Agitatie si zapaceala(3)

Agitatie si zapaceala(3) | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj


<<<Topic precedent



Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Povesteste cu lux de amanunte ce face in timpul zilei


Eu zic ca tocim tastele de pomana.




Selena, asta am aprobat din mesajul lui ab5174. multumita?
sa fim inteles bine, eu nu te-am suspectat niciodata ca minti.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!



Deocamdata, da.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic
Pe fetita mea la 1 an au invatat-o sa-si puna singurica geaca pe ea, intr-un mod de-a dreptul simpatic as zice eu.

Incerc eu sa explic ... trantesc geaca pe dos, in fata, la picioare, cu gulerul spre ei, baga mainile pe maneci si dau geaca peste cap care automat intra pe maneci ... nu stiu daca ati inteles, dar e chiar simpatic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Da,e simpatic modul in care ii invata sa fie independenti.

Dar Ilinca M s-a simtit lezata la sentiment si a trebuit sa dea cu tifla-poate mesajul initial nu a fost cel mai politicos din lume dar ai raspuns si mai agresiv.

Nu crezi Ilinca M ca ar fi mai sanatos sa fie copii scosi la aer zilnic decit sa ne smiorcaim ca 25 de copii nu pot fi scosi afara ca e prea greu pentru personal.Nu stiu cum,dar aici ii scot afara vara iarna.Dar iar reajungem la vesnica plingere-la noi nu e ca la Occident dar cind cineva din Occident spune ceva sarim in sus ca ne jigneste la sentiment.
Ai reusit sa ma enervezi cu mesajul tau....
Ps scuze Selene ca am ajuns off topic.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Bine, Madanic, noi nu suntem asa evoluati ca "voi", acolo sunt convinsa ca nou-nascutul de 1 zi isi pune singur scutecul pentru ca mamica sa se poata intoarce "in campul muncii".
Copiii merg la gradinita in Ro "de-abia la 2 ani"(ce intarziati!!) cand sigur sunt capabili sa puna o geaca pe ei. Eu n-am vazut inca si nici n-am auzit de copil care sa se imbrace singur la 2 ani. Iar tu sugerezi ca la 2 ani se pot chiar echipa in asa fel incat sa iasa iarna in curte, in zapada...mare e gradina ta, Doamne!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Nu e nevoie sa te enervezi, nu incercam sa evidentiez "superioritatea" mea sau a altora de pe aici. Copii se pot imbraca singuri atata timp cat le oferi niste haine simplu de imbracat (elimina nasturii si ai sa vezi). Tehnica cu care ii invata e ingenioasa si fun pentru un copil mic. Bineinteles ca se pot echipa, dupa cum am mai zis copii nu sunt descaltati cand ajung la gradinita asa ca cizmulitele le au deja in picioruse, tot ce le trebuie e caciula si geaca atat. Cand ii scot din clasa educatoarele ii verifica sa fie totul in regula. Daca se uda cand sunt afara, au hainute de schimb. Si ies afara o data pe zi iarna si de doua ori pe zi vara.
Nu tine de superioritate, tine de alt mod de a vedea lucrurile.

Copii merg la gradinita de la 2 ani in Romania, pentru ca de la 2 ani ii accepta, nu am zis nicicand ca asta ii face "intarziati". Si nici nu am zis ca nu ar fii capabili sa faca asta, ci doar ca nu sunt lasati. Intotdeauna se gaseste un adult sa zica ba ca nu si-au pus bine, ba ca trebuia ceva mai gros etc etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

oricum aici la gradinita nu-i ii descalta de incaltamintea cu care ii aduci. Eu una cred ca e mai degraba comoditatea personalului



Si ce ti se pare asa "aplaudabil" ca nu-i descalta nimeni de incaltamintea cu care-i duci?! Presupun ca nu-s aruncati din masina direct in gradinita, cu incaltamintea aia mai umbla si pe jos, ce frumos baga toti microbii si toate flegmele+pishatii in sala in care stau atatea ore...In plus aici in gradinite si dorm la pranz, in general (am inteles ca si acolo, dar incaltati, sa fie "pregatiti in caz de incendiu"). Si intr-un al 3 lea rand, iarna asta fiica-mea si ceilalti copii au mers incaltati in ditamai cizmoaiele termoizolante, imblanite etc, la ce iarna grea a fost, cum ar fi fost sa-i lase asa incaltati in sala calduroasa, ar fi lesinat de caldura, sa nu mai vorbim de incomoditate...


I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.


Wow, sincer nu inteleg de ce atata agresivitate. Pai la scoala cand ii duci ii descalti? "Flegmele si pisati" se lipesc doar de cheatiile cu care ii duci la gradinita? Microbi ii iei de peste tot si pentru asta trebuie invatati reguli de igiena, nu neaparat scosul pantofilor. Temperatura in sala de curs se tine la valoarea optima nu una care sa te faca sa lesini de cald.
Evacuarile in caz de incendiu sunt un lucru care se ia foarte in serios aici e adevarat, insa prefer sa imi stiu copilul in siguranta, nu e un capat de lume ca nu se descalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si aici stau copiii incaltati la gradi, doar ca nu cu pantofii cu care umbla pe afara. al meu are nistetenisi draguti, in caz de incendiu nu ar fi o problema. dar nu vreau sa stiu cum ar arata mocheta cand vin 30 de copii intr-o zi ploioasa si nu iau papuci curati

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Imi mentin toata argumentatia
La scoala nu cred ca umbla in 4 labe prin clasa si nici nu stau in fund, in cerc, la citit povesti, e alta treaba.
Daca sunt multumita de ceva in Ro apoi alea sunt gradinitele particulare din Ro, mai ales din provincie, unde nici nu au preturi prohibitive.
Am citit o tona despre sistemul de gradinite din alte tari, am prietene bune cu copii mici in cel putin 4 tari si uite ca modul in care sunt "croite" ele acolo nu e pe sufletul meu, am voie sa spun asta au ba?
Si aici copiii au papucei de interior (papuci de casa/ sandale/ adidasi etc-numai sa nu fi fost scosi la exterior); fiica-mea ii accepta iarna. Vara-toamna-primavara sta cu laboantzele goale, fiindca asa ii place ei. Deja de o saptamana o gasesc doar in sosete, ca-si da singura papucii jos.
Voi in casa stati incaltate? Cu cizme? Vi se pare comod? Puteti sa spuneti ce vreti, sa lasi niste copii sa doarma incaltati "ca masura de siguranta" mi se pare o tampenie. Daca ar veni un cutremur, Doamne fereste, asta ar fi cea mai mica problema. Iar de incendiu ce sa spun...parca erau cele mai sigure locuri gradinitele pe acolo?
Eu n-aveam treaba cu gradinitele de acolo, nu m-am pornit eu sa le insir neajunsurile, dar nici sa aud chestii de-astea dispretuitoare ca vai, la doi ani deja ar trebui sa stie sa se imbrace, ca acolo-i invata la 1 an...
Ce sa zic, copilul meu are toata viata inainte sa sa se imbrace singur cand va fi pregatit, ca unii ii vor "independenti" la 1 an e spre interesul lor, nu e "spre binele copilului" asa ceva.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Alexandra, daca iti spun ca mie imi pari penibila tu, e ok?

Azi cand am deschis DC si am vazut doar 1 pagina mai mult ca ieri mi-am scuipat in san , am crezut ca a ramas Romania fara internet. Ptiu-ptiu, sa nu fie de deochi!


Nu, nu este OK. N-o spun eu, o spune regulamentul.

Incercati sa combateti idei, nu persoane.
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe.



Mai, selene, te-a pus cineva moderator pe forumul desprecopii ?

Cand nu-ti convine un raspuns al unui user, desi nu a folosit cuvinte jignitoare la adresa ta, raportezi la moderator.

Penibil, ca o tragi de maneca pe Kari, fiindca a aprobat mesajul cuiva.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

P.S.1. In America nu sunt flegme si pisati pe strada!






Normal ca nu, stim cu totii. Acolo nici stray dogs nu sunt iar cainii cu stapan autoti covrigi in coada. Nici pasarile nu se gainateaza pe asfalt acolo, caci au spirit civic.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca ar exista modalitatea asta, as da acestui subiect -10 puncte.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput