Capusele ...pericol, actiune, tratament

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Si in Austria este cunoscuta boala de zeci de ani, capusele fiind foarte raspandite pe aici.
Tratamentul se face exact la fel cum a descris Mihaela cca se face in Suedia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

"Marius, pana bacteria nu a depasit bariera creierului (nu stiu cum sa ii spun in romana din pacate), boala se numeste borelioza. Nu e deloc acelasi lucru. De aceea la borelioza care se manifesta ca prim semn cu eritem migrator, se da tratament de 14 zile penicilina. E tratabila, te rog sa ma crezi."

sunt studii facute in Germanica (care nu e Romania) care arata ca penicilina stimuleaza spirochetele de borrelia sa intre in forma defensiva de cyst, lucru care duce la diparitia simptomelor in mod subit, nu si a bacteriei din corp!

Pleomorfismul Bb: Spheroplast, L-Form Variante f#259;r#259; perete celular

Mai-iunie, 1996
Infec#355;ie, 24 (3) :218-26
Mursic VP, Wanner G; Reinhardt S; Wilske B; Busch U; Marget W.
Max von Pettenkofer-Institut, Ludwig-Maximilians-Universitat
Munchen, Germania
Abstract

Avand in vedere persisten#355;a clinica a Bb la pacien#355;ii cu Lyme în ciuda tratamentului adecvat cu antibiotice, investiga#355;iile ‘in vitro’ ale variantelor morfologice #351;i ale formelor atipice de Bb au fost întreprinse intr-o încercare de a afla mai multe despre varia#355;ia Bb #351;i rolul formelor atipice în borelioza Lyme, s-au izolat borreli de la pacienti tratati sau netratati, cu diagnosticul clinic de Borelioza Lyme pus. Mai mult, degenerarea borreliilor izolate în timpul expunerii la penicilina G, in vitro, a fost analizat#259;.

Analiza morfologic#259; de fond intunecat si scanare prin microscopie electronica a relevat modific#259;ri diverse. Bacteriile ‘supravietuitorare’ de la un num#259;rul mare de pacien#355;i (60-80%), dup#259; tratamentul cu antibiotice au avut-o form#259; atipic#259;.

Modific#259;ri morfologice in culturile cu penicilina G s-au dezvoltat treptat #351;i au crescut cu durata de incubare. Pleomorfismul, prezen#355;a de forme alungite #351;i structuri sferice, incapacitatea celulelor de a se reproduce, perioada lung#259; de adaptare si coloniile asemanatoare celor de mycoplasma sugereaz#259; faptul c#259; Bb produce forme de spheroplast-L-form.
Aceste forme f#259;r#259; perete celular pot fi un posibil motiv pentru care borrelia supravie#355;uieste în organism pentru o perioad#259; lung#259; de timp (probabil, cu toate antibioticele beta-lactamice) #351;i titrurile anticorpilor dispar #351;i emerg dup#259; revenirea la forma initiala.
in engleza aici: http://printfu.org/read/studies-on-the-cystic-form-of-borrelia-burgdorferi-lyme-disease-540d.html?f=1qeXpurpn6Wih-SUpOGunKqnh7_j68ndzdiQ4deO6M7ajajl4urO14ir3-TWjuPMla_U3uHb0d3JhdLn29XY1efTyt7YlpKUtN7d14my3dnaztjRkbHYrpmfktiLqeegqaCfjtfq2eSilJ_p4OWi0u7aytXd3NSi1srkodbT2M_YztGbu7qo7dvZ46DZ0tqIsOo

borrelioza devine neuroborelioza atunci cand simptomele sunt predominant neurologice si nu tin de vechime sau de cronicizarea bolii.
de altfel spirochetele de borrelia nu ajung in creier asa greu cum crezi tu, mihaela.
sunt cercetari stiintifice pe cobai care au aratat ca borrelia trece prin bariera hematoencefalica ca prin branza si ca in 24 de ore de la diseminarea de la locul muscaturii, e deja in sistemul nervos central.
faptul ca medicii suedezi ti-au zis ca asa se trateaza lyme e o mare prostie. de ce? pentru ca lyme e un termen generic pentru o multitudine de microbacterii aflate in simbioza. asocierile dintre aceste bacterii dau diferite simptome. de aia simptomele sunt atat de diferite de la om la om si foarte variate si de aceea nu exista la ora actuala un tratament standard care sa se aplice tuturor. unii au facut zeci de ture cu doxiciclina fara niciun efect si dupa o luna de zinnat s-au vindecat.
Iar tu nu ai niste analize concludente la mana cu care sa ne dovedesti ca esti vindecata. asimptomatici sunt multi care sunt sanatosi clinic ce-i drept dar asta nu inseamna ca in timpul asta nu capata niste leziuni demielinizante si n-o dau la randul lor celor din jur care poate vor dezvolta simptomatologia.
tu crezi ce vrei si faci ce vrei, evident! traim intr-o lume libera pana la urma urmei!:)
doar o chestie, cand iti vor gasi o poliartrita sau o scleroza multipla (daca, Doamne fereste! se va intampla asta), sa-ti aduci aminte ca ai fost muscata de capusa si ar putea fi de la asta.
in romania multi sunt tratati de scleroza multipla si au lyme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sper ca site-urile de mai jos sa clarifice ce am vrut eu sa spun (chiar daca in engleza ii spune Lyme, boala e aceasi cu cea pe care eu am denumit-o borelioza-in faza incipienta si neuroborelioza-cand a ajuns in sistemul nervos):

http://www.nlm.nih.gov.proxy.lnu.se/medlineplus/lymedisease.html
http://www.nlm.nih.gov.proxy.lnu.se/medlineplus/ency/article/007211.htm
http://www.nlm.nih.gov.proxy.lnu.se/medlineplus/ency/article/003554.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

NUAB nu imi spui nimic nou. Din fericire nu traiesc in Ro si medicii de aici studiaza Borrelia de mai bine de 30 de ani. Nu e cazul sa imi puna cineva diagnostic de SM ca si in Ro. Ma faci sa rad.
Daca tu crezi ca medicii suedezi sunt tampiti, e parerea ta. Vad ca si cei austrieci sunt la fel. Iar cei tratati si vindecati sunt o iluzie. Pana si ceea ce scrie pe site-uri specializate sunt tot iluzii.

Studiul pe care l-ai pus e foarte bun, pentru ca include multe articole. Insa mie nu-mi spune nimic nou.
Articolul nemtesc e interesant, e bine stiut ca majoritatea bacteriilor produc mutatii genetice sau se acopera cu capsule/chisturi tocmai ca sa se apere de antibiotice (acea rezistenta de care am auzit cu totii). Se vorbeste in studiu de bolnavi diagnosticati cu Lyme si la care bacteria e inca prezenta, adica reapare dupa o perioada latenta. Nu e vorba de cei care s-au vindecat.

Ceea ce am uitat sa specific este ca la suspiciune de neuroborelioza se recolteaza lichid spinal alaturi de sange, ca sa fie concludent rezultatul. Adica prezenta anticorpilor in lichidul spinal e sigur neuroborelioza, pe cand lipsa lor in lichidul spinal, dar prezenta lor in sange, inseamna stadiul incipient, borelioza.

In legatura cu analizele mele...aici medicul te trimite la analize cand esti bolnav. Daca as avea simptome, daca as fi bolnava, m-as duce la medic si mi-ar recomanda o serologie ELISA. Deocamdata ceea ce citesc ca scrieti voi, contrazice ceea ce citesc pe site-uri de specialitate. Dar in fine, or fi spunand prostii, ce stiu ei.

In plus, in acest caz si scoala universitara suedeza e la pamant. Am spus in prima postare ca tocmai am terminat practica in laborator de microbiologie. Mi-am facut lucrarea pe borelioza, aceea incipienta. Toata literatura ce am citit-o, sustine acelasi lucru pe care l-am scris eu aici. Lucrarea am prezentat-o in fata unor profesori de specialitate, care au fost de acord cu tot ce am scris. Nu de la mine, ci din surse de specialitate.

edit: Sa nu se inteleaga gresit: nu neg deloc ca bacteria e periculoasa, ca neuroborelioza e o boala crunta, greu de tratat. In site-urile in engleza pe care l-am postat mai sus, scrie exact ce stiu eu despre boala. Fara panica, cu tratament antibiotic cand e cazul. Am scris care e experienta mea si a copiilor mei cu capusele. La noi e pericol zilnic, ne-am invatat sa traim cu ele. In fiecare primavara si toamna suntem colocatari.

E ultima mea interventie, promit.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

In State traiesc in Noua Anglie, zona celor trei state CT,NY, NJ) infestate de capuse de cerb purtatoare de Lyme sau pe romaneste de borelioza.
Aici in prima faza se numeste Lyme si neuroborelioza se numeste chronic Lyme disease.
Asta ar putea explica confuziile unora.

Mihaela_s are perfecta dreptate. Si eu si baietelul am facut Lyme. El a facut eritemul care aici e cunoscut sub numele de bull's eye rash. Eu nu. Analizele de sange IgG,IgM Western Blot (nu ELISA) au confirmat la amandoi postive bands la 23-25 kDa, 28 kDa, 34kDa, 37kDa, 39kDa, 83 si 93kDa.
Am luat doxicilina douazeci de zile si da ca mai toti pacientii prinsi in faze timpurii am scapat. S-a testat scaparea prin repetarea analizelo de sange si punctie la sase luni dupa.

http://www.cdc.gov/lyme/stats/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

20 de zile/14 zile - doxycilina/penicilina - confirmare WB pozitiva pe benzile specificate sunt ceva diferente din start.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Vreau doar sa va spun ca puteti testa capusa acasa, daca e infectata sau nu cu Borrelia. Sper ca se poate cumpara si din Ro:
http://www.tickremover.se/vara-produkter/borreliatest.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

teste pentru borrelia acasa! fuarte tare! adica intreaga comunitate internationala a cazut de acord asupra faptului ca borrelioza e extrem de greu de diagnosticat si in suedia iti faci testul acasa ca cel de sarcina. suedezii astia trebuie ca-s dati dracu'. pacat ca-s o gramada de suedezi infectati care nu stiu de testele pt acasa(vezi si blogul borrelia went too far @wordpress.
dar ma rog, noi aici in romania suntem prosti si ne tratam aiurea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Toti ne pricepem la medicina, nu-i asa?

http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=107

Traduc pasajul care intereseaza:
Bacteria Borrelia e sensibila la penicilina (care apropo, e un termen generic-nota mea) de ex. Kåvepenin si foarte sensibila la Doxyciclina(care iar e un termen generic!) (de ex. Vibramicina sau Doxyferm). Infectiile locale ale pielii(eritem migrator-nota mea) se trateaza cel mai des cu penicilina per-oral in timp ce infectiile profunde (neuroborelioza-nota mea) se trateaza cu doxyciclina per-oral.
-----------
Tratamentul cu antibiotice nu se recomanda in cazurile in care muscatura de capusa nu prezinta complicatii/simptome.
------------
Tratament: eritem migrator singular-Kåveperin 1,0g x 3 timp de 10 zile.

Si mai jos, recomandarile institutiei nationale de tratament medicamentos, pentru cazuri de infectare cu Borrelia:
http://www.lakemedelsverket.se/upload/halso-och-sjukvard/behandlingsrekommendationer/Borrelia-rek_webb.pdf

Tratamentul in caz de infectie este 10-21 de zile. Tratament mai indelungat nu a aratat un efect mai bun.

Behandlingstid vid påvisad infektion är 10–21 dagar. Längre behandlingstider har inte visat sig ha bättre effekt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

edit: chiar nu mai conteaza ce am scris.

Mergi la inceput