Costume populare pentru fete,recomandari ?

Costume populare pentru fete,recomandari ? | Autor: zambitoare

Link direct la acest mesaj

M-ar interesa un costum popular complet (moldovenesc preferabil) pentru fiica-mea (13 ani) . De unde se pot cumpara si cam la ce pret total sa ma astept? Daca fetitele d-voastra poarta, de unde le-ati facut rost? detalii,etc....multumesc frumos !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu am cumparat baietilor camasi de la Muzeul Taranului. cele mai ieftine care sa arate mai taranesti, nu din panza topita, erau 85 de lei bucata, in toamna lui 2011. La costume de fete nu m-am uitat, aveam deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cauta pe net , pe bloguri. Sunt fete extraordinar de talentate care fac lucruri absolut minunate. Eu a luat o ie si o vestuta pt botezul finului nostru si a fost extraordinar de frumoase si la pret mult mai mic decat am gasit in mazagin.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Pe net e sfant. Daca esti din Bucuresti in magazinul Unirea pe la etajul 2-3 este un magazin cu artizanate unde gasesti asa ceva. Tot in Bucuresti pe fosta strada 1 Mai intersectie cu Turda e un astfel de magazin. O ie de adult, lucrata frumos cu multe cusaturi ajungea pana la 4 milioane. Cele mai simple, cusaturi cu alb pe panza alba nu foarte complexe variau in jur de 1 milion. Asta acum 1 an si jumatate, intre timpnu mai am idee daca preturile s-au modificat. In ambele locuri gaseai tinuta completa inclusiv vestitele ochinci:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:


Asa ceva ar fi frumos (din Bucovina) ,completat cu ghete insa, nu cu opinci :-)

www.masti.ro/files/images/Picture%20168.preview.jpg" target="_blank">http://www.masti.ro/files/images/Picture%20168.preview.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Pe la croitorii. Sunt croitorii care fac pentru grupuri folclorice . Cel mai bine ar fi sa cauti pe cineva de la tara sa aiba un costum mai vechi, ori sa-l cumperi ori sa-l copiezi.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Am luat pentru nepotica din Obor (pe langa Domo e un stand) costum complet. Nu stiu daca era modovenesc Dar a fost destul de scump, iie cu fota cu brau si cu marama a "sarit" de 250 RON.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:

Bundita bucovineana ....800 EURO !!??? m-au lasat picioarele...:-(


http://arch10.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/05/08/c/8/659152912120202890135010-5557017-700_700.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Zambitoare, daca e in euro o fi pretul pentru straini . In multe targuri am vazut haine populare care nu aveau pret afisat si cand intreba un roman aveau un pret, cand intreba un strain aveau alt pret.

De gasit mai gasesti si pe traseele turistice, la popasurile/ parcarile acelea mari (DN1 spre Brasov, DN2 in zona Moldovei, chiar si spre Constanta am vazut) dar cred ca sunt destul de scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:

Sunt minunate costumele astea ! asa ceva de i-as gasi

http://rebrandingromania.files.wordpress.com/2008/05/img_4506.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui zambitoare

Sunt minunate costumele astea ! asa ceva de i-as gasi

http://rebrandingromania.files.wordpress.com/2008/05/img_4506.jpg

Costumele din fotografie sunt (cred)cusute manual pe panza tesuta in casa , la razboi http://georgeiordachescu.wordpress.com/2009/05/21/structura-razboiului-de-tesut-muscelean-ii/

Daca vrei un costum autentic , este foarte scump, nu-l gasesti in magazinele de pe bulevard. Acum depinde unde trebuie sa poarte costumul fetita ta, daca participa la concursuri de muzica populara(unde se puncteaza costumul)in juriu sunt experti in arta populara (costume) daca nu, sunt frumoase si cele din comert mai ieftine. Multi vad , putini cunosc!





Mergi la inceput