Centrale pe peleti!Urgent!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Mersi de info,Inbox.Poti te rog sa scrii si un pret pentru centrala?Si daca pe langa ea a fost nevoie sa mai achizitionati si altceva?E zgomotoasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Acostat 13.000 lei cu cos cu tot. Cosul poti sa-l achizitionezi separat. Am mai luat si un boiler, cred ca 600 a dat pe el ca s afie si electric si cu serpentina. Restul, ar mai fi caloriferele si instalatia din casa pe care circula apa.

Mie mi se pare silentioasa, tot ca cea pe gaze ( nu se aud peletii plimbandu-se prin ea) doar zgomotul facut de flacara care este mai puternica decat cea de la gaze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

E rezonabil pretul,ati gasit vreo oferta ?(ca eu am gasit preturi de la 3000 si ceva de euro in sus fara TVA.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am gasit-o la oferta cu reducere 10 %, si oricum are putere mica, 11kw in apa si 3 kw radiaza ea in camera in care este pusa. A fost 2700 euro la oferta+ cosul a ajuns la suma care ti-am zis-o.

Urmatoarea pe care ne-o tot recomandau astia, si care era de 15kw, sarea de 3500euro!

Ti-am dat un PM cu linkul unde functioneaza centrala, poate te lamuresi mai bine :)! Sper sa mearga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui marumiha
[Sotul meu e unul caruia ii plac mult noutatile si vrea o casa in care consumul de conbustibil sa fie cit mai redus ,sa evitam pe cit putem sa distrugem sa consumam sau sa poluam si pe cit se poate sa nu depindem de altii .Am izolat casa ,asa cum spui tu Refus ca este f.important ,tavanul (acoperisul),am schimbat geamurile cu cele termice ,am pus 3 panouri solare si 10 fotovoltaice .
Cheltuelile in casa s-au redus f.mult chiar daca investitia a fost destul de mare.


Si eu visez la o casa cat mai independenta energetic.
Asa ca dupa ce reusim sa terminam si curtea de amenajat o sa-mi bat la cap sotul si cu investitii de genul panouri solare si fotovoltaice.
Si noi avem semineu si e frumos sa stai la caldura focului de lemn.In perioadele de frig de azi iarna a suplimentat bine caldura in casa.Ne-a ajutat si la bani pentru ca a scazut mult consumul la gaz. Pe langa asta ma simt mai in siguranta stiind ca avem caldura chiar daca se ia curentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Mersi mult de informatii,am vazut si filmuletul,e ok centrala dar ma gandesc ca noua ne trebuie ceva de putere mai mare deoarece avem de incalzit cam 150 mp patrati si nu stiu daca modelul acesta ar face fata.Problema si la noi este ca nu avem construita camera centralei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Buna, resuscitam un pic subiectul ? Inbox, cum ati [pe]trecut iarna ? Ce poti sa ne mai spui ?
M-ai agitat si pe mine cu centrala asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Una peste alta am trecut iarna cu bine si am invcatat multe .

Costurile in cele mai geroase luni ne-au dus cam la 900 lei, insa casa nu am reusit sa o izolam, asa ca eu zic ca este bine. De fapt mai corect ar fi sa scriu in kg de peleti consumati, caci depinde cu cat ai norocul sa cumperi. Deci a consumat in lunile cele mai geroase aproximativ 55 de saci de peleti, in kg vin cam 825. Peleti am cumparat numai din magazinele de bricolaj unde preturile au variat de la 14 lei/sac parca am luat cel mai ieftin la 16 lei/sac am cumparat noi cel mai scump ( parca au fost la un moment dat si mai scumpi insa noi am urmarit ofertele, din pacate nu am avut bani gramada sa luam doua tone atunci cand prindeam pretul bun- si asta conteaza, ca de nevoie, dai oricat).

In februarie ne-am riscat si am luat peleti de la un producator din zona cu 10 lei sacul, ei sunt buni, singurul inconvenient este ca fiind de fag lasa niste reziduuri ciudate si trebuie curatata soba mai des. Am facut o combinatie de 1/ din astia de fag si 2/3 brad d ela magazin de bricolaj si au ars destul de bine. IOarna viitoare sigur o s amergem pe combinatia asta.

Ce avem noi de facut si ce este bine de stiut:
-cosul, desi este suficient unul de 1,5m, credem ca este mai eficient un cos mai inalt, serios...asa ca speram sa facem unul exterior anul asta,
- musai trebuie un stabilizator de tensiune, fiindca sunt sensibile centralele in general si daca sunt fluctuatii de tensiune se deregleaza ( noua ni s-a ars o piesa care ne-au schimbat-o ca era in garantie...)
- musai un aspirator de cenusa, se curata mai repede soba si este mai curat,
- dupa un an de utilizare ne-a cedat grilajul din fonta in care se aduna peletii cand ard, pur si simplu s-a subtiat pana s-a rupt. Am anuntat firma, a zis ca nu este in garantie, dar ca vor spune mai departe la producator...noroc ca nu este scump, este vreo 50-60 de lei, dar nu mi se pare normal sa cedeze dupa o iarna
- neaparat trebuie sa izolam casa daca vrem eficienta, speram sa reusim pana in toamna s afacem asta, fiindca asta iarna se simtea vantul prin pereti si centrala cu greu facea fata, dar s-a descurcat.

Cam atat, daca ar fi sa aleg acum, tot varianta asta as alege-o.
Nu-mi mai vine nimic in minte ce as putea sa va mai spun deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

recunoaste, ca cea pe gaz e muuuult mai comoda

Ingrid si Cristi 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Da, este mult mai comoda pentru asta nu-mi trebuia o iarna sa-mi dau seama :D, am stiut de la inceput in ce ma bag din punctul asta de vedere.

Mergi la inceput