Atentie: Forumul Desprecopii.com s-a mutat AICI!


Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 20
fr3ya2o
fr3ya2o
nou venit


Membru din:19/10/2012
 Romania, MIHAI BRAVU
9 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:08:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luifr3ya2o Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Ardei umplut
-2 ardei grasi
-1 ceapa
-1 morcov
-putina telina(pt aroma)
-pastarnac
-2 rosii
-2 linguri orez
-piept de pui
-1/2 vanata coapta
- unt
Spalam ardeiul,ii scoatem cotorul,spalam si inauntru si lasam la scurs.
Punem pieptul de pui la fiert si coacem vanata pe gratar(nu in ulei)Curatam ceapa,ardeiul morcovul,telina,patarnacul si le dam pe razatoare.Punem untul intr-o tigaie si-l topim,adaugam legumele si le calim putin,adaugam putina apa ,se adauga pasta de rosii facut din rosiile proapete(le punem in apa fiarta si le lasm 2-3 min,apoi curatam coaja si pisam rosiile).La final adaugam vanata coapta si carnea de pui care a fost tocata.In aceasta compozitie se adauga si orezul,se umplu ardeii si se pune capac dintr-o felie de cartof.Se pun in oala,se adauga apa sa treaca de ei si se lasa sa fiarba.
Pofta buna piticilor!

Bebe al meu de 7 luni ador acest ardei,speram sa placa si altor pitici.
      De acord (5 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mayatheeo
mayatheeo
nou venit


Membru din:26/06/2010
 Romania, iasi
2 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:10:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Piftele din carne de pui
1kg care pui tocata
1 un cartof
1morcov mediu
1 ceapa medie
3 catei usturoi
1 leg marar
sare si piper un ou
Se curata legumele de coaja se spala intr-un vas se uscuca pe servetel apoi se dau prin robot dupa care se adauga ou si carnea tocata si se amesteca se aduga si sarea si piperul dupa gust adugam si mararul tocat.
Se incinge intr-o tigaie uleiul Floriol Iod Protect dupa care se fac bilute si se aseaza in tigaie la parjit dupa ce sau rumenit le scoatem intr-o farfurie cu servetel sa se scurga de ulei.
Fetita mea mai mica Teodora ii place la nebunie piftele din carnita de pui.
      De acord (6 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
rabarascu
rabarascu
nou venit


Membru din:09/10/2012
 Romania, Bucuresti
5 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:29:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Perisoare de curcan cu sos de smantana

Ingrediente:
. 350g piept de pui;
. o mana de orez;
. un morcov ras;
. un ou;
. o mana de pesmet;
. sare;
Pentru sos;
. un morcov
. 2 linguri de smantana;
. 2-3 felii de ceapa;
. 2 linguri de ulei
. o lingurita amidon de porumb
Mod de preparare:
1. Mai intai se fac perisoarele si apoi se fierb in apa cu putina sare.Pentru aceasta se toaca carnea si se amesteca cu orezul spalat bine, oul, sare, morcovul ras si pesmetul.Se amesteca bine, iar daca este prea moale compozitia, se adauga putina faina.
2. Se formeaza perisoarele luand din compozitie cu o lingurita si facandu-le rotunde , in palma.Cat timp fierb perisoarele se amesteca sosul: se pune uleiul la incins si se caleste putin ceapa si morcovul taiat felii in jumatate.
3. Se pune apoi o cana de supa de la perisoare si se lasa 10 minute sa fiarba morcovul.
4. Se scot feliile de ceapa si se adauga smantana.
5. Se scot perisoarele din apa si se pun in sos.
6. Se mai lasa sa dea un clocot impreuna cu sosul si apoi se stinge focul.
Pofta buna!


      De acord (28 aproba) Dezaprob (1 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Doldoran
nou venit


Membru din:15/04/2011
 Romania, Sibiu
10 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:35:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Doldoran  Trimite mesaj yahoo luiDoldoran Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
MUSACA DE CARTOFI SI PIEPT DE PUI
Ingrediente:-1 kg.cartofi
-1 piept de pui dezosat
-2 morcovi
-1 ceapa
-4 oua
-1 legatura patrunjel verde
-100 gr.cascaval ras
-75 gr.bulion
-ulei de masline
-sare,piper
Preparare:Cartofi se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare.Pieptul de pui se toaca.Morcovi se curata ,se spala si se dau pe razatoare,ceapa se curata si se toaca marunt.Se pun toate la foc cu ulei de masline si putina apa.
Dupa ce legumele s-au inabusit bine,se adauga si pieptul de pui tocat si se amesteca bine.
Se iau de pe foc si se adauga ouale si bulionul.Cartofi se curata de coaja si se taie feli.
Se ia o tava se unge putin cu unt si se aseaza un rand de cartofi unul de compozitia cu carne,se continua pana la terminarea compozitiei.
Deasupra se rade cascaval si se presara patrunjelul verde tocat.
Se da tava la cuptor pentru 20 minute,pentru a capata o culoare placuta.Se serveste calda.
      De acord (5 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Doldoran
nou venit


Membru din:15/04/2011
 Romania, Sibiu
10 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:44:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Doldoran  Trimite mesaj yahoo luiDoldoran Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
PIEPT DE PUI CU ANANAS
Ingrediente:
-1 piept de pui dezosat
-250 g compot de ananas
-50 g unt
-sos de soia.
Garnitura:
-350 g.orez basmati
-ulei de masline
Preparare:
Pieptul de pui se taie bucatele mici si se prajeste in ulei de masline.Ananasul se taie si el bucatele mici si se amesteca cu pieptul de pui.Se toarna zeama de compot si putin sos de soia.
Se parat se fierbe orezul,cu putin ulei de masline si sare.
Pieptul de pui cu ananas se serveste cald,alaturi de garnitura de orez.
      De acord (5 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Doldoran
nou venit


Membru din:15/04/2011
 Romania, Sibiu
10 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:49:33 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Doldoran  Trimite mesaj yahoo luiDoldoran Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
BUDINCA DE MERE CU FULGI DE OVAZ

Ingrediente:
-3 mere
-200 g.fulgi de ovaz
-150 g stafide
-150 g nuci pisate
-1 cana suc de fructe
Preparare:
Merele se curata si se dau pe razatoare.Fulgi de ovaz se amesteca cu sucul de fructe si apoi cu restul de ingrediente.Compozita se pune intr-un vas de yena si se da la cuptor,la foc mic,pentru circa 30 min.
      De acord (5 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ionela.n
Mami de printesica


Membru din:12/10/2009
 Romania, Bucuresti
1738 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  11:56:32 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui ionela.n  Trimite mesaj yahoo luiionela.n Adauga semn de carte la raspuns Trimite ionela.n un Mesaj Privat  Reply with Quote
Clatite cu branza si miere de albine
- o cana de branza de vaci, grasa, proaspata
- 2 oua proaspere
- 1/3 cana de faina
- ulei pentru prajit
- esenta de vanilie
- miere sau dulceata de visine

Scurgeti bine branza de vaci si amestecati-o cu faina, vanilia si ouale batute. Puneti putin ulei intr-o tigaie de teflon si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Turnati cu polonicul aluat in mijlocul tigaii, asteptati cateva minute si intoarceti clatita pe partea cealalta. Cand devine aurie, puneti-o pe parfurie sa se raceasca si puneti putina miere deasupra sau dulceata de visine (preferata fetitei mele)

--------------------------------------------------
Fericita mamica de Raisa Nicoleta (02.10.2010)

Editat de - ionela.n on 19/10/2012 12:03:41
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

petrean
Mama fericita de 3 flacai


Membru din:13/04/2006
 Romania
2648 Mesaje
15 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  14:57:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj AOL luipetrean    Trimite mesaj yahoo luipetrean Adauga semn de carte la raspuns Trimite petrean un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ingrediente

250 g ciuperci champignons, mici
1 ceapa
3 lingurite unt unt
5-6 frunze de patrunjel, taiate marunt
500 g rosii taiate bucati (din conserva)
sare
piper negru macinat
putin zahar
400 g spaghetti
3 linguri parmezan proaspat ras

Mod de preparare
1. Ciupercile se taie in fasii inguste. Ceapa se curata si se taie in cuburi.
Ceapa, ciupercile si patrunjelul se calesc in 1+1/2 lingura de unt aproximativ 5 minute.
2. Se adauga rosiile, se condimenteaza totul cu sare, piper si zahar. Sosul se lasa 1/4 ora sa fiarba sub capac.
3. In acest timp se fierb spaghetti 10-12 minute, apoi se lasa sa se scurga, se amesteca cu restul de unt si in final cu sos. Inainte de servire se presara cu parmezan.




Daca ar fi sa o iau maine de la capat, nu as schimba nimic la viata mea!
      De acord (2 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alexunu
alexunu
nou venit


Membru din:19/10/2012
 Romania, CLUJ-NAPOCA
2 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  16:31:20 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Ciorba de pui cu smantana
Avem nevoie de 300 g piept de pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 3 linguri de orez, 1 ou, 3 linguri smantana, sare, patrunjel verde.
Se pune la fiert in apa cu sare carnita taiata cubulete impreuna cu morcovii si cartofii si acestia taiati tot cubulete. Cand sunt aproape fierte se adauga orezul si se lasa la foc mic pana toate sunt fierte. La final se adauga smantana amestecata cu un galbenus de ou si se mai lasa sa dea un clocot. Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
fr3ya2o
fr3ya2o
nou venit


Membru din:19/10/2012
 Romania, MIHAI BRAVU
9 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2012 :  17:57:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luifr3ya2o Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Piure de fructe cu branzica de vaca

-1 mar
-1/2 banana
-1 para
-branzica de vaci
-prune
-caise din compot
spalam fructele,le curatam de coaja,le taiem felii si le punem in blender,la final adaugam si branzica.
      De acord (3 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com