M-am hotarat.........adoptie(86)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_e spune:

Buna dimineata fetelor!
Impresionante povestile voastre, chiar vi-am ascultat sfatul si am citit tot de pe acest forum. Am citit pareri si pareri. Cazuri si cazuri. Mi-as dori sa treaca timpul cat mai repede si sa ajungem si noi sa avem puiutul nostru.
Oricum, voi sunteti de admirat, jos palaria in fata voastra!
O sa intru ceva mai tarziu pe forum pentru ca acum sunt la birou si nu am timpul necesar sa scriu (desi as avea atatea sa povestesc). In urmatoarele mele logari va voi povesti despre noi, ca si cuplu si despre motivul alegerii adoptiei.
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Neata, fetelor!
Va pup pe toate. Sper ca nu v-a deranjat comentariul meu de aseara....dar, dc voi v-ati zi parerea, am scris-o si pe a mea.
Deni, fetita ta esta foaste inteligenta si sunt convinsa ca va fi un elev bun si va ajunge departe.
Ma refeream si la fetita pe care o creste mama ta, pe care tu sigor o vei ajuta, dc i-ai promis si bineinteles dc vrea sa faca coala.
La fel cunosc o familie ce are in plasament(nu ca AM) o fetita mai maricica si careia i-au promis ca o vor tine si la facultate si va fi ca si fiica lor toata viata. Si sunt convinsa de asta.
Si eu as vrea sa iau un copil mai mare(neadoptabil) dintr-un centru si sa-l ajut, dar dupa ce voi adopta unul sau doi copii.
Da, Denisa eu lucrez in invatamant si am chiar clasa pregatitoare.
Din cate am inteles, va ramane la scoala, dar cine stie ce mai viseaza alesii nostri.
Oricum au dreptate, k atat in Buc cat si in orasele mari din tara au facut mult loc la gradinite, pt k nu era vorma de carde, k st destule,era vb de spatiu.
Iar acum dc ii mai tin inca un an pe cei din grupa mare, nu au unde sa-i bage pe cei care ar trebui sa mearga in grupa mica.
Ca si cadru didactic parerea mea e ca e un lucru f bun cu clasa pregatitoare obligatorie, indiferent k e la scoala sau la gradinita.
Doar ca la gradinita s-au obisnuit sa mai lipseasca cu saptamanile, cu lunile...si de ce nu ar face-o pana la sfarsitul gradinitei. De asta ar fi mai bine la scoala: schimbam locatia, schimbam doamna, schimbam obiceiurile...dc e obligatoriu, pai sa fie pentru toti.
Eu iti spun k am lucrat si pe rural si veneal in cls I copii care mersesera la gradi si stiau f multe, dar veneau si copii care nu stiau nici sa se prezinte, nici sa numere pana la 5. Si ma tineau in loc...nu puteam sa lucrez doar cu cei buni....
Un baietel mai bun, astepta sa citeasca cateva litere un altul ce nu fusese la gradi. Ma trezesc cu el k isi pune mana la falca si zice: Deja m-am plictisit!
Iti dai seama k eu trebuia sa ma ocup de toti, nu sa-i pun in spatele clasei si sa ce...???
Dar la clasa pregatitoare asta faci cu toti, ii inveti lucrurile elementare pe care ori le stiu, ori nu le stiu, dar nu mai esti stresat...
Iar partea cu varsta lor in cadrul scolii...sa fim seriosi. Cei mari sunt atat de atenti cu piticii.sa vedeti ce protectori sunt, au grija de ei pe coridor, k, de, ei sunt mari...
Va spun sincer: conflicte pot aparea mai degraba intre un copil de cls a III-a si unul de a VI, decat intre unul de cls O si unul de a VI.
Iar cei de liceu..ei au alte preocupari...nu le pasa lor de pitici. In minea lor e: dc ma straduiam, faceam si eu unul!
Deja pentru anul scolar viitor a fost o perioada de preinscriere. Bafta multa si scuze de off topic!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

valentina30 draguta nu ai de ce sa-ti ceri scuze, fiindca fiecare isi spune punctul de vedere, esential sa fie o discutie constructiva pentru cei care vor citi dupa noi, chiar daca este contradictorie. Sa stie la ce sa se astepte ,sunt persoane care au razbatut mai usor sau greu, acum depinde care parte a paharului o privesti, eu mai spun asa: din doua rele sa aleg una mai putin rea.

Referitor la mandra cea mare, din partea noastra are tot sprijinul.

Multumesc pentru informatiile cu privire la grupa O/pregatitoare, eu sunt pentru ea la scoala, fiindca(iarasi punctul meu de vedere)
trecerea la clasa I este mai usoara pentru ei, copii, deja sunt mai disciplinati in ceea ce priveste statul in banca, responsabilitatile in ceea ce priveste teme, nu mai au un soc cand ajung la scoala.
Daca o sa am nevoie de materiale pentru grupa pregatitoare am sa stiu unde sa apelez


Manuelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Denisa m-ai facut praf cu povestea fetei tale. Sper sa fie mai degraba o exceptie si nu norma pentru cazurile de abandon.
Eu tot sper ca 90 % din ei sunt doar saraci si needucati si nu sadici cum as denumi comportamentul "biologicei voastre". Daca ar fi sa-mi scpa copilul de asa biologica m-as preta si eu la multe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Valentina cu principiul clasei pregatitoare si cu motivele ptr care tu zici sa fie la scoala sunt de acord. Doar ca in practica nu se poate generaliza. Mama mea lucreaza intr-o scoala de tara unde mi-as da oricand copilul la pregatitoare (din punct de vedere al sigurantei): clasa lor e chiar langa cancelarie, dimineata sunt numai copii mici, cate o clasa pe fiecare an de studiu, toata lumea cunoaste pe toata lumea. Dar la scoala unde vreau sa-mi dau eu copilul sunt clase 1-12, cate 4-5 pe fiecare an de studiu, clasele 7-8 si 11-12 invata dimineata, impreuna cu primarele. Folosesc aceleasi toalete, se imping pe scari si prin curte (aceleasi ptr toti), cei mari stau agatati pe garduri fumand si sarutandu-se de zor. Ca sa nu mai vorbim ca e foarte mare cladirea, copiii mici se mai si pierd la inceput printre atatea clase. O sa zici de ce nu o dau la alta scoala, nu pot pentru ca aceea este singura cu specificul pe care il urmam inca de la gradinita. Asa ca as vrea sa fie la gradi pregatitoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_e spune:

Dragele mele,
Va salut din nou.....tot la birou ma aflu. Din pacate nu pot sta mult pe site pt.ca am treaba multa. Sa va zic in doua randuri despre noi. Suntem o familie de oameni de 40 respectiv 45 ani si ne iubim de 5 ani. Suntem facuti unul pentru celalalt, ne iubim nespus. In urma cu vreo 3 ani am tot incercat sa avem un BB. Dupa indelungi si chinuitoare incercari (nereusite dealtfel!), ne-am hotarat sa adoptam un sufletel cu varsta cuprinsa intre 1 si 3-4 anisori. Suntem in stadiul de "urmeaza intalnirea cu alte 3 cupluri" la DGASPC. Pe 20 februarie speram sa ne depuna si noua dosarul la ORA.
As vrea sa stiu care din voi sunteti din sectorul 3 Buc. si cum au fost sansele voastre dupa depunerea dosarului. Care vor fi urmatorii pasi pe care vom trebui sa-i facem de-atunci incolo?
Speram sa ne ajute si pe noi bunul Dumnezeu sa ne vedem visul cu ochii cat mai curand.
Va pup si ne auzim curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trotil spune:

buna fete dragi! In sfarsit v-am regasit si am reusit sa va citesc. Anul asta a inceput ca la balamuc la munca - este foarte aglomerat.
In sfarsit avem parte de un pic de liniste si pot si eu sa ma bag pe aici.
Deci, in leg cu intalnirea de la ORA - eu i-am sunat si au zis doar cei cu atestat! Vor organiza intalniri trimestriale!
Apoi, am depus si eu actele!!yupii - am hartie ca sunt in ordine - urmeaza lungul proces de atestare.
Manuelita, suntem pe aceeasi frecventa se pare - si mi-ar place la nebunie un begrisor - mulatru! Oauu!
La toate fetele un an nou mai bun cu dorinte implinite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Manuelita si eu vreau sa cred la fel dar, realitatea i-mi da dusuri reci, bine eu acum sunt pornita pe toti care i-mi spun ca legea este pentru "interesul superior al copilului" scuip flacari pe nas si gura.
Cei mai greu ca, am un centru de copii in aproprierea blocului si ii vad zilnic.





Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iridessa spune:

Bun venit, andre si timp scurt de asteptare! Sa va intalniti copilasul in curand!

Mergi la inceput