Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am avut de la 8 examenul, gata, am terminat!

Foxy, foarte interesanta materia, noi n-am avut laboratorievetenskap dar tot ce faceti voi au fost strecurate cumva in alte cursuri: kemisk- sau biokemisk laboratoriemetodik. In afara de GLP care nu am facut deloc.
Io cred ca din saptamana 46 incepeti alta materie, nu e liber .
Am scris tot aici, ca nu ai terminat de scris cum facem...si eu cred ca plictisim auditoriul si poate am si speriat fetele cu discutiile noastre. Ne mutam pe yahoo? :) N-ai facebook?

Majoritatea analizelor astea patientnära se fac din prelevare capilara (Hb, CRP, glucoza). Fier nu se face decat in laborator cred. Dar sunt si din prelevare venoasa (gen SR-sänka). Apoi mai sunt analize de urina care se fac asa...si o sa mai vad cand ajung la vårdcentral. Deocamdata stiu ce am facut noi in laborator, la scoala, dar o sa vad in "värklighet" :)).

Ce scump trebuie sa fie Kristian! Mie Silvia si acum imi aduce tot felul de margele, bratari sau desene pe care le face la fritids...si vorba aia, imediat e domnisoara...:).

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Gata cu examenul. acum astept. am mai trimis si-un raport. mai amunul pt maine si gata, sunt redy pt urmatoarea tura.
fatele help!! sau hjälp! cum se face un grafic in excel? trebuie sa fac un grafic cu niste date si n-am idee. Ati putea sa-mi spuneti in 2-3 pasi cum sa fac?
vrea profa in lab raport sa-i facem grafic...(((
Miha- mie mi-au luat sange capilar cand am fost gravida si au zis ca fac fierul. totusi .... acum daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca era un aparat pt HB... Chiar asa sa minta omul in fata??
Despre alta materie ce sa zic? eu am vazut ce e in orar si de aia presupun asa-. voi vedea. )))
Da, am facebook dar cam uit sa intru pe acolo. Cand zici yahoo te referi la mess? am si acolo zona. )))
O ultima intrebare : si la spectofotometrie se fac calcule??? sper sa nu
Pupici si o duminica placuta tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Foxy, ma bucur ca a trecut cu bine! Sunt sigura ca il iei.

Eu grafic in excel fac asa: trec valorile in doua coloane: coordonata x in prima si coordonata y in a doua. Le selectionez si ma duc la insert, iar acolo aleg in functie de ce fel de grafic e. Daca e liniar, atunci aleg line, daca e o curba atunci aleg scatter si de acolo se deschide o fereastra mica, de unde aleg varianta ce o doresc. Eu am excel 2007.

Pe yahoo mess nu intru deloc. Dar tu ce ai vrut sa scrii, unde se ne mutam?

Si la spectrofotometrie se fac calcule, cum nu :)).

La noi in orar e la fel, ne arata doar materia in curs sau urmatoarea daca se apropie timpul sa o incepem...cam cu doua saptamani inainte. Saptamanile sunt pline, nu-ti fa probleme...terminati o materie, aveti examen vineri si lunea ce vine incepeti alta materie. Pe orar erau trecute omtentele, ca tin de materia in curs.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nimeni nimic???? Hai mai scrieti si voi, sper ca nu v-am speriat...

Io am trecut cu bine de prima zi, cu toate ca a fost grea...trezita de dimineata la 5, drum, locuri necunoscute, umblat cu harta in mana sa vad unde si cum ajung, cu valiza dupa mine toata ziua...apoi o zi intreaga la vårdcentral, concentrare, lume noua, analize noi, sistem de operare nou...am ajuns inapoi in Karlskrona la ora 18 (se lucreaza pana la 17, m-am dezobisnuit de ritmul asta alert :)) si m-am cazat. Nu aveam nimic de mancare, mancasem doar o salata de la o statie de beznina la pranz...ca norocul ca am un Hemköp aproape asa ca am facut aprovizionarea.

Ma duc la somn, ma asteapta o zi lunga si maine si am de recuperat ceva...va astept fetelor sa scrieti, nu ma lasati doar pe mine si pe Foxy, promitem ca ne mutam discutiile in privat .

si o seara faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna seara!

Miha, eu nu m-am speriat, chiar sunt intesata de discutiile voastre despre scoala! Eu am stat mai prost cu timpul liber, sapt. trecuta Patrick a avut maginfluensa, care s-a manifestat mai nasol ca alte dati. L-am avut acasa de miercuri pana luni. Luni a fost la gradi si azi iar ne-au sunat ca nu-i in regula. L-am luat pe la 12, dar acasa..... nimik,cine stie?
In alta ordine de idei, eu trag tare la enleza pt testul de stabilire nivel, poate pot incepe cu A-ul. De suedeza am cam luat pauza pana pe 22 oct. cand voi incepe svenska 1.

Va pup pe toate si va doresc o sapt. buna!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Seara buna!

Hmmm, parca mai scrisese si Foxy un mesaj, vad ca a disparut...te-ai descurcat cu graficul? De ce ai doua coordonate y? Ce fel de grafic ai de facut, poate am facut si eu ceva asemanator...

Iri, cand ai testul la engleza? Tin pumnii sa treaca cu bine si sa incepi engleza de la A.
OOof, nasol cu copii bolnaviori...ale mele acum sunt mai mari si am noroc ca nu sunt bolnavicioase. Nu stiu altfel cum as fi rezistat departe de casa...

Saptamana mea in Karlskrona-Luckeby se incheie maine...mi-a placut tot: de la oras care a urcat in topul oraselor suedeze, extraordinar de frumos (mic si linistit cum imi place mie, cu mare dejur imprejur, insule...e superb!...pana la oamenii pe care i-am intalnit la vårdcentral, atat de primitori si apropiati mie, cum nu am mai simtit pe altii pana acum. Nu stiu ce cuvinte sa folosesc sa descriu cum ma simt...de parca i-as cunoaste de cand lumea, desi au trecut numai 4 zile, deschisi, primitori, zambitori, fara fite...intr-un cuvant: extraordinari! O sa imi amintesc cu mare placere de ei.

Va pup, va doresc un we excelent...am drum lung maine, de 10 ore...desi plec cu regret, abia astept sa ajung acasa...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Buna seara.
Miha iti dau dreptate.Karlskrona este un oras minunat.Am avut ocazia sa merg si eu acolo si am ramas placut impresionata.Este foarte frumos si as reveni oricand cu mare drag acolo.M-am indragostit de acest orasel.
Despre noi nu prea am vesti.Suntem la fel adica in aceiasi situatie.Sotul meu a inceput sa se mai miste cu lucrarile dar eu tot sunt de parere ca are nevoie de un loc stabil si eu la fel.Este greu sa gasesti fast dar speram sa rezolvam intr-un final.
La scoala nu am mai fost din lipsa banilor dar o merg de luni sper sa ma mai primeasca ca ma inteles ca daca nu mergi 4 saptamani te dau afara si trebuie sa te inscrii iar.
Cam atat.
Un week-end placut va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

DA, acum ca spui tu parca SCRISESEM un mesaj. Uh, cine stie, l-a luat cineva sa-l puna bine )))
Ma bucur ca experienta ta a fost placuta. Bine ca dai de oameni ca lumea. La Karlskrona inca nu am ajuns.
Flory - mult succes si putere in continuare!
Iri - ceva vesti? cum a mers tesul?
Eu am facut graficul, acum astept ,,judecata''
Am primit inapoi un labrapport. Nu am prea respectat mall -ul . Mama lor, ce le trebuie mall? Miha si voi aveti mall?
Azi il refac. Si-l trimit. Mie imi pare ca tanti asta asistenta de lab nu ma prea place(cred ca din cauza suedezei mele....). Ea mi-a corectat lucrarea. Vedem mai incolo...
VA pup si un weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna seara fetelor!

Florysya,ultimul tau mesaj pare mai optimist! Ma bucur pentru asta!
Da, dupa 5 zile de absente nemotivate, te dau afara de la curs. Te mai invoiesc, daca vorbesti inainte la scoala si asta pentru o sapt, doua.
Dar eu zic ca nu-i problema, te inscrii iar.
Foxy-le, afurisita treaba cu refacutul rapoartelor :(! Sunt sigura insa, ca perseverenta este mama invatarii .
Testul inca nu l-am dat, l-am avut pe cel mic acasa aproape 2 sapt cu mici pauze si s-au dus pe apa sambetei planurile mele. Inca nu-i asa graba, important este sa fac bine la test ca sa pot incepe cu A-ul. Oricum incep svenska 1 pe 22, pentru 5 sapt , ceea ce mi se pare super putin! Nu stiu cat se poate invata in aceste sapt, asa ca nici gand de o alta materie in acelasi timp.
Miha, ce fain povestesti tu de toti oamenii minunati pe care-i intalnesti! Sunt sigura, ca aceasta se datoraeaza faptului ca si tu esti cel putin, la fel ca ei!

Trevlig helg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Srah - Deci ai luat la distanta,ha? )))
daca o sa-ti planuiesti bine timpul, o sa reusesti.Ai cartea? incepe sa citesti textele din ea pana sa incepi cursul. Asa o sa faci lectura de placere, nu obligatorie.Si-ti mai dau un tips-cand vei incepe cursul, sa citesti intai uppdragul saptsamanal. pornind de la ala incepi sa lucrezi. Sa citesti totusi tot studieguideul. (stiu ca e putin....asa.., dar daca nu ai timp....(( ))
Offf, stiu cat e de greu cu puiul mic bolnav. Al meu nu mai iese din muci si tuse. E greu pana mai cresc putin. Pupici si putere de munca
Cu raportul nu a fost asa de grav, trebuia sa urmez mall-ul . si uitasem sa sciu o ecuatie. l-am si trimis.'
Flory - poate iese bine cu scoala, bafta!
Miha, o saptamana buna sa ai de maine!
Cu toatele!

Mergi la inceput