Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 50

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Diana, de ce sa te mulgi? Ai grija cu biberonul pt ca risti sa nu mai stea la san (este de 7 ori mai greu sa tragi din san decat din biberon si o data ce isi dau ei seama cat se chinuie la san, i-l vor refuza, ca sa nu se mai chinuie- logic! Daca ei mananca la san, dorm, umplu pampersi atunci eu nu m-as mulge ci as lasa copilul cat vrea el sa stea.

Baiatul meu mare manca repede repede si se ineca si regurcita . Dar dupa vreo 3 sapt s-a mai linistit...cred ca si-a dat seama ca nu fuge nimeni cu mancarea lui Deci si problema fetitei tale se va rezolva in timp. AM incercat si eu mai multe pozitii dar nu pozitia era de vina ci cat era el de hapsan asa ca m-am relaxat si am asteptat sa se calmeze el.

arata-ne si noua o poza cu ei

Ady, hai ca mai e putin ....pana la ziua mea. Pai ce faci. Am stabilit ca nasti de ziua mea nu mai devreme. Cum iti mai este?

gravidute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexchiran spune:

Buna fetelor!

Gata, am ramas singurei. Mama a trebuit sa plece acasa, asa ca acum trebuie sa ne descurcam eu cu tati Sper sa nu fie probleme. Azi-noapte a fost noaptea alba. Nu stiu cum sa ii tin treji ziua ca sa doarma noaptea. Aveau niste ochi mari la 3-4, aveau chef de goange

Cu laptele, parca e mai bine, Brigit. Initial cel mare urla imediat ce simtea titzi in gura. Cel mic era tare vrednic, dar cu toate astea...dupa ce refuza sanul manca si toata cantitatea mulsa la biberon. Ideea ta cu mulsul dupa masa este geniala. Nu mai sunt asa stresata.

Acum avem alte probleme. Uneori ii aud cu niste harcuri, parca din gat. In nas nu au, nu reusesc sa scot nimic cu aspiratorul. Si se ineaca cand mananca, se stramba, plang. Ieri au avut si 38 temperatura. Ar trebui sa ma ingrijorez? Pediatra de la Polizu a zis sa-i mai urmaresc. Ser fiziologic le pun la greu.

Vine masa...va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Ioana, am incercat si bonisan, dar efectul e de vreo 30 minute, apoi iar incepe durerea :(, si ma apuca si pe mine plansul...sper doar sa nu mai aiba colici, ca mi se rupe sufletul cand plang
Anne, ma mulg ca de altfel as sta cu ei non stop la san, de obicei stau cu ei la san cam o ora, apoi incercam sa-i adormim, dureaza iar vreo jumatate de ora in cel mai bun caz, apoi urmeaza mulsul restul laptelui din san, si asa se fac 2-2,5 ore de la inceputul mesei, pauza o ora apoi iar de la inceput, problema e ca nu stiu cat lapte mai produc eu in acea ora, ca sa pot alapta iar, daca i-as lasa cat vor la san ar sta si 2 ore, si tot ar cauta cu gurita sanul, apoi pauza ar fi de 1,5-2 ore si iar de la inceput,
dar am decis ca de azi sa mergem cu un copil pe lm, celalalt lp si data viitoare invers, personal sunt daramata psihic si fizic, vedem cum va functiona noul sistem, sper sa fie mai ok. De poza...nu le-am facut decat cateva, promit un link curand, sa ma pun pe picioare un pic
Revin cu detalii, pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Am uitat sa va zic de ce ma mulg, pt ca ei nu mai au rabdare sa stoarca tot sanul, si am impresia ca golindu-l profit de laptele ramas si-l dau tot copiilor la masa urmatoare, si practic ii ajut, ca de aktfel ei ar adormi la san si cand ii pun in patut iar cauta cu gurita tzatza, de aici am concluzionat ca nu se satura si ar mai vrea lapte. Dar daca am incepe lp la unu si lm la celalalt, nybm-as mai mulge si cel de la san l-as lasa sa se balaceasca in laptic. Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Am uitat sa va zic de ce ma mulg, pt ca ei nu mai au rabdare sa stoarca tot sanul, si am impresia ca golindu-l profit de laptele ramas si-l dau tot copiilor la masa urmatoare, si practic ii ajut, ca de aktfel ei ar adormi la san si cand ii pun in patut iar cauta cu gurita tzatza, de aici am concluzionat ca nu se satura si ar mai vrea lapte. Dar daca am incepe lp la unu si lm la celalalt, nybm-as mai mulge si cel de la san l-as lasa sa se balaceasca in laptic. Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paunas spune:

buna fetelor !

sunt viitoare mamica de gemeni ,imi poate spune cineva daca INDEMNIZATIA este dubla la gemeni?
daca da,in ce Lege apare?

sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

paunas, indemnizatia nu e dubla la gemeni. ghinion. a fost o decizie acum cativa ani si s-a aplicat pt cateva luni dar procurorul general al Romaniei a facut recurs in interesul legii (e o procedura speciala) prin care s-a decis ca pt al doilea copil se va da o suma fixa de 600 RON. alocatia e dubla insa (evident pt fiecare copil).

legea e OUG 111/2010.

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@diancic - draga mia, colicile cred ca nu va parasesc asa repede. Incercati si altele pana vedeti ce merge sau pana trec, dar iti spun ca am dat cateva luni colief si nu cred ca merita investitia decat atata timp cat le dai si lp.

Despre alaptat, imi mentin puternic rau de tot parerea ca trebuie sa incerci lapte matern la amandoi cat mai mult, daca vrei sa alaptezi. E mai sanatos pentru ei, mai comod pentru tine si mai convenabil financiar daca privesti pe termen lung. Cu cat insisti cu laptele praf, cu atat scad sansele tale sa alaptezi. Vezi schema de la Brigit, urmareste-le somnul si scutecul si numai daca se trezesc dupa jumatate de ora si plang se foame e clar ca nu le ajunge. Altfel insista cu sanul, chiar daca e mai greu acum. Dupa cateva saptamani vei fi tare multumita de insistentele tale pe directia asta. Da, e bine sa te mulgi dupa ce ii pui la san, sa scoti ce produci in plus. Ajuta productia si vei avea stoc atunci cand iesi la controlul tau medical sau altundeva.

Secretii la ochi - tocmai am avut cu Dragos timp de cateva saptamani. Am dat cu ser fiziologic zilnic si persista. Desi am fost sceptica, la un moment dat am incercat o metida clasica, agreata si de multi medici: picura un strop de lapte in coltul ochiului, langa nas. Noua ni s-a parut prea aiuristic initial, dar dupa saptamani bune cand nu mai trecea, am pus o picatura si ghici? a doua zi nu a mai avut absolut nimic!! Si nici n-a mai recidivat de o saptamana ;) Luasem de la farmacie si Nettacin (dar ai nostri au 4 luni, intreaba medicul neonatolog totusi) si noi nu l-am mai folosit. Sper nici sa nu mai apuc sa il folosesc.

Wrap - am luat unul si tocmai ce l-am primit si pe al doilea. Nu i-am pus in nimic pana la 3 luni cand si-au tinut mai bine capsorul. Nu am vrut sa riscam nimic absolut cu coloana lor. Dupa 3-4 luni e recomandat si de medici (ne-a confirmat specialistul de la eco de sold). Initial voiam sling, dar wrapul nu e deloc greu de folosit, il poti lega in multe feluri si cand nu mai vor in el, il transformi in paturica de joaca sau ceva similar. Dezavantaj: daca nu iti place sa atarne material pe langa tine. E o chestie de gust :) Ca si tip, noi am luat wrap tesut, nu elastic. Dureaza mai mult si tine mai bine copilul.

Mancatul pofticios: inecatul apare mai ales in momentul in care sanul incepe sa produca efectiv laptele. Poate simti deja cand porneste pe ..teava :D Eu o mai indepartam pe Mara in momentul ala, cu riscul sa o "loveasca jetul" intre ochi la propriu :))) Dar in mare parte da, e asa cum zice Anne. Trebuie sa intelegi firea copilului si sa ai rabdare pana se mai maturizeaza. Poti inerca ce am zis pana acum si urmari ce ajuta putin.

@Brigit
- da, laptele antireflux il folosim ca dop, e mai greu si nu lasa sa iasa afara restul. Initial am inceput cu o seringa de 8 ml inainte de masa si 2 jumatate dupa. Dar e flamangioasa rau buburuza si plange la inceput daca nu o pun la san. Se ineaca si se chinuie. Deci doar dupa ce suge la san pana nu mai vrea. Il cam refuza initial, dar daca ii vorbes si reincerc, merge. Uda un prosopel mic cu ce mai da pe langa :))) dar merita efortul. Dupa 30ml o pun la rag (da ca boierul) si apoi uneori mai mananca la san inca, ceea ce e foarte bine. Nu mi-a mai dat afara deloc de cand ii dam si inclusiv apa aia iesie mai rar parca. Mai urmarim :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paunas spune:

multumesc DIANA !
si acesta suma fixa de 600 RON cand ti-se da?

aveti idee unde tb depus dosarul ptr indemnizatie? in sectorul de care apartii,nu?
voua va folosit perna ptr alaptat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paunas spune:

DIANA- cum intrii in posesia acelei sume fixe de 600 ron? se face o cerere ? se completeza automat la depunerea dosarului? sau se merge la alt ghiseu?

Mergi la inceput