Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DorelG2 spune:

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente:
2oua,
6 linguri zahar,
9 linguri ulei,
6 linguri lapte dulce,
1 lingurita amoniac alimentar,
faina,
coaja rasa de la o lamaie si
sucul unei jumatati de lamaie.

Ingrediente pentru crema:

2 pachete unt (80% grasime),
1 l lapte dulce,
16 linguri zahar tos,
200 gr gris,
2 lamai (sucul).

Pentru glazura:

2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie,
suc de lamaie.

Preparare:
Foile se pregatesc astfel: se stinge amoniacul cu suc de lamaie, apoi se amesteca toate ingredientele - mai putin faina - pana obtineti un aluat cu consistenta egala.
Adaugati de-acum cate putina faina si amestecati, apoi framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Impartiti aluatul in 4. Din fiecare sfert coaceti - pe fundul unei tavi (25/35cm), cate o foaie. Foaia trebuie sa fie foarte bine intinsa si se tine in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 8 minute - fara sa se rumeneasca.



Crema o pregatesc astfel:

Fierb laptele cu zaharul tos pana cand se dizolva tot zaharul. Apoi adaug grisul si amestec energic si continuu ca sa nu se faca cocoloase si nici sa nu se prinda de oala. Dupa 4-5 minute, sting focul si pun deasupra o folie alimentara - ca sa nu faca coaja - si dau ciulamaua la rece.

Cat timp se raceste ciulamaua, amestec doua pachete de unt (rece) pana cand se elimina apa tehnologica iar apoi continuu pana cand untul devine spumos.

Ciulamaua foarte bine racita, o amestec pana devine pufoasa apoi adaug sucul proaspat stors de la lamai. Amestec pana se incorporeaza tot sucul de lamaie si apoi adaug treptat untul, amestecand continuu.

Aceasta crema o impart in 3 si o intind intre foi, presand bine fiecare foaie inainte de a intinde urmatorul strat de crema.

Glazura: cern zaharul pudra si apoi adaug cate putin suc de lamaie. Amestec pana cand obtin o glazura semilichida, pe care o intind cu ajutorul unei pensule deasupra ultimei foi. Dau la rece cateva ore (ideal pana a doua zi) si tai forme potrivite cu un cutit cu lama subtire, pe care il sterg cu un sevetel umed dupa fiecare taietura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la violeta29:


Va trimit si eu una dintre retetele preferate ale copiilor mei, o reteta sanatoasa si foarte gustoasa!

Somon pe grill cu sos de iaurt

Ingrediente:
2 medalioane de somon
4 linguri ulei de masline
2 lingurite sare roz de Himalaya
2 lingurite condiment pentru peste
zeama de la jumatate de lamaie

pentru sos:
200 gr iaurt gras
zeama de la jumatate de lamaie
2-3 catei usturoi
marar si patrunjel
ceapa verde
sare si piper

Stropim pestele pe ambele parti cu zeama de la jumatate de lamaie si cu doua linguri ulei de masline. Presaram condimentul pentru peste si sarea roz de Himalaya
Ungem grill-ul cu doua linguri de ulei de masline si cand e foarte bine incins asezam pe el pestele. Lasam aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinde cat este de gros.
Cat sta pestele pe grill pregatim sosul de iaurt. Eu am folosit iaurt grecesc pe care l-am pus intr-un castronel si l-am amestecat cu zeama de lamaie, si sare si piper dupa gust.
Adaugam patrunjelul, mararul usturoiul pisat si frunzele de ceapa verde tocate marunt si omogenizam. Servim sosul alaturi de peste.
www.desprecopii.com/Images/Upload/somon3.jpg" border="0">

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la zgavetei:

salata de vinete cu maioneza

pentru salata aveti nevoie de 2-3 vinete de marime medie. se spala vinetele se taie putin codita si se pun in tava la cuptorul incins in prealabil
cand sunt coapte vinetele se curata de coaja se pun la strecorat. se ia o ceapa medie se curata si se toaca marunt, dupa cate se amesteca cu vinetele taiate

pentru maioneza aveti nevoie de 2 oua , unul crud si unul fiert,( se foloseste decat galbenusul) un pahar de ulei UNISOL, suc de lamaie

se amesteca totul si apoi se orneaza

albusul de la oul fiert se poate folosi la ornat, eu am facut o albinuta , o floare si o buburuza ( ajutata desigur de baietelul meu , Mihai)

www.desprecopii.com/Images/Upload/zgav1.jpg" border="0">

www.desprecopii.com/Images/Upload/zgav2.jpg" border="0">

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la gabryela67:

Piure de cartofi cu sos

Ingrediente:

lapte, unt, sare,2 cepe, 2 ardei, unul verde si unul rosu,2 rosii, sare, piper.

Mod de preparare:

Pentru piureul de cartofi, in primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem intr-o cratita cu apa rece, presaram putina sare si ii punem la fiert. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa in care au fiert. Punem peste ei un cubulet de unt, putina sare si lapte fierbinte. Ii zdrobim.

Pentru sos, curatam doua cepe si le taiem solzisori. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o punem la calit. Apoi taiem marunt si doi ardei grasi, daca se poate unul rosu si unul verde. Punem si ardeiul peste ceapa, amestecam si lasam la calit, cu focul mic. Apoi punem si doua rosii taiate marunt si mai lasam putin pe foc.

Asezonam cu putina sare si putin piper. Apoi punem piureul de cartofi pe platou si sosul peste el. Absolut delicios! Baiatul meu o mananca cu pofta.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la gabryela67:


Tarta cu fructe
Ingrediente:

- 1 blat de tarta,1 plic budinca de vanilie, 500 ml lapte,1 lingura zahar tos , 1 plic gelatina, 200 ml apa, 1 lingura zahar tos, fructe proaspete.

Mod de preparare:

Folosim un blat de tarta preparat si apoi gatim crema. Intr-o craticioara pe foc punem 400 ml lapte. Apoi amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte. Cand laptele a inceput sa fiarba turnam compozitia pentru budinca si 1 lingura de zahar tos si amestecam tot timpul ca sa nu se prinda de cratita. Dupa 2-3 minute budinca se ingroase si o luam de pe foc. O dam la racit.

Dupa ce atat blatul cat si budinca s-au racit, este timpul sa facem tarta. Intr-un pahar cu apa punem o lingura cu zahar si putina esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul, acesta fiind siropul cu care insiropam tarta. Asadar, punem blatul pe un platou si il insiropam. Apoi punem budinca si o intindem pe toata suprafata blatului.

Apoi punem fructele care pot fi de orice fel si pot fi aranjate in foarte multe moduri - banane, capsuni, kiwi, mere, portocale, afine, zmeura, etc.

Dupa ce ati aranjat fructele pe tarta, punem intr-o craticioara mica pe foc 200 ml apa si 1 lingura de zahar tos si cand fierbe punem gelatina.

Amestecam pana se ingroase, apoi o dam putin la rece amestecand in continuu. Cand s-a racit putin, o punem peste tarta cu fructe si apoi o dam la rece. Daca doriti, la servire puteti adauga si putina frisca.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la rotaru_c_vasile:

Mere Coapte

Ingrediente:

5-6 mere,unt,miere de albine,nuci pisate,dulceata de cirese sau visine.

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza merele spalate si fara cotoare.In scobitura se pune miere de albine,nuci pisate si prajite un pic. Se dau la cuptor cca 20 min.Dupa ce s-au copt ,se scot, iar deasupra se adauga cate o lingurita de dulceata.Care vrea poate adauga si putina frisca.E delicios acest desert.Eu cu fiul meu il savuram cu placere.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la rotaru_c_vasile:

Tocanita de pui cu ardei

ingrediente: 3-4 pulpe de pui,unt,smantana,ardei 1kg,condimente(sare,piper,rozmarin)

Pulpele de pui se spala,se usuca cu un servet dupa care se inabusa un pic in unt(vreo 2 linguri),se toarna putina apa si se lasa la fiert pana scade nitel.Pe urma se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. In acest timp curatam ardeii care au fost copti inainte.Le dam drumul in cratita cu cele de mai sus si ii mai lasam sa traga un clocot.Adaugam sare,piper,rozmarin.

Se serveste cu mamaliguta calda.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la alinutza_rosu:

Gogosi cu iaurt

Ingrediente:

1 ou
200 g iaurt
150 g faina
4 linguri zahar (preferabil brun sau miere)

1 varf de cutit coaja de lamaie
1/2 de lingurita praf de copt stins in otet /zeama de lamaie
un praf de sare
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
ulei UNISOL pentru prajit

Mod de preparare:

1. intr-un vas/castron se amesteca oul cu iaurtul , zaharul, sarea, coaja de lamaie; apoi se adauga faina si praful de copt. Rezulta o compozitie ca o smantana foarte groasa.
2. Se incinge uleiul la foc mediu-mare( sau friteuza).

3. Se ia compozitia cu o lingurita si se pune in uleiul incins.

Se lasa cateva minute pana se prajesc(se intorc pe ambele parti pentru a se praji uniform).

4. Se dau calde - nu fierbinti - prin zahar pudra, eventual amestecat cu putin zahar vanilat.

Pofta buna!

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela-86 spune:

chifle cu masline si seminte
ingrediente-

1 lingurita sare
100 g unt
500 g faina
200 g lapte
1 plic de drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
1 lingurita amestec de seminte
masile
lapte pentru uns

mod de preparare
Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte

Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si racit, adaugam drojdia si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini,(daca este nevoie se mai adauga apa). Acoperim si lasam cca 40 minute

Cand a crescut impartim coca in bucati egale

Facem chifle si le asezam in tava tapeta cu hartie de copt

Le ungem cu lapte si asezam bucati de masline dam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriem spune:

Cartofi frantuzesti
-pt 4 portii
Ingrediente:
4-5 cartofi
Branzica sau iaurt
Ulei Unisol
3 ou
obtional - cascaval!

Se iau 4-5 cartofi se taie rondele de grosimea unui deget, se aseaza in tava, in putin ulei Unisol si se adauga o cescuta de apa.
(Se pot folosi cartofi fierti in coaja in apa cu sare pe care ii cojesti si ii tai felii).
Se dau la cuptor, cat sa se moaie putin.
Dupa ce s-au facut pe jumatate (dupa aprox. 20 - 30 min.),
Se adauga un sos care se prepara separat, astfel:
Se bat 2 oua cu un strop de ulei Unisol si putina sare, se adauga 3-4 linguri de branzica fagaras (cremoasa) sau iaurt gras si se amestica.
In sos se adauga si brinza rasa, dupa preferinta: cascaval, telemea, cas (eu nu pun :P , mama pune cascaval).
Dupa ce a fost adaugat sosul peste cartofi, se mai da la cuptor pentru inca 20 de minute (trebuie sa se formeze o crusta aurie).

Secret : ca nu se usuce cartofii de deasupra si sa devina tari, am acoperit amestecul cu putin iaurt, batut cu un ou si o picatura de ulei Unisol! Asta cand amestec direct carfofii fierti si taiati cu sosul :)!

Mergi la inceput