Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (74)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Copii fac parte din viata, cum zice fii'mea "copiii sunt comoara parintilor". Daca ii integrezi in viata ta de zi cu zi, nu trebuie sa sacrifici nimic. Doar schimbi unele lucruri, te adaptezi, te bucuri azi de un zambet si un kk facut la timp, maine de o masa la restaurant, poimaine de o plimbare impingand carutul pe faleza.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

Camelia28,fetitele meleau ceva dintisori,Laura are 8(4-sus,4-jos)iar Francesca are 6(2-sus,4-jos).
Te cred ca poate e devreme cu mestecatul insa am mai citit ca sunt copii care mesteca de la 9 luni si cica daca nu le dai mancare mai solida incepand de pe la 8-9 luni,mai tarziu vor accepta cu greu acest lucru.
Vecina mea care are peste 60 de ani mi-a spus de multe ori sa las fetitele sa manance cum vor ele,ca vor decide ele singure cand vor vrea sa mestece si ca are un nepot de 7 ani care inca mananca totul pasat,dar eu nu vreau sa ajung asa.

Anna_a si eu faceam balta in pat,dormeam cu prosop cu mine iar pana sa le schimb pampers-ul laptele curgea neintrerupt ca imi era si frica ca nu mai ramane nimic.
Eu am avut lapte din a treia zi dupa nastere,m-am trezit cu sanii umflati si m-am bucurat nespus pentru ca in primele 2 zile ma storceam in timp ce le puneam la san dar iesea numai colostru.
Le-am alaptat numai pana pe la 5 luni din pacate.Pacat,pentru ca aveam mult lapte,venea ca o fantana,sarea in sus dar pe fetite le deranja,se inecau,mai ales Laura.
Insa motivul pentru care am pierdut laptele a fost altul,am fost plecati la ai lui(o distanta de 1600 km) sa le botezam,ele aveau 4 luni si jumatate; ziua cand trebuia sa la pun la san nu vroiau sa suga decat foarte putin,priveau de jur-imprejur casa cea noua si li se parea straniu,nu o cunosteau.Atunci eu ma mulgeam ca sa nu pierd laptele si le mai dadeam si completare cu lapte praf.Doar noaptea sugeau de la san fara probleme,iar de dimineata o luam iar de la capat.Cand ne-am intors acasa li se parea iar straniu unde sunt,abia dupa vreo zi jumate au inteles ca sunt acasa.Sa mai zica cineva ca ei(copiii)nu-si dau seama de nimic.
Incet-incet a scazat si laptele meu,ele mancau mai mult,eu mai mult ma mulgeam,de mancat si de baut m-am neglijat de la inceput si uite-asa laptele meu s-a dus.
Am plans mult timp din cauza ca nu le mai puteam alapta,nu mai aveam lapte decat foarte putin.Principalul ca sa ai lapte este sa mananci si sa bei si sa suga copiiii fara sa te mulgi.
Laura cantareste acum 9875g iar Francesca are 9675g.

Monas,o sa iau aminte la ce mi-ai spus,m-ai linistit cand ai scris ca le-ai dat copiilor mancare pasata pana pe la 1 an si jumatate si sa nu ma grabesc cu mestecatul.Cand le dau biscuiti le dau si eu din aceia speciali pentru ei.
Al meu imi spune mereu ca nu sunt in stare sa cresc fetitele dupa capul meu,ca am mereu nevoie de un sfat din partea altcuiva dar asa sunt eu.
Brigit,mesajul tau m-a impresionat tare mult, mi-au dat lacrimile citindu-l.
Amaliaro si eu am avut cerclaj,mi l-au pus cand aveam 22 de saptamani si pana cand am nascut am stat mai mereu in pat,dar perioada asta am si uitat-o.
Ai sa vezi ca o sa vezi ce frumos e cand o sa iti tii copilasii in brate si ai sa uiti tot prin ce ai trecut cu sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Buna fetelor,
Brigit, toata admiratia mea o ai, si mie mi-au dat lacrimile la mesajul tau, bine ca sunteti ok acum
Eu am decis sa nu le mai dau completare lp, ci doar lm, au trecut mai mult de o zi de cand am pus in aplicare si vad ca sunt ok puiii si au si dormit ok, si scaune au avut, mai moi dar bine ca sunt. I-am alaptat simultan dar ultima masa nu am mai reusit, naiatu a vrut peste 3 ore laptic si fata peste 4,5 ore, motiv pt care le dau un san la unul si celalalt il pastrez plin pt al doilea, dar stau si ma intreb daca e ok asa...sa am mereu un san plin si altul mai gol....sper sa ajung iar la alaptarea simultana, ca e mult mai bine, mai ales noaptea si mai ales cat are cine sa ma ajute si sa-i aranjeze la san. Ca am observat daca il trezesc pe un copil sa-l alaptez, suge putin adica vreo 15-20 min si gata, celalalt copil il las cat vrea, dar vad ca nu depaseste o ora.
Pup fetelor si aveti grija de voi si bebei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Mamici,
Vin si eu fluturand un steag alb. Subiectul asta cu alaptarea e unul sensibil, insa nu trebuie sa se simta nimeni nici lezata, nici acuzata, si oricum nimeni nu poate sa arate cu degetul pe nimeni.
Toate sunteti niste mamici minunate, la dublu. Sunt convinsa ca fiecare isi iubeste copiii maxim, indiferent ca sta cu ei 24/24, daca se duce la job de la 3 luni -ca oricum tot pt ei muncim doar. Simplul fapt ca intrati zilnic pe un forum dedicat copiilor arata dragostea voastra pt ei. Ca viata nu inseamna doar copii sau nu se reduce la ei e sigur. Eu momentan ma simt ca o mama minunata, insa in rolul de sotie si iubita in ultima vreme m-am regasit mai putin. Anul acesta mi-am propus sa recuperez la aceste capitole. Si noi am inceput sa mai iesim in lume desi acum ca e iarna si tb imbracati gros dureaza o gramada pregatirile si mereu mi se intampla sa uit cate ceva.
In ultima vreme aud de tot mai multe cazuri de viroza la copilasi, cazuri destul de urate...cica vine un val de gripa...suntem in plin sezon....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

ce frumos ai scris, Brigit! pupici

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Brigit, extraordinara povestea ta. Am plans cand am citit mesajul tau. Este o lectie de viata pe care nu as dori sa o traiesc vreodata... Ma rog la DD sa imi tina copilasii la "cuptoras" cat mai mult.
Ce le-au dat sa pape gemenasilor tai in cele 4 zile cat ai fost la terapie? Sper ca nu i-au tinut nemancati...
Eu n-am noutati, citesc tot ce scrieti, am MEGA emotii privind alaptatul, mai ales vazand prin ce incercari treceti. Nu stiu cum o sa ma descurc, deocamdata incerc sa invat de la fiecare dintre voi. Desi parerile sunt impartite, imi sunt utile toate punctele de vedere si pentru asta va multumesc TUTUROR!
Singura aventura notabila e ca am avut niste dureri f mari intr-o noapte si i-am plimbat pe gemenasi cu masina cu sirena pana la spital, dar din fericire suntem ok toti 3. Vineri abia ma duc la ecografie. Burta imi este mare si va mai creste. Simt tot timpul ca parca imi plezneste, iar cand se apuca cei mici sa dea cu piciorutele, mi-e sa nu le iasa prin burta mea
Am toata admiratia pentru voi, pentru cat de bine va descurcati toate! Tot respectul, doamnelor!

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot

26+ cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Tusferi, slava domnului ca sunteti bine, sa dospeasca la cuptoras cat mai mult bbii. Tu esti in medical, sper, da?
Bbilor mei in primele 4 zile nu le-au dat papa, doar perfuzii. Pornirea sistemului digestiv la prematuri e un pas f important, ma bucur ca ei nu s-au grabit sa il faca mai repede, i-au asteptat sa fie pregatiti. a fost f bine asa pt ca au digerat tot, nu au avut niciodata reziduu si nu s-a pus niciodata problema da intre in pauza digestiva.

Azi pitica mea s-a intors prima data de pe burta pe spate. Apoi inca o data, si iar si iar. e incantata de noua ei achizitie. Frate-sau inca nu reuseste. Pe burta stau numai in sprijin pe antebrate, fac ditai extensiile. Sunt f mandra de progresele lor. E drept ca toata ziua cat sunt ei treji numai asta facem-gimnastica si ne jucam cu jucarii.
In rest vocalizele sunt in floare. Fac amandoi un taraboi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia1 spune:

buna fetelor
am nascut si eu la 39 saptamani si 2 zile ,un bebe are 3070 gr si celalalt bebe 2580 gr,51 si 48 cm ,suntem bine dar e grea recuperarea dupa cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

Tonia, felicitari pentru bebelusi si pt greutatile lor. e super!!! sa dea Dumnezeu sa ai recuperare usoara..in curand nici nu o sa mai tii minte.

pupici

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Tonia felicitari sa iti traiasca comorile grasunici tu sa te recuperezi repede

amalia tsakoniati
15+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput