Acvariul in concediu

Acvariul in concediu | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Am un acvariu mic de 54 l cu filtru interior, incalzitor, plante si 15 pestisori care s-au acomodat deja de luni intregi. In capac este loc pentru un automat de mancare si ma gandesc sa il las la vara 10-12 zile nesupravegheat. Este riscant, ce credeti? Ma pot baza doar pe tehnica? Cu neonul stins, dar la geam ca sa aiba lumina de zi, cu filtrul si incalzitorul in priza, plus automatul cu baterii noi. Filtrul il voi curata cu o saptamana inainte si apa o voi schimba chiar in ajunul plecarii. Ati plecat vreodata mai mult de acasa si nu s-a ingrijit nimeni de acvariu, dar totul a fost bine la intoarcere? Aparatele sunt si ele in buna stare. Nu stiu daca ar trebui sa vina cineva sa verifice la cateva zile (din pacate nu prea are cine, majoritatea fiind plecati).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Noi l-am lasat 7 zile, dar avem un prelungitor cu nushtiuce siguranta si avem temporizator la neon. a fost ok.
Noi avem sanitari. Iti recomand macar unul sa pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cred ca depinde cate zile veti lipsi .



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Iulia Copiii Monicai Alex Luca Lorena


U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu lasa acvariul la geam, pe timp de vara, daca soarele bate direct.
nu inteleg de ce ar trebui sa lasi incalzitorul in priza, pe timp de vara, nu cred ca apa ar trebui incalzita in acest anotimp...poate doar daca e inceput de vara, locuinta e racoroasa, samd.
intreaba la un pet-shop de mancarea comprimata pentru pesti, am vazut ca exista pentru 7 sau 14 zile; se pune direct in acvariu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Sau iei un dispenser de mancare pt siguranta .Automatul din capac cate zile le asigura hrana?http://www.happypets.ro/hranitoare-dozatoare-c-13_82.html 10- 12 zile mi se pare mult fara sa se uite nimeni la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cel mult 12 zile lipsesc, cam 10-11. Este de fapt in apropierea geamului, nu direct si intr-o camera unde intra soarele doar dimineata, restul zilei fiind mai intunecos si racoros. Intr-adevar s-ar putea sa nu mai fie nevoie de incalzitor, de obicei sta la 26 de grade si daca in camera se fac in timpul verii (in august) macar 24, tot atatea ar trebui sa fie si in apa. Sa vad ce fac si cu siguranta aceea, eventual cu temporizatorul pentru neon (desi pestii mei nu sunt mari amatori de lumina, in mod normal sta aprinsa maxim 6 ore pe zi.) Filtrul are si pompa de aer, pun in apa substantele care trebuie pentru pesti si pentru plante si pana acum n-am avut probleme. Daca se ia curentul, reporneste totul cand revine dar asa ceva este foarte putin probabil sa se intample. Pesti sanitari sanitari nu am, ar fi prea plin cu ei, in schimb am un melc care se plimba pe acolo si mananca alge (pe care eu nu le vad), dar de el nu-mi fac griji, rezista, singura problema este ca se mai lipeste de termometru si ii desprinde o ventuza, asa ca voi scoate si termometrul, oricum nu-l citeste nimeni. Automatul de mancare poate fi programat si pentru 3 saptamani, am gasit unul de la aceeasi firma cu acvariul si filtrul (Eheim). Ideal ar fi sa gasesc pe cineva care sa treaca macar o data, de control. Multumesc mult! Mai puteti povesti despre pesti lasati singuri acasa...
Mai am si 2 soricei (gerbils) dar ii las cu terariu cu tot la un magazin de animale, ar fi deja a treia vacanta a lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Cristina, cins aveam acvariu (in Mexic) aveam pompa automata de curatat apa si distribuitor automat de mincare. Au stat si 14 zile fara supraveghere. Erau pestisori de apa dulce si nu de apa sarata.

Eu te sfatuiesc sa faci experienta acasa inainte de plecare : sa pui hrana in distribuitor si sa lasi totul sa functioneze fara sa intervii cel puin 8 zile sa vezi ce se intimpla.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Noi avem acvariu de 124l. Nu avem incalzitor nici vara nici iarna.
Inainte de a pleca in concediu schimbam apa si curatam filtrul si lasam mancare comprimata pentru cate zile vom lipsi. Lumina am stins-o de fiecare data cand am plecat. Cel mai mult am lipsit vreo 12 zile. Niciodata nu am avut surprize neplacute la intoarcere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Noi am pus un temporizator la priza acvariului. Si mancare d-aia concentrata, pentru diverse perioade de timp. Dimineata la 9 porneste (lumina, filtrul), seara la 9 se opreste. Noaptea fac nani.
Plecam frecvent de acasa, am lipsit si doua saptamani.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Filtrul meu merge fara pauza, zi si noapte. E drept ca intr-o seara, pe la inceput, cand am stins neonul, am scos din greseala si filtrul din priza, silentios cum era nici nu mi-am dat seama, dar nu s-a intamplat nimic pana a doua zi dimineata.

Mergi la inceput