Tensiometru

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dana, nici soacra mea nu si-ar fi luat aparat (de fapt, i l-am cumparat noi, pentru ca are pensie foarte mica), insa ceea ce s-a intamplat cu socrul meu a determinat-o sa procedeze asa : eram la ei in vizita intr-o duminica dupa-amiaza, acum 7 ani. stateam de vorba de una-de alta. am observat ca socrul meu era cam palid la fata si i se cam impleticea limba cand vorbea (nu era consumator de alcool). stiam ca avea probleme cu tensiunea, facuse cu 3 ani in urma un AVC, dupa care se recuperase destul de bine, lua zilnic tratament. il tot intrebam daca se simte bine, daca nu e ametit, pentru ca ceva era in neregula cu el, insa el tot zicea ca n-are nimic.

nu ne-am lasat, am chemat salvarea, a venit imediat, iar cand asistentul de pe salvare i-a luat tensiunea, am vazut ca i-a picat fata. a cerut urgent un lighean si i-a facut o incizie la vena de la o mana, ca sa-i scoata o anumita cantitate de sange.

apoi i-a facut niste injectii (nu stiu cu ce, ne trimisese asistentul in alta camera), si dupa ce s-a mai linistit socrul meu, asistentul ne-a luat deoparte si ne-a spus : "doamna, in 25 de ani de activitate n-am vazut asa ceva, stiti cat avea domnul tensiunea ? 30 cu 16 (daca retin eu bine, au trecut 7 ani de atunci), mai avea un pic si depasea gradatiile de pe ecran. ati facut foarte bine ca ne-ati chemat, pentru ca putea sa faca un nou AVC, si sa moara sau sa paralizeze pe loc".

din pacate, asta chiar s-a intamplat cateva saptamani mai tarziu, a facut un AVC, se schimbase total, devenise foarte agresiv si violent, era s-o omoare pe soacra mea, in cele din urma l-am internat in spital, organismul a cedat treptat, a facut AVC dupa AVC si intr-o saptamana s-a dus dintre noi.

si iti mai spun ceva, in incheiere : oricui din romanica i-ar placea sa poata sa mearga la medic in clipa in care simte ca ceva nu e in regula. insa, mai nou, la medicul de familie nu te poti duce cand ai chef, pentru ca se pot face programari pentru maxim 20 pacienti/zi si cine stie cand iti vine randul; daca te duci de urgenta, cu simptome grave si evidente, da, te primeste. insa daca te duci doar pentru ca simti ca ti-a crescut tensiunea, slabe sanse sa fii primit la consultatie, poate intre pacienti sau dupa ce se termina programarile. soacra mea are oroare sa mearga la medicul ei de familie, desi isi face programare din timp ca sa-si ia reteta lunara, tot sta cu orele, pentru ca programarile nu prea se respecta si se decaleaza din ce in ce mai mult de la un pacient la altul...iar bani sa mearga la un cabinet particular chiar nu are, traieste dintr-o pensie modica, abia ii ajunge pentru traiul de zi cu zi. la noi in ploiesti o simpla consultatie costa la particular 80-100-150 ron, depinde de medic, daca este primar, specialist sau conferentiar (sper sa nu fi incurcat eu titulaturile). cu cat medicul are mai multe "gradatii", cu atat e mai mare tariful si e mai greu de obtinut o programare la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

.. si pe mine ma intereseaza subiectul... la doct. de familie (la care nu merg cu placere) am tensiunea 15-16/10, acasa linistita 12/13 cu tensiometrul digital. Nici nu stiu ce sa mai cred.. doct de fam. mi-a dat tratament si dupa pastile am fost la alt doctor si aveam 10/5, nu puteau asistentele sa o masoare....Acum ma gandesc la un holter de tensiune, cica exista la spital, dar cu ala montat mai iau pastila de tensiune sau nu? Ma mai uitam si la un tensiometru Omron de brat. Oare e bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui rapsody
la doct. de familie (la care nu merg cu placere) am tensiunea 15-16/10, acasa linistita 12/13 cu tensiometrul digital. Nici nu stiu ce sa mai cred..

Pai ti-ai dat singura raspunsul: iti creste tensiunea cand mergi la doctorul de familie. Iti revine tensiunea dupa ce scapi de el.

PS. Holter. Iti monitorizeaza o multime de parametri ai inimii pe durata a 24h. E destul de scumpa optiunea, dar poate releva afectiuni nestiute, care descoperite din timp previn complicatiile grave ce pot surveni mai incolo, pe nepregatite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanapricop spune:

Va multumesc pentru informatii.Intre timp m-am decis sa cumpar un tensiometru de brat Healthy Line,pe care mi l-a recomandat o farmacista.
Sunt foarte mutumita de acuratetea rezultatelor ,de cate ori mi-am masurat tensiunea ,valorile au fost f. apropiate de cele obtinute la cabinetul medicului de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueandgreen spune:

Am si eu un tensiometru digital, dar sincera sa fiu nu e foarte bun. Acum imi arata ca am 12 cu 7, in cateva minute imi indica tensiunea marita. Nu ma incred in el, il folosesc mai mult sa ma ghidez. Uneori ma intreb daca din trei masuratori ar trebui sa fac o medie si sa vad cat imi da. :))

Prefer sa merg la doctor atunci cand ma simt rau, mai ales ca si mama tot are probleme cu tensiunea si inima si le-as putea "mosteni" si eu.

Mergi la inceput