Clasa a I-a...2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La mate l-au facut pe 10 si descompuneri. De luni cred ca fac operatii. La romana "u".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Am vazut ca la sedinta mai multi parinti au spus ca ai lor copii vor sa posteasca. Probabil ca le-a zis profesoara ca asa e bine, cine stie? I-am explicat cum e cu rugaciunea pentru familie si a inteles Mi-a mai zis ca au mancat prescuri la ora de religie, ca le-a adus cineva (au un copil de preot in clasa).

Ei au ajuns la romana la U mare si la mate la 10.Toata saptamana viitoare vor face recapitulari, dictari la romana si cat mai multe descompuneri la mate si descompunerile care-mi dau si mie dureri de cap sunt cele in care trebuie sa pui nr. mai mici, egale, sau mai mari. Au avut si o problema la mate: "3 > x < 10. Aflati valorile lui x".
Asa ca, sper sfarsitul saptamanii vor avea evaluare, inainte sa treaca la adunari si scaderi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Buna fetelor si noi in cls I.
la mate am terminat scaderile cu 5 si am avut evaluare,terminata cu succes.La abecedar sunt la "n".dau dictari zilnic, in clasa dupa ce fac litera noua.
teme nu au multe,dar se hotaraste greu sa se apuce si se intinde cu scrisul cate 2 ore.prefera clar matematica. facem si cate ceva suplimentar uneori.nu scrie prea frumos,dar ne-a vandut nana cateva ' secrete'si sper sa se indrepte.
la religie nu au vb despre post,inca. vad ca voi sunteti mult mai inainte la mate,la sc noastra sunt 6 cls I si la mate sunt max cu 2 lectii inintea noastra,iar la abecedar suntem cei mai avansati.
pupici pt Radu,Eva si Stefan, colegii nostri de la scutece
succes tuturor piticilor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Laura, asa e, colegi la scutece, colegi la clasa I, cred ca si cand vor fi la liceu vom discuta pe aici (oare?). Va intoarcem pupicii !

Noi maine avem cerc pedagogic, asa ca probabil imi voi lua o zi libera si stau si eu acasa. Miercuri e Smart-ul la romana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Sunt uimita oarecum cu ce viteza merg doamenele voastre!
Radu este de-abia la cifra 7 si la scriere inca n-au inceput literele! Acu fac recapitulare la sunete!
Nu stiu daca sa fiu ingrijorata sau nu!

Referitor la religie, la inceput, primele 2 dati, a venit si ne-a zis ca trebuie sa ne inchinam seara (dar mai uita) si ne-a intrebat de ce noi nu mergem in fiecare duminica la biserica!
Apoi a mai fost un pic greu cu faptul ca tati e catolic si mami ortodoxa...si daca el poatre sa fie de-amandoua! Habar nu am daca i-a spus asta doamnei la scoala!

Acu am vazut ca invata cele 7 zile incare a facut D-zeu lumnea!
Si deseneaza mult!
In prima zi o foaie cu cerul si pamantul..etc etc!

Nu pare ca vrea sa-i convinga sa posteasca sau ale de-astea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Noi suntem la 7 si "M". Au facut cateva ore teste pentru eurojunior, maine e concursul si mai pierd deci o ora de mate. Din testele de anul trecut pare o mare porcarie si o pierdere de timp. Eu i-am zis direct ca unele intrebari sunt gresit puse, plus intrebarile despre UE care pareau mai usoare la clasele 3-4 decat la 1. In fine, toata clasa merge la concurs, asa ca asta e. Pierdere de timp.
Vorbeati de religie, eu sunt total nemultumita, desi in septembrie pareau ca au inceput bine, doamna le spunea povestioare destul de dragute. Acum se tin de manual, au de invatat acasa poezii de marele poet Corneliu M. ( sau Corneliu Z.- nu mai stiu exact), niste porcarii, multi copii ar face versuri mai frumoasa, asta parca se chinuie sa gaseasca rima. A mea zice la apoi la scoala le spun "in cor" impreuna cu doamna, deci nu se stie cine la invata si cine nu si majoritatea colegiilor nici nu-si pun problema sa le invete...cam nasoala si atitudinea asta la clasa 1.
Doamna le-a zis transant ca "cine nu crede sa plece de la ora mea", ca replica la un baietel care a ridicat mana si a anuntat-o ca el nu crede in D-zeu. Apoi le cere sa se roage acasa inante sa inceapa sa faca tema ( cum sa se roage nu stiu, a mea nu stie nicio rugaciune - asta nu s-a gandit sa-i invete ). Sa se inchine cand trec pe langa o biserica, sa-si faca acasa un colt de rugaciune etc. A mea se simtea vinovata ca uita sa se "roage" inainte de tema, i-am explicat eu cum vine treaba si ca nu trebuie sa se roage dacat daca simte ea nevoia. Alta problema ce-i spune doamnei la scoala, ca ii intreaba daca s-au rugat. I-am zis sa-i spuna ca da, s-a rugat, persoana nu pare deschisa la ideile altora si a mea e si genul timid care nu-si contrazice profesorul. Asa ca am invatat-o sa minta cu ocazia orei de religie. La anul clar o retrag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ligia, eu m-as bucura daca nu s-ar grabi asa... Cateodata ma simt eu coplesita de cat au de scris si cata informatie este... Plus ca Stefan imi zice cateodata ca nu mai vrea sa stie de teme, de il pun vineri seara sa-si faca ce are ptr luni ca sa aiba doua zile libere si nu-l mai stresez cu nimic, sa mai respire si el un pic.

Fran, si noi am experimentat "coltul de rugaciune", am povestit cateva postari mai sus . Doamna lui Stefan nu-i constrange in vreun fel, si nici nu le-a zis sa se roage inainte de a-si face temele - sau o fi uitat Stefan sa-mi spuna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Buna,
Suntem si noi boboci si ..... putin nemultumiti de ceea ce se preda la scoala.
La romana am ajuns la r mic, iar la mate - adunarea si scaderea cu 2.
Ma enerveaza problemele din caietul special de tipul :
a+2=7 care trebuie rezolvate algebric : a=7-2 => a=5, iar apoi verificarea in ecuatia de baza.
Voi ati inceput asa ceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Si daca tot m-am pornit, vreau sa va mai intreb daca copiii va vin acasa cu 4, 5, 6 note zilnic !?
Al meu are zilnic nota la:
- modul in care citeste pe o carticica numita Tainele Abecedarului
- caietul special de scriere , la litera noua pe care o face
- o dictare (si asta este zilnica - aprox 4 propozitii)
- caietul special de matematica la pagina cu adunarea pe care o invata in ziua notarii

In plus, mai are zile in care pe langa notele insirate mai sus , mai primeste note pe Abecedar si/sau pe Manualul de Matematica. Deci se strang min 4, max 6 note, fara a lua in calcul Cunoasterea Mediului, Religie, etc

Nu este o exagerare? La voi cum este ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mel, eu zic ca da. Probabil lucreaza cu toata trupa la mivel de IBM. Cartea de matematica nu are inca notiunea de "a" sau "x". Cel mult are "patratica goala" si ideea de descompunere. Inca nu trec de pe o parte pe cealalta a = cu schimbare de semn. Probabil ca lucreaza cu ei din culegeri (probabil Euclid?).
In plus, cred ca a mers cu ei cam repede daca fac deja propozitii. Din cate vad, marea majoritate au 3 litere invatate (a,m,u) si nu sunt suficiente pt mai multe propozitii...

Mergi la inceput