Buburuze de mart-apr 2013(16)!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Intr-adevar Ramona, la particular este alta viata.
Am fost internata, an trecut printr-o operatie la privat si stiu ce bine este.
In situatia mea, sarcina gemelara nu imi permit sa dau 15.000 ron sa nasc la particular prin cezariana....stiu ca la inceputul sarcinii am facut niste calcule si la atat s-a ajuns in conditiile in care as fi ales cel mai lesinat pachet.
Plus ca exista riscul sa ma faca pachet dupa nastere si sa ma trimita impreuna cu copii la un spital de stat pt ca ei nu se complica cu prematuri, etc asa ca as fi platit serviciile la particular plus spagile de la stat. Nu este pesimism doar realism.

Pune memo la telefon si nu uita de pastile




30+ AMR 8S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaionascu spune:

Legat de travaliu nici nu stiu la ce sa ma astept, mai ales ca habar n-am ce dureri pot fi. Am discutat cu medicul meu si mi-am schimbat parerea privind epidurala, astfel ca desi citisem despre diverse consecinte, medicul mi-a explicat cum sta treaba si-am zis ok, sa mi-o faca daca n-o sa mai suport. Cu doza corecta, epidurala poate fi numai buna.Grija mea mare era ca aceasta anestezie o sa ma amorteasca si n-o sa stiu sa imping bine si va reduce sansele de nastere naturala la jumatate si va creste riscul sa-mi scoata pruncul cu forceps sau mai stiu eu ce. Medicul mi-a zis, ca celelalte mame spun ca le alina din durere, insa presiunea ramane si la fel si senzatia de a impinge, iar de forceps nu se pune problema, caci daca apar complicatii, ma taie de urgenta si gata...asa mi-am schimbat eu parerea, insa doar dupa ce am discutat cu medicul.

la fel si cu vaccinurile, am discutat putin cu el, are si el copil, e omenos, deschis, pro natural cat se poate si am decis ca vom face acele vaccinuri obligatorii(niciunul nu e obligatoriu, le putem refuza pe toate), care sunt vechi si rastestate si lipsa carora pot provoca moarte...desi nu-mi plac deloc vaccinurile si nu prea cred in ele, bebelina are si mama si tata, si trebuie sa-l impac si pe tata cumva si sa ascult si de pareri ale specialistilor:)(care sunt f impartite, stiu)

Miercuri facem si noi 31 saptamani si incepem numaratoarea inversa :D

Va!

Happy 30+ cu o buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Am mai citit si eu despre vaccinuri. Unul dintre cele mai controversate este DTP-ul. Daca se inteapa intr-un cui tot trebuie sa-i faci antitetanos, deci de ce sa-l mai injectez de 6 ori ininte? Iar despre tuse convulsiva, se pare ca efectele adverse ale vaccinului sunt mai serioase decat boala insasi. O sa mai studiem problema si vedem ce decizie luam.

35+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Tudoralexa exagerat de scump. La sarcina gemeleara sa fie pretul nasterii ori doi, pentru ca nu nasc doua mame. Dar asa e la noi, si astia privati se bazeaza pe faptul ca actul medical este asa cum este la stat, mai ales conditiile, si ca nu prea este concurenta mare.
Oricum sa nu credeti ca astia de la privat is numai miere. La noi la Cluj a murit o mamica la Gynia( maternitate privata, cu conditii, etc) si nici macar nu au avut bunul simt sa returneze banii, care nu erau deloc putini.Sa nu mai zic de moase care vorbeau frumos, dar nu prea fac nimik efectiv ca sa te ajute(alta prietena care a nascut acolo).
Daca tot m-as duce la privat, m-as duce pentru altceva mult mai revolutionar, nastere in apa, moase cu adevarat pregatite, evitarea epiziotomiei, nastere in ce pozitie cum se simte mai bine mamica , nu moasa sau doctorul( lucru de bun simt in alte tari, dar la noi e cam pauza). Foarte multe mamici se rup si nasc greu tocmai din cauza ca pozitia pe masa ginecologica nu este nicidecum cea mai naturala pentru nastere.
Referitor la vaccinuri. Un doctor ferm convins de utilitatea lor iti va zice ca si de la rujeola se poate muri, si atunci le faci pe toate. Si de la hepatita b se poate muri, dar foarte bine si de la vaccinul anti hep b se poate muri. Deci aici lucrurile sunt foarte complicate si fiecare ia decizia care i se pare mai buna.
Si de la tuberculoza se poate muri, si daca ne ducem la spitalul de infectioase si ii vedem pe pacientii bolnavi de tuberculoza cred ca 90% au floricica de pe brat de la vaccin.
Eu din primele doua vaccinuri de la maternitate am luat decizia sa il fac doar BCG. Anti hep b nu il fac.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
32 saptamani+ AMR 8 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Piscotel nu stiu care sunt scorurile la maternitatea din Ploiesti , vb in general. Anul trecut soacrei i s-a cerut la Pl 1000lei pentru operatie de fibrom si la Sp.Militar a cheltuit cu totul 700lei. La fel si o prietena care a operat baietelul de polipi la Alexandrescu a fost multumita de preturo comparativ cu Ploiestiul dar nu imi mai aduc aminte despre ce suma era vorba.

Iulia de Robert Andrei(18.05.2009) si 32+ Mara Gabriela
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonika26 spune:

nu stiu ce preturi aveti pe la voi la privat, eu la Prezident unde vreau sa nasc pretul pt sarcina gemelara este pretul de baza (maxim 1300 euro) + 200 euro. Deci 1500 euro.
aici :
http://www.maternitate-privata.ro/maternitate-privata-oferta
scrie detaliat ce contin pachetele. eu cred ca se merita :)

legat de vaccinuri eu nu ma pot pronunta, nu m-am interesat inca, nu stiu cu ce se mananca :) stiu doar ca pt unele vaccinuri generatia mea am fost cobai, eram primii la care se administra nu mai stiu ce... (nu ma refer la nastere ci prin generala)



27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Felicitas lui Miriam i-ai facut toate vaccinurile?
Banuiesc ca trebuie discutat in spital inainte de nastere despre alegera ta.Cum vei proceda exact? Apoi este mai usor sa vb cu pediatra si sa refuzi unele vaccine dar de ex eu in maternitate nici nu stiu cand i-a facut vaccinele si nu am fost defel intrebata daca sunt de acord.

Iulia de Robert Andrei(18.05.2009) si 32+ Mara Gabriela
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Fetelor cu nascutul , ce si cum ....tb sa le mai punem noi cateva intrebari Dr-ilor, mai ales cele care se documenteaza mai mult. Daca este dupa ei, te-ar baga repede in cezariana, asta pt ca le este mult mai comod si nici nu se complica prea mult. De ce sa stea dupa tine la un travaliu de 8 ore cand o operatie a terminat in o ora si ceva cu totul. Acum depinde de fiecare, nici nu se compara refacerea dupa o nastere naturala, cu una de cezariana, cel putin in cazul meu. Mi-as fi dorit sa nasc natural si a doua oara, regret enorm ca nu am facut-o si de aceea, daca mi se v-a permite, imi doresc sa nasc natural dupa cezariana.




Danina 34 sapt. cu

mami de Rebecca- Elena (26.12.2010) si Paula-Diana (20.10.2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liza79 spune:

La Medlife, unde urmeaza sa nasc, nasterea naturala (cel mai ieftin pachet) este 4000 de lei... deci mi se pare mai mult decat rezonabil. Cezariana este 5500 lei (sper sincer sa nu ajung acolo, dar nu se stie niciodata). Probabil o sa platesc 700 de lei in plus ca sa stau singura in rezerva, dar nu stiu sigur. La nasterile gemelare se adauga 2000 de lei la pretul pachetului selectat.

ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Ramona, ma mut la Timisoara, am zis
Pt mine este incheiat subiectul, m-am obisnuit cu ideea, nu pot sa spun ca sufar in tacere pt ca nu o sa am cine stie ce conditii, in schimb am emotii cu cine o sa nimeresc in salon.....sper sa nu-mi explodeze hormonii pe acolo. Sa nu radeti de mine dar ma gandeam intr-o zi daca se va intuneca salonul de la colega de suferinta.....o sa traim si o sa vedem
Pentru mine conteaza copii, sa fie ei tratati bine si sa aiba acces la medici si aparatura performanta pt ai putea lua acasa cat mai repede posibil.
Va admir pentru dorinta voastra de a naste natural si mai ales fara epidurala


30+ AMR 8S

Mergi la inceput