Jurnalul Monicai

Jurnalul Monicai | Autor: buflea

Link direct la acest mesaj

Am vorbit cu Mirela despre Jurnalul Monicai - am citit pe la celalat subiect ca a mai avut cineva ideea asta.

Ideea este sa selectam din mesjele Monicai de pe Forum, pe cele mai reprezentative, sa le aranjam cronologic, sa le decoram cu ceva poze si intr-un final sa tiparim un Jurnal, destinat copiilor ei.

Ca nota generala, nu cred ca e bine sa-i dam un ton dramatic, Monica a fost o fata vesela, scria cu mult umor, iubea viata si agitatia si asa trebuie sa si-o imagineze copiii ei peste ani, cand il vor citi.

Este un proiect destul de complicat dar daca adunam mai multe resurse, eu zic ca putem scoate ceva ...

Mirela mi-a scris urmatoarele :

Am vorbit cu Admin si el mi-a spus ca el poate crea o lista (un excel) cu linkuri la toate mesajele incepute de ea, respectiv la toate raspunsurile cand a contribuit in cadrul unui mesaj. Lista poate contine si data mesajului si numele subiectului in care se desfasoara discutia. Ce puteti face cu aceasta lista:
- sa o impartiti intre mai multe fete, sa treceti prin mesaje care dintre ele merita adaugate intr-o astfel de carte
- sa le extrageti(copypaste) intr-un document word - eventual cu un pic de context,
- sa tehnoredactati documentul obtinut
- sa il printati, eventual lega profesional

Este o munca foarte laborioasa si necesita un grup de fete care sa lucreze la acest proiect. In cazul in care reusiti sa ajungeti la un produs finit, Desprecopii.com se ofera sa contribuie la costurile de tiparire si legare a acestei carti/memorial.

Deci exista un punct de plecare ... nu stiu cum o sa arate fisierul asta Excel, oricum ar arata, avem nevoie de voluntari care sa citeasca mesajele ei, poate pe perioade, pentru ca ma gandesc sa il facem cronologic ...

De asemenea ne trebuie cineva creativ care sa sa-l puna in pagina, poate cu niste poze, sa ne dea idei de titluri de capitole, chiar si Jurnalul in sine are nevoie de un titlu mai original ...

Vestea buna este ca putem face ceva ...

Vestea proasta este ca eu am aprins doar scanteia si va las in valvataia focului, azi plec in vacanta, 3 sapt in Romania ... deci daca fisierul ala o fi gata, sa-l primeasca una dintre voi si de acolo sa incepem pas cu pas.

O alta veste buna este ca nu suntem conditionate de timp ...si daca il finalizam intr-un an de zile tot e bine ...

P.S. Stie cineva sa faca subietcul asta sticky ? Ca eu habar nu am ...

Editez aici ca sa fie vizibil pentru toata lumea:
- contul de googledocs pe care il folosim prin bunavointa lui alinuk este se gaseste la adresa
https://docs.google.com/?authuser=0#home
user: am2000ro@gmail.com
parola la cerere pe PM.

Eleni distribuie sarcinile asa ca va rog sa apelati la ea daca doriti sa contribuiti la acest proiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

buflea, il fac eu sticky si ma inscriu pe lista voluntarilor la realizarea acestui proiect.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ce rapida ai fost!
Ma bucur ca se poate. Nu conteaza si daca dureaza mai mult.



Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Acum am vazut topicul; ma ofer si eu voluntar, cum spuneam am ceva timp liber pana la sfarsitul lunii si rabdatoare sunt. Dar nu prea pricep cum facem ca sa nu facem deodata acelasi lucru.
Eu ma gandeam ca putem da pe "gaseste toate mesajele utilizatorului" si sa ne organizam care e mesaje salveaza, ceva de genul:"eu salvez mesajele din primele 30 de pagini", altul din urmatoarele etc si la sfarsit o singura persoana centralizeaza.
Dar nu stiu daca atunci cand dai cautare dupa un utilizator apar intotdeauna paginile in aceeasi ordine sau aleatoriu, ca atunci nu e bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ilinca, stai putin sa vedem cu ce ne poate ajuta Admin si ne organizam apoi.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ma ofer si eu voluntar, va fi o alinare pentru copilasii Monicai, peste ani, sa vada cat de mult mamica lor aprecia fiecare zambet, realizare obtinuta de ei. Monica a povestit multe lucruri emotinante de-a lungul anilor despre Diana si Tudor.
Sunt vorbe de mama, pornite din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Da, da - trebuie sa vedem cum arata fisierul ala extras de admin ... nu merge sa facem noi cu cautare dupa user ...la mine, cand fac asta imi da toate subiectele la care userul a participat dar fara sa obtin link la mesajul userului. Daca userul a scris la un subiect de 80 de pagini, nu stiu, trebuie rasfoite cele 80 de pagini pana dai de mesajul dorit.

Oricum odata ce avem fisierul, ca sa nu ne intersectam cu cititul si selectia mesajelor, cred ca trebuie sa ne impartim pe perioade de timp. Fiecare va citi "o perioada", asa cred ca e cel mai safe sa nu facem aceeasi munca de mai multe ori.

Daca insa aveti timp si imaginatie, am putea deja sa ne gandim la titlul jurnalului . Propuneri ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ok, hai sa incep sa fac lista voluntarilor :

- Buflea
- Laura25
- Ilinca M.
- Lala D

Va las pe voi sa mai actualizati lista cat sunt eu plecata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Da, asa e, trebuie organizare, clar. Doar ca demult imi sta si mie mintea la ideea asta, cu stransul mesajelor pentru ca acei copilasi care acum sunt mici, mai ales mezinul, sa le poata citi...
Dupa ce a murit mama mea am luat un...sac cu scrisori pe care ea si tatal meu si le scrisesera cat a facut taica-meu armata si nu va zic ce emotie am avut citind, parca-i simteam langa mine pe amandoi. Oricat ti s-ar povesti despre parintii tai de catre altii (si desigur ca taticul lor si bunicii o vor face) e altceva cand poti citi chiar cuvintele persoanei disparute...Asta in cazul copiilor Monicai cred ca atunci cand vor fi adolescenti va fi momentul. Dar pana atunci va fi o mica alinare pentru sot si parinti (chiar, are ambii parinti in viata? Cumplit trebuie sa fie sa treci prin asa ceva ca parinte)
Cel mai simplu ar fi daca ar avea si forumul acesta functia de a te duce la toate mesajele unui utilizator (nu la topicele in care a scris, ci direct la mesaje), atunci chiar ar fi floare la ureche. Daca nu se poate asa nicicum, trebuie organizare buna deoarece pot fi si topice de 30-40 de pagini in care Monica sa fi scris un mesaj, sau doua, nu putem sa stim, trebuie sa parcurgem intreg topicul cu atentie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Trebuie de asemenea avut in vedere ca unele mesaje pot fi raspunsuri si contributii la o discutie in desfasurare ... in cazul asta trebuie spicuite si mesaje adiacente, nescrise de ea, dar care dau sens raspunsurilor ei ...

Eu de ex am avut o discutie lunga cu ea la un subiect pe la stiinta parca ...era ceva despre "cancerul- o sentinta de moarte sau nu". Pe mine m-a surprins acolo cat de bine era informata despre boala ei, folosea termeni medicali si detalii care m-au depasit, in contextul in care ea nu practica o profesie medicala. Este o dovada ca a luat foarte in serios problema, s-a documentat si macar din punctul asta de vedere cred ca s-a dus multumita - a facut mult, foarte mult din ceea ce stiinta i-a pus la dispozitie ca sa isi stagneze, eventual vindece boala. Finalul ei este cea mai cruda dovada ca stiinta este limitata ...mda, de parca nu am sti asta

E bine ca copiii ei sa-si cunoasca mama in acest fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Felicitari pentru idee,ma ofer voluntar

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca


AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput