Oxyuri Ajutor!!!

Oxyuri Ajutor!!! | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici,sunt suparata foc,va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ieri am fost la dr cu asta mica sa vada evolutia ei ,cum mai stam cu raceala dupa tratament,mi-a dat in continuare humex si atat.A zis ca e bine dar sa o mai tin acasa,e inca in convalescentza.Si mi-am zis sa-i zic si de faptul ca de cand a inceput gradinitza cand o spal cu sapun jos imi spune ca o ustura,lucru de care pana acum nu mi s-a plans,si atunci fetita mea era cu degetul intr-o nara.Si m-a oripilat ce mi-a zis,ca are oxyuri.Doar pt atat sa aiba? Bun ,nu tagadui,dar eu azi ii fac coproparazitologicul ,pt ca vreau sa fiu sigura,eu nu cred,alte simptome la copil nu am vz si fara coproparazitologic,nu vreau sa-i dau nici un fel de medicament.Dar daca are ne-a prescris zentel,am auzit ca este toxic pt ficat.Voi ce recomandati? Stiti ceva de acest zentel,l-a incercat cineva,ce tratament ati facut puisorilor vostrii daca au avut????

Multumesc anticipat,am nevoie rau de raspunsurile voastre,nu stiu ce a patit d-na dr,dar nu o mai recunosc,mi-a dat 3 medicamente de imunitate unul peste altul,toate continand aproximativ acelasi lucru,plante indiene si derivate de la albine.Si acum m-a socat ca nu m-a trimis sa fac un copro,doar tratament si atat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

ai urmarit fecalele fetei? ca se vad, oxiurii, daca te uiti atent.
nu e musai sa incepi cu ZENTEL.
si asta sunt "riscurile" colectivitatii: viroze, paraziti intestinali, etc.

ce poti face:
igiena strica, calcati cu aburi chilotii, stopate dulciurile, laptele(le plac f mult oxiurilor), seminte crude de dovleac pe stomacul gol, si exista destule remedii homeopate, DAR tratamentul este indicat sa fie facut de toti membrii familiei, si macar 2-3 cure cu pauze intre ele.
Giardinophyt picaturi, Giardinofug - pastile, OXIURIS CH 15 , etc.
discuta cu medicul, nu e musai sa incepi direct cu ZENTEL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna.La oxyuri te mananca in partea dorsala (scuze )nu te ustura.Aceste lighioaie pot fi observate (nu stiu daca mereu dar la ai mei am vazut )pe hartia igienica sau in fecale.Sunt mici si albi si tot se balangane.Posibil la oxyuri ai si mancarime la nas, copii se scarpina la nas frecvent si e un semn ca are , asa ca vazand-o pe fata ta cu degetul in nas sa fi considerat asta un semn cumulat cu ce ai spus tu ca o ustura jos.
Dar bine ca nu ti-a spus ca e prost crescuta ca nu se sta cu degetul in nas de fata cu lumea.
Glumesc desigur.
Acum redevin serioasa si iti spun ca nu am inteles bine ce inseamna o ustura jos, ca poate daca o ustura in fata (unde face pipi) sa nu fie o candida , e usor de luat de la wc (gradinita, loc public...)si se manifesta prin ustuime.Vezi daca o doare cand face pipi , e clar atunci.Daca se abtine sa faca ca o doare.
Mai poti face examen de urina sa fii linistita si o analiza pentru candida.
Deci concluzie : daca o ustura in spate , pot fi oxyuri dar incearca intai naturel, cu seminte de dovleac neprajite, nesarate mancate dimineata pe stomacul gol.Nu mananca nimic cam juma de ora.Si nu tu lactate, branzeturi si dulciuri.
Oxyurilor l plac grozav dulciurile si lactatele si se dezvolta minunat asa hranite.
Vezi daca cere mai multe dulciuri si lapte acum , e alt semn.
Cam asta imi vine acum in minte cu cafeaua asta amara in fata
In privinta doctoritei poti merge pe incercate si la alta (sa vezi opinia daca e aceeasi )si cine stie poate dai de o doctorita mai pe acceasi lungime de unde cu voi.E mare lucru sa poti comunica orice cu doctorul nu doar sa primesti ordine de la el...
Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor.



Asa, ca mi-am amintit, are dreptate lulu , tratamentul trebuie facut de toti, altfel o iei de la inceput.Plus schimbat asternutul si hainele cat mai des.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Nu se vede absolut nimic in scaunul ei,chiar ieri a facut de doua ori,de aceea nu cred ca are ,si nici alte simptome nu prezinta,decat usturimea jos cand o spal cu sapun,de scarpinat in nas ieri s-a scarpinat doar de doua ori cat am stat la coada la dr,cred ca era de la fularul cu puf care la avut la gat si eu m-am scarpinat ieri si cand am suflat nasul am vz puful ca e rosu inchis,grena si se vede.
ORICUM II FAC COPRO.Multumesc pt sfatul cu medicamentele,nu vroiam sa-i dau zentel,am sunat ieri cateva persoane si nimeni nu mi-a zis de bine de el.Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu nu i-as da nici un medicament pana nu am rezultatul analizelor. Doar din faptul ca o ustura acolo nu se poate trage concluzia ca are oxiuri. In cazul in care rezultatul este pozitiv, atunci da, cum a zis si lulu, trebuie sa faceti toti tratamentul.
Pana faci analizele, urmareste-o cand face caca. Oxiurii se vad. Eu am avut si am vazut unul pe hartia igienica pe care am folosit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Roxy,nu misuna nimic in fecale,iar cu dulciurile si laptele oricum sunt preferatele ei de 1 an incoace aproape.Dar mananca si carne si fructe si legume,e un copil mofturos care mananca numai ce ii place,dar mananca,tot timpul e calare pe frigider,mai cere un pateu,o carnitza,un suc de portocale,un iaurt,nu mananca numai dulciuri si lactate,dar de mai mult timp preferatul ei e laptele,aproape un an.

Am sa fac si treaba asta,o sa-i scot lactatele si dulciurile,cat despre igiena,oricum mereu i-am calcat lenjeria,am si eu un fix si pe ale noastre le calc si clatesc suplimentar,sunt un pic obsedata la acest capitol,cu curatenia,am facut acesta obsesie de cand cu internarile repetate ale copilului,din spital mi se trage.Un tub de domestos il mananc pe paine.

Ma rog oricum facem copro pt ca vreau sa-mi iasa mie din cap,ca ar avea ceva.Cat despre dr,ea era persoana mea de incredere,nu stiu ce a patit,ori a obosit si cu garzi si cu cabinet particular,nu stiu.

Dar zentelul vreau sa-l ocolesc cat pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

PANA ACUM NU AM VZ NICI UN "MISUNATOR".Multumesc mult lorikay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Daca nu este alergica la produse apicole poti sa ii faci o cura cu tratamente naturiste - noi am folosit Helmiflores si de cand este in colectiviatate eu ii fac baietelului in fiecare an. Am folosit la indicatia medicului deoarece in copro (repetat de multe ori) nu vedeam nimic dar copilul se vaita de dureri de burtica.
Am mai folosit si metoda cu seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol.

Faptul ca era cu degetul in nas -dupa o raceala - nu arata ca are si paraziti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pentru depistarea oxiurilor nu e musai sa faci coproparazitologic; se face si un alt tip de analiza, scotch-test, o bucatica de banda adeziva este lipita in zona anusului si apoi este examinata la microscop, in felul acesta se poate constata daca exista sau nu oua de oxiuri in pliurile anale.
cat despre usturimea de care se plange fetita, pare a fi mai degraba infectie urinara, e posibil ca la gradi sa nu-i stearga bine, din fata spre spate, dupa pipi/kk.
daca tot esti pornita pe analize, du si o mostra de pipi, pentru sumar de urina si urocultura, iar daca duci kk, mai bine ceri sa-ti faca antigen giardia, e o analiza mai precisa decat coproparazitologicul, care trebuie repetat de 2-3 ori la interval de cateva zile, pentru a confirma/infirma prezenta giardia. oxiurii ti-am scris cum pot fi depistati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

posibil sa nu fie oxiuri ci doar zona iritata pentru ca vine in contact cu urina si poate la gradi nu e stearsa corespunzator incearca sa o ungi cu bephantene dupa baie
si depinde si ce sapun folosesti
foloseste unul pt copii care nu are sapun genul ala par si corp sa nu usture

am patit si eu cu fii mea asa in vacanta cand faceam pe unde apucam sters doar cu hartie se vedea cu ochiul liber ca era iritata de culoare mai rosie ca de obicei zicea ca o doare si chiar m am trezit odata ca se scarpina cu foc intr o dimineatza pe la 5 s a rezolvat cu bephantene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Exact sapun din acela folosesc la ea.Am primit de la cineva din germania,un gel de dus pt copii cu miere de albine si laptisor de matca,are pe el o mare albinutza si flori,si e cu dojaz,3 pic,5 pic,8 pic,nu o mai spal cu el jos,dar cu ce???? eu credeam ca daca e pt copiii e bun,i-am dat cu crema de galbenele si tataneasa aseara si azi era un pic mai bine.

O sa-i fac si analiza la urina.II fac de toate,ca tare m-am speriat,mi-era tare frica de viermisori si de ce ti-e frica de aia nu scapi.Multumesc mult.

Mergi la inceput