A 2-a nastere pe cale naturala...

A 2-a nastere pe cale naturala... | Autor: patrycia82

Link direct la acest mesaj

Buna mamici
Am si eu o intrebare pt cele care ati nascut natural si primul si al doilea copil.Cum a decurs a 2 nastere fata de prima,cat a durat travaliul...A fost mai usor decat la prima nastere? Va intreb deoarece eu la prima sarcina am avut durei timp de 23 de ore si ma gandesc oare cum va decurge a 2-a nastere...Eu trebuie sa nasc in jurul datei de 28 decembrie si mie cam frica ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Draga mea si eu la prima nastere am stat 18 ore in travaliu.Copilul a fost cam mare(4.200) si a coborat greu.La a doua am nascut cam in 3 ore.Atat a durat de cand au inceput contractiile.Am facut inductie fiindca mi se rupsese apa dar nu aveam contractii.
Curaj ,ca de data aceasta o sa fie altfel.
Nu stiu ce voi face la al treilea pe care tot natural vreau sa-l nasc ,asta daca nu e nicio problema binenteles.
Dupa cum vezi si copii mei sunt nascuti iarna.
Nastere usoara si un bebe sanatos iti doresc!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrycia82 spune:

Sarcina usoara ,fara probleme iti doresc.Eu o sa ma limitez doar la 2 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Prima nastere cu 12 ore de travaliu si o ruptura de am avut dureri vreun an dupa. A doua nastere, tot naturala insa, ce-i dret, in apa a durat 3 ore, dupa alte 4 ore eram deja acasa.

Sarcina si nastere usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna.
Din pacate,nu poti defini un tipar,pentru ca suntem diferiti si corpul reactioneaza diferit in momente diferite
Experienta mea 3 nasteri naturale,toate in Ro,fara epi:primul 26 ore,al doilea 18 si al treilea 17,durata calculata in momentul in care au debutat contractiile (la 10,resp 7 minute).Mitul "cu fiecare nastere e din ce in ce mai usor" pentru mine ramane mit.Important este ca toata durerea dispare in momentul in care iti vezi puiutul.

Nastere usoara!

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

la a doua nastere merge mai repede toata treaba :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La prima a durat aproape 16 ore de cand s-a rupt apa, 8-9 ore de cand au pornit contractiile. In final am fost ajutata de oxitocina. Probabil fara ar fi durat mai mult.
La a doua cam 7 ore de cand s-a rupt apa. De data asta contractiile au inceput imediat dupa ruperea apei. Si la a doua am avut oxitocina pe final.
La a treia sub 5 ore de cand au pornit contractiile. Apa a rupt-o medicul la aproape dilatatie completa. Din nou am primit oxitocina, de data asta in expulzie pt ca desi aveam dilatatie completa aveam contractii foarte scurte si slabe si nu simteam impulsul de a impinge si nu puteam sa imping eficient numai prin vointa mentala. Aproape ca am cerut eu oxitocina :), de fapt eram gand la gand cu dr.

La mine au fost din ce in ce mai scurte si mai putin dureroase.

Recent a nascut o verisoara, la primul statuse vreo 18 ore in travaliu, epidurala, vreo ora a tot impins. La al doilea a durat o ora si jumatate de la prima contractie, cum a ajuns la spital au dus-o direct la sala de nasteri. Marea majoritate a prietenelor mele cu 2 copii au nascut mai repede si mai usor nr2.

Bafta multa sa nasteti natural, mai greu mai gasesti in ziua de azi in Romania un medic care sa asiste la nastere naturala, am observat ca in ultimii 1-2 ani majoritatea gasesc ei un motiv si fac operatie. Si e pacat pt ca senzatia ca tu iti nasti copilul e unica, nu mai vorbesc de recuperarea care e mult mai rapida la n.n.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Prima nastere: natural, 27 ore.
A doua nastere : natural, 1 ora de cand imi taiase membranele.
A treia nastere: cezariana, din cauza de probleme cu spatele ( hernie disc) : 20 min .




Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

La prima nastere ma miram cat de scut a fost travaliul iar la a doua a fost si mai scurt si am ajuns in expulzie la spital. La nici una din nasteri nu am primit nici o pastila sau injectie ianinte de nastere. Intr-adevar la a doua nastere a fost rapid decat la prima, asa cum se spune, si daca nu as fi locuit aproape de spital nasteam acasa.

Mergi la inceput