Atentie: Forumul Desprecopii.com s-a mutat AICI!


Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 20

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  14:41:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
carmenica13 - cine vrea poate posta si o reteta, nu este interzis, exista optiunea de GALERIE MESAJ

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
planet
planet
nou venit


Membru din:05/12/2004
 Romania, craiova
1 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  16:15:54 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite planet un Mesaj Privat  Reply with Quote
banana pisata cu iaurt, chiftele facute din carne de pui, biscuiti, cereale cu lapte,

lup
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  16:29:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
planet - trebuie totusi sa detaliezi reteta, cel putin la cea cu chiftele din carne de pui si biscuiti - fiecare reteta trebuie postata intr-un mesaj separat pentru a putea fi votata de membri cu ThumbsUP

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  16:30:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la gabryela67:

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Ingrediente:

- un pachet de foi subtiri de placinta 400 g, iaurt 420 g, 4 oua, 250 g sunca presata ,100 g bacon felii subtiri,200 g cascaval, 2 ardei peperoni, cateva fire de patrunjel verde, 1 plic praf de copt,unt cat o nuca, sare, piper dupa gust.

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.

Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.

Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.

Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.

Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.

Aceasta reteta ii place fiului meu dar si noua.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (2 aproba) Dezaprob (1 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  16:32:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la gabryela67 (reteta nu este a mea,o am de la o prietena,am facut-o si mi-a placut mult mie si fiului meu):

Oua Benedict

Ingrediente:

- 4 oua

- 2 briose englezesti (chifle)

- 8 felii de bacon fin feliat

-cateva fire de ceapa fin tocate

- 1 pahar de 150 ml. cu otet

-1 lingura rasa de sare

- 2-3 linguri de zeama de lamaie

- 1 praf de sare

-100 de grame de unt moale, bucatele

- piper alb dupa gust



Veti avea nevoie de: o oala cam de 4 litri pentru prepararea oualor; un castron potrivit pt. bain-marie (eu am folosit unul de sticla termorezistenta) care sa se potriveasca la gura unei cratite in care veti fierbe apa ; tigaie pentru prajit baconul; plita sau grill sau toaster pt. prajit chiflele.

Scoateti untul din timp din frigider si taiati-l in bucatele, separati galbenusurile pt. sos, asigurati-va ca toate ouale folosite sunt foarte proaspete, pt. ca vor fi partial pregatite termic, stoarceti lamaia si puneti la fiert apa in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale cat si pentru bain-marie, tineti cont sa nu umpleti vasul pentru bain-marie, apa nu tebuie sa atinga fundul castronului atunci cand este asezat deasupra.

Pana apa atinge temperatura de fierbere, incingeti tigaia si prajitti feliile de bacon pana devin crocante, apoi le scoateti pe servete de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pt. bain-marie, se trece la prepararea sosului olandez: se pun galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si se bat pana spumeaza. Se muta deasupra vasului cu apa care fierbe si se continua sa se bata cu telul. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga untul moale, bucatica cu bucatica, batandu-se in continuare. Se bate pana ce sosul devine spumos si legat. Trebuie sa nu va grabiti si sa aveti grija de acest sos, ca se poate taia!!!

Imediat ce sosul e gata se ia castronul de pe vasul cu apa fierbinte, se condimenteaza dupa gust cu piperul alb si se pastreaza cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului), pana cand se va servi, dar niciodata mai mult de 20-25 de minute.

Cand apa clocoteste in vasul de 4 litri pregatit pentru fierberea oualor, se adauga sarea si otetul si se reduce focul la minimum. Cele 4 oua se sparg cu grija in oala, fara a le arunca de sus, iar albusul se aduna rapid cu o lingura in jurul galbenusului, sau le puteti sparge intr-un castronel si sa le puneti pe rand. Se tin in apa ce fierbe fara clocot 3 minute apoi se scot cu spumiera pe un servet de bucatarie, urmand a fi servite imediat.

Chiflele se taie in 2 pe latime si se prajesc pe partea taiata (preferabil sa se prajeasca in timpul in care ouale fierb, ca sa fie gata in acelasi timp).

Pe fiecare chifla prajita se aseaza felii de bacon prajit, dupa ce s-a uns cu 1 lingurita de sos. Deasupra de bacon se aseaza cu grija cate 1 ou fiert. Se acopera sandvisurile astfel asamblate cu sos olandez din belsug si se presara cu ceapa ciorii sau ceapa verde fin tocata.

Ne place mult aceasta reteta pe care am incercat-o si a iesit delicioasa.



O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (1 aproba) Dezaprob (1 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
sabiradu
sabiradu
nou venit


Membru din:08/09/2012
 Romania, urlati
11 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  20:39:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luisabiradu Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Tarta cu ton
75 gr unt
3oua
200 ml lapte
1 buc. ceapa alba
350 gr faina
1 lingurita drojdie uscata
1 buc. dovlecel
1 buc. ardei gras rosu
100 gr cascaval
150 gr crema de branza
1 cutie ton
1 lingurita piper,busuioc,rozmarin ,sare dupa gust
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un castron,adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam la crescut pana pregatim umplutura Taiem ceapa in felii mai grosute si o saram.Taiem dovlecelul ,ardeiul si rosiile,dovlecelul jumatati de felii,rosiile jumatate sau sferturi iar ardeii julien .
Dam dovlecelul cu sare si apoi il uscam cu un servetel.Taiem si cascavalul felii .
Prajim in foarte putin ulei ceapa,ardeiul si apoi dovlecelul.Le lasam deoparte si intindem aluatul.Il despartim in 4 prin 2 fasii de aluat impletit.
Amestecam 2 oua cu crema de branza si putin busuioc ,punem peste aluat apoi asezaf in fiecare parte ,ton,ardei gras impreuna cu rosiile,feliutele de dovlecel si ceapa.Peste acestea punem cascavaul felii.Lasam putin sa se odihneasca si dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos .

Galerie mesaj
poza de la poza de la
      De acord (62 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
adone
adone
nou venit


Membru din:12/12/2010
 Romania, ZĂRNEŞTI
4 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 18/10/2012 :  21:20:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiadone Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Deliciu cu mango: sanatos si gustos
Ingrdiente:
-300 g piscoturi
-3 linguri cu zahar
-200 g mango(felii), piersici sau caise
-300 g branza mascarpone
-frisca solida
Mod de preparare:
-Se pune intr-o craticiara zaharul la fiert cu o cana de apa. Cand
s-a dizolvat,se adauga feliile de mango(piersici sau caise) si se fieb pana incep sa se inmoaie, apoi se scot
-Cu siropul r#259;mas se insiropeaza piscoturile si se aseaza pe o tava
-Peste piscoturi se adauga branza mascarpone si se netezeste
-Deasupra se aseaza feliile de mango
-Se orneaza cu frisca
      De acord (2 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

CamiSol
membru junior

Donator R. MoldovaDonator Andrei
Membru din:24/03/2006
 Romania, galatiGALATI
722 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  08:41:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCamiSol Adauga semn de carte la raspuns Trimite CamiSol un Mesaj Privat  Reply with Quote
Copilul meu este indragostit de briose.
Sunt foarte simplu de facut si foarte bune.
Avem nevoie de:
250 g faina
1 plic praf de copt
175 g zahar
2 linguri cacao
100 g ciocolata taita marunt (Poiana, Milka)
250 ml lapte
90 ml ulei
1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 ou

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata.
Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele.
Adaugam partea uscata peste si amestecam bine.
Turnam compozitia in forme (eu am de silicon si sunt extraordinare, nu se lipesc si briosele raman foarte frumoase ) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 20-25 de minute.

Va doresc pofta buna!


Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)




Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. Ashlay Smith


"When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface



      De acord (3 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  09:42:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la irinabeldie76:

Reteta paste cu somon

Ingrediente:

- 2 catei de usturoi,

- 100 g somon fiert,

- 300 g suc de rosii,

- busuioc,

- 1 lingurita ulei de masline

- 1 pachet spaghete sau orice fel de paste


Mod de preparare:

Se caleste usturoiul in uleiul masline.Se adauga somonul fiert, sucul de rosii, sare si busuioc. Se lasa la fiert cateva minute
Intre timp se pune la fiert apa cu sare, se adauga pastele si se fierb timp de 10-12 min, in functie de timpul recomandat pe ambalaj. Se scot pastele si se clatesc cu apa calduta. Se scot pe farfurie si se adauga sosul pe deasupra.

Baietelului meu, Sasha, ii plac foarte mult.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2012 :  10:28:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la doina_ioana74:

PATEURI CU BRANZA

INGREDIENTE:-300gr.branza de vaci,300gr.foi de placinta,100ml..ulei,4 oua,apa minerala.

PREPARARE: Dai branza pe razatoare,adaugi ouale,doua foi rupte in bucati mici si amesteci totul pana se leaga.Iei fiecare foaie o ungi cu ulei,adaugi cate doua linguri de compozitie si o intinzi pe toata foaia si le impaturesti in patru.Asa procedezi cu fiecare foaie pana le termini pe toate.Asezi pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt , unsa cu ulei,le stropesti cu apa minerala si le bagi la cuptorul preancalzit.Din cand in cand le mai stropesti cu apa minerala,dupa care le lasi sa se rumeneasca.Cand sunt gata scoti tava din cuptor,scoti pateurile pe un platou si se pot servi. POFTA BUNA. Fiul meu le adora si sunt si usor de preparat.


O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (5 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com