Esti insarcinata? Hai la Evenimentul Odiseea Sarcinii, pe 20 Mai 2018 in Bucuresti!
Informatie de calitate, Surprize, Cadouri. Locuri limitate! Vezi aici


Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Scoli, gradinite, crese, bone...

Clasa a 6 a 2012-2013

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 6

LORE33
LORE33


 Romania
BUCURESTI

233 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Apasa aici sa vezi MSN Mesangerul lui LORE33  Trimite mesaj Yahoo lui LORE33 Adauga semn de carte la mesaj Trimite LORE33 un Mesaj Privat  Reply with Quote

Clasa a 6 a 2012-2013

Dupa cum stiti deja , am terminat clasa a 5 a si incet incet ne pregatim si noi de scoala.Pentru inceput am comandat deja carti pentru matematica si lb romana (ed Nomina si Paralela45 ).Vedem ce ne recomanda si doamnele profesoare in plus fata de acestea.In rest doar citim si ne jucam .

LOREDANA si MIHAI

"Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis."
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
filofteia
filofteia


 Romania, pitestiARGES
3833 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite filofteia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Lore sper sa nu ne conversam doar noi doua pe aici si anul acesta.

Voi aveti timp sa lucrati doua culegeri plus cea de la scoala???

Al meu a reusit sa faca tema la mate (100 probleme), iar azi a avut o revelatie, ca la romana avea si culegerile de la clasa de terminat. A mai avut de scris fise de lectura la 4 poezii si 6 proze. Proze insemnand la el cele mai scurte posibile din cele date de doamna (ex : "Povestea unui om lenes" de Ion Creanga). Am renuntat sa mai insist cu cititul, inca nu-l atrage, asa ca am fost mutumita sa citeasca si atat.

Am fost la mare, apoi intr-un circuit prin tara si ... i-am comandat uniforma. La noi s-a introdus uniforma, pantalon negru de stofa si vesta cu fata in carouri, iar fetele au un sarafan cu fusta plisata in carouri... mie mi s-au parut dragute. Avand in vedere ca al meu nu se mai tavaleste pe jos si nici nu se mai suie in copaci ... merge si uniforma. Cert este insa ca ei nu-si doresc, cred ca mai mult si datorita faptului ca este impusa. Cred ca puteau merge la baieti pe blugi plus vesta asta. Ma rog... vom vedea cum va fi!

Saptamana asta a avut doua petreceri la Mall, unde au fost singuri, doar i-a dus si adus cate un parinte.
Vara asta s-a dus cu prietenii prin centru, au mai umblat si cu autobuzul, iar azi a venit singur cu autobuzul de la mine de la serviciu pana in centru, unde s-a intalnit cu doua colege.

Ce mai, a evoluat foarte mult vara asta, a devenit mult mai independent, asa ca din toamna putem reincepe cursurile la firma de enlgeza (datorita programului nu avea cine sa-l duca, ne-a fost teama anul trecut sa-l lasam singur).

Voi va pregatiti din "ceva" pentru examenul de la sfarsitul clasei a VI-a? Se pare ca nu scapam de el, dar nici n-am vazut sa fi aparut vreo culegere... sau poate nu stiu eu.
Mergi la inceput
gabib
gabib


 Romania, Bucuresti
83 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gabib un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si noi am primit teme de vacanta - de terminat culegerile de matematica de anul trecut, 5 lecturi suplimentare (proza), pentru care are de pregatit fise de lectura; la limbi straine a avut de lucrat testele de la sfarsitul manualelor/caietelor elevului.
La matematica in clasa a V-a nu au avut nici o tema din manual (dna il considera depasit), ci numai din cele 2 culegeri (mate 2000 si cea cu puiul) - dificultate medie, fiindca nu suntem la clasa de matematica.
La noi manualele + caiete speciale (romana + limbi straine) si culegerile de mate s-au cumparat la inceputul anului scolar, prin biblioteca scolii.
Sper ca si anul acesta sa avem aceeasi organizare.

La subiectul celor care au terminat clasa a VI-a Lala_D a mentionat o culegere speciala pentru pregatirea testarii la limba romana de la sfarsitul clasei a VI-a, am cautat-o in librarii si la editura; mi s-a spus ca stocul e epuizat si ca achizitiile s-au facut prin comenzi emise de scolile interesate, direct la editura. Probabil la fel se va desfasura si anul acesta. Pentru matematica, sunt multe culegeri, de pregatire a concursurilor scolare, la care subiectele sunt de un nivel mult mai ridicat decat ceea ce se preconizeaza a fi la testare.

Asteptam inceputul anului scolar sa primim informatii despre programa (nu e sigur ca vom merge dupa LEN, adica cu max 25 ore/sapt, ca se va introduce TIC, la ce se va renunta pentru a mentine limita max de ore/sapt, pentru ca in clasa a V-a am avut 26 ore/sapt, daca vom sustine sau nu testarea la sfaristul clasei a VI-a si la ce ne va folosii?, pentru ca vad ca "regulile se cam schimba in timpul jocului" in sistemul de invatamant romanesc actual.

Va doresc vacanta cat mai placuta, spor la teme si la joaca.
Mergi la inceput
LORE33
LORE33


 Romania, BUCURESTI
233 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui LORE33  Trimite mesaj yahoo luiLORE33 Adauga semn de carte la raspuns Trimite LORE33 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Acum vorbesc doar din presupunerile colegilor, dar la matematica vor pregati subiectelec de tipul celor de la capacitate (examen national),deci nu vor avea probleme majore deoarece subiectele sunt din materia studiata.Ce ma sperie pe mine ...este zvonul ca se da si examen la o limba straina...deci...supriza.In rest noi nu am avut probleme cu Mihai la scoala.A lucrat mult la matematica pentru ca ii place , iar de citit citim doar carti de aventura ( ed Corint etc)iar din bibliografie selectiv .

LOREDANA si MIHAI

"Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis."

Editat de - LORE33 on 17/08/2012 11:54:59
Mergi la inceput
gabib
gabib


 Romania, Bucuresti
83 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gabib un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si pana acum cei care doreau sa urmeze la liceu clase cu profil bilingv au sustinut examen la o limba straina, inainte de admitere.

Cerintele actuale de pe piata muncii impun cunoasterea a doua limbi straine (certificate de nivel cel putin B2, chiar C1) - ma refer aici la posturi oferite de firme mari, multinationale sau in administratie.
Mergi la inceput
filofteia
filofteia


 Romania, pitestiARGES
3833 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite filofteia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si ne facuram trei.

Conform legii actuale vor fi doua examene la sfarsitul clasei a VI-a. Unul de comunicare, format din subiete de romana si limba I de studiu (in cazul nostru engleza) si unul de matematica si stiinte. Cand am intrebat la scoala ce inseamna stiinte nu au stiut sa-mi raspunda. Gandind insa dupa modul de stucturare a catedrelor, stiinte (am tras eu concluzia, deci nu stiu daca este buna ) ar fi biologie, fizica, chimie. Prin urmare al doilea examen va cuprinde pe langa matematica si intrebari din Biologie (inclusiv clasa a V-a) si Fizica.

Metodologia de organizare a acestui examen este inca in faza de proiect, desi conform legii noi suntem prima generatie care-l da... cand au de gand sa o aprobe?
Mergi la inceput

Lala_D

Donator desprecopii.com
 Romania
7700 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lala_D un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui filofteiaMetodologia de organizare a acestui examen este inca in faza de proiect, desi conform legii noi suntem prima generatie care-l da... cand au de gand sa o aprobe?


Cu o luna inainte de examen ?
Nu m-ar mira.

Ai banuit corect: stiinte = biologie si fizica.
Pustiul meu a avut acest examen, fiind scoala pilot, in iunie.
Nici in ziua de azi nu stim rezultatele, ne indoim ca le vom afla vreodata

La vremea respectiva am scris eu la subiectul nostru cum a decurs, au avut o brosura stufoasa, cu texte lungi de citit si raspuns la ele in 40 de minute la romana si engleza (cam 15 pagini), partea a doua vreo alte 15 pagini de probleme de mate, cateva de fizica, 3 intrebari din biologie, in alte 40 de minute.

Nu l-a deranjat dificultatea cat faptul ca au fost foarte multe intr-un timp foarte scurt. Cat iti lua sa citesti, cat sa raspunzi ( nu sunt grila!), erai stramtorat la timp. Toti s-au plans de chestia asta.

Bafta multa copiilor in clasa a sasea!
Mergi la inceput

carmenp

Donator pentru diana
 Romania, iasiIASI
6322 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luicarmenp Adauga semn de carte la raspuns Trimite carmenp un Mesaj Privat  Reply with Quote
refuz sa vorbesc cu voi pin` la toamna;)) vacanta placuta, lasati-ma sa visez frumos:D

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
Mergi la inceput

axxa


 Romania, constantaCONSTANTA
449 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luiaxxa Adauga semn de carte la raspuns Trimite axxa un Mesaj Privat  Reply with Quote
Hop si eu
Alex al meu trece si el intr-a VI-a, temele de vacanta sunt inca in desfasurare (matematica a avut mult, a facut cca 80%, romana - 25 lecturi suplimentare, citite, mai are de facut fisele lor). Deci mai avem, dar nu ne stresam. Inca.
Carti si manuale nu am luat si nici nu cred ca vom lua ceva pana nu incepe scoala, abia atunci ni se va spune ce si cum. Ca regula, avem manualul + 2 culegeri, anul trecut au avut culegerea "cu puiul" si cea de la Paralela 45 (si le aducea profesoara teste xeroxate), iar la romana aveau la fel - manualul plus 2 culegeri. Mai erau....2 carti suplimentare la engleza, 2 la franceza. Vai de ghiozdanele lor.
Noi incercam sa trasnferam copilul la liceu, inca suntem in faza de incertitudine.


mama lui Alex iubit
Mergi la inceput
filofteia
filofteia


 Romania, pitestiARGES
3833 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite filofteia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Lala nici nu cred ca veti sti rezultatele. Din ce am inteles cred ca ideea a fost de a sti cum sa formuleze intrebarile, daca au timp sa reapunda la ele, daca au fost intelese, mai degraba decat evaluarea efectiva a copiilor "pilot".

Sper insa ca in "pilot" au fost si clase mai slabe ci nu cele mai bune clase din scoli. Acum tendinta este de scoli performante si clase performante, in detrimentul unora dintre scoli/clase. Intr-un fel se descurca un copil foarte bun, altfel unul mediu si in alt mod unul slab, iar ideea este de teste de nivel mediu... iar daca baiatul tau abia a avut timp, care este mult peste mediu nu stiu cum se vor descurca cei medii...

Una peste alta examenul se va da in scoli, corectat de profesorii din scoli, asa ca vor fi scoli in care se va da pe bune si altele in care se vor scrie rezolvarile la tabla.

Axxa, nu te ingrijoreaza mutatul la liceu? Faptul ca-l rupi de colectiv? Mie un profesor mi-a spus ca nu recomanda gimnaziul la liceu decat daca liceul respectiv are profesori separati pentru clasele de gimnaziu. Parerea lui era ca intr-un fel trebuie sa explici celor de gimnaziu, altfel celor de liceu, etapele de varsta sunt diferite, necesitatile diferite.

Ce editura este culegerea cu "puiul" ? Sa ma uit si eu prin librarii in ea. La noi la mate se lucreaza dupa mate 2000 si dupa multe fise trase la xerox de doamna si scrise de ea, iar la romana au in general doua culegeri de la editura Art. Sincer, noi abia facem fata la temele date de la scoala.
Mergi la inceput

Lala_D

Donator desprecopii.com
 Romania
7700 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lala_D un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui filofteia


Ce editura este culegerea cu "puiul" ? Sa ma uit si eu prin librarii in ea. La noi la mate se lucreaza dupa mate 2000 si dupa multe fise trase la xerox de doamna si scrise de ea, iar la romana au in general doua culegeri de la editura Art. Sincer, noi abia facem fata la temele date de la scoala.


Logos junior (cea cu un pui mare galben)
La mate ei lucreaza dupa ea si dupa Niculescu si Nomina. Manualul a fost nedeschis si in a cincea si in a sasea. Toate temele, testele si tezele numai din culegeri. Si le-au terminat mereu pe toate 3.

La romana Nomina este sfanta la ei.

Mergi la inceput
Pag. din 6 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com