Andrei micul invingator are nevoie de o noua sansa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

multa, multa sanatate si sa treceti cu bine peste toate.....sa fiti optimisti, pt ca asa se va rezolva totul...

din cate stiu eu, doctorii de la Budimex sunt ft buni...noi am fost de cateva ori cu fetita si am fost ft multumiti...

numai bine....

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramos spune:

Nu vreau sa dau sfaturi, sunt momente grele pentru parinti si toti cei implicati; dar o mai buna organizare e necesara pentru ca Andrei sa primeasca mult necesara ingrijire. Drumul pana la Timisoara a fost degeaba, s-au cheltuit niste bani acolo doar de cheltuiala, nu s-a aflat nimik nou si nici vreun tratament nu a fost aplicat in afara de crema. Ar fi fost bine sa fi luat legatura cu centrul RMN din Timisoara de care vorbea andreea, mers pana acolo, nu vorbit la telefon si vazut ce spun medici de acolo daca se poate face acest RMN (cel mai probabil se poate face); daca nu acolo in alta parte, nu exista in toata tara sa nu se poata face un RMN pentru un copil bolnav.

Drumul pana in Germania pentru un RMN eu spun ca nu e necesar, vor fi bani si energeie pierduta fara un randament mare, mai ales ca banii trebuiesc chibzuiti. Plus ca Andrei are nevoie de ajutor ieri si nu intr-o saptmana, este o situatie destul de serioasa si parintii trebuie sa se implice cat mai multe si sa faca ca lucrurile sa se miste. Comunitatea de aici poate ajuta, dar nu poate sa inlocuiasca cerectarea si informatiile pe care le pot obtine parintii;

Eu spun ca situatia e destul de urgenta, nu trebuie sa ste astepte raspuns din Germania, trebuie actionat acum, mana pe telefoane si sunat in Bucuresti, la Tg.Mures, la Cluj, la Timisoara. Intr-unul din aceste orase se poate face acel RMN si sa se puna un diagnostic, dupa care se poate vedea ce trebuie facut. Comunitatea DC vor fi alaturi de voi si cu siguranta se vor strange acele fonduri, dar Lavinia trebuie sa mobilizati aceasta actiune si cat mai repede si facut un plan.

Primul pas, telefoane, telefoane telefoane.....intrebat unde se poate face acest RMN si unde se poate face consultul neuro, nu ar trebuie sa dureze mai mult de o zi acest pas.

Al doilea pas, programare imediata la acel doctor care se poate face in aceeasi zi, va rog nu asteptati pana primiti raspunsul din Germania, Andrei se va face bine si bani se vor gasi, dar e nevoie de un pic de efort.

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva sau supar cu aceste cuvinte, incerc sa subliniez gravitatea acestei probleme si sa intind o mana de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita69 spune:

ARAMOScita dreptate ai pt ca stiu ca se poate rezolva aici problema cu hidrocefalia plus ca cu cit se amina rezolvarea cu atit e mai in dretimentrul lui andrei lucrurile stau astfel:pe rpim plan trebuie facut RMN ul si vazut gradul de hidrocefalie pt a se interveni chirurgical si a se momta suntul caci altfel creierul se distruge si vor aparea probleme mai mari ca de exemplu convulsii si intirzierii in dezvoltare asa ca parintii nu trebuie sa faca alceva decit sa mearga la medicul de familie sa ceara o trimitere pt examen de specialitate sa se prezinte la un spital cu specific neurochirurgie si vazut ce e mai departe de facut ROG FAMILIA SA INCEAPA DEMERSURILE CIT INCA NU E PREA TIERZIU ASTFEL INCIT SA II DAM SANSA LA DEZVOLTARE STIU CA E GREU DAR NU IMPOSIBIL SPER SA NU SUPAR PE CINEVA DAR ASTA E ADEVARUL HAIDETI DRAGI PARINTII MOBILIZATIVA STIU CA ESTE GREU DAR NU IMPOSIBIL SI PT ANDRUTU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Fetelor, Luminita, am sa scriu si aici ceea ce iti spuneam la telefon. Iti multumesc tare pentru sfaturile tale.
La Andreiutul investigatia RMN nu se poate face oriunde in tara si nu oricum. Trebuie tinut cont de ansamblul situatiei. Bebelus operat pe cord deschis la varsta de 8 zile. La RMN se solicita trimitere de la medicul specialist neurolog, acord de la medicul chirurg cardiolog. Nimic nu se face pe vorbe. Procedura RMN pentru astfel de copii este una diferita de cea copiilor fara afectiuni cardiace.

Pe de alta parte, medicul cardiolog de la Timisoara a dat o parere avizata in ceea ce priveste inrosirea operatiei. Stiu caz concret de copil cu o situatie similara (inrosire si colectare) caz in care o crema unguenta a fost suficienta pentru a rezolva problema. Sper si in cazul lor sa fie aceasta calea.

Lavinia, ar fi bine sa deslusiti situatia, sa o clarificati. M-am uitat pe site-ul de prezentare al spitalului din Bad. Au investigatii RMN, insa din ce am vazut eu, doar pe cardio. Te rog ia legatura cu Angela si cere o confirmare a faptului ca acolo se fac investigatii RMN neuro.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramos spune:

Andreea se intelege ca e un caz special si necesita un RMN special. Dar e imposibil ca nici un centru RMN sa nu poata face acest RMN.

Si intr-adevar trebuiesc trimiteri de la un doctor la celalat, asta e suntem in RO, dar hai sa mergem sa le luam, hai sa ne trezim maine de dimineata si batem la usa pana asteptam raspuns din Germania. Este nevoie de bani ca sa batem la usa sa se poata rezolva toate astea mai repede? OK de cati sunt nevoie 200E, 300E? Cu sigurata se vor aduna.

Totusi....sunt milioane de doctori in tara asta si unii dintre ei buni neurologi, sunt mii de aparate RMN, si chiar nimeni nu poate face acest RMN? Chiar si pe bani?

Inca o data imi cer scuze ca ma amestec si ca pun intrebari care nu sunt comfortabile poate, dar vreau ca aceasta problema sa fie rezolvata, vreau sa ajut dar imi e teama ca Germania nu e raspunsul dataorita rapiditatii cu care trebuie intervenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramos spune:

Cateva centre din Romania care fac RMN, unele specifica ca accepta pentru copii, nu pot sa stii daca pot sa faca ceva in cazul lui Andrei numai daca trimiti hartiile la ei si se uita peste ele, le-as trimite dar nu le am. Si aceste centre sunt doar dupa 5 minute de cautari pe google, sunt sigur ca se gasesc si altele intreband doctorii.

http://www.pro-life.ro/departamente.php?dept=1
http://www.romedic.ro/hiperdia-cluj-napoca
http://www.cdphoenix.ro/centre/clinica-de-diagnostic-phoenix-bucuresti.html
http://www.neuromed.ro/pacienti.php

Oricat s-ar spune, Dr. Lacatus nu si-a dat interesul, dar nu dezbat asta aici ca nu e in interesul lui Andrei.

Oricum un telefon nu costa si nue nevoie de trimitere, nici trimiterea hartiilor nu costa, putem sa facem asta maine, adica azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Aramos, am sunat la timisoara la neuromedic si am vorbit cu medicul de acolo. Ar fi minunat sa citesti un pic din urma si sa te pui la curent cu intregul subiect, de la pagina 1 la pagina 4. Am pus inclusiv costurile.

La Prolife costul unui RMN neuro este de ~1500 de lei, fara anestezie. Asta o stiu de la o pacienta investigata in luna ndecembrie 2012.

Centre in tara sunt cu duiumul. si toti te investigheaza pe banii tai, numai ca in situatia lui Andreiutul este nevoie si de hartoage, acorduri, asumari ale actelor medicale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramos spune:

Correct pe banii tai, in Germania tot pe banii tai. Si cred ca mai repede parintii lui Andrei o sa obtina banii pentru RMN in Romania decat in Germania.

Stiu ca ai sunat la centrul din Timisoara, si nu ti-au dat un raspuns concret pentru ca nu au vazut actele si nu au vazut pacientul, si daca te uiti in mesajele mele anterioare am mentionat asta, cat erau la Timisoara, trebuia sa de-a o fuga si pana acolo sa vada daca pot sa faca acest consult.

Hartoage, da, asta e, dar se pot face daca te ocupi de ele, dar trebuie sa te ocupi, daca astepti sa pleci in Germania ca acolo e mai simplu, poate o sa fie prea tarziu. Nu sunt medic, dar inteleg ce inseamna acest diagnostic si starea e grava, nici macar raspuns din Germania nu ar trebui sa se astepte.

Actul medical cred ca o sa si-l asume pentru ca pana la urma il platesti, trebuie sa intrebi sa te informezi sa mergi pana acolo si sa trimiti actele necesare. Hai sa nu ne cramponam de bani, fie ca sunt 1000 de lei sau 1500 sau 3000 lei, tot e mai putin decat 2000E.

Donez 1500lei sa se poata duce unde au nevoie, problema banilor a disparut sa spunem, dar hartiile sunt gata? DIn pacate de astea nu ma pot ocupa, desi as putea daca as avea toate actele medicale a lui Andrei scanate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramos spune:

Locuri cu aparate RMN deschise car ar putea sa ii fie de ajutor lui Andrei deoarece radiatia electromagnetica e mai mica:

http://www.hiperdia.ro/html/rezonanta.php (centrul din Bucuresti are acest aparat)
http://www.spitaluldecopii.ro/clinici-sectii/clinica-de-pediatrie/
http://www.neuroiasi.ro/despre-noi.html (interesant ca e o clinica axata pe neurochirurgie)
http://policlinica.bethesda.ro/ un centru mai micut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Buna fetelor,

imi pare rau ca Andreiut are dureri de capusor...
Sper sa ajunga URGENT la RMN. Si chiar daca trebuie hartii de pe la medici, credeti ca nu se pot obtine ?! Eu una l-as suna pe dr.Suciu si as insista sa-mi dea o hartie in care sa se specifice daca poata face RMN sau are o contraindicatie pt asta.
In Tm este o clinica de neuropsihiatrie infantila http://www.spital-copii-timisoara.info/organizare/sectii/sectia-clinica-de-neuropsihiatrie-infantila, iar despre dr.Bacos am auzit lucruri bune.
Iar despre dr.Lacatusu, nu pot sa cred ca nu si-a dat interesul.La fel cum spunea si anyvovcu, cand s-a nascut Darius cu aceeasi malformatie ca si Andreiut, s-a dat peste cap sa-l trimita de urgenta la Mures. Incearca sa salveze fiecare copilas.



Mergi la inceput