Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Mcoca, din cauza oboselii, exact asta am incercat asta noapte - am lasat sotul sa se ocupe. Insa a plans cam mult piticul si mi-e tare mila. Mi-e frica sa nu-l afecteze cumva lipsa mea.

Iti multumesc mult de raspuns! Ma bucur ca am gasit o persoana cu experienta similara. Voi continua sa-l las cu sotul cateva nopti. Daca nu se rezolva asa, nu stiu ce o sa mai fac :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

nu-mi sariti in cap,dar,cate dintre voi tineti minte daca mama v-a lasat cu altcineva,cateva nopti,la 9 luni???
mila ta,plecatul si venitul in camera la sot si bb noaptea,il vor afecta mai mult,bulversandu-l,dandu-i sentimentul de instabilitate,plus ca va invata o lectie nedorita:plansul ii va aduce ceea ce doreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

nu cumva e prea cald in camera?
abia acum mi-am amintit ca daca e prea cald,corpului ii este dificil sa mentina stadiul de somn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Daca asta simti tu din tot sufletul, ca vrei sa fie "independent"(la 9 luni) si sa doarma singur, sa se readoarma singur intre ciclurile de somn etc, nu ai alta solutie decat sa-l ignori cand te mai solicita, pune-l acolo in patut, singur in camera si du-te, lasa-l sa planga, sa se zbata, treaba lui. Dupa cateva ore respectiv cateva nopti (depinde cat de puternic temperament are, cat instinct de conservare etc) se va resemna si vei capata ce ti-ai dorit: un copil care a revenit la ceea ce tu connsideri bune obiceiuri, a dormi fara ajutor, fara treziri.
E singura metoda, caci rational nu ai cum sa-l convingi ca stii tu mai bine ca asa e spre binele lui, ca asa se manifesta independenta la barbatii adevarati inca de mici, ca nu trebuie sa faca scandal sau sa se foiasca daca ii ies dinti, daca-i e foame, daca vrea apropierea maica-sii, ca asa ai citit tu in anumite resurse, ca e bine ca parintele sa fixeze obiceiurile de somn ale copilului etc. Succes! Sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Izabela88, sa stii ca este posibil sa ai dreptate. De ceva vreme il imbrac mai gros noaptea, gandidu-ma ca poate de frig se trezeste. Posibil insa sa se trezeasca bebe tocmai pentru ca ii este cald.

Legat de alte postari, mama mea m-a lasat singura in camera de la 3 luni, si nu am probleme de atasament :). Lasand alte aluzii fine la o parte, pe care le-am resimtit din plin, adevarul este ca un copil se comporta asa cum NOI il formam. Daca nu as fi gresit pe undeva, nu aveam acum probleme. Si nu ma refer ca am gresit alinandu-l noaptea cand il durreau gingiile sau cand era bolnav. Am gresit ca am incercat mereu sa-l fortez sa adoarma inapoi, bagandu-i un "drog": leganatul in carut sau alaptatul. Cred ca era mai bine sa-l tin pur si simplu in brate si sa-l las sa se descarce la momentul respectiv, in loc sa-l fortez sa adoarma.

Desigur ca multe mame fac asta si, pentru ca pe moment e mai simplu asa, procedeaza ca atare, alaptand copilasi trecuti de 6 luni cand se stie ca lapticul la orele de noapte incarca stomacelul, facand mai mult rau decat bine.

La un moment dat primisem o informatie importanta, pe care am ignorat-o si acum imi pare rau. In UK mamele primesc din maternitate un sfat: sa rupa cat de repede legatuta - alaptat-somn. Nu am prea inteles de ce ar trebui sa faca o mama asta si, ca atare, nu am facut asa. Acum insa inteleg: pentru ca ii dai copilului un mic drog :). Cine vrea sa inteleaga, bine :) A intelege o informatie simpla nu face dintr-o mama o mama buna sau una rea :)

Cateva informatii utile gasiti aici
http://www.mustela.ro/ro/main.html#/parerea-specialistului/tulburari-somn-copil
sau in cartea Dr. Spock.

Si ca sa nu mai fiu acuzata ca vorbesc din carti da, am vazut si cazuri reale de copii lasati sa doarma singurei in camera lor de la o varsta extrem de frageda(mult mai repede de 6 luni), copii ce sunt acum de 3 respectiv 5 ani, adorabili, mamosi, iubitori, fara probleme de vreun fel :)

Ce vreau eu sa spun e ca nu cred ca e bine intr-un fel sau altul. E bine si cu el in pat, si cu el in camera, si fara el. Depinde insa cum il formam si ce dorim sa facem pe termen lung. Daca vreau sa dorm cu el in camera pana la 3-4 anisori, atunci e ok, stau cu el. Personal recunosc ca as dori sa pot sa-l obisnuiesc cu camera lui de mic. Asta daca reusesc. Daca nu reusesc, capitulez cu mare drag in fata copilului meu.

Insa subiectul de baza era totusi altul: se trezeste des noaptea! Pot face ceva sa-i reglez somnul? Eu la intrebarea asta cer raspuns :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Pot face ceva sa-i reglez somnul? Eu la intrebarea asta cer raspuns :)


Nu prea ai ce face. bb e si el un pui de om. daca vrea sa doarma doarme daca ceva il deranjeaza nu o sa doarma. Ca si noi adulti. Nu cred ca tu poti sa dormi cand altcineva iti spune daca nu iti e somn. Cel putin la mine asa e.
Poti sa incerci sa vezi cel deranjeaza... e prea cald in camera, pampersul il strange, e prea ud, ii mai da vreun dinte ...
Insa cel mai probabil vrea la tine in brate. Bebelina mea doarme la ea in patut. Nu prea ii place cu mine in pat fie o inghesui fie ii este prea cald. Si cu toate astea uneori vrea.
Daca dupa ce ii dau sa suga si o pun in patut incepe sa planga, o i-au cu mine in pat si se linisteste imediat. Uneori nici nu doarme... se uita la stelutele de pe tavan, mai vorbeste, isi studiaza manutele... adoarme mai tarziu dar eu cel putin ma pot odihni ca a 2 a zi trebuie sa fiu apta de munca
Nu exista o retata general valabila... tu esti adultul tu hotarasti acum ce drum vrei sa aibe relatia voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu nu am raspuns la problema pe care o ridici tu , dar pot sa iti spun ca e normal sa isi schimbe ritmul si obiceiul de somn in primii anid e viata, chiar de la o luna la alta. Sunt o gramada de acumulari motrice, psihice, emotionale ce se intampla intr=un ritm foarte rapid, sunt durerile de dinti, de burtica (diversificarea cu unele alimente, chiar daca nu da bube pe piele care sa iti spuna clar ca nu ii priesc, pot da dureri de burtica de ex.) Feciorul meu (alaptat la cerere la varsta copilului tau, pe la 8-9 luni avea nopti in care se trezea si din ora in ora, chiar mai des. Eu "am supravietuit' ascultandu-mi copilul care avea nevoie de mine. Dormeam impreuna, astfel ca nu era nevoie sa ma ridic, sa il iaudin patut, sa il linistesc, sa ma intorc in patul meu. Doar ma intorceam spre el (adormita mai mult), il mangaiam pe spate (tinea uneri doar asta) sau ii dadeam san si adormeam imediat amandoi. In acelasi timp o aveam pe fii'mea (am gemeni) care se trezea odata la 2-3 ore. Am auzit si eu ca sunt copii care dorm de seara pana dimineata. Eu nu am avut parte de asa ceva.
Parerea mea personala este ca si copiii au ritmul, personalitatea, nevoile, vointa si dorintele lor si nu e chiar 100% "cum ii cresti asa ii ai", cel putin in ceea ce inseamna nevoile primare (somn, masa, kk, nevoia de afectiune). Mai e si cum vrea copilul, nu numai cum vrei tu (desigur, nevoile si dorintele copilului pot fi si ignorate, refuzate, personalitatea ii poate fi infranta pe ici pe colo daca tii musai).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Adevarul e ca fiecare copil e diferit si ceea ce cer eu - o reteta - chiar nu exista. Se poate sa fie o etapa care sa se rezolve in timp, de la sine.

Va multumesc din suflet pentru mesajele voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_2010 spune:

@izabela88, tu asa ti-ai leganat copilul? i-ai zgaltait "creierii in cap"? mai bine taceai, mai fata.......

Mami de Radu Andrei - 16.03.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

sunt in situatia ta,carmenstar.
de la 5 saptamani i-am taiat noaptea laptele la bb,iar in 1-2 saptamani deja dormea toata noaptea (10 seara-5-6 dimineata).
ce fericire,pana asta toamna,cand am inceput sa facem focul in centrala(avea 1 an si 4 luni).a inceput sa-mi ceara apa o data pe noapte,mai apoi a ajuns si de 5 ori pe noapte,plus,cel putin un schimbat de scutec. in ultimele nopti s-au adaugat durerile de dinti/masele care-i ies si un inceput de raceala(la amandoua),iar dimineata,dupa 7-8 treziri pe noapte,ma simt mai obosita decat seara.
ca si cum nu era de ajuns,a inceput sa ceara si sa o luam cu noi in pat,pe la 2-3 noaptea sau spre dimineata. ea doarme foarte prost, si noi ne luam adio de la somn
e destul de frustrant,sunt irascibila ziua,nu am chef de nimic,imi pierd rabdarea mai repede decat de obicei(si asa nu aveam prea multa),mi-a iesit si un herpes la gura(nu avusesem niciodata),deci e clar ca ne da peste cap schimbarea asta
probleme cu adormitul fetitei singura nu avem.
am refuzat sa o legan(in brate,pe picioare sau carut) si nici nu am lasat pe altii,am avut grija sa nu se invete in brate ori cu cineva langa ea pana adoarme(sau pana se trezeste),nu a contat galagia/lumina,sau absenta lor,nu a vrut suzeta,cerea biberonul cand vroia sa adoarma,dar putea si fara el si nu am insistat niciodata sa adoarma cand consideram eu ca ar fi obosita,adormea cand simtea ea si pe oriunde).
in momentul de fata imi pun mari speranta in ziua in care vom opri centrala,sper sa renunte la kilu' de apa pe noapte,dar am temerea ca se va obisnui sa doarma la noi in pat,iar eu nu ma pot obisnui cu ideea

Mergi la inceput