Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

fetele mele au dormit impreuna, singure in camera de la 1 sapt si nu s-au trezit una pe cealalta, asta s-a intamplat pe la 6-7 luni cand ma apucasem eu si le facusem un patut mare din unirea celor 2 individuale si se trezeau ca se calareau, acum le-am despartit

de asemenea de mici le las un radio pornit tot timpul, vorbim normal cand suntem la ele chiar dc dorm, nu le trezeau decat zgomote bruste, de ex cand scapi ceva pe jos,in rest mergea si masina de spalat la 2 m de camera si radioul si tot asa



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna. Apuc si eu sa citesc repede si poate sa scriu si 2 cuvinte.
Mirela, eu am avut bona pana saptamana trecuta cand m-a lasat balta. SI noi tot 2 luni avem si reusesc sa ma descurc cu amandoi. Ai mei nu se prea trezesc concomitent sa manance si de aceea imi e usor sa ii hranesc. Dar trebuia sa incep cu vestea buna: ai mei baieti continua sa nu asculte teoriile si dupa 2 luni de biberon, au acceptat sanul De o saptamana ii pun la san inainte sa le dau biberon. Nu stau mult (cam 10-15 min) dar eu sunt multumita.
Baita le facem amandoi: eu il spal pe primul si sotul il spala pe al 2-lea. Cu tot cu baie+masaj ne ia cam 40-50 min. O zi ii spalam in cadita si o zi ii lasam sa se balaceasca cu colaceii in cada si apoi ii spalam rapid dar superficial in cada pe suport. Sunt incantati de colacei si sunt foarte activi in apa.


Despre curatenie, mancare si altele mai fac si eu pt ca asa simt. Nu pot sa stau 100% din timp doar cu ei. Azi fac un pic de ordine cand ei dorm, maine ma ocup de flori si tot asa. Si cand aveam bona tot faceam si eu ceva.

de trezit se trezesc acum la 3 ore iar dupa baie dorm 4-5 ore.

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

sunt pe fuga asa ca scriu rapido

Anne, felicitari maxime pt reusita! si eu visez sa ma debarasez de toata nebunia cu mulsul, sterilizatul, insa piticii sunt consecventi pe calea biberoniadei

Ralu, vb pe mail si vedem cum facem, ii punem pe ai nostri soti in legatura ca vad ca suntem amandoua momentan la foc continuu

Mirela , welcome! Eu sunt pt tinut gemenutii numai impreuna, ei se potenteaza reciproc si trebuie sa privesti mai mult din prisma beneficiilor pe care si le aduc, mai ales din pdv emotional, decat din punctul de vedere al disconfortului pe care si l-ar putea crea daca mai tipa unul din cand in cand. Cititi aici

http://www.planetdeb.net/spirit/rescue.htm

Ioana, da si tu un semn
Amalia, ia zi, cum mai esti?

Va pup pe toate chiar daca nu va vedeti nominalizate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna fetelor!
Brighit mamicuta cu gemenasi sa zicem ca suntem bine avem scurgeri maroni si suntem nonstop la orizontala dormim doar 3 ore pe noapte dar va trece ce sa facem bucurosi le om duce toate atata timp cat bebei sunt bine sicresc

amalia tsakoniati
7+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_alina spune:

multumesc mult pentru raspuns fetelor, Brigit tie si pentru link( foarte emotionanta povestea)

si eu la cand am iesit din spital ii aveam impreuna la noi in camera dar cam de 2 saptamani i-am pus in patuturile lor, in camera de alaturi. si de atunci seara cand se trezeste unul din ei pt masa o face plangand. am vazut ca celalalt se misca la auzul primului si l-am luat pt schimbat/hranit la noi in camera. pe urma inapoi in patutul lui adormit.( alta greseala facuta cred eu pt ca acum cand il pun daca se trezeste nu mai adoarme decat daca il ridic...) aici cred ca am gresit. dar nu-i tarziu sper eu. o sa ii schimb de acum in camera indiferent ca la inceput il va trezi pe celalalt...sa se obisnuiasca, nu?

voi i-ati facut in vreun fel sa distinga ziua de noapte? unul din pitici de cateva nopti, dupa amiaza de la 6-7 cam dupa baie nu mai doarme pana la 1.30-2.00 dimineata...pur si simplu sta la inceput dupa care incepe sa se maraie si de oboseala cred...il hranesc iar cand ii vine ora si el nimic..tot nu adoarme...nu stiu ce l-a facut sa isi modifice programul pt ca la inceput nu era asa...apoi e adevarat doarme pana la 7-8 dimineata...dar tare mult as vrea sa nu mai stea "de veghe" atatea ore legat...putin ziua putin seara ar fi mult mai bine..voua vi s-a intamplat?

Anne Mary: bravo tie pentru reusita. ce bine ca ai lapte. eu am luat la inceput si ceai pt stimularea lactatiei si granule Galactogyl dar tot nu am reusit mare lucru...ii puneam la san pt putinul pe care il aveam in prima luna dar apoi nu au mai vrut nici ei pt ca nu aveau ce sa traga si se enervau teribil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Hey, fetelor, am intrat sa va salut si sa va spun ca eu sunt bine. O sa va urmaresc in continuare, chiar daca am ramas doar cu unul in burtica!

Sunt uimita de cum va descurcati cu ei. Eu am abia aprox. 8 sapt. de sarcina si nu am curajul sa ma gandesc cum o sa fie cand o sa nasc si cum o sa fac fata!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexchiran spune:

Buna mamici,

Nu am reusit sa mai intru de ceva vreme, deci nu mai sunt la curent cu noutatile de la voi. Programul de "laptic" in spital e crunt. Da...suntem inca aici, dar mult mai bine decat la ultima mea postare. Bebicul mare deja papa laptic din biberon, si este foarte nerabdator la ficare masa. Are deja 1640gr. Cel mic are un ritm mai incet, dar il asteptam si pe el(1320gr) - inca mananca gavaj. El a fost si bolnavior si l-au afectat mai mult toate tratamentele.

In rest, eu beau 4L de ceai pe zi, plus vreo 2 de apa

Am reusit pana acum sa dau laptic numai de la mine, pentru amandoi. Sper sa se mentina asa in continuare. Imi doresc nespus sa ii alaptez exclusiv.

Asteptam sa mai punem ceva carnita, si speram sa facem Craciunul acasa.

Va pupam pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

Buna mamiiiici si burtici!

In primul rand evident, muulte felicitari @Anne!!!!! Ma gandeam eu ca o sa mai incerci, de asta si intrebam acum vreo saptamana si ceva daca i-ai mai pus la san. Cateodata e mai greu, alteori se intampla sa faca ei trecerea foarte simplu :D Ce ma bucur pentru tine!! Incet-incet or sa le placa si lor tot mai mult sa pape langa tine. Iar sentimentul e nemaipomenit, mai ales cand te framanta cu manutele sau cand trag (cum face mandra mea) sanul la gura. Eu o demufez sa o pun la rag, si cum nu sunt atenta, cum apuca ea cu ambele maini si trage sanul si se mufeaza singura multumita :)))))

Ah! Si felicitari pentru mai multe ore de somnic!!!! U did it! :D

@Brigit - cu tot cu refluxul ei, chiar daca ma chinui putin mai mult, pe Mara am reusit sa o hranesc din nou la san fara acese de plans sau inecat. Provocarea inca ramane, pentru o masa armonioasa. Dar altfel ar fi monoton, nu? :D (si in timp ce zic asta, imi mai tremura putin pleoapa stanga, ca la veverita din Ice Age)

Felicitari lui Bichi, da, nici eu nu o stiu (?!) dar ma bucur ca e o noua mamica fericita printre noi.

@Alex - multa rabdare ai, felicitari pentru greutati si laptic! La asa un tonus pozitiv cum ai tu, se va termina cu bine, e clar! Va doresc si eu sa fiti acasa de Craciun, sanatosi si voiosi!!

Apropo de crescut pruncii singure, bifez scurt si eu cateva ponturi de aur. Ele sunt repere si pentru mine, ca nu iese perfect niciodata. Dar cand stii ca 80% functioneaza, pentru restul de 20% te inhami cu rabdare si pana la urma iese :)

1. Trebuie sa fii cat mai mult relaxata, odihnita si optimista. Pentru asta, neaparat de rezervat cate un moment pentru tine (o baie relaxanta, o "fuga" in oras cu o prietena buna (eu toma am fost duminia la targul de dulciuri si mi-a prins tare bine sa fac cativa pasi prin centrul vechi cu una din cele mai bune prietene ;))

2. Ca sa o citez pe Sugubina, "cum ti-i cresti, asa ii ai". Bine, sunt personalitati diferite si regulile, orire ar fi, nu sunt general valabile sau panacee universale ca aspirina. Dar gandind asa, te face sa indraznesti sa incerci unele chestii, in ciuda primelor reactii ale copiilor. La multe inca reusim sa dam noi tonul ca parinti :P

Si uite si ce facem noi cand e mai dificil:
- dormitul: in acelasi pat, inclinat, despartiti de o patura facuta sul ca sa nu se trezeasca prin ghionturi :D Ii infasam doar in partea de sus, pentru ca e cald si pentru ca soldurile lor au nevoe de libertate. Legatul mainilor inca ii ajuta sa nu se trezeasca si sa doarma cate 3 ore minim.

- Nu ii ridicam la primul plans (e mai greu, la inceput mi se parea ca un minut e cat 10. Uneori si acum mi se mai pare, dar primele 3-5 minute daca nu au motiv, nu ii iau din patut). Daca se trezesc la 1h sau mai putin, e clar ca nu le e foame, nu le e sete, poate dor de codru' verde, vorba cantecului. Poate au visat, au scapat suzeta, adorm mai greu, etc. Cand le e foame, urla in continuu si nu se potolesc nici la suzeta, iar ceasul imi arata ca au trecut deja 3h - 3h30.

- Sa nu lke fie prea cald/frig (la noi, temperatura de 25 de grade e numa buna, fara sa le dam mai mult de 1 body si pantaloni sau sosete doar)

- Daca plang amandoi - am urmarit care e mai usor de potolit. La noi Dragos face rau la foame, nu mai ai urechi. Pe Mara o aman mai usor cu suzeta. Mai nou, de vreo 10 zile Dragos a inceput sa recunoasca si sa zambeasca la jucariile atarnate; de ieri si Mara zambeste la luna albastra de la patut :) Prin urmare, Dragos mai sta si in scaunul-balansoar cat mananca micutza.

- Cand plange unul, rar plange si al doilea deodata, ca s-a trezit din cauza celuilalt. De fapt, parca dorm si mai bine :)))) sau cel mult se trezesc si asculta curiosi. Da, si noi vorbim normal in camera lor si lasam sa mai mearga o muzica sau TV-ul dincolo.

Pentru diferenta zi-noapte: ziua vorbesc mai mult cu ei la masa, perdeaua e trasa sa intre lumina in camera lor, merge masina de spalat :D si zgomotele din casa sunt mai prezente. Important e ca daca ziua are tendinta sa doarma mai mult unul din ei, il/o trezesc la 3h-4h30 max. Tocmai ca sa doarma noaptea. Lumina la ei in camera e difuza noaptea (o lampa cu led de la Ikea, consuma putin, e reglabila ca directie a luminii si nu trebuie sa aprind becul pentru schimbat pampersi). Daca nu e plin scutecul si nu miroase, peste noapte il las timp de 2 mese chiar. In felul asta nu ii mai agiti. Doar ca la noi rar nu miroase :)))) In orce caz, Pe la 2 luni am vazut ca incep sa mai diferentieze, ritualurile pe cale le facem ii ajuta.

Sper ca ajuta :) Curaj si multa inventivitate!
Va pupcenkovicesc, merg sa trezesc bobocu' ca deja se intrec ai mei cu somnul, ca tot vorbeam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

am revenit....dupa 2 zile :))
AZi as fi vrut sa-i raspund mirelei dar nu am avut internet (desi aveam semnal ) si de pe telefon nu ma pot loga.

De dormit si ai mei dorm pe timpul zilei impreuna pe muzica si galagie. Noi nu mai avem loc in patut asa ca astept a2-a saltea ca sa instalez al2-lea patut. Ma asteptam ca macar 4 luni sa folosesc un patut ca sa nu imi aglomerez dormitorul dar asta este...ne strecuram printre toate :)). Ziua dorm in patut dar pe timpul noptii dorm cu noi in pat dar eu dorm cu unul si sotul cu al2-lea pt ca nu rezist sa ma trezesc dupa amandoi.

In camera noi avem 21-22 grade desi mie imi este cam rcoare la temperatura asta dar pe ei asa i-am invatat.

SI la mine baiatul mare face rau la foame si este crunt pt urechile mele daca se trezeste el si eu nu am terminat sa-l hranesc pe cel mic .

Despre noapte vs zi voiam sa-ti zic ce ti-a zis Ioana dar asa completez doar cu:
#NAME?
- noaptea incearca sa-l legeni pe picioare pana adoarme dar atat. Leganatul ii calmeaza pt ca le aduce "aminte" de perioada intrauterina cand erau leganati.

Ioana, sunt simpatici cu manautele pe san si la fel de simpatici sunt noaptea cand te trezesti cu o mana pe fata sau pe san . Inca nu stau f mult la tzatzi dar eu sunt optimista.

Cel mare isi tine f bine gatul si vrea in permanenta sa stea pe umarul meu pe verticala sa se uite pe geam, pe pereti dar eu nu sunt asa incantata pt ca nu e bine pt coloana. dar ce pot sa fac daca el nu vrea deloc sa stea pe spate sau in brate pe orizontala? Il mai pacalesc si mai sta in leagan dar sta linistit numai daca are acces vizual la pereti si fereastra si asta pentru putin timp ca se prinde intr-un final ca nu isi sustine el singur gatul sa se uite peste tot.

Noi inca avem colici si plangem de durere. Nu am gasit un medicament minune asa ca asteptam sa isi faca natura de cap. Sper ca intr-o luna sa scapam

ce faceti de sf Niculae?

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@Adde - draga mea, nu o sa insist asupra momentului, am citit si iti scriu ca eu tot din pereche de gemeni vin, doar ca numai eu am ajuns cu bine. Am aflat prin clasa a 6-a si de atunci am considerat ca traiesc pentru 2 suflete si ca am o stea norocoasa. Pup u cu drag si sunt sigura ca toata povestea asta are si pentru tine un final demaigandit de minunat!! Bucurie sa porti in suflet pentru puiutul tau si sa te citim cu bine in continuare!

Mergi la inceput