Strategii ptr un viitor sigur si imbelsugat(split)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Apropo de cautatul asta prin situri arheologice si prin dictionare al lui Dumnezeu, mi-am amintit de un pasaj din Biblie:

"Caci scris este: 'Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati voi nimici-o'.
Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este cercetatorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebuna intelepciunea lumii acesteia? "

(1;19, 1;20 Epitola intaia catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel)


Acuma. . .fie si la nivel 'poetic' mie imi suna tare bine si frumos. Sigur, poate sa fie doar o poveste de adormit copiii....dar cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Scoala generala trebuie sa se adreseze maselor. Toti invata cheia sol si 7*8. In perticular fiecare se specializeaza in muzica sau integrale. Asa si cu religia. La scoala - generalitati, etica iar in particular fiecare cu ce religie/biserica vrea.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Maria_1, mai citeste. NU carti crestine sau care proslavesc crestinismul.

Uite, eu recunosc ca n-am vazut Zeitgeist, The Secret, What the Bleep do We Know - Down the Rabbit Hole.

Dar poate ar trebui sa le vad (Ostrovul l-am vazut, e cotat ca film spiritual).

Uite, in Irlanda, in zonele rurale, unde inca se vorbeste limba veche, oamenii inca cred - si puternic! - in existenta spiritelor naturii (atentie, sunt de mai multe feluri!). Le trateaza cu respect, ba chiar exista 5 familii stravechi care sustin ca isi trag obarsia din Little People.

Crestinismul nu a reusit sa stearga chestiile astea.



Selene. . . sunt deschisa la multe recomandari. Numai sa le primesc. Mai devreme tocmai eu recomandasem (Mihaelei) o lectura 100% laica. O perspectiva antropologica asupra crestinismului. De citit, citesc. . . dar nu citesc Codul lui DaVinci sau ... chestii din astea de taraba....ca n-am rabdare. Eu chiar astept recomandari...ca am o curiozitate bolnavicioasa.

Sunt de acord. Crestinismul nu a sters multe tradtii pagane, multe obiceiuri pre-crestine. ..
Dar de curiozitate. . . (asa ca dimensiune a lucrurilor)....in ce an suntem? Si ma refer la tot globul , la toata omenirea. In ce an suntem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Uite, D., tatal Dariei, a fost foarte pornit cu ortodoxismul. Avem carti pe tema asta, avem Vietile Sfintilor, mergea in fiecare duminica la biserica - si mergea cu sufletul!, nu de gura lumii. A fost f. pornit cu casatoria noastra religioasa (nu suntem casatoriti nici macar civil), ne-am certat monstru! cand eu am spus ca, pentru mine, "casatoria nu are nicio valoare". El chiar Il avea pe Dumnezeu in suflet!

Insa indoctrinarea pe care a observat-o la biserica, modul in care slujitorii Domnului, da, transmitatorii cuvantului lui Dumnezeu alegeau sa isi indeplineasca misiunea l-a scarbit profund. Atat de profund, incat a atarnat in cui evlavia.

Avem inca icoane pe pereti, insa el s-a schimbat radical. Eu nu m-am opus niciodata mersului lui la biserica, nu m-am opus niciodata citirii de rugaciuni. Intr-o vreme, citea constant psalmii lui David, ii scosese la imprimanta, m-am atins odata de hartiile lui, atunci cand eram certati, stii cum a sarit? Ca ars! "Ce, vrei sa ma deturnezi de pe cale? Sa-mi abati atentia asupra ta, dupa ce ai spus asa ceva? Dupa ce imi arati ca nu-L simti pe Dumnezeu in suflet? Ca ti-ai batut joc de mine?"

Eu insami am citit rugaciuni inainte de a o concepe pe Daria. Spune-mi, cati crestini, chiar si practicanti, se gandesc ca un copil este un suflet atat de pur, incat merita o minima curatire trupeasca si sufleteasca inainte de a fi chemat in lumea asta de viitorii parinti? Noi ne-am gandit, mie mi-au placut rugaciunile citite de mine si nu le-am respins, pe motiv ca nu e crestinismul calea mea.

Sa-ti mai spun ca am plans ca nebuna in ultimul trimestru de sarcina. D. nu mai vroia sa stie de mine, pleca dimineata la 7 si venea seara la 10, numai sa nu dea ochii cu mine. Ei, intr-o seara, m-am suparat rau si m-am luat si m-am dus la o biserica, Sf. Ana, parca, din curtea spitalului "Sf. Andrei" din Galati. Era inchisa, dar nu ma interesa, D-zeu era si inauntru, si afara. Si m-am rugat, cu toata puterea sufletului meu, asa necredincioasa cum sunt, sa socoteasca El, D-zeu, daca este numai vina mea sau daca este si vina lui D. pentru cum ma trata atunci, desi stia ca am iminenta de avort si anumite restrictii. I-am spus lui D-zeu ca, daca El considera - ca doar El le stie pe toate - ca eu sunt singura vinovata, eu sunt gata sa beau paharul pana la fund, sa raman singura, sa-mi cresc copilul singura. Asta era in octombrie 2008. Noi ne-am impacat prin mai 2009. D. i-a spus atunci mamei lui ca, de fapt, el cu mine nu s-a certat niciodata.

M-a dus la Cluj pe data de 8 noiembrie 2008. Am ajuns la 19.30 in Cluj, el, la 1 noaptea, era deja pe drumul inapoi, n-a vrut sa mai stea cu mine, era catranit de nu se putea. De fapt, s-a dus la Iasi, la un duhovnic, sa-i spuna de povestea noastra. Acel duhovnic i-a spus ca, oricum ar fi, sunt mama copilului lui si nu se cade sa ma paraseasca.

Deci... chiar paralela cu crestinismul nu sunt.


Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si cifrele cine le-a inventat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Suntem in anul de gratie 2012. Cica se termina lumea in decembrie.

Daca de maine incepi sa vezi oamenii inconjurati de un halo luminos, consideri ca e de la tine, de la D-zeu sau de la dracul?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Desiree, asta cu invierea, e posibila daca te gandesti ca un om care practica niste chestii spirituale isi poate reduce intr-atat bataile inimii incat sa para mort.

Corpul uman poate face multe (vezi rusii care fac baie in copci in gheata, inclusiv copii de 2 ani facand asta, vezi practicantii Tummo, care usuca cearsafuri ude la -20 de grade, cearsafurile fiind aplicate pe pielea goala, practicantii facand exercitii de respiratie pentru a degaja caldura necesara pentru a usca cearsafurile).



E o diferenta subtila. Pe-astia la copca, la cearseafuri ude si la spart bolovani cu dintii ii vedem pe youtube. Sau vedem fotografii cu fachiri care calca pe carbuni incinsi, chinezi care leviteaza, etc.
Dar de inviat....din morti.....dupa 3 zile.....n-a mai inviat nimeni pana acum....din toti acesti spirituali care fac lucruri uimitoare si greu de inteles cu mintea omului.

Asadar, pana la proba contrarie...mai suntem cateva sute de milioane (2 miliarde aproape) care inca mai credem in 'povesti'



In sec 17, 18 o practica era sa se ingroape oamenii cu o sofara legata de mana, iar la capatul sforii un clopotel. Groparul statea si asculta. Clopotelul suna la care se scula din morti. Asta de frica de a nu fi ingropati de vii. Probabil se intamplase. Pana la urma urmei si Selen are dreptate. Cat de mort o fi fost Iisus?
Eu accept Invierea, dar asta pt. ca religia crestina e una supranaturala. Dumnezeu e inafara legilor naturale/fizice. Daca accept aceast supranatural atunci mie imi vine usor sa accept si Invierea. Dar cine are nevoie de chestii cocnrete, naturale, apai ala nu se lasa usor convins.

P.S:Sa nu se creeze vreo confuzie, eu cred intr-o forta supranaturala, conventional ii spun Dumnezeu, dar nu cred in Biblie. Pt. mine exista o diferenta intre credinta si religie. Credinta e ceva ce izvoraste din mine si pt. a crede nu am nevoie de dovezi si pot accepta usor micile inexactitatii ale lumii. Religia e ceva standardizat, e ceva extern fiintei mele, e ceva la care eu trebuie sa ma mulez deci nu ceva care izvoraste din mine. E ceva impus.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Selene

N-a zis nimeni asa ceva. Experienta pe care ai povestit-o mi se pare foarte trista, mai ales ca pt tine a fost dureroasa

Faptul ca te-ai rugat atat de sincer, cu sufletul deschis....nu te poate face 'straina' de crestinism. Oricat ai spune ca nu ti se potriveste.....un om care se roaga atat de profund, atat de sincer in curtea unei biserici....nu e nici pe departe strain.

Popii corupti, mincinosi, cu carte putina atarna foarte greu la cantar. Asta simt si eu. Am trecut prin zeci si zeci de biserici din Bucuresti. Din multe am iesit mancand pamantul.
Am auzit de preoti care primesc bani pentru spovedanie!!! Adica ? Ce poate sa inteleaga un om normal? Ca se duce si ii da bani preotului ca sa il ierte Dumnezeu de pacate.

E foarte trist ca oamenii credinciosi nu gasesc indrumare acolo unde ar trebui sa o gaseasca. Un preot adevarat....un duhovnic adevarat. . .se intalneste din ce in ce mai rar si din ce in ce mai greu. Cunosc oameni care iau trenul, parcurc sute de kilometri ca sa se duca la o manastire unde si-au gasit un duhovnic adevarat care sa le dea sfaturi bune, sa le cunoasca suferinta si sa o inteleaga, sa le arate cand exagereaza, cand gresesc. Sa ii asculte si sa stie ce e mai bine pentru ei.
Asa ceva nu se gaseste pe toate drumurile....Din pacate, cei mai multi sunt popi, nu preoti. Si chiar popii sunt cei care 'ii smintesc' pe oameni. Cum e cazul de care povestesti tu.

Din ce povestesti.....nu inteleg ca vorbesc cu un ateu convins, un om care nu crede in existenta lui Dumnezeu. Un ateu sau un necredincios nu se poate ruga in felul in care l-ai descris tu. Pentru ca nu crede ca e cineva 'acolo', cineva in curtea bisericii care ii aude.


p.s.

si nici nu zici ca te-ai rugat la Vishnu.....asta ma face sa cred ce am scris mai sus


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pai nu sunt atee, Maria...

Nu, nu m-am rugat la Vishnu. Dar nu pot nega ca mi se ridica parul pe mine cand ascult cate o melodie indiana.

Cum e asta, in care Radha trimite o albina la Krishna, sa ii spuna ca se topeste de dorul lui: http://www.youtube.com/watch?v=ssrGmOKUcM0

Ignora cuvintele in romaneste (nu sunt traducerea melodiei) si faptul ca Liviu manelistul a furat-o si a transformat-o in manea.

Plus ca nunta indiana mi se pare de-a dreptul de poveste.

Iar prin intermediul practicilor din Asia (am citit cate un pic) am aflat de curgerea energiei in corpul uman, de exemplu. E simplu sa o testezi: tine palmele la distanta de 10 cm si apropie-le si departeaza-le usor. O sa simti cum se creeaza un camp magnetic intre ele.


Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mai e ceva, o intrebare pe care si-o pun cei inquisitive (intrebareti, adica): unde a fost Iisus intre 12 si 30 de ani? Ce a facut?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...





Subiectul este derivat si spre stiinta
Martisoare de vanzare...



Mergi la inceput