Herpes la copii

Herpes la copii | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita mea de 5 ani are herpes :((

Acum 3 saptamani a avut o primoinfectie urata de tot (cu temperatura, ganglioni cat pumnul, stomatita si gingivita). Desi am umblat 1 saptamana cu ea pe la tot felul de "specialisti", timp in care am auzit suspiciuni de diagnostice care de care mai ciudate (de la amigdalita, pentu care i-am si dat 1 saptamana antibiotic degeaba, pana la mononucleoza infectioasa si leucemie), intr-un final un medic a diagnosticat-o corect.

Cand credeam ca am scapat, i-a aparut un herpes la deget. Nici nu i-a trecut bine, si are unul pe limba. Azi dimineata am vazut o mica pata rosie pe buza de jos...

Am mers saptamana trecuta cu ea la dermatolog si nu ne-a prescris nici un medicament. Doar isoprinosin pentru imunitate.

Se poate scapa in vreun fel de aceasta pacoste, sau trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca va avea bubite tot timpul de acum inainte? :(

Imi e tare teama, ca fiind asa mica nu poate sa aiba grija, si isi tot da cu limba pe buzite, baga manutele in gura, le pune la ochi :(

A mai patit careva? Va rog, dati-mi un sfat.

Raluca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

... si eu astept cu interes un raspuns la subiectul asta, chiar vroiam sa deschid unul cu aceeasi tema.
Exista vreun vacccin de imunizare la acest virus ?
... ati gasit vreo crema/medicament eficient care sa stopeze formarea herpesului de la primele simptome ?

... chiar ma gandesc sa nu ramana cicatrice :(((

Multumesc pentru orice sfat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

isoprinosinul se da ca imunostimulator pt cei Cu hepatita C, HIV.
mi se pare cam agresiv tratamentul.

nu ai incercat pastura?
tinctura de propolis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Nu am incercat nimic in afara isoprinosinul pe care ni l-a prescris medicul.

Si eu am luat isoprinosin acum cativa ani, cand tot faceam sinuzite. Mi s-a parut eficient, in sensul ca nu a mai recidivat.

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Alex al meu de 9 ani jumate se confrunta cu herpesul...i-a aparut prima data la varsta de 5 ani,pe obraz...atunci am crezut ca l-a iritat ceva...s-a facut rosu cu bubite albe...nu am mers la dr, a trecut in cateva zile...azi vara i-a aparut din nou, exact in acelas loc (atunci am facut legatura cu buba de la 5 ani si ca in decursul anilor i-a mai aparut de 2 ori dar doar s-a inrosit un pic si a trecut in 1-2 zile) si l-am dus la dr. diagnostic: herpes ne-a prescris Aciclovir unguent...si ajuta!de atunci de fiecare data cand incepe sa se inroseasca pe fata (ii apare mereu in acelasi loc) il dau cu unguent si dispare in cateva zile, fara a se agrava. dr ne-a spus ca va trebui sa invete sa traiasca cu acest virus in organism, deocamdata nu exista tratamentsau vaccindaca ratez debutul si se inroseste urat sau face basici albe ii dau aciclovir tablete pe langa unguent...
virusul poate ramane latent si cativa ani si izbucneste cand sistemul imunitar e mai slabit, de obicei apare in acelas loc.
multa sanatate

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Lumina sfanta pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Din cate stiu, herpesul inca nu are tratament. Este un virus care ramane cantonat in organism pe tot parcursul vietii, dand manifestari atunci cand persoana este stresata, cu imunitate scazuta sau chiar in cazuri mai speciale.

Este de doua tipuri - Herpes Simplex 1 si Herpes Simplex 2. Primul tip este cel oral, al doilea, cel genital.

Nu am auzit de herpes pe degete pana acum, virusului astuia ii plac mucoasele.

Ca tratament, doar de Acyclovir stiu, fabricat de Tg.-Mures.



Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mare, foarte mare atentie mai tarziu, atunci cand copiii nostri nu vor mai fi copii, ci adolescenti si isi vor incepe viata sexuala. Sunt tentati sa incerce diverse si nu vor fi atenti la aspectele de sanatate. Personal, recomand a se evita orice contact mucoasa-mucoasa (intelegeti voi) in perioada de manifestare a herpesului.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Asa cum a spus Selene nici eu n-am auzit de herpes in afara mucoaselor. N-a fost un furuncul totusi? Pentru ca asta se poate face de la o fanta / taietuta / cos etc si este de fapt o infectie. Eu fac foooarte des herpes dar doar la buza. Si eu stiu ca un herpes o data aparut traiesti cu el toata viata si apare in acelasi loc. Tratament : AcICLOVIR si ZOVIRAX. Aciclovir exista si pastile care se pot da oral copiilor.
Urmareste-o ca sa stii cand ii apar. Mie imi apar dupa raceli / gripe , in perioada in care imunitatea organismului este scazuta si , nu stiu de ce, daca nu ma trezesc noaptea sa beau apa ! Imi pun un pahar cu apa pe noptiera si daca nu beau apa dimineata imi sunt buzele uscate si gata herpesul. Eu am invatat sa traiesc cu el si sa-l preintimpin. Dar n-am putut scapa de el.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

... si eu astept cu interes un raspuns la subiectul asta, chiar vroiam sa deschid unul cu aceeasi tema.
Exista vreun vacccin de imunizare la acest virus ?
... ati gasit vreo crema/medicament eficient care sa stopeze formarea herpesului de la primele simptome ?

... chiar ma gandesc sa nu ramana cicatrice :(((

Multumesc pentru orice sfat !



E obligatoriu sa folosesti unguent , daca nu trece mult mai greu si raman urme in timp.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu m-am infruntat din copilarie cu herpesul. Imi aparea dupa ce mancam diverse chestii din peste (icre, ficat) sau in perioade cu imunitate scazuta (raceli, febra, imediat dupa examene). Tin minte ca dupa treapta adoua, eram la mare si am facut si pe buza de sus si pe cea de jos -plin! Nici nu puteam manca. In anul intai de facultate imi apreau deja in fiecare luna, in perioada aceea...Eram tare stresata. Mama mea e medic si s-a apucat sa "sape" pana cand a ajuns la Institutul Cantacuzino. Aici mi-au facut niste vaccinuri si apoi trebuia sa mai merg doar cand imi aparea din nou. Dupa un an de la vaccin eram deja cu o frecventa de 1-2 /an si asa am ramas pan ain zilele noastre. Mie imi apareau doar la gura, atat pe zona de mucoasa cat si pe piele, in apropiere. O colega a mamei mele facea pe nas.
Acum, cand simt ca vine, iau pastile de aciclovir. In 90% din cazuri da inapoi. Daca totusi apare, dupa ce se fac basicutele nu mai iau pastile ci trec pe unguent.
In Cantacuzio, pe usa de langa cabinetul doctoritei la care mergeam scria ca e Laborator Varicela. A trecut cam mult de atunci si ma gandesc ca poate au facut vaccinul care-l experimentau pe mine atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

Si eu stiu ca nu exista vaccin sau tratament care sa elimine virusul, el ramane in organism si se manifesta atunci cand organismul este slabit. Am avut si perioade de 1 an in care nu mi-a aparut nici o buba.

Tot isoprinosin mi-a dat si mie doctorul pentru herpes recurent ( adica imi aparea o buba noua saptamanal, in alt loc )
De la aciclovir pastile am facut alergie, asa ca nu am mai luat.

Tin minte ca acum vreo 5-6 ani mi-a recomandat un doctor Maca de la Innovatics parca si a fost foarte bun, tot asa aveam herpes recurent. Am mai cautat apoi si nu am gasit decat Maca cu ginseng, alta firma, concentratie mai slaba, care nu mi-a facut nimic.

Mergi la inceput