Ajutor pentru intarcare!

Ajutor pentru intarcare! | Autor: Laly2010

Link direct la acest mesaj

LA MULTI ANI tuturor!
Va solicit ajutorul intr-o problema pe care nu stiu cum s-o rezolv mai bine!
Cel mic are 1 an si o luna si as vrea sa-l intarc!Suge inca si noaptea (foarte des-sunt hiperobosita din cauza asta), dar mai mult de placere si nu de foame!Peste zi, cum ma vede, cum ma prinde , si ma vede des pentru ca sunt acasa cu el. E indragostit de tzitzi, chiar daca nu ii este foame, el vrea sa fie lasat la molfait. Cum sa procedez? Sa nu-i mai dau asa dintr-odata, sau trebuie sa raresc momentele lui de suzetare? Nu-i fac rau daca-l refuz tot mai des? Am incercat de cateva ori si a inceput sa planga!Cum sa-l fac sa nu mai vrea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Eu am intarcat-o pe cea mica la un an si 8 luni. Am incercat si pe la un an si 6 luni insa nu a fost de acord.

Eu ti-as recomanda sa mai astepti, e inca mic si nu va intelege de ce i se "taie" sursa de relaxare/rasfat/sau cum vrei sa ii spui.

Pe masura ce creste, va veti putea intelege, poti sa ii explici. La mine cea mica a inteles ca pur si simplu e "gata", "nu mai este" si a renuntat fara necaz.

In plus, daca nu va accepta alt lapte, asa cum s-a intamplat la noi, va trebui sa ii suplimentezi cu alte produse lactate si e inca micut pentru o prea mare varietate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Laly, s-ar putea sa suga atat de des fiindca ii mai ies dinti (premolari, canini, nu stiu ce urmeaza acum la voi). A mea la varsta copilului tai i-au iesit premolarii si tin minte ca vreo 3 saptamani a supt absooolut in disperare, mai ales noaptea, efectiv nu se lasa demufata, desi dormea. Cred ca asta le calmeaza durerile/mancarimile gingiei, ca a mea n-a plans deloc cand i-au iesit dintii, stiam ca urmeaza in functie de frecventa suptului. Ea in perioade de-astea de eruptie dentara nici nu manca aproape nimic solid.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laly2010 spune:

Arturicii,Ma tem ca al meu nu o sa fie de acord nici la un an si 8 luni!Sper sa inteleaga cand ii voi spune ca "gata, nu mai e!", desi am dubii ca o sa vrea din biberon. Am tot incercat cu suzeta, ca macar noaptea s-o molfaie, dar nu o vrea, chiar o pune invers si o rantaie asa!
Ilinca, Sa stii ca nu m-am gandit la varianta pe care mi-ai spus-o, cea cu iesitul dintilor.El are doar 4, dar daca ma gandesc bine, cam tot asa a fost el cu suptul.Nu e acum mai diferit decat acum 2-3-4 luni.M-am uitat in gurita lui si nu pare sa-i mai iasa vreun dintisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna7a spune:

Vorbesc din propria mea experienta, dar NU DAU SFATURI, doar relatez. Al meu print a supt pana la 1 an si 4 luni, am trecut exact prin ce-ai descris tu inca de la 1 an. Am incercat sa-i scot "mesele" (mofturile) de peste zi, nu a fost chip, ajunsesem suzeta lui umana (nu a mai vrut suzeta de la 2 luni). In week-end-uri mai scapam peste zi pt ca se juca cu tati si eu decat il adormeam la tzitzi. Intr-o zi (vineri, acum 2 sapt.), m-a trezit la 6 dim, culcandu-se la 12a.m si sugand toata noaptea (nu era prima data cand facea asa iar ziua inceputa astfel era un cosmar format din mataiala si tzatzaiala) si am zis stop. L-am lasat sa oboseasca, am iesit afara, in 5min a adormit bustean, l-am bagat in casa a dormit inca o ora jumatate; am repetat povestea cand i s-a facut din nou somn. Daca zicea de tzitzi ziceam nu mai este, lui mami ii pare rau, il tineam in brate pana se calma si reuseam sa-i distrag atentia. Seara, dupa baita am ramas doar noi 2 in camera, lumina stinsa, tv pornit, ne-am jucat linistitor, i-am repetat ca nu mai e tzitzi, am fost foarte calma, si pana la urma a adormit, dupa o ora si jumatate (12.30am). S-a trezit o data la 3 cautand tzitzi, a urlat cam 20-30min, timp in care l-am tinut strans in brate, am ramas calma, ne-am plimbat prin camera in intuneric, a adormit. Aceeasi poveste si la 6.30, dar n-a mai adormit. Fiind sambata, peste zi s-a ocupat tati de el. Seara (a doua) a adormit cam la fel, s-a trezit la 6.30, dar dupa 3 ture prin camera, in brate, a adormit si s-a trezit la 9. A treia zi nu s-a mai trezit deloc peste noapte. De atunci nu s-a mai trezit deloc noaptea - o singura noapte n-a mai dormit, de 26, deci la mai bine de o sapt, din cauza unui premolar, dar nu a cautat tzitzi.

Ca urmari, mananca foarte bine, insa nu si lapte (nici vaca), de multe ori adoamre singur ziua, fara ca eu sa fiu prezenta in camera, insa seara este destul de dificil la culcare, este mai cuminte si mai linistit, in schimb uneori este mult mai atatsat de tati. Pt. mine a fost maqi usor decat ma astepta, dar ceva din mine s-a rupt, am realizat asta dupa cateva zile si acum mi-este dor de acele momente pe care numai o mama le poate trai, de acea comuniune, dar nu regret deloc decizia luata. Este o decizie individuala, dar are nevoie de suport moral "din casa". Bafta, in orice direcie ai lua-o


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Nu inteleg de ce vrei sa il intarci. Alaptarea e recomandata pana la doi ani. Lasa-l sa suga cat si cand vrea el. Chiar daca tu esti obosita e o perioada cu care nu o sa te mai intalnesti.
Eu mi-am intarcat fetita la un an si 10 luni si doar pentru ca mi s-a ivit ocazia sa plec undeva pt ca alternativa soft de intarcare nu o accepta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

si eu zic sa-l mai lasi... a mea a iubit tzitzi si ne-am inteles sa terminam cu tziti la 3 ani. Nu as schimba nimic din toate astea si deja am uitat noptile nedormite. A avut si ea pusee de dependenta - dar treceau de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laly2010 spune:

MirunaIti multumesc ca ai impartasit cu noi experienta ta!Te felicit ca ai reusit sa-l intarci atunci cand ai dorit! Eu sunt asa cum ai descris tu,sunt suzeta lui atat ziua cat si noaptea.De fiecare data adoarme cu tzitzi si sincer, nu ma vad acum culcandu-l altfel. Oare se poate si altfel? Mi se pare o utopie!Am avut cateva tentative de a-l culca leganat , plimbat prin camera, dar au esuat, am sfarsit tot la tzitzi.
Cred ca acum ti-e dor de acele momente magice dintre voi, de alinare si rasfat, dar sigur ai luat decizia la momentul potrivit.

Ma gandeam oare intarcarea trebuie sa fie progresiva sau brusca? Azi ii dau de 10 ori, maine de 9, poimaine de 8 si tot asa, sau efectiv opresc brusc sursa de alaptare??Cum e mai usor pentru copil? Si ce fac cu laptele existent in san? Cum opresc lactatia daca intarcarea e brusca?

Joklk Stiu ca e o perioada cu care nu ma voi mai intalni!Am facut mari eforturi sa ajung pana aici si sunt mandra de mine si de copilul meu ca am reusit impreuna sa alaptez atat!Nici in cele mai optimiste vise nu as fi alaptat un an de zile.

OanaFelicitari pentru cei 3 ani de tzitzilit!Superb!Sunt convinsa ca nu ai schimba cu nimic acele momente dintre voi!Eu tare ma bucur ca am trecut prin asa o experienta frumoasa, mi-a imbogatit sufletul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Eu am ales intarcarea brusca pentru ca pe cea progresiva nu a acceptat-o. Isi lua titi de cate ori vroia si nu dupa cum as fi vrut sa ii fac eu program. Asa ca am mers pe varianta brusc. Eu am avut ocazia sa plec pentru cateva zile si ea a ramas cu bunica si tata si fara titi. Nu a avut ce face a trebuit sa se obisnuiasca. Partea cea mai grea a fost in prima zi si apoi in prima zi cand m-am intors eu cand cu drag ar fi luat suptul de la capat. Dar cu rabdare s-au rezolvat toate. A inteles ca nu mai are voie decat sa puna mana pe titi si asta a fost mult timp o alinare.
Pentru oprirea lactatiei exista ceva pastilute (imi scapa acum numele) ti le prescrie medicul daca discuti cu el.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Si eu ma gandesc la momentul intarcarii. Nici al meu nu putea dormi fara sa suga, dar l-am trimis o saptamana pe timpul zilei la parintii mei unde adormea leganat.Acum stie doar seara sa ceara si pe timpul noptii de 2 ori.

Mami cu Andrei Ionut
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laly2010 spune:

Joklk
AncaSa inteleg ca inca mai suge chiar daca a fost privat pe timpul zilei de titi timp de o saptamana?
Al meu noaptea vrea si din ora in ora.Cand ma hotarasc sa nu-i mai dau, atunci il iau in brate atat de des? Mi-e teama ca o sa urle de trezeste tot blocul.De doua seri a inceput timid sa bea din biberon lapte de vaca, dar nu dat de mine, ci de la sotul meu.De la mine nu accepta sa bea din biberon.A baut cam 50 ml, dar sigur ca atunci cand ne-am revazut (dupa 30 min.) mi-a ridicat bluza.

Mergi la inceput