experiente mistice - (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Nikole, nu stiu cum sa te ajut pt ca nu pot sa ma uit pe acel site fara sa iti stiu data nasterii. Vezi cum trebuie sa introduci datele la 'my astro' parca. Daca nu reusesti, trimite-mi data nasterii pe PM:

IrisM, exista un liber arbitru intr-adevar. Eu nu fac referire la biblie pt ca nu stiu ce scrie acolo si intre timp stii cam ce gandesc eu despre biblie. In ceea ce ma priveste cu referire la Dumnezeu eu am o alta conceptie/perceptie. Pt mine el exista in orice lucru sau fiinta din acest univers. Analogia cu 'faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant' mi se pare cateodata cruda. Daca stau si ma gandesc cum traiesc unii oameni, exemplu Africa, sau unii copii care sunt molestati sau nascuti cu probleme, imi pun mari intrebari in legatura cu relatia pamant-cer. Am putea spune ca fiecare copil se naste cu o anumita karma si unii se nasc in Africa....nu stiu ce sa zic....mi-e greu sa accept acest lucru ca fiind voia lui Dumnezeu sau 'doar' o karma. Tot mi se pare nedrept, nu pot sa schimb acest lucru.

In ceea ce priveste interiorul nostru, sufletul/spiritul/intuitia meu/mea e radarul meu. Eu creez realitatea din jurul meu, in masura in care restrictiile impuse de societate imi permit. Exclusive, a spus-o si ea, nu gasesc cuvintele exacte, 'noi ne cream realitatea': Eu m-am surprins o data spunand cuiva care m-a intrebat 'tu ce crezi, unde se duce sufletul dupa moarte', ca fiecare se duce acolo unde crede sau in ce crede. Acest concept mi-a fost dat sa il citesc in literatura citita dupa aceea. Pana la urma totul se reduce tot la relatia om-divinitate prin analogie la cer-pamant. Intrebarea este care este directia de influenta? Exista o reciprocitate sau numai up-bottom sau numai bottom-up? Universul se extinde. Are acest lucru efect direct pe planeta noastra? Sau e exact invers. Noi il extindem, cu mintile noastre?

3x3, am inteles la ce te referi cand vorbesti 'corpul de lumina'. Deci corpul de lumina proiecteaza, ca sa spun asa, stadiul nostru de evolutie spirituala in vis?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:


Daca Dumnezeu exista in fiecare lucru din unuiversul asta, atunci fiecare lucru traieste si se misca in legile divinitatii sau legile universale, adica in voia lui Dumnezeu. Legea karmei este doar una din legile astea si intr-adevar ea ar explica, pe langa alte considerente,multe din nedumeririle noastre cu privire la viata oameninilor, la conditiile in care ne nastem, etc. Fara intelegerea acestor lucruri, fara sa pui toate piesele la locul lor e greu sa intelegi ce ti se intampla in viata asta.

Noi ne cream realitatea pana la un punct, asa cred si eu. Prin deciziile noastre, prin cat acceptem schimbarea in viata noastra, prin cat ne cunoastem pe noi, prin cat acceptam sa ne schimbam pe noi insine si multe altele. Cu cat intelegi mai mult si cu cat schimbi mai mult, cu atat realitatea palpabila din jurul nostru se schimba si ea. Oamenii din jurul nostru se schimba, situatiile, atitudinea noastra si a celorlalti se schimba. Pentru ca noi atragem in jurul nostru situatii si oameni care rezoneaza cu ce suntem noi.

Societatea cred ca are cel mai putin impact asupra noastra din punctul asta de vedere. Pentru ca totul porneste de la intorior la exterior intodeauna. E intre mine si legile universale, si Dumnezeu.

Trebuie sa plec din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Exclusive m-ai facut curioasa cu Huna. Parca asa-i zicea. O sa ma uit cand am timp. Multumesc si eu pentru efortul depus pentru a-i informa si pe astia ca mine..mai putin harnici. Si cu foarte putin timp liber e adevarat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:


Dragii mei, se pare ca timpul nu-mi va mai permite sa accesez forumul atat de des, cel putin pentru o perioada. Mi-a facut mare placere discutia cu voi. Voi mai intra din cand in cand sa va mai citesc si promit ca voi raspunde la mesajele private, daca vor mai fi.

Cu mult drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irisM


Altceva am vrut sa spun cu "mortalul", cu totul altceva decat ai inteles tu. Imi pare rau ca te-ai dezechilibrat


irisM, atunci cand se exprima un punct de vedere personal, singura realitate este cea interioara. however, confuziile se strecoara atunci cand se exprima un punct de vedere personal vis a vis de trairea altei persoane.
si exemplul celor intamplate recent, este cel mai graitor.

de foarte mult timp am renuntat la un anumit vocabular. sporadic, in trecutul apropiat, l-am folosit, si am sfarsit prin a o jigni pe nati.

pentru a pune in evidenta o comparatie, am imprumutat cuvantul "mortal", motiv pentru care l-am pus in ghilimele pentru ca expresia nu mi-a apartinut. insa nu am transferat mesajul cuvantului "mortal" din contextul unui mesaj in altul.

iata ce am trait si cum am trait acel moment. am decis sa il descriu pentru a arata clar, ca dp meu dv, lucurile la nivel de preceptie psi s-au petrecut un pic diferit decat cel care s-a cuvantat, prin " dezechilibrat".
chiar si experienta neplacuta este plina de intelepciune, daca intampini si accepti suferinta cu un gest de purificare.de aceea unii preoti multumesc DOMNULUI pentru suferinta primita in viata, care nu ii ocoleste. folosesc momentul pentru deschiderea inimii catre iubire si binecuvantare.este o sansa de urcare in mistic, de transformare alchimica a taranei egoului in aur, bijuterie cereasca.

orice experienta in disarmonie face posibila evidentierea foarte fina dintre emotia energia din karma si managementul acelei emotii, daca egoul devine aware de ce ii apartine lui si ce poate face cu ceea ce primeste.

feedbackul pe care nu l-am aratat, nu inseamna ca nu a existat.

cand apare un raspuns emotional negativ (perceptia egoului meu, de exemplu, la o energie emotie trimisa in eter),rezonanta emotionala a egoului la mesajul negativ energetic-emotional vine din karma.

awareness da posibiltiatea egoului de a vedea ce apartine karmei ca energie-emotie si ce apartine divinului ca purtator de forta creatoare. iar eu, decid, ce vreau sa fiu, ego, sau cupa de lumina, gratie divina?
oameni care ranesc aduc sanse de purificare. nu discut sansa pe care omul insusi o pierde, prin transmiterea unui mesaj mai putin plin de armonie. mie personal imi da ocazia de a scapa de reactiile emotionale din karma, ale egoului, daca exista. cu cat te eliberezi de karma cu atat mai deplin te manifesti in drumul tau mistic. in aceasta optica, folosesc orice moment neplacut pentru a face exercitiul purificarii cu mine insami, din punct de vedere mistic.cum?

acea reactie neplacuta emotionala daca a existat, inseamna ca este reala. si este a egoului meu. ca a declansat-o x sau y nu are nici o importanta. important este ca am facut perceptia acestei emotii, cu sau fara rezonanta egoului, spectator la o emotie care curge in fata ochilor lui.
ce decid? sa dau o replica, sa trimit mingea in terenul celuilalt si sa il fac partener de "replici tari", sau, sa transform in lumina energia-emotia care a venit catre mine, , prin binecuvantare, iubire neconditionata.

bineinteles, ca am ales binecuvantarea. este mult mai important sa scap de karma propiului meu ego decat sa imi incarc desaga de datorii spirituale pentru ca imi este ranita mandria!, si in consecinta egoul isi exercita dreptul la replica, inteligenta, dar poate nu plina de intelepciune.

imi este mult MAI de pret sufletul, plin de lumina si intelepciunea divina, din care imi pot hrani egoul, daca ii rezerv aceasta sansa prin decizia de a alege intre inteligenta omului si inteligenta DOMNULUI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

amonar, realitatea din vis este o stare de prezenta permanenta.iluzia este aici. acolo nu exista trecut sau viitor. elementele, apa, focul pamantul, aerul, sunt singurele imagini ale unei realitati dincolo de creatia egoului; exista energii emotii prin care calatoresti dintr-o scena in alta, dintr-un plan in altul.
in stare de veghe, egoul incetineste aceast prezent si il divizeaza in cele trei planuri, trecut, prezent si viitor (prin imaginatie, proiectie mentala).asa se construieste iluzia.
daca s-a atins iluminarea, nu inseamna ca omul este scutit de experienta egoului.el exista, ca recipient al energiilor-emotiilor din viata. de aceea se stie ca atunci cand se atinge un grad de "purificare" puritate, eliberare de ego, se face rugaciunea de a nu cadea in "pacat". pacatul, asa cum il vad eu, descrie un management defectuos al sansei de ridicare in divin.

numai rugaciunea permanenta poate tine egoul intr-un ocean de lumina dincolo, si atunci, omul stie ca are o datorie fata de aproape. devine canal de gratie divina, lumina, intelepciune neconditionat de nici un comfort al egoului. aici ajung sfintii. oameni in care egoul s-a regasit in divinintate complet, si serveste divinitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:


3X3, eu sunt un om foarte, foarte greu de jignit. Cam asa am fost dintodeauna, dar in ultima perioada lucrul asta s-a accentuat. Tocmai prin intelegerea faptului ca reactia din fata ta este efectul unor lucruri de rezolvat si tot ce ai explicat tu foarte clar si coerent in mesajul de mai sus.La care as mai adauga faptul ca nu mai am asteptari anume de la oameni si prin urmare nu mai am dezamagiri. A nu se intelege ca daca nu prea mai intru in dizarmonie si nu ma dezechillibrez emotional, nu inteleg ce se petrece si n-am nici o reactie.

In schimb foarte multa vreme am trait printre oameni care se simt jigniti usor. M-am intrebat de ce atrag oameni asa de sensibili si concluzia a fost ca de fapt eu rezonam cu ei. Dizarmonia datorata perceptiei lor, care produce un dezechilibru din punctul meu de vedere, trezea o parte din mine care trebuia trezolvata. Toata tarasania, cu explicatii si mult prea multe vorbe, se sfarsea printr-o echilibrare energetica prin care eu preluam energia negativa.Inevitabil. In cele din urma am inteles ce trebuia sa inteleg..si anume ca eu nu sunt responsabila de sensibilitatile nimanui. Nu atata vreme cat parerea mea a fost exprimata corect, cu buna intentie si exprima exact ce vreau sa spun, eliminand desigur rautatile gratuite din dicutie. Daca trezeste altceva in cel din fata mea nu este vina mea. La fel si invers. Nu cred de cuviinta ca trebuie sa elimin nici un cuvant din vocabularul meu pentru asta, atata vreme cat cuvantul nu este in sine unul negativ gen idiot... Pentru ca nu cred ca intr-un cuvant anume se gaseste incorecta preluare a mesajului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

mentalul este un ecran prin care egoul devine constient de formele de lumina, manifestate si prin cuvant, emotii; cuvantul este o energie in forma psi, constientizata, creata prin ego. cuvantul incetineste energia-emotia creatie in materie.

in timpul si dupa experienta de levitatie, mentalul meu era intr-o pace profunda; putin cate putin, am inceput sa gandesc, sa formulez expresii ale realitatii pe care o percepeam. erau cuvinte de admiratie a ceea ce este natura umana, cuvinte de bine, cuvinte doar de descriere si intelegere a naturii din jurul meu. ei bine,fiecare cuvant formulat ma aducea pe pamant, din ce in ce mai mult, ma inradacina, imi dadea greutate, gravitatie; ma facea sa imi simt greutatea corpului, sa simt miscarea corpului, contactul cu pamantul...
a fost primul moment din viata cand am privit cuvantul cu mult mai multa seriozitate. am simtit forta lui de creatie. a urmat un timp indelungat, cand am facut mari schimbari la nivelul stilului de gandire si comportamentului fata de altii si sine. am avut, however, destul de munca cu "naravurile", de care egoul a scapat cu greu, atat timp cat ii dadea satisfactie.
a urmat apoi timpul cand cuvantul gandit se materializa, manifesta. incepusem sa ma ingrijorez de "puterea" lui.am inteles tarziu ca nu gandul are putere, ci eu ii dau aceasta putere, prin forta de creatie din mine. am inceput sa devin atenta, ce gandesc, cum gandesc, pana la acel punct in care gandesc daca este necesar.
focalizata pe forta cuvantului, invatam sa controlez energia psi, energiile care se manifestau prin cuvant.asa am redescoperit stillness, care nu se obtine prin efort , ci prin constientizare si cunoastere: constientizezi cuvantul, dar patrunzi si forta lui de creatie, care este forta divina; iar eu devin doar cupa care primeste aceasta forta, si o materializeaza.
acum gandesc numai cand este necesar. in general mentalul meu este...pace.sunt doua avantaje ale acestei stari mentale: nu consum vitalitate pe ganduri anapoda. si, teoretic, sunt intr-o stare de receptivitate a formelor gand, energetice din jurul meu.

cand nu sunt in pace, lucrez la disciplina mistica a egoului. evolutia spirituala nu este un trofeu, si nici nu justifica skills, pe care sa le folosesti in viata. ci genereaza profunzimea la care cunoasterea si constientizarea momentului de viata se reveleaza fortei de creatie a egoului.


numai pace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

buna fetelor.nu am citit discutiile,sper mai tarziu.
vreau sa va impartasesc experiente placute.
intr-o zi,acum aproape 1 an,in jurul pranzului trebuia sa-i fac papa bebeului.dar el nu statea o clipa cuminte.un reuseam nici sa tai o felie de morcov.i-am dat cateva jucarii,jos pe covor. le-a privit si am fugit repede la chiuveta.curatand legumele,m-am intors uimita ca statea cuminte si eu terminasem tot.atunci am vazut un inger,o fiinta de lumina care statea jos,langa bebe.el se uita la jucarii,iar bebele se juca cu ele.
sper ca aceasta poveste sa va aduca pace si lumina in suflete.

PS cea mai buna fapta pe care am facut-o pt mine a fost se iert pe cineva a carui cuvinte ma raniseram f tare.linistea pe care am capatat-o,pacea si impacarea au fost uiitor de importante pt sufletul meu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:


Asa e, gandul si cuvantul "sparg" vibratia inalta, cu greutatea lor. Am observat si eu lucrul asta.

Ce voiam eu sa spun este ca de fapt cuvantul in sine, cu toata incarcatura lui, nu este cel care genereaza, ci doar cel care "cara". Si nu estiu daca merita efortul sa triezi inte cuvinte pe motivul asta. Intr-un fel exact ce ai spus si tu putin mai sus.

Danny, se pare ca ai avut un ajutor neasteptat.



Mergi la inceput