Buburuze de mart-apr 2013 (17)!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Katy, eu zic sa nu stai stresata, aproape sunteti la termen si daca Doamne Doamne o vrea sa iasa Tudor putin mai repede cred ca deja este maricel si va face fata cu brio la intalnirea cu mamica.Oricum citeam despre o mamica care a stat 2 saptamani cu dilatatie 2 dar fara dureri si a nascut undeva la 40s, deci Tudoar inca poate sa mai stea mult si bine la tine in burtica ,chiar daca ai burtica lasata si iti este greu

de incurajare.

Iulia de Robert Andrei(18.05.2009) si 33+ Mara Gabriela

AMR DIN CE IN CE MAI PUTIN :)))



Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandralin spune:

Citat:
citat din mesajul lui iuliajurdi

Buna dimineata burtici dragi,
Desi nu am mai intrat de ceva vreme va citesc zilnic. Am vazut ca nu sunt singura care are contractii false din pacate. La mine au inceput prin luna a cincea si daca la inceput aveam 2-3 pe zi acum am ajuns la 15-20. Nu m-ar deranja daca nu ar fi asa de dureroase si mai nou sunt insotite si de palpitatii. Cu toate acestea doctorita imi spune ca nu-i nimic alarmant deocamdata si m-a trimis sa fac si reeducatie perineala(am ramas cu sechele de la prima nastere,ruptura de perineu si scap urina....apropo daca vreuna dintre voi este supravegheata de Dr. Dragomir de la Bucur sfatul meu este s-o ocoliti,eu am avut un travaliu de peste 20 de ore si o nastere de cosmar datorita doamnei).
Intre timp fetita noastra a mai crescut,38 cm si 1400gr desi mie nici nu mi se vede burtica,am inceput sa scot burta in fata doar-doar m-o vede si pe mine cineva :-) .
Felicitari pentru bebelusii jucausi si nasteri cat mai usoare celor care deja sunt foarte aproape de ziua j.


buna julie si bine ai venit!
in ce consta reeducarea asta perineala?

36 + Radu Tudor - AMR 4 SAPT
http://lmtf.lilypie.com/q83Kp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Katy are dreptate Mara. Puteti sa mai stati mult si bine 2 in 1.
Asa a fost cumnata mea. Tot avea impresia ca naste. Cand avea 6 luni zicea doamne sa mai stam pana la 7 si tot asa. Ei si a ajuns la termen si aproape a intrat in saptamana 42 cu bebe. Ca deja era satula si dorea sa nasca. Si a nascut un barbatoc de 54 cm si 3800. La nascut greu saraca, ca ea nu mai nascuse copii asa mari ci doar de 3100 si 3200.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
33 saptamani+ AMR 7 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandralin spune:

Fiindca veni vorba iata ce am gasit pe www.totuldespremame.ro si mi s-a parut foarte interesant. era si un filmulet cu Ana Maita (presedinta asociatiei Mame pentru mame- tipa care a nascut 2 copii acasa) si o moasa foarte bine cotata- dna Haim care au zis clar ca episiotomia nu numai ca nu te protejeaza de o eventuala ruptura mai tarziu in viata ci din contra poate sa-ti faca mult mai rau. tot ele au subliniat importanta masajului inainte de nastere si a reeducarii perineului dupa nastere inclusiv cand vine vorba de femei care au nascut prin cezariana.

Educarea perineului pentru nastere
Prin exercitii Kegel
Acestea ajuta la intarirea musculaturii perineului iar buna tonifiere poate chiar sa previna fisurile care pot aparea in timpul expulziei bebelusului.
Cum se fac?
Exista 3 tipuri de exercitii Kegel. Trebuie sa incepi cu identificarea muschiului perineului (pubo-coccigian). Cel mai bine poti face asta stand pe vasul de toaleta si, in timp ce urinezi, sa incerci sa opresti jetul. Muschiul pe care il folosesti sa faci asta este cel care trebuie antrenat. Apoi poti incepe “antrenamentele” folosindu-te, pe rand, de fiecare tip de exercitiu:
• Kegel simplu: incordezi muschiul 2 secunde si apoi relaxezi alte 2 secunde. Incearca sa faci 10 astfel de serii pentru inceput.
• Kegel extins: incordezi cat poti de tare pentru 5 secunde si incerci sa mentii intensitatea pana la 20 de secunde.
• Kegel “ascensor”: incepe sa incordezi lent si sa cresti usor in intensitate, apoi relaxeaza muschiul in acelasi ritm in care l-ai incordat (ca si cand ai urca cu liftul)
Cand se fac?
Avantajul acestor exercitii este ca pot fi facute oricand si oriunde fara ca cineva sa-si dea seama. Dupa ce ai identificat muschiul si ai repetat toate tipurile de Kegel, poti repeta de pana la 10 ori intr-o zi fiecare tip in parte. Le poti face in casa, in timp ce gatesti, citesti sau te uiti la televizor, in sala de asteptare la vizitele la medic, in autobuz sau la volan.
Prin masaj perineal
Masajul perineului este recomandat din a 34-a saptamana de sarcina si ti-l poate face o moasa sau tu singura daca urmezi pasii de mai jos:
(Inainte de a incepe, ai grija sa-ti golesti vezica pentru ca in timpul masajului vei pune presiune pe ea.)
1. Asigura-te ca ai mainile curate si unghiile taiate (tesutul este foarte sensibil si unghiile ar putea sa-ti provoace iritatii)
2. Aseaza-te intr-o pozitie comoda – pe pat, rezemata de o perna si cu picioarele departate.
3. Aplica ulei de masaj (unul vegetal sau un lubrifiant pe baza de apa) pe maini si in zona perineului.
4. Introdu degetul mare in vagin cat de adanc poti si apasa in jos, catre anus, apoi in laterale. Incearca sa maresti deschizatura (gandeste-te ca pe acolo trebuie sa isi faca loc copilul) pana simti o usoara senzatie de arsura. Asteapta sa dispara si:
5. Folosind ambele maini, cu degetele mari introduse in vagin, incearca sa tragi spre in fata asa cum va impinge capul bebelusului la nastere.
6. Relaxeaza-te si maseaza cu celelalte degete si zona din exterior.
Acest masaj trebuie facut de cateva ori pe zi, mai ales in ultima luna de sarcina.
Ce se intampla cu perineul la nastere
In timpul nasterii, presiunea exercitata asupra perineului creste considerabil iar musculatura si tesuturile din componenta lui se slabesc si posibilitatea aparitiei unor fisuri in acest tip de tesut este foarte mare.
Nasterea vaginala este cea mai frecventa cauza a rupturii de perineu. Multe femei se confrunta cu aceasta afectiune si, de cele mai multe ori, nu se declanseaza imediat dupa nastere (uneori apare peste ani si ani).
Daca ti se face si epiziotomie (taietura de cativa centimetri de la vulva in jos) in timpul nasterii, riscul aparitiei rupturii de perineu este si mai crescut.
Reeducarea perineului dupa nastere
Daca inainte de nastere ai facut exercitii si masaj pentru a-i pregati copilului locul de iesire, dupa nastere perineul trebuie sa revina la forma initiala.
Reeducarea lui poate incepe la 6-8 saptamani dupa nastere, dupa ce organismul tau si-a revenit complet din punct de vedere hormonal. Aceasta se impune numai in cazul in care simti dureri in timpul actului sexual, te confrunti cu incontinenta urinara sau daca medicul constata coborarea organelor genitale si slabirea musculaturii. Foarte important de stiut este faptul ca, chiar daca ai nascut prin cezariana, reeducarea perineala s-ar putea sa fie totusi necesara (desi nu a suportat presiunea nasterii, perineul tau a suportat greutatea copilului timp de 9 luni).
Pentru reeducare trebuie sa apelezi la un specialist (un kinesteziterapeut sau o moasa) care iti va recomanda unul din cele 3 tipuri de reeducare:
• manuala: masajul local care sa te ajute sa devii constienta de diferitele tipuri de muschi din zona perineului;
• electrica: cu ajutorul unei sonde vaginale ti se vor provoaca contractii pasive ale perineului;
• biofeedback-ul: cu ajutorul unui dispozitiv, poti masura intensitatea cu care musculatura perineala se contracta si controlul voluntar al acesteia.
Eu exercitii Kegel fac dar acum sunt mai hotarata ca niciodata sa cer pe formularul de consimtamant sa nu mi se aplice epiziotomia.
Sa vad cat reusesc sa ma lupt cu sistemul.

36 + Radu Tudor - AMR 4 SAPT
http://lmtf.lilypie.com/q83Kp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandralin spune:

in alta ordine de idei - de anul asta scolar intra in vigoare noua lege a educatiei are are un articol interesant anume 356- e vb de Legea nr 1/2011. in el se face referire la posibilitatea infiintarii unui cont la Trezorerie pe numele copilului nascut in 2013 in care cont parintii ( si eventuali sponsori cred) pot redirectiona de exemplu cei 2% din impozitul pe salariu si venituri salariale. aveti cumva info suplimentare?

36 + Radu Tudor - AMR 4 SAPT
http://lmtf.lilypie.com/q83Kp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele!
Mara, Felicitas multumesc de sustinere. Nu stiu de ce sunt atat de panicoasa. Astazi ma simt mult mai bine fata de ieri. Probabil durerile astea sunt perfect normale, se pregateste corpul pt nastere. Problema e la mine.

36+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Julie pt constpatie eu stiu ca poti pune prune uscate intr-un pahar cu apa, de seara, iar dimineata bei apa. Curmalele, smochinele ajuta si ele, de asemenea multa apa. Despre uleiul de ricin eu stiu ca provoaca nasterea. De altfel chiar se recomanda gravidutelor peste 40 de sapt pt a provoca nasterea.

36+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Ok atunci lasam ricinul ca este prea radical. Intr-adevar eu inainte de a naste am avut o diaree, uau, tot am scos afara. Se pare ca asta este semn de intrare in travaliu, daca ai o diaree fara motiv. Asa se pregateste organismul pentru a ajuta la o nastere mai usoara.
Mai bine prune.
Dupa saptamana 40 luam ulei de ricin.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
33 saptamani+ AMR 7 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Si zeama de varza ajuta la constipatie.
Si iaurtul activia (mie imi place unul cu miere si nuci mai mult decat celelalte).


30+ Anna
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Casandralin eu am epi-no de la Miriam inca. L-am folosit atunci incepand din saptamana 36 pentru a ma obisnui cu momentul expulziei. Se pare ca a dat roade munca cu epi-no. Am exersat in total de vreo 10 ori, m-am oprit la un moment dat pentru ca veneau cateva firisoare roz de sange. Dar m-a ajutat si am nascut-o pe Miriam(un copil mare) cu "fundul intreg" cum mi-a zis doamna ce mi-a facut toaleta dupa nastere. E scump (100 euro aprox), dar eu zic ca perineul meu merita 100 de euro.
Epi-no se foloseste si pentru educatrea perineului cum se spune si inainte de nastere si dupa.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
33 saptamani+ AMR 7 s

Mergi la inceput