Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete Montignac

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 11

monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003

 Germany
Meerbusch bei Düsseldorf

1054 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 14/11/2003 :  16:56:44 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui monicaa Adauga semn de carte la mesaj Trimite monicaa un Mesaj Privat

Retete Montignac

Buna tuturor

O sa trantesc aici niste delicioase retete Montignac si am sa specific la fiecare daca este pentru faza 1 sau faza 2.
Retetele sunt pe specificul bucatariei nemtesti.
So...first:

FAZA 1
SPARGEL cu SUNCA si MOZZARELLA
(4 persoane)

Ingrediente:
32 bete de spargel (merg foarte bine si cele din conserva)
8 felii de sunca fiarta
375 g Mozzarella (se lasa un pic la scurs si se taie felii)
sare, piper alb
mustar tare (fara adaos de zahar)
ulei de masline pentru tava ce va merge la cuptor

Daca spargelul e proaspat: se curata coaja, se spala si se lasa la fiert ca 20 min in apa cu sare care clocoteste.
Daca e la borcan ...se sare etapa asta.
Fiecare felie de sunca se unge pe o parte cu mustar.In fiecare felie se infasoara 4 bete de spargel.
Tava se unge cu ulei de masline, se aseaza rulourile formate anterior,se da sare si piper, se pun deasupra feliile de mozzarella si se da la cuptor 20 minute la 200 grade (cuptorul sa fie deja incalzit).

Se poate servi cu salata verde.Se poate folosi spargel verde sau alb.
Merge perfect pentru o masa de seara.
Pofta buna
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003
 Germany, Meerbusch bei Düsseldorf
1054 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  17:06:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonicaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicaa un Mesaj Privat
FAZA 1
Piept de pui delicios
(ptr 4 persoane)

8 piepti de pui nu foarte mari
1 ceapa taiata marunt
1 catel de usturoi presat
5 rosii
1/2 lingurita chimen
1 lingura mustar tare (fara adaos de zahar)
2 lingurite Curry
1/4-3/8 litrii apa fiarta
1 legatura patrunjel
sare
ulei de masline

Carnea se spala si se usuca.Intr-un castron se amesteca: ceapa maruntita, usturoiul presat, chimenul,mustarul, sarea si curry.
Fiecare bucata de pui se inmoaie in aceasta compozitie.
Intr-o tigaie se da ulei de masline si fiecare bucata pui se prajeste 10 minute..pana devine 'aurie'.Se adauga apa.
Tomatele se fierb, decojesc , se taie in bucati si se dau in tigaia cu carne.
se mai lasa la foc mic 2o minute.Apoi se scoate carnea se pune pe farfurie si se presara patrunjel.Ce a mai ramas in tigaie (adica rosiile) se paseaza cu mixerul si asa e gata sosul.
Se serveste cu salata verde sau salata de andive.

Pofta Buna.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003
 Germany, Meerbusch bei Düsseldorf
1054 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  17:15:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonicaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicaa un Mesaj Privat
FAZA 1
Salata Fasole-Rosii-Branza
(ptr 4 persoane)

Ingrediente:
400g fasole verde (merge si congelata)
400 g rosii
100g de branza de oaie
2 legaturi patrunjel
2 linguri mustar tare
2 linguri otet
2 linguri ulei de masline
sare

Sosul: se amesteca mustarul, otetul si uleiul
Fasolea se rupe in bucati si se fierbe 8-10 minute in apa cu sare.
Daca e congelata...mai intai se decongeleaza.
Dupa aia se lasa la scurs si apoi se amesteca cu rosiile.Se toarna sosul si se amesteca.
Branza se taie cubulete, se presara peste salata.La fel si patrunjelul.
Gata!
Pofta Buna.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003
 Germany, Meerbusch bei Düsseldorf
1054 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  17:22:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonicaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicaa un Mesaj Privat
Faza 1
Peste cu ceapa in folie

800g de file peste congelat
2 legaturi ceapa verde
sare, piper alb
ulei de masline
sucul de la o lamaie

Se lasa pestele la decongelat.Cand e gata se spala, se usuca si se pune pe o farfurie.Se uda cu sucul de lamaie.
Ceapa se taie (pornind cu partea verde zic nemtii; eu n-am inteles diferenta) si se prajeste 2-3 minute in ulei de masline.
Se ia o bucata buna folie aluminiu pentru fiecare file.
Se aseasa fileul pe folie, se da sare si piper.Pe fiecare file se pune ceapa prajita.Se inchide bine folia, se pun in tava de la aragaz si se lasa la 200 grade 40 de minute.
Se poate servi cu salata de rosii sau salata verde.
Pofta Buna
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003
 Germany, Meerbusch bei Düsseldorf
1054 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  17:26:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonicaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicaa un Mesaj Privat
Acum iau o pauza ca am obosit.Dar mai am..o carte intreaga
Ce am postat pana acum sunt personal testate si sunt delicioase.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
iuliana
iuliana
nrg dsir


Membru din:24/09/2002
 USA, Sacramento/California
2071 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  18:53:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite iuliana un Mesaj Privat
Monica, cindva stiu ca s-a discutat despre regimul Montignac, dar uite ca atunci nu ma interesa sa slabesc. Stiu ca nu trebuia sa combini anumite alimente. Spune-mi si mie care, ce si cum, si ce sta la baza acestui regim. Mercic.

http://community.webshots.com/user/emma_ana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monicaa
monicaa
membru junior


Membru din:30/10/2003
 Germany, Meerbusch bei Düsseldorf
1054 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  19:01:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonicaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicaa un Mesaj Privat
Buna Iuliana
Aici gasesti o prezentare a dietei:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5924&whichpage=6

Iar ca subiecte mai noi,la

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16759&whichpage=2

Ruxandra a facut un rezumat foarte bun.


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Otilia
membru senior

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:24/09/2002
 France, * Jewelry World *
3204 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  20:31:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Otilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Otilia un Mesaj Privat
Mai aveti si aici doua pagini cu retete Montignac:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3182

Otilia&LaAdelita
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Otilia
membru senior

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:24/09/2002
 France, * Jewelry World *
3204 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  20:37:14 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Otilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Otilia un Mesaj Privat
Cum primul subiect Montignac este inchis, o sa trec aici retetele, sa nu se piarda:

MOUSSE DE JAMBON A L'AVOCAT
(spuma de jambon cu avocado)


Preparare: 5 min.

- 150g de jambon alb fara grasime
- 50g de jambon de tara (jambon de pays) fara grasime
- 2 avocado bine copti
- o lingura de ulei de masline
- 3 linguri de smintina
- o lingura de cognac
- sucul de la o jumatate de lamiie
- sare, piper, tabasco (un sos iute)

Taiati avocado in doua si scoateti pulpa.
In bolul unui mixer puneti totul (pulpa verde de la avocado, jambonul taiat in bucatele, uleiul de masline, sucul de lamiie, cognacul, smintina, citeva picaturi de tabasco, sarea si piperul)
Mixati pina cind obtineti o pasta onctuoasa
Pastrati la frigider pina in momentul servirii...

Nota: tabasco pun doar cei carora le place condimentat bine...


Otilia&LaAdelita
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Otilia
membru senior

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:24/09/2002
 France, * Jewelry World *
3204 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  20:41:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Otilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Otilia un Mesaj Privat
CONSOMME DE TOMATES


(pentru 4 persoane)
Preparare: 15 min
Fierbere: 25 min.

1 kg de rosii
3 catei de usturoi zdrobiti
3 hasme (in franceza = échalotes, un fel de cepe mai mititele...) maruntite
2 fire de busuioc
2 virfulete de origan (sau pe româneste... maghiran?)
sare, piper...

-Intr-o oala reduceti usturoiul si esalotele la foc foarte mic intr-o lingura de ulei de masline
-Opariti rosiile un minut, apoi decojiti-le. Taiati-le in bucatele si puneti-le in oala. Sarati.
-Rupeti frunzele de busuioc si pastrati-le. Tulpinile maruntiti-le si puneti-le in oala, impreuna cu origanul
-Lasati sa fiarba 10 minute, acoperind 3/4, pentru a evita proiectiile
-Mixati
-Verificati gustul (pentru sare) Puneti piperul si frunzele de busuioc taiate marunt
-Eventual reincalziti si serviti...

Din experienta va spun ca e foarte bun si rece, mai ales vara, cind e cald...


Otilia&LaAdelita
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Otilia
membru senior

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:24/09/2002
 France, * Jewelry World *
3204 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2003 :  20:43:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Otilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Otilia un Mesaj Privat
POULET A LA PROVENCALE
(pui ca la tara...)

Pentru 4/5 persoane
Preparare: 15 min
Coacere: 40 min
Garnitura recomandata: ghiveci de legume

1 pui fermier mare si frumos
1 ceapa mare maruntita
4 catei de usturoi maruntiti
25 cl de supa de pui (din aceea instant, pentru sos...adica se dilueaza un cubulet de supa de pui in 25 cl de apa fierbinte)
3 linguri de concentrat de rosii
ulei de masline
sare, piper, ardei iute (in reteta este scris: piment de Cayenne), herbes de provençe (un amestec de cimbru, cimbrisor, rozmarin, origan, busuioc... taiate marunt)

- Taiati puiul in 8 bucati
- Puneti bucatile de pui pe un platou cu pielea deasupra. Umeziti putin cu ulei de masline. Sarati, piperati si pimentati.
- Puneti sub gril timp de ~ 30 de minute. Pielea trebuie sa se topeasca progresiv si sa devina uscata si crocanta fara sa se arda. Trebuie deci sa potriviti bine distanta dintre platou si gril.
- Intr-o oala prajiti ceapa si usturoiul maruntite in ulei de masline. Apoi puneti supa de pui (cele 250 ml...) si concentratul de rosii. Amestecati bine, sarati si piperati.
- Ungeti bucatile de pui cu sosul obtinut. Pudrati cu citeva herbes de Provençe si repuneti la cuptor (termostat 4 - 130°C) timp de 5 sau 10 minute
Serviti chiar in platoul respectiv sau intr-un platou cald...

Pofta buna!

PS: bineinteles ca daca vreti sa slabiti acest fel se maninca fara piine...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 11 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com