Centrale pe peleti!Urgent!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu ma obisnuisem cu ideea de soba, am cautat cu disperare una asa http://www.sobesiseminee.ro/sobe/sobe-din-teracota/soba-colt-ovidiu.html ( soba Ovidiu), am cautat modelul de am innebunit, cei de la Deva care le produc au intrat in lichidare ... oricum o soba deosebita este scuuumpa si in general am vazut ca prin Ardeal se fac sobe frumoase ( ungurii se pricep, fac niste sobe medievale...)! Teracota alba, nu face oricine si e pretentioasa...stiu totul despre sobe, cosuri, sobe cu fumuri, in clopot, oarbe, seminee ( de unii sobari cu care am vorbit nici nu auzisera) etc...Insa pana la urma ma multumeam cu orice, soba sa fie!

Centrala-soba pe peleti, este estetica, insa nu arde cu flacara :) si nu trosneste nimic. Si daca punem centrala poate peste ani sa ne facem si o soba ca acum nu ne permitem...si noi vrem sa stam la gura sobei!

Visele, sunt frumoase dar nu va zic, ca am visat sobe cat o camera de trebuia sa mergi in lateral pe langa ea, soba cu corespondet in doua camere...deobicei imensitati...plus soba afara, din teracota cat curtea :)) !

Oricum, pe terasa, ca am terasa maare, imi voi face bucatarie de vara, cu cuptor si plita pe lemne , asa ca vara uit de butelie!

In fine, azi am hotarat ca vom merge pe peleti, dupa o iarna va dau detalii ce si cum! Bailor de sus le vom pune pe viitor panouri solare pentru apa calda...si mai vedem ce o mai aparea! Eu am trait 15 ani la tara, fara pic de conditii, asa ca nu ma sperii, vreau doar sa am caldura constanta in toata casa, fiindac asta ma terimna cand ieseam dintr-o camera incalzita in alta in care inghetam instantaneu!

REvin cu detalii cand o vom comanda si vom intra in posesia ei! Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

De ieri am pus in functiune centrala pe peleti! Este superba, silentioasa, arde frumos focul ca intr-un semineu! Dupa instalare am avut ceva emotii, pana azi ne-am chinuit sa crestem temperatura apei din instalatie care nu sarea de 39 de grade, nici nu se incalzeau caloriferele, nu va spun ce suparati am fost...instalatorii de aici nu stiau ce sa-i faca, pana la urma am sunat la firma si am reusit sa o reglam fiindca ea era setata pe un mod economic! Asa ca acum suntem linistiti si fericiti cu alegerea facuta! Vom vedea pe parcurs cum se comporta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Felicitari si sa mearga, fara reparatii, 100 de ani !




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Inbox,,

Ce informatii utile!!Citeam de zor pe alte forumuri despre centrala pe peleti si nu prea ma lamuream concret.

Sotul meu e "sef de santier" la reorganizarea casei mamei.Mama i-a dat mana libera in a face cum doreste instalatiile,incalzirea(casa a luat o alta forma decat era initial).

Incalzirea la sobele cu gaze in care fumurile au fost modificate,pe timp de iarna, in 3 camere, bucatarie,baie plateam in ianuarie 900 ron.

Dupa experienta de anul trecut ne-am scuturat si am montat calorifere, suntem in curs de izolatie totala si,exact ca tine, nu stim ce centala sa luam,argumetele fiind cele date de tine mai sus.

Noi cautam ceva semineu centrala pentru a valorifica cumva cosul.aveti cos de zid sau cos din inox,pe tirajnormal sau fortat?

Vroiam sa stiu daca ati facut un calcul si ati estimat cam cat platiti-deocamdata imi dau seama ca nu stiti concret,pe pielea voastra, dar vroiam sa stiu daca cei care v-au instalat v-au dat si ceva informatii.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

BESTUTZA
-cosul este de inox si am ales varianta de interior pentru a nu risipi caldura, are tiraj normal, conditia este sa aibe 1,5 m inaltime, deci nu trebuie iesit cu el deasupra cornisei... este iesit afara ca un cos de centrala,
- cu cosul se poatre iesi cum vrei: pe ce partea centralei vrei ( noi am iesit prin spate jos) si se poate folosi cos deja existent
- in perioada asta de teste am folosit mai putin de 1 sac de peleti / zi, dar nu a mers la tiraj maxim. Am facut un calcul aproximativ: 1 sac=15kg, preturile la peleti variaza de la 500 lei tona la 1000 lei tona, noi am gasit un producator autohton cu recomandari, care vinde cu 600 lei tona. Inca nu am incercat peletii, deocamdata cumpaream cate 2-3 saci sa vedem cum sunt. Dar, la 2 saci de peleti /zi ajungem la mai putin de 600 lei, eu am zis ca si la 800/ luna in lunile geroase, ne declaram multumiti, avand in vedere ca la apartament plateam undeva la 500/ luna cu gaze! Vom vedea!

Noi am studiat mult problema, acuma, nu stiu ce sa zic, dupa o iarna ti-as fi spus siguri, in momentul asta noi credem ca am facut cea mai buna alegere...insa, noi nu aveam gazele , centrala costa mult, adica cam cat am fi dat sa tragem gazele pana in fata curtii...

Daca mai vrei detalii, fisa tehnica, sau alte minuni, ti le dau pe PM sa nu se considere reclama la vreo firma sau produs!

Instalatorii- ca mi-am adus aminte- cei cu care am pus-o noi in functiune, era prima centrala de genul asta care au montat-o, ne suna mereu, vin sa o vada :), o sa le iau taxa de instruire pe pielea mea :), au fost ei personal in Bucuresti sa ia centrala si cei de la firma le-au facut instructajul, i-au asteptat toata echipa tehnica acolo, mi-a placut ca si-au dat toti interesul...insa lipsa de experienta in montaj s-a vazut. Puteam opta pentru a deplasa echpa de la Bucuresti, insa erau niste preturi...numai sute de euro, ca se deplaseaza, ca insurubeaza, ca testeaza etc se adunau cateva sute bune de euro ...

In fine, va voi tine la curent, caci stiu ce inseamna sa cauti informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E clar, sunteti un fel de pionieri...
Cel putin pentru noi, cei de aici.
Eu personal as vrea sa vorbim in primavara.
Oricum, felicitari pentru varianta aleasa, eu zic ca-i cea mai buna.
De vazut, vedem im aprilie-mai.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Multam cred ca dam si noi taxa

Sotul meu ma deleaga a aduna informatii cand hotaram sa facem cate ceva...i le pun in fata si parlamentam..o zi,doua,trei...si hotaram..daca hotaram.

Cand a facut prima instalatie de calorifere,a noastra, mi-a venit ideea de a ma uita pe o foicica de prezentare a componentelor unei instalatii. Am vazut cam ce ne trebuia.

Acum ma apuca si rasul:cot,reductie,teu..ne uitam lung,dar cu creionasul si cu creierasul,am desenat si ne-am apucat.. Centrala a fost la mana a doua,dar a iesit!!SI culmea,ne-am si incalzit niste ani buni!!

Si de atunci este mare mester in ale casei cu dotarea tehnica aferenta...

Intre timp a mai facut o incalzire,de data asta pe PPR, i se pare mult mai buna si nu stie daca centrala pe peleti are aceleasi cerinte, ca sa zic asa, ca cea pe gaze.

Nu cred ca e considerat reclama daca prezinti un obiect pe care il ai tu.Stiu ca fetele,atunci cand cautam statie de calcat,au postat o adresa cu modelul pe care il aveau..

Daca poti pune adresele de pe unde v-ati uitat si sa-mi spui pe ce criterii ati facut alegrea,mi-ar fi de ajutor... de exemplu, de ce ati ales peletii si nu lemnele-pentru noi si asta ar fi o varianta.

Noi avem trase gazele-dar ma sperie liberalizarea- si de aia e si mai grea alegerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

La fel facem si noi, ne informam amadoi, apoi discutam si luam decizia asumandu-ne si bunele si relele...de aceea cand am vazut ca nu incalzeste apa, incercam sa ne incurajam unul pe altul fiecare cu sursele studiate :)!

Centrala este asta http://www.edilkamin.ro/ro/sobe_centrala_termica/modele-sobe-centrala-peleti/soba-centrala-termica-cu-peleti-Idropoint numai ca ceramica este alba si noi inca nu am montat ceramica fiindca am zis cat este in teste si poate mai umblam la ea sa nu o spargem :), desi e putin probabil.

Fisa tehnica insa ne-au trimis-o pe mail...acolo arata si cosurile, care cum in ce fel!

Noi aveam instalatia facuta pentru centrala pe gaze pe PPR din asta, am pus cetrala asta fix pe instalatia care era pregatita pentru cea pe gaze, fara nici o modificare. Au fost doua probleme : gaura pentru cos fusese data prea sus - pentru centrala pe gaze, asa ca am dat o alta gaura mai jos, am desfiintat caloriferul din bucatarie fiindca acolo radiaza ea caldura ( de fapt prin radiatie imi incalzeste tot parterul aproape), mai face si lumina noaptea asa ca nu mai am bec aprins pe nicaieri. Ca dimensiune a casei, noi avem 120mp, trei dormitoare, trei bai, living si bucatarie la parter!

Inca ceva, noi initial am crezut ca face si apa calda menajera, insa nu face- bine ne-au spus cand am luat-o, as aca am instalat un boiler cu serpentina ( este si electric si se incalzeste si de la centrala ), l-am instalat deasupra ei).

Daca mai ai intrebari sa-mi zici! O sa pun si poze si filmulet, le-am facut aseara, insa nu mai merge sa incarc poze pe webshot si sa vad pe unde imi fac un cont sa vi le arat!


Rufus, si eu sunt curioasa care vor fi costurile, ca de functionat functioneaza cum trebuie slava cerului!

Am vazut cu ocazia asta ca nu stiu daca noi romanii sau in general, omul nu este deschis la nou, cine aude ca am renuntat la gaze se uita la mine de parca am ales sa traiesc in pestera, nici nu mai apuc sa explic ce si cum...nu mai zic de neamuri, care cand le-am spus ca nu credem ca functioneaza centrala mi-au si zis "Ti-am spus noi!!"... i-am linistit cand le-am zis ca nu-i iau la iarna sa inghete cu mine , ca eram cam suparata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:



Ca minusuri:
- cand porneste miroase putin in casa ca atunci cand aprinyi focul in soba, probabil datorita ca avem cosul de interior, mie imi place mirosul :), dar fiecare cu ale lui. Avem montate detectoare de fum si de monoxid de carbon, nu s-au sesizat niciunul ca ar fi vreo problema, nu se vede fum sau ceva in casa, doar putin miros!

- ultimul calorifer din retea s eincalzeste mai greu, dar instalatorii au zis ca trebuie sa echilibreze instalatia.

- trebuie curatata zilnic si facut efort sa pui peletii in centrala ( este un efort minim, adica il poate face oricine...daca nu este foarte comod).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am ales peleti si nu lemne pentru ca se zice ca pe peleti : este mai silentioasa, consum mai mic, eficienta mai mare si mai ales ca la asta nu-i trebuie camera separata...incepe cu ultima conditie...fiindca nu am prevazut centrala pe lemne, cos de fum special inca de la constructia casei. A fost cam singura care se potrivea la noi avand deja instalatiile pentru cea pe gaze, fara sa bulversam tot ce facusem pana atunci!

Ce regret ca nu am studiat variante alternative la gaze inca din faza de priect a casei...am zis ca vom face o soba intr-o zi, dar am crezut ca un cos de fum ar creste costurile constructiei, asa ca a ramas ca vreodata sa iesim cu cos exterior...e mult de povestit aici..ideea este ca nu mi-as mai face casa fara cos inca din faza de proiect!

Oricum, tot o sa-mi fac si o soba clasica pe lemne candva!

Mergi la inceput