Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Scoli, gradinite, crese, bone...

Clasa I * 2011 - 2012 * [12]

Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20


membru veteran szivarvany23966 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite szivarvany un Mesaj Privat

Clasa I * 2011 - 2012 * [12]


[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], {8},[9], [10], [11]


Structura anului scolar 2011-2012

Anul scolar 20112012 incepe la data de 1 septembrie 2011, se incheie la data de 31 august 2012 si se structureaza pe doua semestre, dupa cum urmeaza:

Semestrul I
Cursuri luni, 12 septembrie 2011 vineri, 23 decembrie 2011
In perioada 2230 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.

Vacanta de iarna sambata, 24 decembrie 2011 duminica, 15 ianuarie 2012

Semestrul al II-lea
Cursuri luni, 16 ianuarie 2012 vineri, 6 aprilie 2012
Vacanta de primavara sambata, 7 aprilie 2012 duminica, 22 aprilie 2012
Cursuri luni, 23 aprilie 2012 vineri, 22 iunie 2012
Vacanta de vara sambata, 23 iunie 2012 duminica, 9 septembrie 2012

In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri:
joi, 1 decembrie 2011 Ziua Nationala a Romaniei;
marti, 1 mai 2012 Ziua Muncii;
luni, 4 iunie 2012 a doua zi de Rusalii.

Bibliografii:
clasele I-II
www.bizoo.ro/usermedia/downloads/sale_specs/366383_1266878657.pdf" target="_blank">cls.a III-a
cls.a IV-a


      (0 aproba) (0 dezaproba) |

ochi_verzi1518 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ochi_verzi un Mesaj Privat
Buna!
Cam de multisor n-am dat pe aici decat asa cate un citit pe fuga pentru ca timpul asta nu-mi ajunge.
Eu va povestesc cu mi-am invat cu vreun an in urma, copila din dotare, cum sta treaba cu numerele pare (cu sot). Am luat la inceput doua creioane si le-am facut pereche ca pentru dans si am inceput sa le punem in miscare, sa danseze. I-am explicat ca numerele care au pereche sunt nr. cu sot (sot-sotie) si acestea se numesc nr. pare. Apoi am luat un singur creion si a observat ca nu are cu cine sa danseze si i-am spus ca 1 un numar fara sot, iar acestea se numesc nr. impare. Si asa am procedat pana la zece unde i-am explicat ca 10 este un numar, nu o cifra. Este un numar format din cifra 1 urmata de 0 si astfel se formeaza o zece. Abia cand am ajuns la 10 i-am explicat ca 0 este cifra cu care se termina nr. 10 si pentru ca 10 este par, cifra 0 este o cifra para si toate nr. care se termina cu 0 sunt nr. pare.
I-am povestit ca atunci cand ducem cuiva un buchet de flori nr. firelor trebuie sa fie fara sot, sa fie un nr. impar, iar daca mergem la cimitir nr. firelor de flori este cu sot, deci un nr. par.
Totodata am invatat-o ca 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 sunt cifre, iar restul sunt numere care se formeaza cu ajutorul cifrelor.
Naty, in clasa I se urmareste la inceput formarea campului de citire de o silaba. Dupa cum ai observat in abecedar, la incept, cuvintele au silabe formate din una sau doua litere tocmai pentru a se forma mai usor campul de citire de o silaba. Daca elevii vor citi pe litere si nu invata sa citeasca pe silabe (in prima faza) vor intampina greutati cand apar cuvintele lungi pentru ca citirea pe litere devine obisnuinta. Din start trebuia sa o ajuti scriindu-i cuvantul pe silabe u-nu si astfel nu mai citea un-u. Si Diana a avut tendinta sa citeasca de exemplu MACARA adaugand cate o litera: ma - mac - maca - macar - macara si i-am spus ca astfel va dura foarte mult sa citeasca un cuvant. I-am subliniat silabele MA-CA-RA si a vazut ca a citit mult mai repede.
Diana a ajuns la M iar la mate la nr. si cifra 6. Pana in prezent nu avem probleme si chiar e foarte constiincioasa. Sambata eram prinsa intr-o curatenie generala, iar ea s-a pus sa-si scrie tema, apoi a lucrat in culegerile de mate si asta ma bucura ca inainte nu-i placea partea cu numerele.

Sa aveti o seara frumoasa!


Mihaela si Diana/ 22.11.2004

...de la croitorie, la bucatarie
Mergi la inceput

ioanaiub1756 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui ioanaiub  Trimite mesaj yahoo luiioanaiub Adauga semn de carte la raspuns Trimite ioanaiub un Mesaj Privat

buna dimineata,

noi am avut ieri sedinta cu parintii, probleme multe, copii neascultatori, nervosi, galagiosi
eu zic ca David se descurca bine, au ajuns la litera R si la numarul si cifra 8. astazi au dictare, gruprui de litere si cuvinte compuse din a, m si r, am lucrat cu el aseara, se descurca bine
la matematica mai lucram suplimentar dintr-o culegere, la fel si la abecedar
singura "problema" ar fi la engleza, nu au carte si nu stiu niciodata ce au de invatat . i-am cumparat de la editura Edu un cd cu lectii de limba engleza si mai lucram de acolo
si ai nostri au scris mult la bastonase si alte semne care acum ii ajuta la compunerea literelor, adica el mereu imi spune: "a mic de mana e format din liniuta oblica, oval si bastonas la dreapta"

Mamica de D&M
_______________________________________________________________________________________
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
Mergi la inceput

eveline4158 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite eveline un Mesaj Privat
Buna dimineata!
Azi Bia va merge la teatru...abia aseara am aflat. Eram ferm convinsa ca e saptamana viitoare, vineri, asa ca nici macar nu ma grabeam sa-i dau bani fetei..si cand mi-a zis ca si ea vrea sa mearga, cu lacrimi aproape in ochi, nu intelegeam nimic. Dupa ce mi-a zis ca e azi am inteles de ce era oarecum speriata...se gandea ca n-o las sau cine stie ce de nu-i dadeam bani pe bilet
Una peste alta, eu mai prapastioasa din fire, m-am enervat de dimineata ca am vazut ca ninge rau afara. Si Casa de Cultura unde-i duce la teatru e cam departe de scoala insa bineinteles ca vor merge pe jos...asa ca mare lucru ar fi sa scapam de o raceala.
Pe vremea noastra parca nu ne scoteau pe frig teleleu prin oras..stiu ca era cald de cate ori mergeam. Pana la urma i-am pus toate obiectele in ghiozdan ca nu mi-a fost clar la ce vor renunta in favoarea teatrului.

Nici la Bia nu lucreaza dupa vreo carte la engleza insa vine mereu cu cate o fisa acasa ca sa stim probabil noi parintii ce au facut...uneori sunt fise doar de colorat, alteori si cu mici joculete de logica dar macar stim ce subiecte au abordat.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Mergi la inceput

cosmina_p261 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite cosmina_p un Mesaj Privat
Buna dimineata!
Azi s-a derulat un episod penibil la scoala...am declansat strangerea banilor pt optionale(sunt casiera clasei)si au fost parinti care au cam vociferat.Copii nostri au 3 ore de optionale pe sapt(engleza,informatica si dans) si toate fac 5 lei/sapt.Initial am stabilit cu toti parintii si materiile si costurile.
La voi cum s-a procedat cu stabilirea optionalelor?Ma gandesc sa-i propun dl inv sa faca o sedinta cu parintii in are sa-si spuna fiecare parerea.
Ce fac in ora respectiva copii care nu sunt inscrisi la un anumit optional?
Mergi la inceput

eveline4158 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite eveline un Mesaj Privat
COSMINA - La noi este un singur optional (de fapt materia in afara curriculei - a nu se confunda cu optionalul ala obligatoriu), adica engleza. Am insistat si am reusit sa o punem vinerea, ultima ora. Asa ca cine nu doreste isi ia copilul acasa mai devreme. Sincer, nu e cazul, toti au vrut (e si ieftin, 10 lei/luna).
Cel mai bine e sa fie ultima ora, doamna isi poate modifica orarul daca isi doreste neaparat, nu e ca la clasele mari cand incurci mai multi profesori pt o inversare de ore. Asa incat cine nu doreste poate pleca...sau sa fie prima ora, cine nu doreste sa vina mai tarziu la scoala.
Decizia s-a luat bineinteles in cadrul unei sedinte cu parintii. S-a facut propunerea, cine a vrut, ok, a dat banii, cine nu tot ok si-a luat copilul de la scoala. Pt evitarea balamulcului si pt a nu incurca casierul nostru (evm un tatic) si a-l obliga sa se roage de lume si sa stea pe la scoala pandind parintii, am hotarat la sedinta ca strangerea acestori bani sa se faca 1 data/luna, la sedinta. Nu se poate sa n-avem macar 1 sedinta/luna. Ma refer la banii pt cursurile astea. Ca mai apar bani pe teatre sau nu-s ce reviste din cand in cand asta e altceva....

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Mergi la inceput
Naty
Naty3608 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Naty un Mesaj Privat
ochi verzi mltumesc.

mina

cosmina noi nu avem decat optionalul - obligatoriu, care e engleza. Au si carte si caiet (Set Sail).
Am primit tot felul de pliante cu dans, karate, germana, se faceau toate dupa-masa. Nu stiu daca or fi copii inscrisi, pe Ioana nu aveam cum sa o duc.

La noi a fos circ azi, cand a dus-o barbatu-miu la scoala a aflat ca azi va fi vaccinata (nu a facut cu ceilalti copii fiind racita) si s-a pus fata pe niste zbierete ... A stat sotul acolo pana la 9, a mers cu ea la cabinet si pana la urma l-a facut.
Dar a fost asa de bulversat (sotul, care nu prea a mers cu copiii la doctor si nu stia cum fac) ca, imediat ce a plecat de la scoala, a facut accident. Masina noastra nu are mare branza dar cealalta e lovita destul de urat

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa NadiaMergi la inceput

Lali3859 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lali un Mesaj Privat
Of, Naty, imi pare rau de patania sotului. Sper macar sa acopere asigurarile pagubele, ca masinile se repara ...
Mergi la inceput
mina
mina3221 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mina Adauga semn de carte la raspuns Trimite mina un Mesaj Privat
Of, Raluca! Sper ca sotul e ok, ca masina se repara. Bafta sa mearga totul bine cu asigurarile.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Mergi la inceput

membru veteran Roxana_G13468 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Roxana_G un Mesaj Privat
Naty, se mai intampla, bine ca nu a fost mai grav. Imi pare rau si pentru socul fetei la vaccin, normal era sa fi stiut dinainte.

Eveline, a mea inca sta in curtea scolii in bluza sau cu geaca mai mult atarnad pe langa ea si deschisa. Pana acum vad ca a rezistat. Poate nu e cazul de raceli nici la voi.

Mina, m-am prapadit de ras aseara de aventurile tale la sport. Nu am mai apucat sa postez (de fapt nu mai apuc sa fac nimic). Uite ca la noi nu au fost probleme, Alex avea un FB. Nu se plange deloc de sport si nici de probe.

De fapt ieri m-am amuzat extrem de "varf calcai" si temele la sport, nu mai zic de Evacuare. Hai ca pana la urma scoala are si parti distractive, trebuie luate doar mai usor.

La noi pare ok, aseara am avut teme la romana. Ea abia este la u, si a avut cuvinte cu a, u, n si propozitia Am un an.

Am ceva emotii pentru Smart de maine, nu exersam nimic, insa sper sa faca incat sa nu fie ea nemultumita.Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei
Mergi la inceput

antoemma371 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite antoemma un Mesaj Privat
Eu nu reusesc deloc sa o fac sa citeasca pe silabe. Se descurca bine pe litere si desparte corect in silabe cuvantul, daca i-l spun eu pe tot, dar cand citeste un cuvant de genul "strain" zice str-a-in pentru ca ea nu stie ce litere vor urma in cuvant atunci cand citeste "str". Si la felul cum pune accentul pe litere nu-si mai da seama ce cuvant este. Oricum , a evoluat mult si cu exercitiu va citi reusi sa se descurce si mai bine.

Ce aventuri aveti si voi cu vaccinul, "temele" la sport si evacuarile!

Eu am inscris-o pe fetita mea la doua activitati organizate de Centrul Cultural German, pentru copii: o dupaamiaza de lectura si joc, si o alta de confectionat lampioane pentru sarbatorile de iarna. Am inteles ca maine li se va citi o poveste iar ei pot veni cu idei de continuare a actiunii, va fi ceva interactiv. Tot mereu se organizeaza astfel de activitati gratuite pentru copii, dar acum e prima data cand ne-am inscris.

Si apropo de plata de catre parinti a diverselor activitati optionale, la gradinita de stat la care am du-so initial pe fetita mea era cumparata apa la bidon, pentru care plateam 4 lei pe luna. Nu va spun ce discutii erau pentru ca uneori vreun fratior mai mic de-al copilului inscris vroia si el apa cat timp il imbraca mamica pe cel mare. Unii cereau sa se interzica altcuiva sa ia apa, in afara de cei inscrisi. Erau niste discutii penibile rau.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com