Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum frageziti puiul de tara ?

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 4


Burtocika
muncesc prea mult !


Membru din:30/04/2004

 Romania
2752 Mesaje
7 Prieten(i)

Trimis la - 09/09/2012 :  20:33:35 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Burtocika  Trimite mesaj Yahoo lui Burtocika Adauga semn de carte la mesaj Trimite Burtocika un Mesaj Privat  Reply with Quote

Cum frageziti puiul de tara ?

Am o sursa de pui / gaina / cocos de la tara, crescut sanatos, fara ingrasaminte si alte ale, deci cat se poate de bio si de ... atzos ! L-am fiert si 2-3 ore, pentru ciorba / supa, l-am facut si friptura cu vin (care cica mai fragezeste carnea) si nimic, e tare si atzos de ma dor falcile mestecand la el !
Am luat de cateva ori pana acum, si gainuse mai mici, si mai mari, si cocos, si tot degeaba, in afara de supa / ciorba nu pot sa fac nimic din el.

Aveti vreo solutie, cum as putea sa-l fragezesc putin, sau ce altceva sa mai gatesc din el ?

*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
mai coase cineva goblen ?
cartile copilariei mele
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
Mariuk_18
Mariuk_18
nou venit


Membru din:04/07/2006
 Romania, Iasi
35 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 09/09/2012 :  20:46:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Pui de tzara care nu este fraged ? Poate e gaina totusi.
Eu l-as tine cateva ore uns cu zeama de lamaie,zic si eu,cred ca asa se mai fragezeste un pic.
Pofta buna!!!

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nadaflorilor
Fara eticheta e mai bine


Membru din:20/11/2007
 Botswana
1985 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 09/09/2012 :  20:57:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinadaflorilor Adauga semn de carte la raspuns Trimite nadaflorilor un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Mariuk_18

Pui de tzara care nu este fraged ? Poate e gaina totusi.
Eu l-as tine cateva ore uns cu zeama de lamaie,zic si eu,cred ca asa se mai fragezeste un pic.
Pofta buna!!!




sau intr-o solutie de otet diluat in apa, asta stiu ca fragezeste si vanatul...

Nina,mami de,



Editat de - nadaflorilor on 09/09/2012 20:58:16
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Dorsilia
membru de baza


Membru din:19/09/2003
 Romania, Timisoara
6777 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 09/09/2012 :  22:15:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luiDorsilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Dorsilia un Mesaj Privat  Reply with Quote
nimic nu fragezeste mai bine puiul de casa ca acidul gastric dintr-un stomac infometat :)


glumesc...


puiul de casa/gaina/cocosul nu conteaza cat de batrani, musculosi, atzosi sunt...cucta sau oala sub presiune e cel mai bun mod de a-i gati. Puiul de 5-6 luni de ex. se fierbe in maxim 20 de minute din momentul cand oala incepe sa "pufaie"...gaina in 40-50 de minute daca are peste 2 ani, daca are sub 2 ani se fierbe in 30-35 de min.

din pasari de curte de regula fac supa, caci din nici o alta pasare din comert nu obtii supa aia ce-ti aminteste de supele copilariei. Apoi carnea o folosesc pt felul 2, fiind deja fiarta se poate manca asa cum e sau se face pane, sau se face o ciulama folosind zeama in care a fiert sau un pilaf, un sos de mazare, de fasole verde, de marar, de rosii, de usturoi....posibilitatile-s nenumarate aproape....o data ce ai obtinut supa de carne aromata cu zarzavaturi, si ai si carnea fiarta...restul e mega simplu. Sau mai poti daca vrei sa dezosezi carnea de pe pulpe si piept si sa o faci ciorbita sau tocanita de legume...am fiert-o cam 1,5 h la oala normala si am adaugat legumele mai tarziu, dar a fier fiind taiata cubulete mici-mici si nu s-a simtit atzoasa
la mine pe blog am tot pus retete de mancarici cu carne de pasare de curte. si eu tot pt copii primesc din cand in cand. noi adultii mancam din comert

bafta
      De acord (2 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Burtocika
muncesc prea mult !


Membru din:30/04/2004
 Romania
2752 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  00:24:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Burtocika  Trimite mesaj yahoo luiBurtocika Adauga semn de carte la raspuns Trimite Burtocika un Mesaj Privat  Reply with Quote
Probabil e gaina, nu pui.

Dorsilia, ai fiert puiul / gaina intreaga sau ai taiat carnea inainte ? Cat timp ai fiert carnea in supa ? Unde este blogul tau, sa ma inspir ? Eu nu sunt mare bucatareasa, asa ca orice sfat, oricat de pueril vi s-ar parea, e binevenit
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran marius


Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator proiect ursici
Membru din:24/09/2002
 Romania, oradeaBIHOR
18949 Mesaje
28 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  08:57:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui marius Adauga semn de carte la raspuns Trimite marius un Mesaj Privat  Reply with Quote
Pui de 5-6 luni? Sau mai mare?

Aia e gaina in toata regula...

Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad.

Si gainile si cocosii sunt asa ... au carnea tare. Fierti in oala sub presiune. Dar nu va asteptati sa fie la fel ca si ce cumparati din comert. Astia sunt crescuti cu prafuri.

Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Raza de soare
Mami de printesa

Donator desprecopii.com
Membru din:14/03/2004
 Romania, Bucuresti
4149 Mesaje
6 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  10:24:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Raza de soare un Mesaj Privat  Reply with Quote
Daca nu e graba, folosesc aceeasi reteta ca pentru carnea de vita: pun carnea intr-un castron, o acopar cu ulei si o las peste noapte in frigider.

Daca ma grabesc...ei bine, fierb carnea vreo 5 ore si ma consolez cu ideea ca asta e, e gaina de curte, la urma urmei, fibra scrie pe ea. Dar gustul, gustul nu se compara cu nimic...

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Editat de - Raza de soare on 10/09/2012 10:34:33
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  11:03:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu nu-s adepta oalei sub presiune asa ca aleg de obicei retete care se fac la cuptor sau pe foc foarte mic, cu orele, in oale groase de ceramica sau fonta. orice gaina atoasa devine ok asa - de obicei pun vin, bere, sau zeama de lamaie/portocala (si marinez inainte carnea, cate o zi in frigider). asa enzimele rup fibra de carne si o fac moale si supla.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

adita
mamica de sase copilasi

Donator desprecopii.com
Membru din:16/03/2003
 Romania
2723 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  11:44:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiadita Adauga semn de carte la raspuns Trimite adita un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui marius

Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad.


Ei, nu-i chiar asa. Depinde si de pui. Sa vezi puii mei de 3 luni, crescuti natural, in curte, fara mancare speciala, ca sunt cat doi pumni de-ai mei, nu numai ca nu sunt deja gaini, dar nici macar nu-s de taiat. In schimb ai vecinilor, care sunt cu o saptamana mai mari, si care au primit la inceput mancare speciala pt pui, sunt de doua ori mai mari.
      De acord (2 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

CorinaDani
MiniTehnicus


Membru din:17/01/2007
 Romania, Ploiesti
4969 Mesaje
9 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  12:01:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
probabil ca functioneaza orice metoda/reteta de fragezire/marinare folosita in cazul vanatului (fazan, de ex.).

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran marius


Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator proiect ursici
Membru din:24/09/2002
 Romania, oradeaBIHOR
18949 Mesaje
28 Prieten(i)
Trimis la: - 10/09/2012 :  12:08:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui marius Adauga semn de carte la raspuns Trimite marius un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui adita

Citat:
citat din mesajul lui marius

Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad.


Ei, nu-i chiar asa. Depinde si de pui. Sa vezi puii mei de 3 luni, crescuti natural, in curte, fara mancare speciala, ca sunt cat doi pumni de-ai mei, nu numai ca nu sunt deja gaini, dar nici macar nu-s de taiat. In schimb ai vecinilor, care sunt cu o saptamana mai mari, si care au primit la inceput mancare speciala pt pui, sunt de doua ori mai mari.


O fi... nu pot sa te contest.
Insa pentru mine tot ce are deja 8-12 saptamani, daca este de carne, daca e sanatos, daca.... ar trebui sa aiba la 1.5-1.8 kg/buc pe viu.


Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com