Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Copii cu nevoi speciale

TERAPIA CU AJUTORUL ANIMALELOR LA COPIII CU AUTISM


Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


autism_adhd11 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui autism_adhd Adauga semn de carte la mesaj  Reply with Quote

TERAPIA CU AJUTORUL ANIMALELOR LA COPIII CU AUTISM

Terapia cu ajutorul animalelor la copiii cu autismCainele, cel mai bun prieten al omului poate fi cu adevarat cel mai bun prieten al copilului tau, conform unor studii privind interactiunea dintre ei si copiii cu autism.

Sa stea in jurul animalelor de companie sau sa intre in contact cu animalele, structurat poate fi un mare plus de tratament pentru copiii cu autism. Exista multe rapoarte de la ambii parinti si de la medici care apreciaza ca interactionarea cu animalele, un mod formal de animal-terapie asistata, poate oferi beneficii atat fizice si emotionale copiilor cu autism.

Animal-terapia asistata poate consta pur si simplu in aducerea unui animal de companie in familie sau gospodarie sau, introducera copilului autist in programe structurate de interactiune cum ar fi: servicii de calarie, joaca cu caini dresati special pentru interactiunea cu copilul autist sau inot cu delfinii. Interactiunea cu animalele poate ajuta copiii cu autism sa se dezvolte mai bine fizic si imbunatateste puterea lor de coordonare si abilitatile fizice. Mai important, multi copii devin mai bucurosi si se observa o crestere simtitoare a capacitatilor de interactiune sociala dupa relatia cu animalele, care pot ajuta copiii cu autism sa aiba un sentiment de mai bine si le creste increderea in sine. S-a constatat ca a fi in jurul unor animale creste atentia unui copil, sa sporeste gandirea si sa-i ajute sa invete mai repede si sa retina informatii mai multe.

Rrecent, un studiu publicat in Jurnalul de Vest de Nursing de cercetare a din SUA a analizat efectele de a interactiona cu caini la copiii cu tulburari din spectrul autismului. Pentru acest studiu, copiii au fost expusi la o minge, un caine de plus, sau un caine adevarat sub supravegherea unui terapeut. La finalul programului copiii care s-au jucat cu cainele au fost intr-o stare de spirit mult mai buna si mai constienti de imprejurimile lor decat copiii care au fost expusi la minge sau la cainele de jucarie.

Daca sunteti interesat de terapia animal-asistata pentru copilul dumneavoastra, discutati cu medicul copilului dumneavoastra si achizitionati-va un animal de companie sau introduceti copilul intr-un program structurat de: calarie-echitatie, delfin-terapie, terapia canina sau alte animale.

Daca sunteti gata sa faceti angajamentul de a aduce un animal de companie in casa dvs, va recomandam sa luati in considerare un caine de serviciu, care a fost special instruit pentru a lucra cu copiii cu autism. Acesti caini pot fi adevarte minuni pentru familiile copiilor cu autism si pot insoti copiii, chiar atunci cand acestia sunt departe de casa, cum ar fi la scoala. In plus, cainii contribuie la a intretine sau imbunatati calmul copiilor atunci cand acestia ii mangaie. Pentru mai multe informatii, contactati o organizatie, sau un centru de recuparare cu astfel de servicii.
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

Editat de - marius on 23/07/2012 21:44:40
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate - 20 | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com