Clasa a I-a...2012-2013 (5)

Clasa a I-a...2012-2013 (5) | Autor: Inaf78

Link direct la acest mesaj

Clasa a I-a...2012-2013 (4): http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174879&whichpage=22


Buna seara!

la noi toata clasa a fost/este racita, inclusiv invatatoarea. am luat o si eu...
si al meu uita punctul de la i, liniuta de la t sau A. in rest cu litera mare de la inceputul propozitiei, semnele de punctuatie nu sunt probleme.

la problema din culegere raspunsurile corecte au fost:
un cAr
o oAIe (a considerat doamna ca e o greseala o o - - - e)


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Buna fetelor. Eu m-am bazat ca face la after school mai multe sau ca poate lucreaza ce nu stie cu invatatoarea ei si acasa o puneam sa faca copiere, citire. Mai a ajuns sa fie jaleee. Daca la dictare e ok, la copiere e dezastru, nu-i atenta deloc, face din doua propozitii una, chimba ordinea cuvintelor, de ce? ca doar nu s-o uita tot timpul in carte. si mate asta vad ca-i grea tare, nu socotelile, ca alea sunt ok, dar aflarea nr necunoscut e o problema, nu ar face ce operatie trebuie nici in ruptul capului. Motiv pentru care de o saptamana am inceput sa lucram intensiv acasa, vine la 4 de la scoala , mananca si lectii, sambata , duminica la fel, copiere si mate. Daca trebuie sa desparta in silabe e ok, si oral si in scris, dar daca-i propozitie si e la sfarsitul cuvantului atunci iar gresim. Offff, sper sa se vada rezultatele, nu inteleg de ce nu-i este deloc gandul la lectii si scoala, ar sta numai cu papusile in mana vesnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Chiar cautam subiectul sa va intreb cum se descurca scolarii vostri. Al meu incepuse binisor, ne cam certam la teme, dar se pare ca ori l-a ajuns oboseala, putin cam devreme zic eu, ori au accelerat putin ritmul si a ramas in urma, ori faptul ca 3 zile din 5 are pentru teme doar doua ore jumate spre trei, ca e foarte foarte rau. Ca e dictare, ca e copiere, scrie foarte prost, mananca litere, legaturile le face anapoda, uita puncte, virgule, acum ii spun ca EL se aude IEL dar nu se scrie cu I, peste 5 minute face acceasi greseala. Eu si acum imi amintesc o greseala la o dictare acum aproape 30 de ani, dar o data in viata am scris restaorant si mosafiri, pe urma n-am mai repetat aceeasi greseala.
La matematica e la fel de rau: nu se concentreaza, greseste aceeasi operatie de 2-3 ori la rand la interval de cateva minute. Stergem in disperare si lucram suplimentar si tot degeaba, ca lucreaza mult si le greseste invariabil pe toate. Au trecut la adunari si scaderi fara trecere peste ordin in intervalul 10-30 dar el inca sta si se gandeste cand are de facut scaderi in intervalul 0-10. Daca la exercitii simple doar cu operatii curate x-y=z se mai descurca, din cauza ca nu este atent greseste aproape toate exercitiile care ii cer sa gandeasca putin, sa faca asocieri sau deductii.

E clar ca am facut o greseala imensa. Noi mergem la sport de 2 ori pe saptamana si o a treia zi faceam iar o plimbare cu cea mica, iar el nu vrea sa ramana acasa sa lucreze in timpul asta. In afara de asta, sambata si duminica il lasam in pace. De cele mai multe ori nu este acasa, ori e la bunici ori suntem toti plecati din bucuresti. Dar nici cand era acasa nu-i dadeam de facut nimic, sa nu-l stresez. Din cauza acestei atmosfere degajate nici vinerea nu facea teme pentru ca vineri are mediu, desen, abilitati si sport, iar temele pentru luni le termina de joi. Din pacate inteleg ca nu se poate asa. Va trebui sa lucram intensiv si sper sa se vada rezultate.
Pe de alta parte deja plange pe bune si ma intreaba "iar teme? dar eu cand ma mai joc? nu mai apuc sa ma joc!"

Voi ce mai faceti? Cum procedati cu lucrul suplimentar ca sa nu se simta impovarati? Cand mai aveti timp si de alte activitati gen sport, engleza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Citat:

Pe de alta parte deja plange pe bune si ma intreaba "iar teme? dar eu cand ma mai joc? nu mai apuc sa ma joc!"

Voi ce mai faceti? Cum procedati cu lucrul suplimentar ca sa nu se simta impovarati? Cand mai aveti timp si de alte activitati gen sport, engleza?


Noi nu avem timp de lucru suplimentar. Isi face temele - care oricum dureaza foarte mult, si cate 2,3 ore (inca mai cere pauza dupa ce termina, de exemplu, o pagina de scris la romana), si pregatim lectia pentru a doua zi la romana, ca la matematica nu ma bag sa fac inainte ca nu stiu ce si cum le va preda. La romana citim tot ce e in abecedar la lectia de a doua zi si, daca avem timp, si din culegere.
I-am luat o culegere de probleme si exercitii la matematica, numai ca nu am reusit inca sa facem nimic din ea - probabil la vara o voi folosi in vacanta. Si cam atat, ca de altceva nu avem timp si nici nu vreau sa-l suprasolicit, ca si asa cand aude de teme se plange ca e obosit, ca are mereu multe teme, ca i-ar placea si lui sa se mai joace din cand in cand. Inca ii place sa se joace cu masinute, cu lego, asa ca il mai las sa copilareasca.
De alte activitati nici nu poate fi vorba, facea karate pana sa inceapa scoala, a trebuit sa renunte. La engleza am sa chem pe cineva acasa, incepand cu vacanta de vara, poate din clasa a doua va fi mai usor din pdv al timpului, poate va scrie mai repede, poate nu va mai trebui sa stau eu langa el cand scrie. Daca nu sunt eu langa el se grabeste, scrie urat, depaseste spatiile din caiet si imediat il taxeaza invatatoarea. Daca nu are nici o greseala, de exepmlu, la o disctare, ii pune "-FB" doar pentru ca nu a scris foarte frumos. Asa ca un "FB" plin la noi e foarte apreciat. Nu se supara cand ia un "B", zice ca maine va munci mai mult si mai bine si va lua si "FB". Eu il incurajez, nu il stresez foarte tare cu notele astea, imortant e sa priceapa el ce face in clasa si sa tina ritmul care este foarte alert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Din ce culegeri lucrati voi? V-au fost recomandate de d-na invatatoare sau le-ati cumparat voi? Sunt autori/ edituri recomandati/recomandate sau nu? I-am luat si eu fetitei mele 1 culegere de mate pentru cls. 1 si am gasit greseli. De asemenea, i-am descarcat de pe net cam tot ce se putea de la concursurile scolare dar unele enunturi imi dau mie fiori dar unui copil... Desi e la pregatitoare, lucrez cu ea in wk-end 10 - 15 min, la mate si scriere doar pentru a se obisnui un pic cu ideea de teme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am intrebat-o pe invatatoare si mi-a recomandat culegerile dupa care face si la clasa. La matematica doar, ca la romana nu au, exerseaza scrisul, au caiet special si caiet tip 1 unde scriu dictari si transcrieri.
Dar la matematica avem vreo 3. Una pe care am luat-o toti parintii odata cu manualele si din care se lucreaza in paralel cu manualul, Arghirescu e autorul, iar dupa ce am vorbit cu ea am luat mate 2000, compentente si performanta si Angelica Calugarita care e pentru clasele I-IV. Asta din urma a zis ca o s-o foloseasca pana intr-a patra si oricum o va cere la clasa, deci o vor lua si ceilalti copii.
Mate 2000 e comperul de fapt.

Ellinia, pai si ce faci tu e tot lucru suplimentar chit ca in avans, eu lucru suplimentar numesc orice e in afara de temele date. Dar e in regula sa faceti in avans? Asa ati facut si literele?
Asa am zis si eu pana acum, sa nu-l stresez, ca e oricum foarte alergat si cu scoala si cu sport. Asa ca din 7 zile el lucra mai serios doar in vreo 2. Nu e de mirare ca saptamana trecuta am remarcat ca ceva nu e in regula, apoi a venit confirmarea la sedinta cu parintii. E o problema a mai multor copii, erau mai multe mame care se intrebau ce se intampla.
Eu la sport nu vreau sa renunte, nici el nu vrea. Oricum cel putin acum iarna nu a prea iesit din casa, in ritmul asta de teme nu o sa iasa in timpul saptamanii nici cand o sa fie frumos afara. E mancacios si s-a cam pufosit de vreun an. Nu vreau sa renunte la miscare si din motivul asta, dar si pentru ca merita sa stie si altceva decat scoala si teme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

si eu am un scolarel de clasa 1....mai bine il dadaeam la armata,decat in clasa 1 glumesc,desigur,dar clasa 1 nu mai e ce stiam noi
Acum nu am timp de scris,dar revin .
Ca idee,al meu are de scris si cate 6-8 pagini pe culegerea de matematica,plus fise,si la abecadar/scriere are pe caietul special plus fise .El e la after ,ajunge la 10.45 (scoala are de la 7.30-10.30,ei in 3 ore fac 4 ore ) pana se schimba si se mai invart cu scosul caietelor se face 11 -11 si umpic si pana la masa de pranz care e la 12.30 scriu incontinuu.Trec la masa,apoi la somn,Se trezeste el la 3 .30 sa continue temele,ca dupa 4 cand se trezesc si ceilalti copii sa mai aiba timp sa se mai joace ,pana la 5,45 cand o pornesc catre casa .
Si la ultima sedinta cu parintii una dintre mamici s-a plans ca au prea putine teme si alta,ca sunt prea usoare temele (alt )
Revin

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Desaga Mosului,plina de surprize,va asteapta cu mare drag ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Buna,

Si la noi e cam la fel, are de lucru de luni pana joi, apoi cam liber de vineri pana duminica. Initial am zis ca e bine asa, apoi am constatat ca in 3 zile isi cam iese din mana, asa ca duminica facem cate ceva, sa-si revina .

De la scoala nu primeste foarte mult de lucru, adica la romana in general de transcris in caietul special sau dupa o culegere (Sa dezlegam tainele abecedarului) de citit, despartit in silabe si dictari. Dar nu depaseste o pagina.

La mate se lucreaza ori de pe manual, ori de pa caietul special ori Mate 2000. In general nu depaseste 2 pagini de exercitii. Alteori au fise pe care am inteles ca le descarca doamna de pe didactic.ro (am mai luat si eu de acolo).

Ce mai e in plus la restul materiilor, la lectura o fisa de citit si colorat, sau o poezie de invatat. La cunoasterea mediului citim acasa cate ceva, la engleza nu inteleg nimic din ce le preda.

Insa eu trebuie sa fac acasa cu ea in plus, pentru ca fiind mai mica trebuie sa tina pasul. Fac numai in zilele in care "e loc" adica nu a avut de scris prea mult si e destul de odihnita/bine dispusa. In general o dictare-doua, ca s-a invatat greu cu semnele de punctuatie si alineate etc. La Mate am cumparat asa: Caiet special MAtematica pentru clasa 1, semestrul 2 de Alina Radu, de la editura Paralela45 (foarte frumos facut, lucreaza de placere la el) si Exercitii si probleme de matematica pentru elevii claselor 1-4 de Angelica Calugarita. Asta nu e asa atragatoare ca print dar are exercitii bune din cate am vazut.

Carla scrie urat. Mai corect decat colegii ei (dpdv fonetic) insa niciodata nu se incadreaza in spatiile impuse pentru litere. Dar NU primeste calificativ pentru caligrafie. E important sa scrie corect, si doamna a zis ca abia asteapta sa scape de caietul de tip 1. O inteleg.

Altfel, sa stiti ca deja e obosita... si cand ma gandesc cat de mult mai e pana la vacanta! Din martie vreau sa inceapa inotul, de 2 ori pe saptamana, sper sa fie OK cu asta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Citat:

Ellinia, pai si ce faci tu e tot lucru suplimentar chit ca in avans, eu lucru suplimentar numesc orice e in afara de temele date. Dar e in regula sa faceti in avans? Asa ati facut si literele?


Da, la romana intotdeauna am facut asa. Ritmul in care le preda in clasa este foarte alert, plus ca, in prima ora le preda ceva si a doua ora (in aceiasi zi), le dadea o fisa cu ce le predase. Si, bineinteles ca era varza fisa, pentru ca nu mi se pare normal sa vezi ce au retinut in clasa, trebuie lasati acasa sa aprofundeze, sa-si faca o tema, sa se obisnuiasca cu lucrul predat. Asa ca m-am hotarat sa-i vin in intampinare, cum s-ar spune. Dupa ce faceam tema ma uitam ce avea sa le predea a doua zi si faceam cateva semne, desparteam in silabe, cam tot ce era in abecedar la lectia respectiva. La litere il puneam sa faca cate 2,3 litere, sa se prinda cum se fac. Acum facem la fel, doar ca acum cititm tot ce scrie in abecedar. Acum ii pune sa citeasca din abecedar si le pune note cu creionul, ca sa vedem noi cat de bine au citit. In felul asta nu-l mai ia pe nepregatite, ca el e mai molcom, asa, mai casca, se mai uita pe geam, mai vede o musca, asa ca trebuie sa-l tin cumva in priza.

Nu stiu acum cine e autorul de la culegerea de mate, si nici daca are greseli ca doar am rasfoit-o un pic, chiar am sa ma uit, sa vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ma simt si prost cand vad cat lucrati voi cu copiii. Eu l-am intrebat azi de dimineata la ce litera a ajuns : "b". Suplimentar am dat cateva dictari (5?) in anul asta scolar si am mai povestit pe text la inceputul anului. Saptamana trecut l-am invatta cum e sa faca propozitii dupa o poza, propozitii cu numar de cuvinte prestabilit.
La mate n-am facut nimic cu el. Stie sa faca si inmultiri, asa ca daca e atent stie. Daca e neatent...tot n-am ce face.
Pana acum n-a avut decat FB si drept urmare l-am lasat in pace.
Programul lui e destul de incarcat pentru ca face inot de performanta (asta inseamna o ora si jumatate zilnic) si engleza la o scoala specializata (cate o ora si jumatate de doua ori pe saptamana).
Cel mai greu ii este lunea si miercurea cand le are pe amandoua. Lunea isi mai face temele in timpul orei de religie (e retras dar sta in clasa). Miercurea se apuca de teme pe la 7 seara si atunci il mai ajut sa termine mai repede. De obicei are cam 5-6 exercitii/probleme la mate - dureaza mai mult daca le da de scris si textul si cam 2 pagini la romana. Se straduieste sa scrie frumos, dar cum acasa il las sa scrie cu pixul minune reuseste sa scrie/stearga destul de repede.
In weekenduri, cand nu avem concurs de inot (concursuri sunt cam o data/luna si tin doua zile), ne distram sau lenevim. Adica nu facem nimic ce tine de scoala (aparent). Asta nu inseamna ca nu incercam sa citim cate ceva sau nu adunam/scadem una-alta in viata reala.
Cred ca sunt mai detasata nu pentru ca nu m-ar interesa dar, fiind la al doilea copil in scoala, cam stiu cum e treaba, nu ma mai stresez atat. Pe de alta parte si copilul cunoaste rutina, cerintele... mai macane ca de ce are lectii, ca vrea sa fie doar weekend. Ii spun ca si eu as vrea la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Si la noi ritmul este prea ridicat pentru fimiu in clasa. In primul rand nu reuseste sa scrie tot la romana (scriu cam 4 pag si al meu la a treia se opreste). Doamna pune accent pe ceea ce lucreaza cu ei in clasa adica ii asculta si ii testeaza din ceea ce a predat in ziua respectiva. Eu credeam ca e normal sa-i lase sa se mai pregateasca acasa dar se pare ca nu.
In concluzie vom aplica metoda pregatirii lectiei dinainte cu toate ca tot Doamna sustinea sa nu pregatim lectia dinainte acasa .
Orice ar fi nu vom renunta la sport (2-3 ori/saptamana) deoarece este important in primul rand sa fie sanatos nu numai sa aibe rezultate f bune la scoala.

Mergi la inceput