Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum gatim un iepure

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2


Mik
Mama eroina

Donator desprecopii.com
Membru din:12/07/2004

 France

4739 Mesaje
21 Prieten(i)

Trimis la - 07/12/2011 :  15:32:13 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Mik un Mesaj Privat  Reply with Quote

Cum gatim un iepure


Subiectul e cu dedicatie.

Deci : avem la dispozitie un iepure de crescatorie (pentru iepuri albatici treaba e complet diferita) proaspat de la macelarie.

0. Intreg sau taiat ? daca e facut in sos iepurele trebuie taiat : capul se arunca, se taie labute din sold si din umar, si se taie 4 sau 5 portii in lungime. Se arunca plaminii si trahea, se pastreaza inima, rinichii (doi si asimetrici) si ficatul. Ficatul se pune doar foarte putin la fiert/prajit.
Daca iepurele se taie, e de preferat sa fie clatit cu putina apa pentru ca cioburile de oase de iepure sunt foarte dure.
Daca iepurele e la gratar se poate coace intreg (in fine, e doar curatat inauntru si cu capul taiat).


1. Iepure la gratar : iepurele se unge cu un maestec de mustar, sare, piper, alte ierpuri aromate (dafin, cimbru, origan) si ulei. Se coace la gratarul incins cam 10 minute p eo parte si 7-8 pe cealalata.

2. Iepure in sos : de mustar, de ciuperci, de morcovi, de ceapa.
Se pune in oala (de tuci sau de inox) ulei la incins si se pune la unduit o ceapa tocata marunt si putin usturoi, apoi se pune carnea si se rumeneste. Se pune capac si se lasa la foc mai domol in jur de 10 minute. Se adauga alte cele pentru sos (mustar desfacut in putina zeama, suc de rosii si legume, ceapa, depinde de sos). Se mai lasa 10 minute sau ma mult in functie de ingrediente (pentru morcovi taiati rondele e mai mult). Se pune ficatul si se stinge focul, lasind iepurele in sos cu capac. Se serveste cald acompaniat de cartofi/paste/orez/griu natur.


Mik.
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

lulu77
Mamica lui " Vitamina"

Donator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:08/07/2003
 Romania, Constanta
5293 Mesaje
42 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  16:28:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lulu77  Trimite mesaj yahoo luilulu77 Adauga semn de carte la raspuns Trimite lulu77 un Mesaj Privat  Reply with Quote
portionat, facut in tava la cuptor, cu felii de lamaie, masline si sos de vin alb sec sau demisec si rosii/bulion.


SOACRA MARE

Vine Mos Nicolae, Hai la portocale !

Ajuta-l pe Mos Craciun sa vina
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Matzaila_81
membru matur


Membru din:14/04/2011
 Romania, Bucuresti
1647 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  16:45:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Matzaila_81 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mik, multumesc din suflet, ti-ai facut pomana cu mine.
In cateva zile maxim iti trimit poza cu iepurele meu facut dupa reteta ta.

+31
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Matzaila_81
membru matur


Membru din:14/04/2011
 Romania, Bucuresti
1647 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  16:52:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Matzaila_81 un Mesaj Privat  Reply with Quote
cat il tin la foc?

+31
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Mik
Mama eroina

Donator pentru diana
Membru din:12/07/2004
 France,
4739 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  16:53:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mik un Mesaj Privat  Reply with Quote

Matza, Daca e gatit fara morcovi taiati felii carnea de iepure nu sta pe foc mai mult de 30 de minute.
Cu capac neaparat, caci altfel se usuca si e pacat.



Mik.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

CorinaDani
MiniTehnicus


Membru din:17/01/2007
 Romania, Ploiesti
4969 Mesaje
9 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  16:56:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
matzaila, ce fel de iepure intentionezi sa gatesti, de crescatorie sau salbatic ?

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ioanaiub
mama de "ciuchiluti"


Membru din:25/12/2007
 Romania, orasul dintre dealuri
1756 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 07/12/2011 :  17:01:42 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui ioanaiub  Trimite mesaj yahoo luiioanaiub Adauga semn de carte la raspuns Trimite ioanaiub un Mesaj Privat  Reply with Quote
iepure cu masline

se ia un iepure ... plus:
3 patrunjei radacina
slanina si usturoi
4 foi de dafin
3 cepe, 3 morcovi
1/2 litru bulion
2 pahare vin rosu
1 pahar ulei
10 boabe piper

se pune animalul la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca prima apa. se impaneaza carnea cu slanina si usturoi
se adauga bulionul, vinul rosu, uleiul si piperul
se pune la fiert impreuna cu legumele intregi
se lasa la fiert pana cade carnea de pe oase
maslinele se fierb separat pt a scoate sarea din ele dupa care se arunca apa si se adauga in sos. se scot legumele, se paseaza/pasereaza si se "introduc" la loc, se mai lasa la fiert 20 minute

Mamica de D&M
_______________________________________________________________________________________
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

CorinaDani
MiniTehnicus


Membru din:17/01/2007
 Romania, Ploiesti
4969 Mesaje
9 Prieten(i)
Trimis la: - 08/12/2011 :  10:49:47 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
Atentiune, natiune ! Am adus reteta de acasa, dati de veste fetelor care s-au aratat interesate.
Va reamintesc, reteta este pentru prepararea iepurelui salbatic (vanat).

Iepurele (fara cap si intestine, desigur) se taie in bucati si se tine in apa rece timp de 3 ore, pentru a iesi sangele din tesuturi. Daca observati ca se strange prea mult sange (apa se coloreaza intens in rosu), puteti schimba apa o data sau de doua ori.

Apoi, bucatile de carne se tin in bait timp de 24 ore, la rece. Baitul il preparati dupa cum urmeaza : se pune carnea intr-un vas, se acopera cu apa rece, se adauga 100 ml vin alb, se pun boabe de piper negru, foi de dafin, condimente (eu am pus cimbru, putina sare si praf de usturoi, pentru ca nu stiu ce alte condimente merg la carnea de vanat, iar tanti care mi-a dat reteta n-a scris despre ce condimente e vorba).

Pasul urmator (dupa cele 24 de ore de baituit) : carnea se inteapa cu varful unui cutit, cat mai des, in gaurele puneti catei de usturoi curatat (intregi daca sunt mici, taiat subtire daca sunt mari) si sunca afumata taiata cam la dimensiunile usturoiului.

Carnea impanata se pune in tava, se condimenteaza, se pun foi de dafin, boabe de piper negru, 5 linguri de bulion/pasta tomate subtiate in putin vin alb. Se completeaza cu vin alb pana la jumatatea carnii, se adauga 200 ml ulei sau 6-7 linguri de untura. Se tine la foc mic timp de 3-4 ore, avand grija ca din cand in cand sa puneti sos din tava peste carne. Daca zeama scade prea mult, se poate adauga din zeama de bait. Eu chiar am intors carnea de pe o parte pe cealalta, pentru ca se cam uscase deasupra si n-am vrut sa iasa tare.

Pofta buna !

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Matzaila_81
membru matur


Membru din:14/04/2011
 Romania, Bucuresti
1647 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 08/12/2011 :  12:18:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Matzaila_81 un Mesaj Privat  Reply with Quote
De crescatorie ca s-a terminat cu perioada in care mai primeau ai mei iepuri salbatici.
Sa spunem iepure de Carrefour

+31
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

silvi_2005
mamica de spiridus

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. Moldova
Membru din:06/09/2005
 France,
5103 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 09/12/2011 :  22:53:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi_2005 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu gatesc destul de des iepure, il fac si sub forma de ciorba, de bors, de friptura, bucati dezosat si umplut cu mirodenii...etc am vreo 6 retete pe blogul meu poti sa te inspiri daca te ajuta. Cel mai mult mi-a placut ultima reteta facuta la scoala de bucatari care o fac, cu ciuperci si vin si o garnitura aromatica, inca nu o am si pe blog si reteta asta de iepure cu bere la cuptor : http://bucataria-sylviei.ro/iepure-la-cuptor-cu-sos-de-bere.html

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 13/12/2011 :  13:41:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
aaa, ce buna ideea cu friptura aia la cuptor in sos de bere. musai sa fac si eu.
merci Mik si Sylvie!

R
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com