Brad natural versus Brad artificial

Brad natural versus Brad artificial | Autor: Sara_Maria

Link direct la acest mesaj

Buna mamici!

Sunt in negocieri si analize puternice acasa pe tema: brad natural vs brad artificial pentru fetita noastra de 1 si 1/2 anisori.

Ce ziceti? Eu amcrescut cu miros de brad cozonaci si sarmale. Mi-a ramas ca imaginea Craciunului perfect. Asteptam cu nerabdare sa vina tata si sa desfaca bradul din anul respectiv, ne strangeam in jurul lui, il admiram si invariabil il comparam cu cel din anul anterior si, fireste concluzia: "cel de anul asta e mai frumos"

As vrea ca si fetita noastra sa ramana in suflet cu ceva similar, cand va povesti despre CRACIUNUL copilariei sa simta mirosul de cozonaci si sarmale facute de mami in bucatarie si de portocalele de sub brad.

Ce ziceti, sunt prea sentimentala si prea putin eco?

Va pupam Andra si Sara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu anul trecut am sacrificat din buget, ca erau reduceri si am luat bradul perfect sper sa l avem muuulti ani de acum incolo.
astfel am scapat de vesnicul stres: sa gasesc un brad minunat si f ieftin si nu mai spun ca dupa primele 3-4 zile se pornea "ploaia" de ace ...
imi pare tare rau ca nu am luat unul mai repede, economiseam multi bani si nervi

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Brad natural. daca vrei sa fi eco iei unul mic in ghiveci si/l plantezi in gradina blocului. Prefer ace pe jos si dat cu aspiratorul 2 ore dupa decat plasticul ala urat in casa.

Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Brad natural clar. In general nu suport nimic artificial oricum. Dar in mod particular, bradul nu are nici o valoare fara miros :). Craciunul nu e Craciun fara mirosul de brad. Partea cu brazii taiati o ignor pur si simplu asa cum ignor ca mananc zinic animale sacrificate. E o doza de lasitate in ignoranta asta, stiu, dar .........

Plus ca orice floare, planta, arbore de plastic imi inspira un chitch total :).

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Cred ca nu esti cu nimic mai putin eco daca de Craciun cumperi un brad cu eticheta stampilata, de la vanzatori autorizati. Brazii comercializati de Craciun sunt ori crescuti in pepiniere special concepute in acest scop, ori provin din padurile controlate si ingrijite, unde anual se taie un numar de brazi tocmai pentru sanatatea padurii respective. Doar ca in loc sa se taie si atat, ei pot fi si valorificati, iata.
Dar da, esti total partas la jaf daca iti cumperi bradul de la speculanti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu, de cativa ani buni, am brad artificial. Sunt multumita ca am scapat de stresul alergatului dupa un brad ieftin si frumos.
Craciunul este sarbatoarea favorita a fie-mii, fiindca inainte cu cateva zile, impodobim bradul. Nu o intereseaza nimic altceva la aceasta sarbatoare : miros de brad sau mancare buna.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Incerc sa am un comportament cat se poate de ecologist - nu folosesc pahare si sticle de plastic, refolosesc in limitele igienei orice punga, merg la cumparaturi cu pungi de panza, colectez selectiv gunoiul, nici macar nu tin flori taiate in casa fiindca ma deprima profund faptul ca mor dupa cateva zile (nici nu le ofer, daca am de oferit flori cuiva ii dau un ghiveci), etc etc etc - dar .... la mirosul de brad amestecat cu mirosul de citrice din perioada Craciunului nu pot renunta. Nu se compara cu absolut nimic altceva. Casc ochii cat pot sa fie de la vanzatori autorizati.

Plus ca....n-as rezista nervos mai mult de 2? 3 ? ani, dupa ce artificialul s-ar umple de praf



Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Noi avem artificial de cand sunt eu aici cam 8 ani .Si e bine asa si ca sa miroase a brad avem un odorizant.



Vine Mos Nicolae, hai la portocale !


Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

In primul rand vreau sa spun ca mie eco mi se pare ca esti daca ai brad natural, ca cel din plastic e mult mai nociv pt natura.
In al doilea rand, dupa mai multi an de stat pe ganduri, anul trecut m-am hotarat si am luat unul artificial. Nu mi-a parut rau deloc. In felul asta pot sa-l ornez mult mai repede sa se bucure Ioana mai mult de el fara sa am zilnic de strans covorul de ace de sub el si fara sa cheleasca de tot pana la desfacere. In ultimii ani am nimerit numai din astia taiati cu mult timp inainte, in piata aratau bine, ca era frig, dar in casa la caldura imediat incepeau sa curga, iar de miros, sincera sa fiu, nu pot spune ca se sesiza prea mult.Plus ca acum e tare bine ca nu mai am grija cumpararii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Eu optez pentru Brad Pitt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Noi am cumparat anul trecut un brad mare artificial, dar eu parca nu mai simt Craciunul ca atunci cand aveam natural Pentru miros am adus mai multe crengi de brad si le-am pus sub pom, dar...mai mult imi placea cand aveam natural!


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput