si rotarix ai infarix hexa, au avut si un pic de febra dupa vaccin dar am rez cu supozitor impartit frateste.
In schimb azi suntem tare maraiti, baiatul a avut noaptea asta 38 temperatura rectal masurata, si nu vrea sa pape. Banuiala mea e ca il dare in gat si din cauza asta nu vrea laptic. In schimb i-am dat ceai si a papat. Apoi cu maaaare greu a manfat 60 ml lm la bibe, dar ne-a luat cam jumat de ora...am sunat pediatrul, dar n-a rasp, ma suna el mai tarziu. Dar mai nou baiatu face mofturi la lm (dat la bibe bineinteles) si papa lp. Eu ii dau lm inainte de lp dar cu toate astea are momente in care plange disperat la lm si accepta lp, sunt tare nedumerita. O data refuza si lp dar doar o singura data si a papat lm....ciudat, nu? Nu am discutat cu pediatrul asta dar urmeaza daca se mai repeta, deocamdata sunt cu baiatul in brate si astept sa ne sune pediatrul ca sa vad ce imi da pt tusea baiatului.
Cam asta e pe la noi, asteptam sa ajungem si noi la faza cu diversificarea, deocamdata savuram momentele de inga-uri si descoperirea culorilor si a sunetelor.
Pupici la fete si pici si aveti grija de voi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

Anna_a nu mi-a zis nimeni de dat antibiotic fetitelor,m-am gandit eu ca asta mi-ar recomanda pediatra(se vede ca habar n-am,daca pana acum nu am avut probleme cu ele,Slava Domnului).
Nici nu pot sa ies din casa de 2 zile,ploua si sunt si ele racite,mai mult nasul care le curge.

Adriana si ale mele in primele luni,mai ales in prima luna se trezeau urland de foame,Francesca intai imi dadea de stire printr-un "ua",apoi inca un "ua" iar apoi incepea sa planga de-adevaratelea,cealalta in schimb de la inceput incepea sa planga,avea un plans sfasietor,mi se rupea inima,mai ales cand vroiau amandoua sa manance si nu reuseam sa le alaptez simultan(am incercat dar se miscau incontinuu,capul nu si-l tineau bine si mi-era frica).

Diancic2002[/b] nici ale mele nu au plans la botez insa se miscau fara incetare in bratele noastre si pe urma ale nasilor.
Francesca a reusit sa isi rupa si rochita.
Imi pare tare rau ca nu am ocazia sa va arat niste poze de la botezul lor,albumele,caci le-am facut albume la amandoua,sunt la socri,iar pozele in format electronic sunt la nasii Laurei(fiecare fetita a avut nasii sai).I-am rugat pe nasi sa imi trimita ceva poze pe email dar vad ca sunt tare ocupati.

toate gemenistele si copilasii lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Lai, din cate inteleg, majoritatea sarcinilor gemelare se cam termina la 35 saptamani. Am programat cezariana la 37 saptamani si 3 zile, dar nu prea ne dau doctorii sanse sa ajungem pana acolo. Eu vorbesc in fiecare zi cu ei si le explic avantajele de a mai sta in burtica la mamica lor, sa vedem daca ma asculta
Inteleg ca nu prea rezista uterul la asemenea greutate. Deci depinde pana la urma de materialul fiecareia...

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot

35+ cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna !
Fetelor daca pana acum stateam 85%-90% de azi sunt 100% consemnata la pat am coborat pana jos la farmacie si m au luat contractiile si dureri am luat no spa si l am sunat pe medic de azi 100% pat doar la toaleta


Brigit cata nevoie aveam acum de sfaturile tale

amalia tsakoniati
24+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .











Mergi la inceput