Intrebare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, ma bucur tare mult ca sunteti bine si a luat fata in greutate! In prima luna trebuie sa ia minim 500g fata de greutatea cu cat a iesit din maternitate ( cea minima), ideal un 750. Copiii iau foarte diferit in prima luna, in functie de cum se porneste lactatia. A mea cea mica si-a recuperat greutatea de la nastere abia la 2 saptamani dar apoi a inceput sa ia bine, cate 240g pe saptamana.

De acum nu-ti mai fa griji, pune-o la san cand vrea si va fi bine, a trecut perioada de somnolenta mai mare de imediat dupa nastere.

Bafta multa cu baiatul, cu el mi se pare ca ti-e mai greu acum.

si mai astept vesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Acum 2 zile a facut si fata mea o luna si..3,01 kg.
Asta inseamna ca a luat intr-o luna 600gr.
Am cantarito a doua zi ca in ziua aia a fost tare necajita...
desi nu e constipata sau stricata la stomac cand e sa faca kk e jale mare...
Face cam de 2ori pe zi dar tot necajita e pana iese...
Eu sunt cam zombii asa... ma omoara trezitul asta noaptea si banuiesc ca a inceput si oboseala sa se straga. mai atipesc cand si cum pot dar de obicei cum adoarme unu incepe celalalt.

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Aveti deja o luna... sunteti mari ce sa mai !

Multe de la mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

da.. Multumim mult!
a inceput si ea sa prinda glas, si are o gura mare...ca ma-sa

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

A facut fata mea 3200 kg
A inceput sa faca falcute si parca numai este asa micuta
In schimb a inceput sa verse in jet de saptamana trecuta ...cam o data pe zi iar acum vreo 2 zile a versat cam de fiecare data cand a mancat.
Am sunat dr si a zis sa-i dau humana antiregucitare 30 ml inainte de san parca. O fata zicea ca se da dupa san...
eu nu as vrea sa-i dau deloc dar nici sa-i dau stomacul peste cap. La inceput am crezut ca e din cauza ca nu ragaie dar azi a ragait iar apoi a varsat (cred ca tot ce mancase) pe mine, pe ea, pe jos...
O manca prea ca haplea... o curge laptele prea mult pt ea...
ma gandesc si la varianta asta pt ca laptele imi curge ca la balamuc. Adica ea suge la un san si din celalalt tasneste laptele ca la stropitoare. Daca nu tin un prosopel ne facem varza amandoua de la sanul liber.
Aveti vreo idee? Ca eu numai stiu ce sa fac...

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela simale mele cele doua mai mici au regurgitat la greu. Acum cea mica are 6 luni. Pediatra a zis ca nu vrea sa-i a Humana antireflux pentru ca ia bine in greutate de la san, alaptarea merge bine si e pacat sa intervenim cu altceva. Eu sunt f fericita ca nu i-am dat si am mers pe san suta la suta.

Ce am facut noi antiregurgitare ( tot in jet varsa si a mea de cele mai multe ori):
-cand o tineam sa ragaie o tineam doar pana la primul rag, dacabo mai tineam dupa, varsa
-aveam grija sa nu ii presam burtica
-o tin mereu in brate un pic ridicata, la 15-20 de grade ( tin un picior ridicat si pe ea ca intr-un cosulet format de picioarele mele)
-caruciorul la fel, putintel ridicat ( asta a fost sfatul pediatrei)
- ne-am impacat cu situatia

Si acum mai regurgiteaza uneori daca sta in fund la scurt timp dupa supt.

Mijlocia a regurgitat cam pana la diversificare. Nici ei nu i-am dat Humana AR. Am si o prietena in Franta cu aceeasi problema, si ea a mers pe alaptat exclusiv pana la diversificare si a fost bine.

Ideea e ca acel sfincter care leaga esofagul de stomac nu e inca suficient maturizat la ei. Daca ia in greutate din laptele tau, ceea ce se intampla, felicitari!, ei nu ii dauneaza regurgitatul, problema e la tine ca trebuie sa tot stergi si sa o schimbi de hainute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Lavi, am pus in practica tot ce ai enumerat si tu acolo. Pe pat inclinat -cu un prosop sub saltea doarme de cand a venit dr sa o vada acasa...deci de vreo 3 sapt.
Eu stiu un baietel care si acum la 1an jumate` tot mai varsa... mi`e groaza.
Si ma gandesc daca nu cumva ii face rau la esofag sau la stomac cand varsa asa. Ai vazut cand vomiti ca te doare gatul si e o senzatie naspa... cred ca asa e si pt bb ca dupa ce varsa incepe sa planga. Si nici la stomac nu cred ca e bine sa tot verse asa....
Chiar nu stiu. O sa o sun iar pe dr luni poate o prind mai libera.
Imi zicea cineva de debridat... stiu ca eu i-am dat baiatului dar pe la 6 luni si pt colici sau pt constipatie ...nu mai tin minte exact.
O sa vb cu dr sa vedem ea ce zice...


& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am incercat acum 2 zile sa-i dam din laptele ala... o groaza de bani si un esec total!
Am incercat cu biberonul...nu mergea. Era mai gros asa de nu iesea prin tetina... nu-i bai zic sotului da o fuga si ia tetine mai mari...alea reglabile de la avent. Se duce, vine... nu am putut sa-i dam neam.
Acum zic...hai sa-i dam cu lingurita... un cosmar! Cum sintea fierul de la lingurita impingea si tot laptele era pe ea!
Dupa o ora de chin, transpirati si nervosi ne-am lasat pagubasi...
nu am ajuns nici acum sa vb cu doctora, asta pt ca ieri a fost o zi mai solicitanta. Insa ieri nu a mai varsat in jet...a varsat normal ca orice bebelus...branzit.
Poate o fi si de la ce mananc eu...

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, destept copil pacat de bani.

Multi copii regurgiteaza, ti-am zis ca si prietena mea din Franta a avut-o pe prima fetita cu aceeasi problema ( regurtita puternic) si ea e medic acolo, a lasat-o in pace si a mers pe alaptare exclusiva pana la 6 luni. De pe la 6 luni a inceput sa r egurgiteze mai putin si apoi i-a trecut.

Nu e de la ce ai mancat tu, e imatur la ei orificiul dintre esofag si stomac, nu se strange bine, suficient. Mezina mea are 6 luni si 3 saptamani si regurgiteaza f rar acum. Asta vara meu eram cu hainele patate, cu lapte pe jos, samd. Daca ia in greutate inseamna ca ii si ramane suficient in stomacel, poate mananca prea mult si da afara surplusul. Problema apare cand nu ia in greutate, cand da afara tot laptele, ceea ce nu e cazul la micuta ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am lasato in pace cu varsatul si se pare ca s-a mai reglat. Adica varsa dar pe langa gurita ca orice bb. Numai e in jet si nici asa mult.
Din pacate avem si noi colici. Nu sunt asa violenti ca la baiat dar cand o vad cum se chirceste ma doare sufletul. Nu stiu ce sa ii dau.
Lavi tu ce ai folosit pt colici?
Fetele de la odisee dau in general Colief. Dar cica cand se renuta la el se cam constipa copilul. A mea face zilnic o data seara si o data dimineata pe la 5. Da` face cam mult sau poate m-am obisnuit eu cu ea din primele zile cand facea putin si des...
Cand o vad ca se chinuie o mai ajut si eu cu un masaj la burtica sau facem bicicleta. Atata stiu de la baiat. El sa constipat groaznic dupa ce am trecut pe LP. Dar la ea cred ca sunt colicii. Ca nu e nici constipata nici deranjata la stomac...


& fetita

Mergi la inceput