Diferenta lungime piciorus

Diferenta lungime piciorus | Autor: deutzamica

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu de 3 luni are un picior mai scurt decat celalalt. Diferenta a crescut fata de ziua in care l-am luat din maternitate. Atunci era vorba de jumatate de centimentru, acum e un centimetru. Am observat acum ca si laba piciorului este mai mica decat a celuilat picior, fapt care ma ingrijoreaza foarte tare. De ce nu se dezvolta piciorusul drept la fel ca cel stang. Medicul ortoped la care am mers nu vrea sa vorbeasca despre aceasta diferenta inca...noi mai avem si alta problemuta pentru care mergem la doctor. Mie mi se pare ca e tratata cam superficial aceasta diferenta de marime si ma tem ca mai tarziu sa nu fie prea tarziu de rezolvat. Credeti ca se poate face ceva pentru a stimula cresterea piciorusului cu probleme? Poate in alta tara, daca aici nu. Ce ma sfatuiti sa fac? Unde sa merg?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Nu este o parere de expert, iti scriu doar ce cred ca as face eu. Copiii asa mici sunt dismorfici, este greu sa te pronunti, ca medic, ce evolutie va avea cresterea picioarelor...As cere parerea altui ortoped, unul in care sa am incredere si, mai ales, sa imi explice ce se intampla si sa raspunda intrebarilor mele, in masura in care e posibil. Deci sa nu ies din cabinet cu impresia ca nu stie sau nu vrea sa-mi spuna ceva, cel mult ca deocamdata nu se poate aprecia. In cazul meu asta ar fi dr. Thiery. Pe de alta parte...este posibil sa existe o legatura intre cealalta "problemuta" si lungimea piciorului? Atunci poate ar fi nevoie de alt specialist, nu neaparat ortoped, poate un pediatru foarte bun. Nu stiu niciunul in Bucuresti sau in afara tarii dar cu siguranta poti afla. Te inteleg ca esti foarte, foarte ingrijorata, iti doresc sa ai multa putere si rabdare, dar copilul este mititel, poate chiar nu se poate raspunde intrebarii "de ce?" sau "ce-o sa fie?" ...
Toate bune!




"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

O urgenta chirurgicala m-a facut sa stau internata cu fetita mea la spitalul din Mangalia 2 saptamani. Atunci am cunoscut cateva mamici cu copiii lor care au venit acolo tocmai pentru astfel de probleme...membre superioare sau inferioare mai scurte la copiii lor. Este un medic acolo foarte bun, din Rep. Moldova. Are rezultate foarte bune cu pacientii sai care vin din toata tara.
Din ceea ce am vorbit cu mamele respective, sunt cateva inteva interventii chirurgicale care se fac la anumite varste, pana la maturitatea sistemului osos. Erau si copilasi micuti de 2-3 ani, dar si mai mari, de 12-13.
Intereseaza-te si poate afli mai multe despre doctorul respectiv.
Stanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu cunosc medicii din Bucuresti dar scriu, poate e de ajutor. Umarind o emisiune tv("Traieste sanatos" - Antena 2) mi-am facut o impresie buna despre domnul dr. Stefan Tiron.
http://www.romedic.ro/dr-tiron/medici/TIRON_STEFAN
Nu am urmarit toate emisiunile la care a participat dumnealui dar din cate am vazut este un medic ce tine pasul cu noutatile din medicina.
Din nefericire ortopedia pediatrica nu-mi este straina si de aceea am putut sa-mi formez o parere despre domnul dr.
Poate ai pe cine sa intrebi despre domnul dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ReginaMaria spune:

Citat:
deutzamica Posted - 24/06/2012 : 00:40:30 Bebelusul meu de 3 luni are un picior mai scurt decat celalalt. Diferenta a crescut fata de ziua in care l-am luat din maternitate. Atunci era vorba de jumatate de centimentru, acum e un centimetru. Am observat acum ca si laba piciorului este mai mica decat a celuilat picior, fapt care ma ingrijoreaza foarte tare. De ce nu se dezvolta piciorusul drept la fel ca cel stang. Medicul ortoped la care am mers nu vrea sa vorbeasca despre aceasta diferenta inca...noi mai avem si alta problemuta pentru care mergem la doctor. Mie mi se pare ca e tratata cam superficial aceasta diferenta de marime si ma tem ca mai tarziu sa nu fie prea tarziu de rezolvat. Credeti ca se poate face ceva pentru a stimula cresterea piciorusului cu probleme? Poate in alta tara, daca aici nu. Ce ma sfatuiti sa fac? Unde sa merg?


Buna ziua

Noi va recomandam sa mergeti la Prof. Univ. Dr. Mihail Mircea Jianu, Doctor in stiinte medicale. Domnul doctor este Presedinte Fondator al Societatii Romane de Ortopedie Pediatrica si Membru titular al Societatii Internationale de Chirurgie Spinala – Paris. In cariera sa medicala, a efectuat peste 10.000 de interventii in tara si strainatate.

Domnul doctor Jianu poate fi gasit in policlinicile REGINA MARIA Baneasa si Opera si in Spitalul Euroclinic http://www.reginamaria.ro/ro/medic/mihail-mircea-jianu

Mergi la inceput