Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20
lena1o
lena1o


 Romania, rm.valcea
24 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  10:46:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Orez cu ficatei la cuptor.
Avem nevoie de 1 cana de orez,o punga de ficatei,sare,piper,ulei,lapte,morcov,ceapa,patrunjel.
Morcovul si ceapa se curata si se spala,se dau pe razatoare si se pun la fiert impreuna cu orezul,se adauga putina sare.
Ficatei se spala si se pun la firt in lapte si apa.
Int-un vas de yena se pune ulei,se aseaza intr-o parte orezul fiert,iar in cealalta parte ficatei,se pune sare si piper si se da la cuptor.Cind este aproape gata se toaca patrunjel deasupra si se serveste.
Mergi la inceput

silvi8


 Romania, Tulcea
1294 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  13:11:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi8 un Mesaj Privat  Reply with Quote
gogosi cu gem>
40 grame drojdie+1-2 linguri zahar + putina faina se omogenizeaza apoi se amesteca cu 600 ml de smantana/iaurt, 3 oua, un praf de sare si 800 gr faina si se lasa sa dospeasca 20-30 minute.
Se ung mainile cu ulei UNISOL si se rup bucati din aluat care se intind cu mana, se pune o lingura de gem in mijloc se pliaza si se prajeste in ulei incins. (dimensiunea unei astfel de gogosi trebuie sa fie cam cat o palma, iar grosimea aluatului cam 1 cm - asta ca sa se prajeasca repede si bine si sa nu absoarba mult ulei)
cat sunt calde inca se pudreaza cu zahar pudra.

P.S.pentru mine gatitul si prajituritul sunt activitati de relaxare iar urmarea unei retete stricte nu e pe gustul meu...asadar va doresc sa aveti multa inspiratie si curaj in bucatarie

silvi mama CRINEI

august2012

Povestea CRINEI
Mergi la inceput

silvi8


 Romania, Tulcea
1294 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  13:25:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi8 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Prajitura mea preferata
Pasul 1. baza:
250 gr unt
250 gr faina
4 oua
1 plic zahar vanilat/o esenta vanilie
2 lg praf de copt
400 gr faina
5 lg lapte
un praf de sare
Se amesteca toate aceste ingrediente foarte bine, nu exista o ordine stabilita doar sa lasati faina la urma ca sa vedeti daca e necesara toata sau daca mai trebuie adaugat putin...
cand e gata aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pasul 2. peste aluat se asaza caise taiate in jumatate, cu interiorul in jos si apoi se presara migdale maruntite.
Pasul 3>
se amesteca cu mixerul la viteza mare 100 gr unt+120 gr zahar + 150 gr faina astfel incat sa se formeze niste bucati (franjuri de aluat) si nu un aluat compact. aceste bucati de aluat si cu firmiturile rezultate se aseaza peste fructe si se da la cuptorul incins dinainte.
Pasul 4.
Dupa ce se scoate din cuptor prajitura se toarna deasupra, in zig-zag un sirop obtinut prin omogenizarea sucului de la o lamaie cu zahar pudra.

Observatii>
-este o prajitura care necesita ceva timp dar rezultatul este exceptional de gustos.
- caisele se pot inlocui cu prune sau piersici,si migdalele cu nuci sau alune (eu personal am inlocuit o singura data caisele cu prune si am renuntat la sirop pentru ciocolata alba topita dar sincer prefer tot varianta originala)
- daca nu ati facut niciodata prajituri nu incepeti cu asta
- folositi pentru a unge tava ulei UNISOL

silvi mama CRINEI

august2012

Povestea CRINEI
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  17:15:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la iedera25:

PLACINTA CU MERE SI SCORTISOARA
Iti trebuie:
pentru aluat:
600g faina
20 g drojdie
1 cana apa minerala
1 praf de sare
1 lingurita cu zahar
3 linguri ulei
pentru umplutura:
12 mere
1 cana cu zahar tos
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
3 linguri ulei
pentru uns
2 linguri miere de albine

Pregatesti asa:
prima data faci aluatul sa aiba timp sa creasca:dizolvi drojdia cu zahar si apoi din ingredientele date faci un aluat potrivit de legat pe care il lasi la crescut.
Imparti aluatul si formezi foi ;fiecare foaie o ungi cu ulei apoi pui umplutura de mere aromata si presari zahar tos;rulezi rapid si pui sulul in tava pregatita si unsa cu ulei.
Ungi cu miere de albine diluata cu apa calduta.
Lasi la crescut apoi coci la temperatura potrivita.cand e gata,mai ungem odata si lasa sa se racoreasca.
Se taie in felii cand e rece.
SFAT:daca ai, poti pune si cateva nuci tocate fin in umplutura



O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  17:17:54 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la Cristycret:

Parfait cu Migdale si Merisoare

Ingrediente necesare:

200 g ciocolata neagra
100 g unt
100 g zahar - am folosit brun
100 g praf de ciocolata cu menta
3 oua
70 g faina
100 g fugi de migdale
100 g merisoare
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare :

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul intr-un vas la si amestecam pana se topesc toate ingredientele, moment in care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si incorporam faina. Urmeaza migdalele si merisoarele, praful de copt, ciocolata calda si esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 de grade, cam 15 - 20 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii, iese curata.

Prajituri trebuie sa fie moale la interior si tare la exterior si se serveste cu inghetata de vanilie.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  17:20:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
NU UITATI: se voteaza public de orice membru desprecopii.com cu ThumbsUp la mesaje pentru cea mai buna reteta care va fi interpretata


Asteptam si voturile voastre!

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput
carmenica13
carmenica13


 Romania, BUCURESTI
11 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  19:29:33 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite carmenica13 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna seara!
Retetele primite pe email de la gabryela67:

1.Placinta aperitiv cu sunca si cascaval e copiata de aici http://nicuvar.wordpress.com/2012/08/13/placinta-aperitiv-cu-sunca-si-cascaval/

2.Oua Benedict e copiata de aici
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/oua-benedict.html

3.Piure de cartofi cu sos e copiata de aici
http://www.sfatulmamicilor.ro/3-idei-de-retete-gustoase-cu-cartofi-395-a2

4.Tarta cu fructe e copiata de aici http://www.sfatulmamicilor.ro/tarta-cu-crema-si-fructe-369-a2

cred ca ar fi bine,ca admin sa ia pentru dumneaei ...nu e corect fata de alte mamici ,sa participe cu retete copiate !

Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  20:34:44 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
carmenica13 - multumim, se va lua o decizie

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

My_Lady0091

Donator  Mos Nicolae 2011
 Romania
6767 Mesaje
Trimis la: - 24/10/2012 :  23:15:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiMy_Lady0091 Adauga semn de carte la raspuns Trimite My_Lady0091 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Pate din ficatei de pui cu masline


incrediente:

-1 kg ficatei pui

-50 gr.unt

-1 ceapa medie

-100 gr.pesmet

-3-4 masline

-sare dupa gust


Se fierb ficateii la un loc cu ceapa cam circa 20-30 min, la foc mic. Dupa ce au fiert, se scurg, se lasa la racit.

Se pun intr-un bol si se paseaza bine cu blenderul, apoi se adauga untul, cam 50 gr.(cui ii place mai gras poate adauga si 100) si se mixeaza in continuare pt. omogenizare.

Deoarece pasta este moale, eu adaug pesmet pentru a o face mai consistenta, cam intre 50-80 gr. pesmet.

Sare dupa gust, noi preferam putina.

Maslinele se adauga la final, taiate in forma dorita..noua de plac subtiri...rondele.


Sa aveti pofta!



Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca
Mergi la inceput
isabm
isabm


 Romania, COADA MALULUI
4 Mesaje
Trimis la: - 25/10/2012 :  01:18:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Pufina

Ingrediente :
6 oua
7 linguri ulei
1 cana zahar farin
1 cana faina
vanilie, cacao
1 praf de copt, nuci mainate

Preparare :
Blat :
Se bat albusurile cu zaharul pana se fac spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu uleiul si o lingurita apa.Se toarna galbenusurilepeste albusuri, apoi treptat faina. Se da la cuptorulincins la 170 grade pt cca 20 min.

Pentru crema :
2 farfurii mieji de nuca macinata
1 cana zahar
1 cana lapte
1/2 pachet margarina
3 linguri cacao

Se face un sirop din lapte si zahar pe foc. Se pune nuca, cacaoa, untul si esentele.

Se taie blatul pe jumatate si se pune crema intre cele doua straturi.

Pofta buna!
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com