Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Scoli, gradinite, crese, bone...

Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 22


membru veteran szivarvany23966 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite szivarvany un Mesaj Privat

Clasa I * 2011 - 2012 * [9]
[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], {8}


Structura anului scolar 2011-2012

Anul scolar 20112012 incepe la data de 1 septembrie 2011, se incheie la data de 31 august 2012 si se structureaza pe doua semestre, dupa cum urmeaza:

Semestrul I
Cursuri luni, 12 septembrie 2011 vineri, 23 decembrie 2011
In perioada 2230 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.

Vacanta de iarna sambata, 24 decembrie 2011 duminica, 15 ianuarie 2012

Semestrul al II-lea
Cursuri luni, 16 ianuarie 2012 vineri, 6 aprilie 2012
Vacanta de primavara sambata, 7 aprilie 2012 duminica, 22 aprilie 2012
Cursuri luni, 23 aprilie 2012 vineri, 22 iunie 2012
Vacanta de vara sambata, 23 iunie 2012 duminica, 9 septembrie 2012


In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri:
joi, 1 decembrie 2011 Ziua Nationala a Romaniei;
marti, 1 mai 2012 Ziua Muncii;
luni, 4 iunie 2012 a doua zi de Rusalii.

Bibliografii:
clasele I-II
www.bizoo.ro/usermedia/downloads/sale_specs/366383_1266878657.pdf" target="_blank">cls.a III-a
cls.a IV-a

      (0 aproba) (0 dezaproba) |

Editat de - szivarvany on 10/10/2011 10:21:07

Lali3859 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lali un Mesaj Privat
I-am facut prin scoala copilului meu abonament la ...Gazeta Matematica. Va vine sa credeti ca mai exista ?
E o editie draguta pentru clasele I-IV.

Dragos vrea sa faca acum problemele si sa le trimitem sa-i apara numele in revista ! Sper sa-l tina entuziasmul ca deocamdata a rezolvat primele cateva probleme care au fost usoare.

Noi am scris deja literele a, A, m, M, i, I si cuvintele simple Mama , Mimi, am, im, etc. Asta am avut si tema pe week-end.

Despre sunete, cuvinte si propozitii: ai nostri au facut inca de la gradinita o multime de exercitii cu sunetele si pozitionarea lor in cuvinte. Noua ni s-au recomandat ca exercitii de week-end sa citeasca propozitiile din Fibel (Abecedar) si apoi sa ii intrebam pe sarite: "citeste al doilea cuvant din a treia propozitie" de exemplu. Deasemenea au teme care presupun sa deseneze sau sa taie/lipeasca pe foaie cuvinte care incep, se termina sau au la mijloc cu o anumita litera. Trebuie apoi se decupeze din ziar litera mare sau mica dupa caz si sa o lipeasca la inceput/mijloc/sfarsit.
Cerculete si liniute la silabe inca nu am vazut, dar voi incerca de curiozitate sa vad cum se descurca.

Am incercat acasa sa scriem cu stiloul dar foile caietelor sunt super nasoale. Se vede pe partea cealalta cam fiecare litera... Chiar nu stiu ce voi face cand vor incepe sa scrie numai cu stiloul...
Mergi la inceput

membru veteran Roxana_G13468 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Roxana_G un Mesaj Privat
Neata si multumim de capitol. sa aveti o saptamana excelenta, si mamicile, dar mai ales scolareii!

Eu sunt cam expeditiva azi, a dat munca peste mine, si trebuie sa ma concentrez. Dar nu m-am putut abtine la asa discutii interesante (o pauza merit si eu, nu? )

Vad ca se redezbate stiloul cel mai bun, si aici noi suntem super patite. Apropos, am primit de la scoala mesaj sa avem grija ce stilouri luam ca sunt cam "buclucase". Nu stiu exact ce ar trebui sa fac, probabil sa il schimb. Oricum, votez pentru Herlitz. Categoric. Si am incercat de toate, numai Parker nu. Cu Bic-urile scrie bine, insa plutesc in cerneala. Restul au fost descalificate rapid. Dar Herlitz...clar e favoritul fetei si al meu.

Legat de propozitii-cuvinte-silabe-sunete, facem si noi de toate si pare ca se descurca mai bine. Povestisem si pe la inceput-ul discutiilor noastre si ma miram ca nimeni nu avea probleme similare. Oricum, e bine, dar si loc de mai bine.

Cu pozatul caietelor am ramas corijenta. Am uitat pur si simplu, dar pot spune ca am vazut numai bastonase frumoase pe aici, mai bine ca ale noastre. Tot ce pot sa zic dupa weekendul in care tema a fost sa scriu si eu bastonase este ca NU E USOR. Asa ca ma potolesc cu plangerile.

Legat de exemplele date de Manuela, chestia cu stanga si dreapta sunt chiar bulversante. Era spre exemplu o poza cu invatatoarea si copii in stanga si dreapta si trebuia sa coloreze copiii din stanga invatatoarei. Evident a luat ca reper stanga ei. I-am explicat ca trebuie sa fie atenta la cerinte. De asemenea am remarcat ca a sarit un subpunct dintr o fisa de lucru.

Uite eu cu asta am o problema. Copiii fac tot felul de exercitii dar nimeni nu ii invata cum sa le faca. Mai exact fac mecanic si in graba. Eu cred ca rezolvarea problemelor e o stiinta si multe greseli ar fi evitate daca li s-ar atrage atentia asupra unor lucruri.

- de exemplu sa fie mereu atenti ce culori se cer;
- sa verifice atent a cui stanga/dreapta;
- sa bifeze subpunctele deja rezolvate si sa se asigure ca nu le a scapat ceva;
- sa citeasca de 2 ori cerinta sa fie sigura ca a inteles;
- sa verifice mereu atunci cand se folosesc opuse (o intrebare poate fi inalt, una cu scund, iar ei raman setati la unul din ele).

Si ar mai fi vreo cateva.

Cam asta ar fi asa in mare. Ma retrag la treaba mea, cel putin deocamdata. O zi frumoasa!
Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei
Mergi la inceput

membru veteran szivarvany23966 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite szivarvany un Mesaj Privat
si Giulia spune "bine" cand o intreb cum fu azi, asa ca ma bazez pe ea
eu azi am aflat ca in fiecare zi, la after, doamna la citeste povesti tunci mananca ei cornul si laptele, asta am aflat de la doamna

_______________________________________________
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Mergi la inceput
flaviutza
flaviutza2945 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiflaviutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite flaviutza un Mesaj Privat
Manuela, am luat un Parker la vreo 60 lei, nu 230 ...Nu o sa mai iau decat pe incercate,altfel nu mai cumpar unu!am vreo 5 stilouri, nici unul nu e bun. Ieri si-a facut temele cu frixionul
Herlitz n-am . azi iau banii, azi iau si herlitzul.
Unde sunt frate stilourile alea cu penita ingropata, ale de pe vremuri?? case se incarcau cu cerneala, nu sa-si schimbe ea rezerva cand n-are ce face si sa-mi vina acasa patata. de pe o mana nici macar nu i se mai ia, a intrat asa difuz in piele!
A mea e pe invers. Nu greseste schema cu linii si buline, dar a devenit debusolata cand e pusa sa imparta in silabe, imi vorbeste de sunete etc. deci la partea orala. ma rog am lucrat aseara cu ea cred c-am lamurit-o. Culmea e ca inainte de schema propozitiei si liniute/ buline nu se incurca la partea orala.
Da, si a mea ...a apucat-o joaca de bebe, cum nu se juca nici la 5 ani, chestiuni bebelesti. Eu ma bucur ca se joaca si a mea, la greu, cu papusile. exceptand faptul ca mi-a taiat 3 perechi de sosete sa le faca sarafane
Mergi la inceput
andre_ea
andre_ea4717 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiandre_ea Adauga semn de carte la raspuns Trimite andre_ea un Mesaj Privat
Buna ziua,

Vin sa spun si aici despre problema mea, desi stiu ca e diferita fata de a majoritatii. Poate totusi aveti o parere.

Bilantul dupa o saptamana de scoala nu arata bine.
Si Tudor a plans dimineata, in mai multe zile. Doamna mi-a mentionat asta, plus faptul ca nu face tot ceea ce i se da in clasa, nu manuieste bine foarfeca si nu coloreaza bine.
Coloratul nu i-a placut niciodata si l-am lasat in pace. Foarfeca nu prea i-am dat-o eu. Temele in clasa, o parte poate fi pentru ca nu intelege ce i se cere, pe de alta parte nici nu l-am obisnuit pana acum cu rigoarea lectiilor, greseala mea.
Am uitat sa mentionez un lucru important: eu nu prea stiu franceza, spre deloc. Nu am vocabularul de zi cu zi de care ar avea el nevoie.
Astfel ca doamna m-a intrebat de ce am vrut sa-l inscriu la clasa de franceza si a sugerat sa-l inscriu la clasa de engleza, ca doar vorbesc engleza, ca la clasa ei sunt 24 elevi si la cea de engleza doar 15. Mi-a lasat senzatia ca vrea scape de el, ca i se pare prea greu.
L-am intrebat si pe Tudor de ce nu face temele din clasa. Zice ca sunt prea grele si oboseste si a parut mirat cand i-am spus ca sunt obligatorii :).
In schimb ii place sa descopere literele. Le cunoaste pe toate si chiar a inceput sa lege cuvintele (pana acum citea literele dar nu intelegea cuvantul citit).
La scris insa e dezastru. Scrie urat, tremurat, nu are rabdare, dupa fiecare semn comenteaza ca el de ce trebuie sa scrie etc.
Nu mai stiu ce sa zic? Oare il fortez prea mult obligandu-l sa faca fata clasei 1?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009


Delu Prichindelu'

Prichinduta


Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

membru veteran roxanaz18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Andre_ea, dar oare intr-adevar nu i-ar folosi mai mult clasa de engleza? nu tin partea invatatoarea, ma gandesc la utilitatea cvasi-globala a englezei fata de franceza.

R
Mergi la inceput
andre_ea
andre_ea4717 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiandre_ea Adauga semn de carte la raspuns Trimite andre_ea un Mesaj Privat
Rox, franceza e limba tarii asteia. (ma rog, una dintre ele ).
Si noi cam ramanem aici de tot. Cel putin asta e planul.
Eu sunt in proces de schimbare a contractului de munca cu unul permanent.Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009


Delu Prichindelu'

Prichinduta


Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput
mamitzica
mamitzica637 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
andre.ea sa stii ca si noi am avut problema asta ca nu isi termina ce avea de facut,dar asta a fost acum 2 ani si am vorbit mult cu el,a mai crescut si el si a inteles intr-un final.
Baiatul tau a fost la gradi inainte?
Cu literele-si noi scriem cu picioarele,dar aici nu se face caligrafie asa ca e normal.
Eu mai ca era sa fiu disperata pina am vazut cum scriu colegi de-ai lui si prin comparatie al meu scrie chiar onorabil.
Cred ca depinde foarte mult si de invatatoare sa reuseasca sa il stimuleze.Multa bafta.
Mergi la inceput

eveline4158 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite eveline un Mesaj Privat
ANDRE EA - Va fi un pic mai greu acum, parerea mea, insa mai mult ca sigur te vei felicita pentru alegerea facuta. Tuturor va va fi greu, insa ai sa vezi ca el se va integra cel mai repede si mai bine...inca putintica rabdare. Bine ca nu trebuie sa invatati flamanda

Fiica-mea scrie foarte bine cu stiloul cu care era dotat penarul. Din ce am citit pe aici m-am speriat, inainte de a incepe scoala, si am mai cumparat 2 stilouri, caci cel din penar nu puteam garanta cum va fi. Insa se pare ca e super OK, pe celelalte doua inca nu le-am desfacut. Daca nu ma insel "Mondial" scrie pe el...(noi am luat un penar total echipat - stilou, rezerve, culori, carioci, rigla si radiera - cu 25 lei).

A zis d-na ca le va da in fiecare zi dictare..si sa invete semnele alea si sa se obisnuiasca cu ideea de dictare. Azi a luat FB .

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Mergi la inceput
Naty
Naty3608 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Naty un Mesaj Privat
Noi am avut sambata petrecerea cu copiii, de ziua ei, s-a distrat asa de bine ... A fost tare fericita!

soleil si Ioana va purta aparat dentar. Eu i-am spus ca e ultimul trend sa ai aparat si ca sunt si fete mari care isi pun chiar daca nu au nevoie, doar asa, sa fie la moda. Mi s-a parut ca e OK cu ideea, dar sa vedem cum va fi cand il va pune. De care aveti? Fix sau mobil?
Ioanei i-a cazut primul dinte la 4,5 ani. Avem o gramada de probleme (un canin lipsa, fara radacina, dinti incalecati, dinti definitivi iesiti in spatele celor de lapte si care au crescut in asa fel ca nu mai lasa loc celorlati, etc).
Cam cat costa un aparat?


Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa NadiaMergi la inceput
Pag. din 22 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com