Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20
alina_ii
alina_ii


 Romania,
4 Mesaje
Trimis la: - 27/10/2012 :  21:17:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Buna seara,
citez din regulamentul prezentului concurs:
<<11. DISPOZITII FINALE

Pentru a participa la acest concurs, participantii trebuie sa fie siguri ca sunt detinatorii drepturilor de autor ale respectivelor fotografii, respectand legile de proprietate intelectuala ale Uniunii Europene. Trimitinad poze pentru a intra in concurs, participantii la acest concurs, sunt implicit de acord cu prevederile prezentului Regulament.>>
Reteta aceasta imi apartine si am publicat-o aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/alba_ca_zapada-4490/
in ianuarie 2009.

Va rog sa retrageti prezenta reteta (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175122&whichpage=5) din concurs.
Cu respect,

Editat de - alina_ii on 28/10/2012 09:09:12
Mergi la inceput

naskwik


 Romania, ROMAN
14 Mesaje
Trimis la: - 27/10/2012 :  22:24:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui naskwik Adauga semn de carte la raspuns Trimite naskwik un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

retele originale vor avea prioritate la alegerea premiilor :)





Imi cer scuze, cum vine asta ca nu prea inteleg in ce sens sunt retetele originale in opinia dumneavoastra ? :)

Anastasia
Mergi la inceput
grofailaalex
grofailaalex


 Romania, rasnov
2 Mesaje
Trimis la: - 28/10/2012 :  15:58:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Supa-creama de conopida
Ingrediente
-o conopida de marime medie
-2 linguri unt
-2-3 linguri smantana
-1 lingura faina de grau
-patrunjel verde

Mod de preparare
Se pune conopida la fiert adaugand faina dizolvata cu putina apa.Cand da in clocot se adauga untul si se mai fierbe,la foc potrivit,pentru aproximativ 45 de minute.
Cand conopida este fiarta se scoate si se paseaza prin sita,adaugandu-se apoi la apa in care a fiert.
Galerie mesaj
poza de la
Mergi la inceput
grofailaalex
grofailaalex


 Romania, rasnov
2 Mesaje
Trimis la: - 28/10/2012 :  16:02:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
"Pancake faces"
Ingrediente
-1 cescuta lapte
-1/4 cescuta lapte praf
-2 linguri suc de mere
-1 lingura unt topit
-1 ou
-1 lingurita ulei Unisol
-2 albusuri
-3/4 cescute faina griu
-1/3 cescuta germeni de griu(optional)
-1/2 lingurita praf de copt
-stafide taiate
-caise uscate feliate


Mod de preparare
Se amesteca (cu blender sau mixer)ingredientele(inafara de stafide si caise) bine si se lasa sa stea 15';se pune o tigaita mica(de teflon-sa nu se prinda)unsa foarte putin cu ulei Unisol, si se infierbinta bine,se reduce focul la mediu si se pune in tigaie aluat(ca la clatita dar in strat gros de cca 1 cm);in timp ce se coace decoreaza clatita cu stafide si caise imitand o figura(nas, ochi, gura).Cand suprafata incepe sa faca bule si s-a rumenit putin se intoarce si se lasa sa se coaca pe partea cealalta.

Mod de servire
Se serveste calda.
Optional puteti continua decorarea cu felii de fructe,frisca sau inghetata (pentru par si urechi).
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 28/10/2012 :  17:53:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
alina_ii - multumim ca ne-ai informat de acest lucru, vom tine cont
Am mai precizat acest lucru intr-un mesaj anterior - retetele copiate nu se vor sterge, insa se va avea mai grija sa nu fie printre cele castigatoare

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput
alina_ii
alina_ii


 Romania,
4 Mesaje
Trimis la: - 28/10/2012 :  18:14:50 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Anda08

alina_ii - multumim ca ne-ai informat de acest lucru, vom tine cont
Am mai precizat acest lucru intr-un mesaj anterior - retetele copiate nu se vor sterge, insa se va avea mai grija sa nu fie printre cele castigatoare

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates



... Multumesc pentru nimic!
Deci stimabila "doamna" ramane in continuare autoarea acestei retete.
Buuun!
In cazul acesta, vreau sa ma inscriu si eu in concurs cu "Alba ca zapada"! Cum procedez?
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz


 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
Trimis la: - 29/10/2012 :  08:56:36 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
in Regulament este vorba de proprietatea asupra fotografiilor. nu a specificat nimeni nicaieri ca trebuie sa se introduca in concurs o reteta inventata special.

Roxana
Mergi la inceput
liola56
liola56


 Romania, galati
2 Mesaje
Trimis la: - 29/10/2012 :  10:16:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Buna ziua!
V-am trimis saptamana trecuta trei retete cu fotografii la ele.
intrebare:cand vor fi postate?
multumesc frumos, anticipat, pentru raspuns!
O zi cat mai buna, tuturor!
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 29/10/2012 :  10:38:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la iedere25:

CHEC IN DUNGI BICOLORE(TIGRAT)
un chec deosebit.....o reteta de exceptie:economica,arome diferite rafinate
,gust excelent!!!
INGREDIENTE:
2 oua
1 cana cu zahar
1/2 cana cu ulei
1/2 cana cu lapte
2 cani faina
1 pliczahar vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri cu cacao
stafide, nuci, rahat
coaja de lamaie, un strop de sare

Preparare:
1. Intr-un vas, pe baie de abur(se topeste zaharul mai repede si se mai incalzeste si compozitia putin!)se bat ouale cu zaharul pana ce se albeste compozitia si creste in volum.
2. Incepem sa adaugam uleiul , in fir subtire si apoi laptele
3. Adaugam restul ingedientelor,faina amestecata cu praful de copt
4.Impartim compozitia in 2 parti:in prima punem 2 linguri cu cacao si amestecam bine cu furculita.
In cealalta, sa aiba aceeasi consistenta punem 2 linguri cu faina
5.Captusim cele 2 tavi cu hartie de copt , unsa cu ulei si incepem montarea,punand , cu lingura, numai in centrul tavii cate o lingura din fiecare compozitie una pste alta(alternand culorile!)
6. Deasupra, eu am mai adaugat cateva stafide, nuci tocate si bucatele de rahat
7. Dam la cuptor(, incalzit din timp ) aprox. 45 minute
8. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi scoatem si pudram cu zahar vanilat
9.E delicios, spornic si aspectuos datorita dungilor formate!!!




O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

Anda08


 Romania
1711 Mesaje
Trimis la: - 29/10/2012 :  10:43:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta primita pe mail de la iedere25:

DULCELE COPILARIEI MELE:

FAGURE CU CREMA DE LAMAIE

Ingrediente:
3 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri ulei
12linguri de faina de patiserie
1 lingurita rom
1 lingurita amoniac
si pentru crema
500 g rahat(de culoare galbena)
1 lamaie
1 pachet margarina(eu folosesc Unirea)
1 plic zahar vanilat si
1 plic pentru pudrat

Preparare:
1.Frecam ouale cu zaharul pudra pana avem o crema albicioasa;adaugam cate putin din ulei,apoi punem faina , amoniacul , romul.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa, care curge.
2.Lasam 10 minute in repaus(se umfla faina si devin pufoase!) si punem cate 1/2 lingurita pe forma incinsa
3.Dam rahatul la masina impreuna cu o lamaie si margarina;formam o crema legata;cautam sa avem rahat de culoare galbena ci cateva bucati portocalii (ca si mierea)
4.Ungem jumatate din bucatile de fagure cu aceasta crema si le lipim cu celelalte.
5.Dupa dorinta, le pudram cu putin zahar vanilat
6.Sunt delicioase, rezista 5-6 zile acoperite cu folie alimentara si tinute la rece!





O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com