Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20

My_Lady0091

Donator  Mos Nicolae 2011
 Romania
6767 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  18:07:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiMy_Lady0091 Adauga semn de carte la raspuns Trimite My_Lady0091 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Imi cer scuze, Anda, nu asta mi-a fost intentia!


Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca
Mergi la inceput
elenanisi
elenanisi


 Romania, Rm .Valcea
6 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  18:48:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
bafta tuturor ..mi-ati dat idei de gatit.
Mergi la inceput
elenanisi
elenanisi


 Romania, Rm .Valcea
6 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  18:54:33 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
OMLETA CU CEAPA VERDE

-2 oua
-50g sunculita din piept de pui
-50g cascaval
-2 cepe verzi
-sare, piper, ulei.
MOD DE PREPARARE

Se bat ouale apoi se adauga resutul ingredientelor si se amesteca foarte bine . Se pun putin ulei intr-o tigaie si o prajim la foc mic pe ambele parti. E foarte gustoasa si cu usturoi verde sau cand nu avem ceapa si usturoi verde eu folosesc si uscata.
POFTA BUNA

Mergi la inceput
elenanisi
elenanisi


 Romania, Rm .Valcea
6 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  18:57:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
FICATEI DE PUI LA CUPTOR IN SOS DE ROSII

Ingrediente

250g ficatei de pui
100ml suc de rosii
3 linguri ulei
3 linguri de apa
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
condimente, sare, pipeR

Mod de preparare

Se iau ficatei de pui si se spala bine, apoi se pun intr-o sita sa se usuce bine. Se ia o tava pentru cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt apoi se pun uleiul, apa si ficateii. Peste ei se pun condimentele, sarea, piperul si apoi sucul de rosii. Se dau la cuptor pentru 45 minute si la final adaugam usturoiul pisat si la servire patrunjelul tocat marunt si cateva frunze mai mari pentru ornament.
Puteti folosi o tava cu capac pentru a nu murdari cuptorul.

Ficateii se pot servi cu pilaf de orez, piure, legume mexicane, salata de legume, orez sarbesc etc…

Pofta buna!

Mergi la inceput
carmenica13
carmenica13


 Romania, BUCURESTI
11 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  20:38:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite carmenica13 un Mesaj Privat  Reply with Quote


e reteta Violetei P,apare si la ea pe blog,cei de la gastronomie.ele,au preluat-o de acolo ca si alte retete d-ale ei .

eu v-am dat linkurile gabrielei67 ,pentru ca doamna "gospodina" cu asta se ocupa ,cam de mult...copiaza munca altora (reteta/poze) si participa la concursuri culinare,cine se prinde si o prinde...bine,cine nu ...o si premiaza!

Editat de - carmenica13 on 25/10/2012 22:49:57
Mergi la inceput
carmenica13
carmenica13


 Romania, BUCURESTI
11 Mesaje
Trimis la: - 26/10/2012 :  06:15:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite carmenica13 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Prajitura cu nectarine si cirese

Ingrediente:
3 nectarine
20 de cirese
100 g zahar tos
200 g faina
3 oua
75 g margarina Rama
o lingurita coaja de lamaie
o lingura nuca de cocos
1/2 lingurita praf de copt
o lingurita esenta de rom
sare

Mod de preparare:
Spalam fructele bine si le lasam sa se usuce,iar cuptorul il incalzim usor.
Nectarinelor le scoatem samburii,apoi le taiem felii,iar cireselor le scoatem de asemenea samburii si le taiem jumatati.
Albusurile de ou ,presarate cu un praf de sare,se bat cu mixerul doua minute pana devin o spuma tare,adaugam doua linguri de zahar si le mai batem un minut.
Galbenusurile si restul de zahar se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc,iar in timp ce amestecam cu mixerul, adaugam margarina topita.
Rasturnam peste albusuri galbenusurile,apoi faina cernuta,praful de copt,coaja de lamaie si esenta de rom.
Cu o spatula amestecam usor,ca sa nu se lase albusurile.
Ungem cu ulei o tava rotunda (pentru tarte) si o tapetam cu faina.
Rasturnam compozitia in ea,iar deasupra asezam feliile de nectarine si ciresele .
Presaram cu nuca de cocos si introducem tava in cuptor 30 de minute,primele 10 minute coacem cu flacara mare,iar urmatoarele 20 de minute cu flacara mica.
Dupa ce s-a copt,prajitura se raceste ,se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
................................

ps: este reteta mea, poza este semnata cu numele meu in cazul in care o vedeti si in alta parte

Editat de - carmenica13 on 26/10/2012 08:38:30
Galerie mesaj
poza de la
Mergi la inceput
tutu81
tutu81


 Romania, Cluj Napoca
34 Mesaje
Trimis la: - 26/10/2012 :  10:32:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
My_Lady0091, pe sfat, unde ai gasit tu reteta este postata tot de mine. Am user si acolo, lorela02, multe fete de pe acest forum pot sa iti confirme asta, daniela86, ryta, Doldoran, elenanisi.... Reteta e pusa acolo de mai bine de 2 luni, si mai am si alte retete acolo....... A era sa uit, m-am mai inscris la un concurs tot cu aceasta reteta, pe un alt site de copii, deci o gasesti si acolo, scrisa tot de lorela02
Carmenica, eu unde am gasit reteta scria ca autorul e ele.ro, nu vreau sa supar pe nimeni... bine ca s-a lamurit

tutu81

Editat de - tutu81 on 26/10/2012 11:14:58
Mergi la inceput

silvi8


 Romania, Tulcea
1294 Mesaje
Trimis la: - 26/10/2012 :  13:44:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi8 un Mesaj Privat  Reply with Quote
UAU!!!
si eu care credeam ca la acest concurs postam retete pe care le facem noi in mod frecvent, care plac copiilor si noua...nici nu ma gandeam ca cineva sta sa caute retete pe net si sa le copieze. retetele trimise de mine, din aceasta cauza nici nu au cantitati exacte, sunt retete pe care le-am scris aici gandindu-ma exact ce pun in castron/oala cand fac reteta. am facut in minte fiecare pas...asa si ca sa fac si altceva decat sa aberez, va dau si o
RETETA
ciuperci umplute
Ciuperci champinion de marime medie
o ceapa
7-8 felii bacon
2-3 linguri ulei
3-4 felii cascaval
- se curata ciupercile de coaja si se asaza intr-o tava de sticla.
- coditele ciupercilor se toaca marunt si se calesc in putin ulei Unisol impreuna cu o ceapa tocata si cateva feliute de bacon tot marunt tocate, apoi se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (orice condimente va plac)
In fiecare ciupercuta se presara putina sare apoi apoi se umplu cu amestecul obtinut mai sus.
Se taie cascavalul in fasii subtiri si se aseaza peste cipercile gata umplute astfel incat sa se formeze patrate/romburi.
se da tava ca cuptor, la foc mic pana cand cascavalul se topeste si rumeneste.
Pofta buna!

exista si varianta de post> in loc de bacon se dau pe razatoare telina+morcov si se calesc, se poate pune si usturoi...

silvi mama CRINEI

august2012

Povestea CRINEI
Mergi la inceput

inbox


 Romania
1698 Mesaje
Trimis la: - 26/10/2012 :  14:07:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite inbox un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta!

Se ia una bucata curcan refrigerat ( maxim 4kg), se tine la fezandat de seara pana dimineata in 500ml vin rosu, doua capatani de usturoi tocat, sare, cimbru si apa atat cat sa-l acopere cu totul.

Pentru umplutura, am folosit
-200gr piept de porc afumat taiat cubulete,
-2 cepe tocate marunt,
-o jumatate de ceasca de orez,
-1 ceasca de seminte de dovleac decojite si copate,
-aproximativ doua linguri de parmezan ras,
-1 ou si cimbru. ( nu am mai adaugat sare, deoarece am pus parmezan si sunca, ambele fiind sarate),
-o cescuta de ulei.
Se amesteca ingredientele, se umple curcanul si se coase, eu am legat si copanelele intre ele ca sa nu se rupa si sa fie mai usor de manevrat. Se unge cu ulei, si se da la cuptor aproximativ 4 ore, intr-o tava in care se pune apa, sare si putin ulei. Se intoarce de 2ori si se mai unge din cand in cand cu zeama din tava, pentru a evita uscarea excesiva.


Revin cu poze :).

Si cu completari,ca vad ca sunt discutii pe aici, asta cu curca o am pusa si pe blog, pe blogul meu propriu si personal :),si e inventie proprie din ce aveam in casa... ca sa nu avem discutii la proces !


Editat de - inbox on 26/10/2012 14:59:57
Mergi la inceput

inbox


 Romania
1698 Mesaje
Trimis la: - 26/10/2012 :  14:27:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite inbox un Mesaj Privat  Reply with Quote
Clatite digestive ( preferatele noastre)

-500ml lapte
-2 oua
-1 cana de faina ( eventual se completeaza cu faina pana devine cremoasa si numai buna de intins pe tigaie cu polonicul)
-2 linguri seminte de in,
-o cescuta tarate de ovaz,
-1 lingua ulei,
- un praf de sare
- esenta de vanilie sau zahar vanilat,
-2 linguri de zahar
-putin parf de copt ( un varf de cutit)

Se amesteca bine totul, se ia un polonic si se intinde cate o clatita pe tigaia incinsa in prealabil, se coace musai cu capacul la tigaie pus ( ies mai moi), se ung cu miere sau gem de prune si se ruleaza. Se servesc calde. Sunt foarte bune pentru burticile constipate :).

Editat de - inbox on 26/10/2012 14:59:11
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com