Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Sufletul credintei

Care este Dumnezeul tau?

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 19

nadaflorilor


 Botswana
1985 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinadaflorilor Adauga semn de carte la raspuns Trimite nadaflorilor un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Lady J, nu se poate "musulman crestin", ci arab musulman sau arab crestin, arab mozaic/iudaic etc. Nu se poate nici "budist crestin", ci chinez (sau indian) budist sau chinez (sau indian) crestin sau chinez (sau indian) iudaic/mozaic.( Nu ca ar fi doar combinatiile astea,ci am dat citeva exemple.)

Prin urmare : evreu mozaic, evreu crestin etc, cu variante : evreu francez iudaic sau evreu roman crestin ortodox etc

Iar daca un evreu musulman(dac-o exista) se converteste la crestinism, devine evreu crestin, nu-i mai zici "evreu musulman crestin", asa cum un pagin, odata ce devine crestin, se cheama doar crestin, nu-i mai zici "pagin crestin",poate-ai vazut la botez cum zice parintele la sfirsit? Cind nasa da pruncul mamei? O pune pe nasa sa-i zica asa: "mi-ai dat un pagin, iti dau un crestin". Deci de-acuma, gata, nu mai conteaza ce-ai fost, conteaza ce esti.

Eu asa stiu, cum am zis.


Nu exista evreu musulman.
Musulmanii cred in invataturile Profetului MOhamed si le urmeaza.
Evreii nu au treaba cu Mohamed.

Sigur ca nu se poate musulman-crestin. Atunci de ce s-ar putea evreu crestin??
Vorbim aici de 3 religii. Cu baza comuna dar foarte diferite.
Nu poti fi evreu si crestin in acelasi timp, la fel cum nu poti fi crestin si musulman in acelasi timp.

Exista desigur arab crestin, pentru ca arab nu inseamna religie. Asta spui si tu. Exista fancez crestin, francez evreu, francez musulman.
Adica exista nationalitate+ religie nu religie+religie.

--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.


nu exista popor musulman, exista: popor turc, arab, indian..etc care pot avea sau mai bine zis au majoritatea religia musulmana...

de aceea nu poti compara mere cu pere

Nina,mami de,


Mergi la inceput

eumada


 Romania
5597 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luieumada Adauga semn de carte la raspuns Trimite eumada un Mesaj Privat  Reply with Quote
Devine interesant....

Madalina


Copiii gasesc de toate 頽 nimic. Adultii, nimic 頽 toate."
Mergi la inceput
ladyJ
ladyJ


 Romania, bucuresti
6432 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ladyJ un Mesaj Privat  Reply with Quote
Capcaunule, daca romanul Shtrul, evreu, decide sa se crestineze, el pentru crestini devine un crestin, iar pentru evrei ramane evreu.
El ramane evreu pentru evrei ca religie nu ca nationalitate, ca nationalitatea e romana. Adica evreii nu 创ii iau religia创 daca Shtrul se boteaza crestin. Crestinii insa 创ii dau创 o religie创noua, deci Shtrul devine...crestin.

Evreii care se convertesc la alte religii raman ca nationalitate...ceea ce scrie in pasaport. Ca religie, pentru evrei tot evreu ramane. N-ar trebui ca pentru crestin sa fie evreu-crestin, ci crestin. Asa cum un crestin care se converteste la islam devine musulman, nu crestin-musulman.


Nu stiu cum iti imaginezi tu ca un evreu dus rar pe la Sinagoga, sau unul care nu respecta Sabatul este exclus din comunitate. Crezi ca sta ochiul big brother sa vada daca evreul X tine Sabatul sau nu? Daca circula cu masina in zielele de sarbatoare? Evident ca nu.


Inteleg ce spui tu, dar undeva firul se rupe.--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.
Mergi la inceput
ladyJ
ladyJ


 Romania, bucuresti
6432 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ladyJ un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nadaflorilor, nu repeta ce spun eu ca si cum mi-ai da o informatie pe care nu o stiu.
Citeste te rog cu atentie si argumenteaza daca nu esti de acord, nu ma lua cu intrebari de genul 创rrom sau tigan exista?创

Nu am spus ca exista popor musulman.Mai citeste o data.

--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.
Mergi la inceput
Katya
Katya


 Canada, Montr閍l
1285 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Katya un Mesaj Privat  Reply with Quote
In speranta ca nu incurc prea mult nationalitatile, cetateniile si religiile, mai incerc asa:

Hai sa luam un evreu de la mama lui, de la el de-acasa: evreu (nationalitate) israelian(cetatenie) cu religie iudaica/mozaica. (Ca sint si arabi israelieni musulmani.)

Si alt evreu de prin alte parti: evreu(nationalitate) francez(cetatenie) si religie:iudaica/crestina/budista etc sau evreu francez ateu pur si simplu.

Cum e cu Steinhardt al nostru : un evreu roman crestin ortodox. Nu inseamna ca el are 2 religii: ci o nationalitate(evreiasca), o cetatenie(romana) si-o religie (crestin-ortodoxa).

Mie mi-e clar cum a explicat Capcaunul.
Mergi la inceput

PQ007


 Canada, Megalopolis
56 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui PQ007

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui PQ007

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Alooooo...oameni buni Dumnezeu e unul singur doar ca oamenii il numesc in multe feluri....

Madalina

."


Partea intai a afirmatiei tale e un mare adevar: Dumnezeu este Unul singur.

Partea a doua este o mare ratacire sau o mare eroare: oamenii nu numesc, in fapt, in mai multe feluri pe acelasi Dumnezeu, caci baza de raportare e diferita.

De pilda, foarte pe scurt, in cele 3 mari religii monoteiste ale lumii: crestinismul are Biblia si traditia (aceasta din urma fiind in speta, in ortodoxie), islamul are Coranul si traditia lui, iudaismul are Biblia ebraica (incompleta) si traditia lui.

Prin urmare, oamenii nu se inchina unuia si aceluiasi Dumnezeu, caci Dumnezeul crestin este unul Treimic (chiar ieri am sarbatorit Sf. Treime in Ortodoxie!), cel islamic (Allah) este cunoscut mai ales prin si aflat in stransa legatura cu profetul Mohamed (un simplu om, in sensul lipsei de divinitate) - islamul considerandu-l dealtfel pe Domnul nostru Iisus Hristos doar un profet (*), iar cel mozaic (Yahve) nu il are pe Fiul Sau (*inca asteptat de evrei!!), adica pe insusi Domnul nostru Iisus Hristos (Dumnezeu Adevarat, Venit si Inviat pentru toti, conform credintei crestine), si nici pe Sf. Duh.

Deci, atentie sa nu cadem intr-un cliseu! Nu doar ca Dumnezeu poate avea nume diferite, dar e si diferit (respectiv perceput diferit)! Si chiar de-ar fi folosit si acelasi nume in cele 3 religii de care am pomenit mai inainte, nu este deloc vorba de acelasi Dumnezeu.

Si fiindca nu este acelasi si fiindca nu pot exista mai multi dumnezei, inseamna ca nu doar ca Dumnezeu este Unul, dar si ca doar unul singur este Adevarat.


Nota: * = blasfemie pt. crestini.


de acord cu ce ai spus in mare parte, dar cu o mica exceptie.

Dumnezeul crestinilor ESTE acelasi Dumnezeu al evreilor, pt ca Trinitatea este concept evreiesc, care apare in Torah, profeti si alte scrieri evreiesti.

Dumnezeul crestinilor este acelasi Dumenzeu al evreilor, a lui Abraham , Isaac si Iacov.

-Elohim este cuvint evreiesc care e exprima forma de masculin plural (3 persoane) acest cuvint pt Dumnezeu este folosit in tot capitolul 1 din Geneza.
in Geneza 1:26 spune "sa facem om dupa chipul Noastru deci tot plural, adica om cu corp, suflet si spirit...trinitate

in Isaiah 48:16 spune ca " si acum ,Domnul Dumnezeu m-a trimis cu Duhul Sau"...deci tot 3 persoane
in Psalm 2:7...tot 3 persoane...si mai sunt si alte exemple.

Personal nu am avut ocazia sa stau de vb cu vreun evreu despre credintza,Trinitate dar mi s-ar parea normal sa creada si ei in Trinitate atita timp cat conceptul exista in Scripturile lor.

Dumenzeu crestinilor si al evreilor NU este acelasi cu Allah-Dumnezeul musulmanilor, din Quran;cu Dumnezeul mormonilor, al Martorilor lui Iehova, Scientologi si alte religii orientale.

michelle


Sorry Michelle, dar nu am cum sa accept exceptia ta, ca-i mica sau mare. Dumnezeul crestin nu este acelasi cu Dumnezeul evreilor, caci e vorba aici de Treimea care inseamna Dumnezeu Tatal, Fiul si Sf.Duh, clar definita, completa si implinita in crestinism.

Treimea 揷ea de o Fiinta si Nedespartita (Fiinta Treimica) este cea in care Fiul-Dumnezeu Adevarat, e deja rastignit si a Inviat.

Pai cum sa fie la fel pt. evreii mozaici, care nu-L recunosc pe Fiul - Dumnezeu Adevarat, rastignit si Inviat, ba inca Il mai si asteapta sa vina candva, pt. prima oara pe pamant?!

Atentie la nuante! Daca vezi sau auzi vreodata de vreun evreu ca se inchina sau spune ca se inchina Fiintei Treimice in definitia de mai sus, atunci acela cred ca e mai degraba evreu crestin si nu mozaic. Ca daca ar recunoaste evreii mozaici pe Domnul Iisus, atunci ar fi crestini si marea problema a ultimilor lor 2012 ani ar fi rezolvata ...ok, atunci cum iti explici conceptul Treimii din Torah?

tare curioasa as fii ca un evreu sa-mi explice.
nu vorbim aici de evreu crestin...stiu ca sunt evrei care au devenit crestini, dar daca ne referim la religie si nu nationalitate e in final...crestin. cum spunea si Katya.

iar daca evreii inca asteapta un Mantuitor, pe Fiul lui Dumenzeu asta nu inseamna ca nu cred in el, dimpotriva.
ca nu au crezut ca Domnul Isus a fost acel Mantuitor promis e o alta poveste...


tocmai mi=-am amintit cand scriqam aici ca la o biserica din zona am avut ocazia la o predica sa vina un fost rabin care a devenit crestin. daca mai imi amintesc numele...poate il contactez.

michelle


michelle:

Pai chiar e nevoie sa explic eu, crestin ortodox, conceptul treimic din religia altcuiva? Nu cred, caci nu mi se pare potrivit si nici nu sunt cel mai bine pozitionat pentru a face asta, caci nu vin din interiorul religiei mozaice. Sigur ca alta era povestea daca eram evreu crestinat, ca acela de care ai pomenit mai sus...

Insa, tu chiar crezi ca evreii (mozaici) se roaga Treimii crestine ?? Cum am zis si repet, baza de raportare e diferita.

Tu spui :
Citat:
iar daca evreii inca asteapta un Mantuitor, pe Fiul lui Dumenzeu asta nu inseamna ca nu cred in el, dimpotriva.
ca nu au crezut ca Domnul Isus a fost acel Mantuitor promis e o alta poveste...


You just lost me.... Cum poate fi asa ceva posibil cand un crestin se roaga Sfintei Treimi din care face parte Domnul nostru Iisus Hristos, iar ei, evreii (mozaici) par ca s-ar ruga unei Treimi foarte abstracte, caci aceasta ar contine in fapt un Mantuitor necunoscut, nesosit si neInviat???

Fara urma de rautate spun, poata ca inca o privire mai aprofundata la mesajul meu in care explicam asta ar fi lamuritor.

Editat de - PQ007 on 06/06/2012 17:34:24
Mergi la inceput

PQ007


 Canada, Megalopolis
56 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui PQ007

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui PQ007

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu vreau sa stiu ce inseamna evreu crestin.E destul de simplu: un evreu crestin (si cu siguranta, cel putin unul cu apartenenta la ortodoxie) este un evreu care s-a crestinat (si care evident, s-a botezat.)Adica un crestin.

--------------------------------------------


Exact. Ii spui simplu crestin. Nationalitatea nu mai e importanta, desigur.

Ok. Tu confunzi religia cu nationalitatea.

Evreu= religie
Israelian=nationalitate
Roman=nationalitate
Canadian= nationalitate
Crestin= religie

Cand spui evreu crestin ii dai omului doua religii.Ori e una, ori e alta.
E ca si cum ai spune musulman crestin. Pai ori crede in Alah si in invataturile Profetului, ori in Trinitate si in Isus Mesia.
Sau budist-crestin.
Sau pagan-crestin.
Sau crestin ortodoxo-catolic(pentru cei convertiti la catolicism)

--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.


Sorry lady J, dar ai pornit-o cu stangul inca de la inceputul ipotezei tale cu
Citat:
揺vreu = religie


si cu care ai mers cu incapatanare mai departe si cred ca aici e o (mare) problema de intelegere.

Deci:

Citat:
Tu confunzi religia cu nationalitatea.

Evreu= religie


Regret sa te dezamagesc, dar nu eu sunt cel care confunda ceva. Ai inceput pe picior gresit si apoi te-ai afundat si mai rau in confuzie, in interventiile ulterioare. Nu arunca asta pe umerii altora.

Ceilalti au venit si ti-au dat o mana de ajutor, asa ca eu zic ca-i suficient Capcaunul a atins foarte bine si notiunile de cetatean, nationalitate, israelian, evreu, arab, crestin, mozaic, etc. Nadaflorilor, idem. Katya, la fel.

Se pare insa ca tu continui pe directia initiala Ok, dreptul tau. Insa, sincer, mi se pare ca acum depinde doar de tine ca sa iti limpezesti gandurile si apoi sa intelegi Pentru asta iti recomand sa recitesti tot, de la capat, dar cu 搊chi noi.

Shalom aleihem!

--------
Disclaimer sau 刟viz eventualilor amatori de disputa: urarea din final trebuie privita ca avand intelesul originar, doar semnificatia sa proprie, fara alte intelesuri ascunse. Astfel ca ea, in contextul de mai sus, nu trebuie sa constituie obiectul oricaror speculatii peiorative)

Editat de - PQ007 on 06/06/2012 20:50:17
Mergi la inceput

nadaflorilor


 Botswana
1985 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinadaflorilor Adauga semn de carte la raspuns Trimite nadaflorilor un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Nadaflorilor, nu repeta ce spun eu ca si cum mi-ai da o informatie pe care nu o stiu.
Citeste te rog cu atentie si argumenteaza daca nu esti de acord, nu ma lua cu intrebari de genul 创rrom sau tigan exista?创

Nu am spus ca exista popor musulman.Mai citeste o data.

--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.


prin urmare ITzic, ficiorul lui Shtrul se crestineaza, uite a avut el o revelatie...din momentul crestinarii nu mai este urmasul lui Shtrul pentru ca Shtrul e evreu si evreu crestin nu se poate...

dar la Mormantul Sfant mer oare numai turistii?!

Nina,mami de,


Mergi la inceput
ladyJ
ladyJ


 Romania, bucuresti
6432 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ladyJ un Mesaj Privat  Reply with Quote
PQ007, daca nu vrei disputa, atunci incearca sa te limitezi la a discuta idei, nu persoane. Asa cum a facut Capcaunul.Cu care e o placere sa vorbesti, mai ales in contradictoriu ;)

Nu esti tu in masura sa imi evaluezi mie limpezimea gandurilor
Iote ca si nadaflorilor zice mai sus ca evreu-crestin nu se poate

Capca, o intrebare pentru tine. Daca evreu=nationalitate=religie, atunci un copil nascut din mama crestina romanca si tata evreu roman, ce e? (in clasificarea despre care discutam). E evreu?


--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.
Mergi la inceput
michelle-usa
michelle-usa


 USA
3224 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimichelle-usa Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle-usa un Mesaj Privat  Reply with Quote
Intrebare:
cand un evreu se roaga lui Elohim, se roaga sau nu, la Dumnezeu in 3 persoane?michelle
Mergi la inceput
Pag. din 19 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com