M-am hotarat.............adoptie(87)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliGuran spune:


Felicitari Loriana !
Draga Simo nu-mi venea sa cred ca citesc cele intamplate voua dar traim in Romania si nu ne mai miram de nimic! Mai bine lasa suflete nevinovate sa-si duca ,,veacul" pe la asistenti maternali care stim cu toti cat suflet pun sau sa-i integreze in familia biologica care ii arunca la gunoi.Tot ce pot sa spun este sa nu renuntati sa va rugati la D-ZEU ,ca poate intervne o schimbare la protectia copilului oameni carora le pasa ,nu va privati de bucuria de a fi parinti pentru un sistem ,,bolnav ''!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosica spune:

Simo imi pare f rau , cum se poate asa ceva ? Noi vrem sa daruim unui copil dragostea nostra ... Un copil care nu are pe nimeni :(( lasa ca mai buni sunt p#259;rin#539;ii care fac copii sii ii arunca ,ei de ce nu sunt testati psihologic? De ce le mai da dreptul de a fi p#259;rin#539;ii copilului pe care nu si-l doresc si pe care au vrut sa îl omoare:((....of trist, nu m-am a#537;teptat la asta :(Simo faceti contesta#539;ie nu va l#259;sa#539;i :( ! Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Simo , ce-i prostia asta ? Nu stiu exact care este procedura in astfel de cazuri dar sigur ai posibilitatea de a contesta sau de a cere o alta evaluare , facuta de un profesionist de data asta. Pentru linistea ta fa asta. Daca si o alta parere coincide cu a lor , inseamna ca mai aveti nevoie de putin timp , nu inseamna ca nu puteti fi parinti. Stiu ca ati obosit asteptand si incercand sa supravietuiti sistemului, dar va rog nu abandonati .Undeva este un copil care va asteapta , nu-l abandonati! Nu cred ca vei putea sa-ti recapeti linistea renuntand.Nu te lasam sa faci asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Simo probabil stii ca poti face contestatie la ORA . Ei fac o reevaluare sau trimit directia sa faca o re-evaluare, nu mai stiu exact.

Am mai auzit doar de un singur caz de neacordare a atestatului in cazul unei familii cu 6 ( nu, nu am batut gresit cifra) copii biologici si posibilitati materiale mai modeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

simo , chiar daca este vorba de doliu si ai fi avut copilul tau biologic , nu ti l-ar fi luat nimeni pe motiv ca nu-l poti creste . asadar , consider ca trebuie neaparat sa faci contestatie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Simo, n-am auzit niciodata de asa ceva si ma alatur celorlalte fete care spun sa faci contestatie, bineanteles ca depinde in primul rand de ce va doriti voi dar personal n-as lasa lucrurile asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Buna dimineata fetelor,
Va multumesc foarte mult ca ma sustineti, stiu ca pot face contestatie la ORA in termen de 5 zile de cand primesc acest raport final de evaluare, dar pot sa va spun ca stiu si raspunsul, cav de genul: "ORA a hotarat sa se mai faca o reevaluare la specialistii de la DGASPC-ul de care apartine familia X", daca ma hotarasc si fac reevaluarea la o institutie agreata de catre ORA, si raspunsul o sa fie favorabil pentru familia mea, o sa am atestat, dar listele trimise de catre ORA cu potrivirile teoretice dintre familii si copii ajunge tot la DGASPC-ul de care apartin, asa ca sunt la mana lor.
Nu as vrea sa renunt credeti-ma, as vrea sa lupt in continuare, dar am vazut cum a decurs lupta mea cu ei cand am fost prima familie care nu a fost potrivita cu un copilas, nu a fost alaturi de noi nici cei de la ORA, cei de la ORA mi-au trimis un raspuns oficial ca cei de la judet sunt specialisti si stiu foarte bine ce fac.
As putea continua sa lupt doar daca ma mut in alt judet, ori asta chiar nu se poate, si chiar daca as face aceasta mutare m-as simti ca un om care fuge, care vrea sa isi piarda urma, etc.
Am incercat cu reatestarea cu toate ca am fost convinsa ca nu o sa am atestatul, am avut discutii si cu directorul directiei si m-a asigurat ca asa ceva nu o sa se intample, dar mi-a mai spus si ca "noi nu vrem sa ne batem joc de acesti copii si sa ii dam la orice familie". Nu va spun cum m-am simtit dupa ce am auzit aceste cuvinte, ca ultimul om, m-am simtit foarte jignita.
Chiar nu mai pot sa merg mai departe, am si eu ca orice om limitele mele, chiar nu mai rezist sa mi se puna aceleasi intrebari si sa ma intrebe repetat aceleasi lucruri, de parca as fi la interogatoriu, ca doar nu am omorat pe nimeni, am vrut doar sa adopt un copil.
Dar ma bucur foarte mult cand aud ca in tara sunt incurajate familiile care vor sa adopte un copil, ca au mult sprijin din partea anagajatilor de la DGASPC-uri.
Doamne ajuta sa va intalniti copilasii cat mai repede.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Simo, nu stiu ce sa spun, decat ca imi pare foarte rau pentru ca sunteti nevoiti sa treceti prin aceste situatii. Sunt convinsa ca veti lua cea mai buna hotarare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_e spune:

Buna dimineata fetelor!
SIMOOO, NU PREDATI ARMELE!!!! Luptati in continuare, o sa vedeti ca bunul Dumnezeu o sa va ajute. Eu am spus de la inceput ca sunt dispusa sa lupt pana in panzele albe ca sa realizez ceea ce mi-am propus. Asa ca nu va descurajati, faceti tot ceea ce este nevoie pentru a va vedea visul implinit.
Despre noi vreau sa va spun ca ieri am obtinut Raportul final de evaluare care ne este favorabil. Acum trebuie sa mai asteptam 7 zile pana la obtinerea atestatului. ...Si abia de atunci va incepe greul... Asteptarea e posibil sa fie lunga... Sa vedem, ce-o vrea bunul Dumnezeu. Dar eu sper ca ne vom vedea puiul cat mai curand langa noi.
Va imbratisez pe toate, va tin pumnii si sa vi se indeplineasca visul cat mai curand!
Va pup si ne mai auzim.
SIMO, LUPTA!!! LUPTA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_e spune:

O rog pe liliana csaki sa ma adauge la lista de aspirante. Multumesc.

Mergi la inceput