Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Mno, ce sa zic, tii foarte mult sa fii "politically correct", "open-minded", nu stiu ce imagine selecta incerci sa ne arati dar pe mine nu ma impresioneaza, nu lesin de admiratie in fata unui discurs despre pseudo-toleranta.


Off-topic; Ilinca, de ani de zile incerc sa aflu ce inseamna aceasta prescurtare!Lumineaza-ma, te rog!

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu e prescurtare, e ardelenescul "no" ardelenizat si mai tare:)) Se citeste cum se scrie:"mno!"
Maria-Cris, nu era necesar sa sari cu dexul online, m-am prins la care sens te referi si iti repet ca eu una NU pot sa fiu toleranta (aka sa am ingaduinta) pentru unele situatii cum ar fi cruzimea fata de copii sau animale, ca sa dau doar 2 exemple. Probabil ca tu ai imprejurarile tale in care nu poti sa fii toleranta, sau ma rog, poate gresesc eu si unii oameni chiar sunt stane de piatra sub masca binefacatoarei "tolerante".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
nu neaparat traume, dar poti recunoaste simptome: suflet uscat, incapacitatea de a-si arata sentimentele, lipsa de respect fata de copil, care e considerat o "specie" inferioara, probleme digestive, ulcere etc


Trebuie sa recunosc ca nu stiu ce trebuie sa inteleg din simptomul "suflet uscat" (nu stiu de ce la capat sa-l apuc ca sa fiu sigura ca-i pricep bine sensul). E cuantificabil in vreun fel? Putem determina fara urma de dubiu ca "sufletul uscat" se datoreaza tratamentelor de genul celor enumerate de mine?

Incapacitatea de a exprima sentimentele (alexitimia) as pune-o mai degraba pe seama unor experiente ulterioare perioadei de bebelusie; o mama extrem de autoritara va inhiba reactiile copilului, de exemplu. Totodata neputinta de a exprima sentimente este o caracteristica binecunoscuta a temperamentului flegmatic; asadar multi oameni se nasc cu aceasta incapacitate, cum putem deduce ca unii o dobandesc in pruncie?

Lipsa de respect fata de propriul copil este iarasi un "simptom" vag; nu toti adultii care au mancat bataie de la parinti au devenit la randul lor agresori.

Cat despre ulcer, nu stiu ce sa zic. Am cautat pe net "ulcer la copii" si nu gasesc nimic care sa lege aceasta afectiune de intarcarea prematura. Poate e mai bine ca cei care au studiat medicina sa ne lamureasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Buna seara,

Dupa o scurta pauza in care am urmarit mesajele voastre si m-am minunat cum a "deraiat" subiectul, revin si eu cu cateva cuvinte.

In privinta subiectului deschis initial, m-am lamurit, asa incat nu mai avea sens sa mai intervin. Am primit de la cateva mame informatii tehnice (pe care le si cautam de fapt de la bun inceput) prin care sa incerc sa-l ajut pe bebe si pe mine sa dormim mai bine.

Referitor la subiectul "Izabela ai procedat gresit!", am ramas uimita de felul in care s-a pus problema. Observ ca ascunderea identitatii datorata netului scoate din noi laturi agresive, care nu pot face altceva decat sa genereze tot agresivitate ca raspuns. Chiar credeti ca, abordand-o pe Izabela cu atat de multa agresivitate, ar fi fost sanse sa spuna: "vai, da, aveti dreptate! m-ati convins, am gresit!".

Cred ca la varsta noastra ar trebui sa stim deja ca nu prea e bine sa judecam. Daca judecam, ne da Dumnezeu situatii prin care sa intelegem, pe propria piele, cum e sa fii debusolat si sa iei decizii gresite.

Inainte sa nasc m-am documentat din plin pe tot ce inseamna evolutia sarcinii. Stiam ca vreau sa alaptez, dar nu stiam ce inseamna asta, nu ma gandeam la vremea aia ca trebuie sa ma documentez pe un subiect ce mie imi parea ceva firesc. Dupa ce am nascut, viata mea se daduse peste cap, nu mai aveam timp sa mai citesc nimic. Am avut noroc de un pediatru care, desi batran, a fost si este foarte deschis la minte si m-a ghidat spre alaptare exclusiva, la cerere (fara apa sau ceai) pana la 6 luni. Daca nea doctorul mi-ar fi zis atunci sa-i dau noaptea ceai ca nu stiu ce se poate intampla rau bebelului, eu asa as fi facut. Ulterior am avut timp sa citesc pe tema asta si mi-am dat seama ca am avut noroc de un pediatru bun. Izabela n-a avut norocul asta.

Nu mai judecati cu atata cruzime. Pana la urma, important e sa va spuneti punctul de vedere cu diplomatie si toleranta. Nu mai este treaba voastra daca punctul de vedere este sau nu impartasit. Si daca veti folosi mai multa miere in ton, este mult mai mare sansa ca Izabela sa coopereze decat daca folositi agresivitate.

Izabela, uite iti dau un link. http://www.alaptare.home.ro/
Acesta este doar unul din multele linkuri pe care le poti studia. De asemenea poti gasi pe net multe materiale despre alimentatia artificiala a copilului (lapte praf pana la 5-6 luni, si pe timp de noapte), atunci cand mama nu poate alapta. Desi unele mame au fost tare acide, adevarul este ca au dreptate. Este mult prea repede sa dai altceva decat lapte noapte copilului de cateva saptamani. Incearca sa mai citesti materiale si asculta-ti si instinctul de mama, si sigur vei intelege ce si cum sa faci bine pentru puiutul tau :). Se vede ca-ti iubesti copilul, mai ales ca postezi poze cu ea. Prin asta interpretez ca esti mandra de ea :). Este o fetita frumoasa! Sa-ti traiasca sanatoasa si sa va bucurati de ea!

N-am stiut ca pot inchide subiectul. Intr-adevar trebuie inchis, asa incat m-am interesat cum se poate face. Am trimis mesaj administratorului si se pare ca doar el poate inchide subiectul. Administratorul mi-a raspuns asa: "Pai asta e forumul.... nu pot sa inchid un topic pentru ca se discuta din mers si despre altceva." Asadar, nu pot face nimic in sensul asta.

Seara frumoasa va doresc, plina de voie buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mda, acum ca am citit mai mult m-a izbit si pe mine modul agresiv in care am reactionat fata de izabela, inclusiv subsemnata.
Eu am pierdut laptele dupa cezariana. Nu reuseam sa-mi revin, dadeam din complicatie in complicatie si nu puteam da puiului sa suga ca eram indopata cu medicamente si injectii. Am folosit pompa, am baut dupa saptamani intregi ceaiuri speciale dar degeaba. Asa ca stiu cum e senzatia sa ai lapte si sa nu-l poti hrani si dupa sa nu ai deloc.
Referitor la ceaiul dat noaptea, eu o inteleg. Daca un pediatru recomanda asta dupa ce ai nascut, la primul copil divinizezi pe cel care iti mai da cateva "ponturi"despre cum trebuie sa procedezi.
Eu am fost crescuta asa, cu ceai din prima noapte si fratele meu. Nu e o metoda sa o recomand, nu as face asta copilului meu dar doar datorita pediatrei noastre si fetelor de pe forum. Altfel, daca nu v-as fi avut pe voi si doctorita in care aveam si am mare incredere mi-ar fi spus sa fac asta sunt sigura ca as fi facut-o. Iar daca ar fi functionat as fi fost tot atat de convinsa ca si Izabela ca e bine. Cum e mama mea de altfel care a insistat mereu sa-i dau ceai noaptea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui Maria-Cris

eu cred ca undeva intre atatea ironii mai mult sau mai putin fine, topicul asta a pierdut ceva foarte important..toleranta. Fie ca ne place sa acceptam sau nu, exista si mame care isi cresc copiii dupa alte principii, exista si mame care nu pot sau nu vor sa alapteze, care vor sa dea ceai copiilor la orice varsta, si mai ales care sunt convinse ca metoda lor e cea mai buna. A ne erija insa in avocati imaginari ai copiilor nenascuti in incercarea de a face o mama sa se simta denaturata, cred ca denota o lipsa de toleranta. Eu una sunt convinsa ca izabela are un copil fericit (si probabil altul/altii ii va avea la fel) si o apreciez pentru convingerea cu care isi sustine metodele. Daca nu "s-a dat pe brazda" nu inseamna ca nu procedeaza corect, ca isi iubeste mai putin copilul sau, cum s-a sugerat, ca ii vrea raul. Pana la urma, fiecare isi poate ara singur brazda, si isi va culege tot singur recolta.
totodata, cred ca s-a pierdut demult si scopul in sine al discutiei, deci poate se indura cineva de tastele ce-au suportat atata vehementa si inchide subiectul.

Mno, ce sa zic, tii foarte mult sa fii "politically correct", "open-minded", nu stiu ce imagine selecta incerci sa ne arati dar pe mine nu ma impresioneaza, nu lesin de admiratie in fata unui discurs despre pseudo-toleranta. Aia nu e toleranta ce spui tu acolo, si daca eu pot sa remediez o eroare grava in care se afla cineva, nu stiu- dar macar incerc si as aprecia si am apreciat intotdeauna si cand altii mi-au deschis mie ochii, ca nu-s atotstiutoare. Si nu inteleg de ce ceri tu inchiderea subiectului, esti autorul, cumva?

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.


Nu? Serios? As fi putut jura.....,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

[quote]citat din mesajul lui coracora

Eu nu vreau sa dau sfaturi (asa cum ma indeamna Ilinca) si nici nu ma erijez in avocatul Izabelei, insa vreau sa va intreb ce soi de traume am suferit noi, generatia aflata acum la varsta adulta, de pe urma tratamentelor gen: strans si legat "sarmaluta" in scutece, facut poze la popoul gol si aratat prietenilor / familiei, baut de ceai in paralel cu laptele in perioada bebelusiei, intarcat mai repede decat sfatuiesc unii specialisti contemporani pe motiv ca mama trebuia sa mearga la munca (de multe ori in ture), etc. As vrea sa stiu in ce constau aceste traume ca sa le pot eventual recunoaste la mine insami (


nu neaparat traume, dar poti recunoaste simptome: suflet uscat, incapacitatea de a-si arata sentimentele, lipsa de respect fata de copil, care e considerat o "specie" inferioara, probleme digestive, ulcere etc

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
[/quot]

Poate asa or fi persoanele pe care le cunosti tu, sau poate te recunosti tu in aceasta teorie aruncata cu pretentii de axioma universal valabila. Ca eu una nu ma recunosc in nici unul din cuvintele (care de altfel, suna desul de pretentios, ca sa nu spun pompos) de mai sus. Si nu vad astfel de simptome nici la sora mea, nici la fratele meu, nici la sotul meu, nici la prietenii mei (suntem toti de varste apropiate si crescuti in conditii asemanatoare).
Si te rog sa ma crezi ca imi iubesc din suflet copilul si iiarat asta in orice moment, ori de cate ori am ocazia, chiar daca nu l-am alaptat la san si chiar daca nu mai dorm in pat cu el de la 2 ani si chiar daca nu intentionez sa dorm cu el in aceeasi camera pana la 15 ani. A fi o mama buna nu consta numai in cele mai sus enumerate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Zicea cineva mai sus ceva despre copii de tigani, am o curiozitate, n-am cunoscut nici o astfel de familie doar ce le-am vazut pe stada tot carandu-si bebeii/copii cam pana in 2 ani dupa ele..oare ele nu-s mame mai bune ca noi? Ca n-au nici un fel de conditii pentru a-i creste..banuiesc ca n-au..dar eu ma refer doar la relatia stransa mama-copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

fetelor...capitulez
da,ati citit bine,ma dau batuta...
puteti da o maaaare petrecere,neaparat cu baclavale,poate va mai indulciti(unele dintre voi)
cand voi avea bucuria de a fi mamica(nu troll) a doua oara,o sa va tin la curent despre cum voi aborda cresterea si educarea puiutzului si,in caz de nevoie,o sa cer/caut sfaturi tot aici,pe forum
carmenstar, cum va mai descurcati cu adormitul???noi intram pe fagasul (relativ)normal,nu se mai trezeste asa des pentru apa noaptea,receala a trecut,la fel si durerea de dinti si nu mai cere sa o luam cu noi in pat,deci ne odihnim cu totii mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Cam din 2 in 2 pagini pierdeti ideea principala
Iza nu intelege unde a gresit, nu o sa poate orice linkuri si reactii am avea.
Pentru ca considera ca a facut nimic gresit o sa imparta experienta "ceiutz-ului" la oricine vrea sa o asculte.

Zau ca la 5 saptamani mama nu are nici o alta grija decat puiul ei (poate doar daca s-ar anunta ca urmeaza sa ne mai loveasca un meteorit, asta ar putea fi o singura preocupare valabila)

Mergi la inceput