Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (74)

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

La multi ani, Lai! Distractie frumoasa astazi!

Tot pe 14 feb am sarbatorit si noi, dar nu valentines ci un an de la pipitest pozitiv. A fost un an plin de emotii dar cu ajutorul lui Dumnezeu avem doua minuni de copii.
Diancic, sa stii ca am avut nenumarate momente de slabiciune dar credinta in Dumnezeu m-a ajutat sa sper ca va fi bine si sa nu ma las doborata.

Revenind la pb cu somnul, noi nu am avut-o pe asta ( am avut altele, cu colici care nu mai trec, gaze, etc) . Stiu ca e obositor rau, insa daca atingerea voastra ii calmeaza nu ai ce face. Ia un wrap sau un sling sa poti sa ai mainile libere si poarta-i. Se vor calma si tu vei putea sa mai faci unele treburi si sa nu mai fii atat de imobilizata. Ce am facut noi ca sa ii putem pune in pat semi-adormiti a fost sa le punem in patut i camasa/tricou pe care il purtasem eu, care sa miroasa a mami si a laptic, si a functionat. Oricum, sa stii ca si acum la 6 luni eu imi petrec aproape toata ziua in camera lor.

Ralu, eu zic ca ai tai sunt amandoi uriasi . Ei cred ca se situeaza in percentila 95, nemaipunand la socoteala cat au fost de mici. Stiu ca ti-am mai scris da eu mai zic, sa vb cu pediatrul sa va faca o dozare pt D3, la cresteri asa mari in greutate exista un risc destul de accentuat de rahitism. E si iarna, lipseste si soarele...

Ioana, deci le-a priit piticilor aerul de munte!!! Si ai mei sunt tot pe acolo, baietelul 6.700 si 63 cm, fetita 5.300 si 60 cm. La ea se putea mai bine insa a avut atatia colici si atata disconfort abdominal ca nu am mai vrut sa o chinui cu cereale. le-am adaugat acum, sunt curioasa luna asta cum ia. Apropo de trimiterea la neuro, eu zic sa nu te stresezi f rau. E bine sa va duceti, noi am facut copiilor evaluari periodice pe langa consultul pediatric. Am fost la oftalmologie, la neurologie, am facut ecografii transfontanelare amandurora. Ei sunt fosti prematuri, sunt aspecte ce trebuie tinute sub observatie si cred ca cel mai bine o fac specialistii. Acum legat de pediatra ta, mie mi se pare ca nu prea tine cont de faptul ca ei sunt prematuri. La capitolul achizitii motorii mai ales in primul an e greu sa recupereze decalajul, sunt fff multe achizitii pe care le fac in salturi f bruste, o luna jumatate sau doua se vad imediat. Ce sa mai zic la ai mei ca sunt doua luni jumate diferenta fata de un copil nascut la termen.
Acum legat de stimulare, eu mereu am zis ca nu are ce sa le strice, iar ei mereu s-au aratat receptivi. La noi problema ar fi ca pitica e hipertonica, ea si-a tinut capul fff repede, nu avea nici macar 36 de sapt si statea cu capul batz, va inca il mai si misca stanga dreapta. E incordata ca un arc, nici bicicleta nu poti sa o faci cu ea ca iti opune rezistenta. Cica nici asa nu e bine, sa se mai relaxeze, am tema sa o biciclesc cat de des.

Ce fac eu cu ai mei pitici
- biciclete
-ridicari in sezut tinuti de manute
-ii pun pe burtica in jur de 5 minute inainte de fiecare masa, acum stau fff bine in sprijin pe antebrate, au inceput sa rudice manutele si sa duca jucarii la gurita stand pe burta. Se misca de zici ca inoata, incearca sa se tarasca insa momentan nu isi coordoneaza bine mainile si picioarele

In rest ii las in voia lor, fac ei mai multa miscare singuri, si la noi lumanarea si podul de jos sunt la ordinea zilei. Eu de pe la 2 luni jumate le-am pus jucarii in lateral, au inceput sa le loveasca intai cu oumnii apoi au inceput sa deschida pumnii, sa dea cu oalmutza in ele, acum isi folosesc fff frumos degetelele.

Ca si inspiratie pt activiati dau doua linkuri
http://m.youtube.com/#/playlist?list=PL7481666303210030&desktop_uri=%2Fplaylist%3Flist%3DPL7481666303210030&gl=RO

http://mybebe.md/vizualizare/video/26

Ah, si Ralu, sa stii ca eu chiar cred in laude ca metoda de motivare, desigur in lauda aceea pozitiva si mobilizatoare, nu in cea care duce la infatuare. cred ca un copil care e incurajat si laudat cand face ceva bun se dezvolta mai armonios si devine un adult mai echilibrat.

Dar piate mai revin pe tema asta, acum e noapte si e tarziu, vorba cantecului ;)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna mamicute siburticute
Brigit felicitari pt premiu il meritai din plin esti o MAMA speciala sa iti traiasca comorile si sa fiti fericiti si sanatosi

Va citesc si incerc sa stochiez tot in minte sper sa reusesc si eu ca si voi

La cate saptamani ati facut voi morfofetala de trim II?


amalia tsakoniati
19+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=amalia&year=2013&month=7&day=10&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Buna si de la mine :D

Diancic, multumesc pentru raspuns referitor la carut cred ca raman la el pana la urma

Anna, o mamica de la mine de la odiseea zicea ca surioara mai mare a avut probleme cu piele atopica si ca a rezolvat cu produse de la mustela.

amaliaro, eu azi am facut morfo II, la Filantropia. Am auzit asistenta zicand ca la ei se face morfo-fetala doar pana la 22 de sapt, nu mai tarziu. Dar alte fete de la mine la odisee au facut si pe la 23-24 la alti doctori. Mie doctorita mi-a zis intre 20-22 sapt

Fetelor, voi stiti ceva despre "Focus intracardiac pe ventricul"? Am inteles ca e o depunere de calciu/minerale de la doctor si cica nu ar afecta sarcina. Sunt curioasa daca au fost probleme cu bebeii inainte/dupa nastere?

21+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Brigit, o sa vb si cu ped., ea pana acum la contr. de 2 luni nu a zis nimic ca ar fi in neregula, doar ca cel mic era mai lenes cu tinutul capsorului. Acum e drept ca mi-e si teama sa-i duc la intepat daca nu e musai ... A ... am uitat sa va cer o parere ... lor le-a luat exudat din nasuc la vreo 4 sapt dupa nastere, ca unul din ei grohaia cand se entuziastma prea tare :) (ca probleme de respiratie nu au avut), sincer nu stiu de ce le-a mai luat... Si dupa ce le-a iesit amadurora ca ar avea stafiloco auriu, "prietenul" pielii tuturor - din ce stiu eu nu se scapa de el de pe piele, doar ca dobandesti imunitate la el in timp si nu te afecteaza - ne-a zis sa le dam ceva homeopat, stafiloccinum. Eu sincer nu gasesc de ce le-as da, pt ca si noi doi avem stafiloccocul asta in nas si nu ne-a pus probleme vreodata ...
Vroiam sa te intreb, tu cand ai inceput exercitiile de tras de manute pana la stat in fundulet ? Noi pana acum nu am facut mai deloc exercitii, doar de o luna ii puneam pe burtica de 1-2 ori pe zi dar putin, uneori doar la masaj seara. Dar ma apuc sa recuperez.
M-am uitat pe grafice who si cel mare e cam pe 50 % iar cel mic la 25, 10 % (lungime/varsta; greutate/varsta; circumf. cap/varsta; greutate/lungime).

Cred ca m-am exprimat si eu cam aiurea cu laudatul ... cum spui tu ca un copil trebuie incurajat cand face ceva bun, da, sunt de acord, dar la mine erau si alte nuante, iar asta le scapa, ca nu vedeau cand chiar faceam ceva care conta pentru mine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Ralu, pai cu chartul ala de la the who e o sg mentiune de facut : tb sa te uiti la varsta corectata. Vezi si tu in cazul asta cum arata, nu pot sa, accesez siteul sa descarc de pe tableta. Sau ii consideri full term, caz in care s-ar citi asa: nascuti pe percentila 10 (cred ca pe acolo ar fi), au ajuns la 3 luni pe 25, resp 50.
Asta nu e o pb in sine, prematurii tind sa recupereze f bine in primele luni, insa e un indicator al unui ritm accelerat de crestere, de care tb sa tii cont.
Fac o paranteza aici ca sa imi nuantez pozitia. Printre cunoscutii f apropiati avem un bebe Michelin cum ii zice barbate-miu, pe langa faptul ca saracu copil mi se pare extrem de nefericit acum are 1 an, 13 kg si arata ca un caltabos. La inceput era fala familionului ca ce copil gras si sanatos ( eu zic ca e o contradictie aici dar...). Pe la 6 luni pediatra le-a zis ca e grasun sa bage supite, degeaba ca el deja avea stimacelul mare si manca fff mult. Pe la vreo 9 luni le-a zis ca e in urma motric copilul, ca nu se ridica. Ei pana atunci erau f incantati ca ziceau ca e cuminte copilul, unde il pui acolo sta, el saracu statea ca nu putea sa se miste. Si acum la 1 am si ceva inca nu merge, ei sunt deja bagati in idei, vai e copilul hipoton, sa ii faca nush ce cariotip ca poate e nu stiu ce gena /mutatie. In schimb copilul balota cozonac ( ne-am vazut de craciun, ca de e mic si pofteste). Mie obezitatwa mi se pare un flagel si din pacate sunt din ce in ce mai multi bebelusi grasi, care or sa se transforme in maturi obezi si nefericiti.

Inchizand paranteza si revenind la motricitate. Zic din capul locului ca sunt de acord ca fiecare bb are ritmul sau si nu toti se dezv la fel, doar fiecare din noi are minim doi copii si a putut sa constate asta pana acum. Dar trebuie evaluati versus standardul de varsta /varsta corectata si vazut cum se situeaza. Eu exercitii cu ei am facut de pe la 3 luni jumatate, tot atunci am inceput sa le pun jucarii in patut. Atunci ei teoretic abia aveau o luna corectat.Pana atunci nu ii puneam pe burta decat dupa masa, daca nu ragaiau. Vazand ca de fapt la capitolul asta motric ar vrea si putea mai mult atunci abia am ibceput cu bicicleta si pus oe burtica de antrenament. De ridicat de manute chiar mai tarziu, mai intai i-am pus in colacel la baie. Cred ca sunt niste filmulete puse de mine cand erau ei chiar de 3 luni, cam cat au acum baieteii tai, exact in momentul cand au inceput sa dea semne ca i-ar interesa ceva mai mult decat papa si somn. Asa ca eu zic ca e bine sa incepi acum, incet, sub forma de joc, fara sa iti/le impui nimic. O sa vezi ca o sa le placa. A, si daca ii tineti in saci de dormit sa nu ii mai puneti ziua in ei. Cica sunt f buni contea SIDS dar incetinesc un pic dezv motrica daca sunt tinuti bebeii in ei mereu.

Amalia, la 21 sapt am facut eco morfologica. Ce faci, cum te mai simti?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Intr-adevar, pe grafice who m-am uitat la 3 luni, nu la val. corectata.
Sunt de acord cu tine legat de copiii grasi, si eu am cunoscut pana acum 4 michelin :) ca asa le ziceam si noi :) 2 pe LP si 2 pe LM, dar cu totii si-au revenit pana intr-un an.

Pe cel mare nu il mai tinem de 1 luna aproape in swaddle me, el deja nu mai avea loc la lungime (eu legand-ul si mai jos cu umerii goi) si e ok cu el noaptea (adica se mai scoala la 3-4 sa mai bea ceva laptic - in ultimul timp ma scol eu si-i dau direct, ca apoi sa dorm pana la 7 cand ma scol si ma mulg) iar cel mic am experimentat si varianta de a nu-l baga in swaddle me in ultimele nopti, dar nu e ok, adica se scoala in plus si la 3 (si se ocupa sotul), pe cand inainte se scula direct la 5-6, si maraie de mai multe ori pe noapte. Am zis ca se obisnuieste, dar de 5 zile inca nu ... Sacii de dormit ii folosesc uneori ca paturica, iar pe cel mic l-am mai pus ziua in el cand avea dureri de burtica ca ii tinea cald. Ziua ii plimb in functie de dispozitia lor din camera in camera/bucatarie/patut/patul nostru/ un balansoar primit recent.
Ca fiecare copil e unic si diferit in evolutie chiar de un frate geaman identic, asa e, dar fiecare se gandeste ce ar putea face sa fie mai bine pt. copilul sau; evident, fara a cadea in dusmanul binelui, care e mai binele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Seara buna fete dragi,
Eu ma straduiesc sa rezist dupa inca doua nopti de colici , cel putin cea mica se chinuie tare mititica de mi se rupe inima. Azi noapte am dormit cu ea linga mine pe pat, eu cu mana pe burtica ei non stop, mangaind-o...am vazut ca o consoleaza si pusul la san, dar nu stiu cit de bine ii face sa suga din 30 min in 30 min....
Lai la multi ani draga mea
Brigit o sa incerc si varianta asta cu pusul pe burtica atunci cand nu scoate aerul bine. Tocmai am primit cadou un leagan/balansoar, cica se pot pune bebelusii in el de la 2 sapt-o luna, voi ce credeti? Sunt prea mititele pentru asa ceva? Ce alte jucarii le pot cumpara in primele luni? ceva adecvat pt varsta lor
Ralu,Ioana , fetelor va multumesc pt sfaturile cu picaturile, azi am incercat cu lingurita, maine testez varianta Ioanei cu cocktailul in dopul de la espumisan
Roxxy multumesc mult pt mailuri
Anne,Anna,Monas, Laura,Irip
Diancic cit de inteleg fata draga Cand iti pleaca sotul ai pe cineva aproape sa te ajute cu piticii? Eu ziua mai am ajutor, noapte in schimb incerc sa ma descurc singurica si e tare greu. Sapt care vine va veni soacra mea pt citeva zile si sper sa am parte de nopti putin mai usurele; nu de alta dar deja am ajuns la 59 kg si in ritmul asta nu stiu unde voi ajunge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Ralu dar ce bine dorm bebelusii tai te invidiez, la voi au trecut colicii? Si eu in bagam in Swadle dar am observat ca le este f cald din pacate, se incalzeste f tare camera peste noapte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

Brigit, draga miaa, esti un izvor de informatie! :D Muah! De draga ce-mi esti! Multzu de links, m-am uitat deja putin pe ele si arata foarte interesant.

Ca miscare, da, si noi i-am pus pe burtica, dar nu de 5 ori pe zi. Acum vom recupera, clar. Deja ii ridic de vreo 3-4 zile de manute pana in fund, dar nu e piscarea principala. Dragos ridica bine picioarele daca ii punem o jucarie sus in care sa loveasca, mandruta nu pare prea interesata. Tot Dragos exploreaza mai mult cu mainile si cu degetele diferite texturi la patuc. Cand il scot din woombie, il mai las vreo 10 minute sa se uite linistit in jur. Mara si ea e mai batz :D O sa insist pe bicicleta la Mara si pe prinderea cu mainile a jucariilor si de partea cealalta, pe forta in maini si gat la Dragos.

@ MAmmarutza - si noi ii culcam in camera lor. Noaptea nu avem probleme. Dar ziua nu ii pot pune in aceeasi camera la somn ca se trezesc instant unul pe altul. Unul doarme in pat (care prinde primul) si al doilea in wrap/perna de alaptat/balansoar. Dar e munca multa cu adormitul de cele mai multe ori :/

Pup u all!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Ady, asa gandeam si eu la inceput cand aflasem cat dormeau ai lui Brigit Ma tot rugam sa treaca timpul sa ajungem la 3 luni ca va fi ok. Si pt noi, a fosthaos in prima 1.5 luna; ma uitam acum pe foi... mancau la 2 ore noaptea, aveam ragaz doar dupa masa de la baita careatunci era pe la 23 (mai apoi am mutat baita la 21) pana la 2-3, apoi tot din 2 ore fiecare masa, si noaptea era plina plina ... simteam ca o luam razna, si la noi macar nu erau colici. Cel mare nu a avut discomfort la burtica deloc, iar cel mic a avut ceva disconfort dar minor si i-am dat abia dupa 2 luni timp de vreo sapt. doua picaturi pt colici ca urla mai rau; acum pare sa fi trecut de tot si la el.
Apoi in jur de 2 luni s-au stabilizat pe programul de mai sus. Mai avem nopti cu surprize precum si noaptea asta care a fost lunga, au adormit pe le 2230 si primul s-a sculat la 5, apoi al 2 lea la 0630 (evident, bagat in swaddle me acum, ca nu mai rezistam - abia mai incape si el ).
Poti sa le dai noaptea body cu maneca scurta pe sub swaddle me, ca e de ajuns. Noi acum avem in camera cam 22.5, iar cel mare are constant mainile reci, iar cel mic e super cald si transpira cand doarme . A... si la noi au fost nopti cand au fost f agitati si i-am luat in pat cu noi, clar dormeau mai bine, dar apoi treceam la patut din nou si erau ok. De altfel si acum dc. se sperie in somn sau ceva... ii luam cu noi; pana acum nu vad sa se fi invatat.

Mergi la inceput