Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

cum sa reusesc sa bat albusele spuma?

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina precedenta

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2
adi_edi
adi_edi
membru incepator


Membru din:09/06/2004
 Canada, Toronto
216 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/07/2011 :  01:11:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi_edi un Mesaj Privat  Reply with Quote
Se pare ca nu exista nici o reteta sigura, sau mai degraba fiecare are reteta ei sigura.
Poate n-o sa va vina sa credeti, dar eu pun de la inceput zaharul in albusuri si dupa aceea incep sa le bat (sare n-am pus niciodata). Am impresia ca viteza mixerului e "de vina" (le bat la viteza maxima; cu telul nu stiu daca s-ar face). Si eu stiam ca zaharul se adauga treptat, dupa ce se face spuma, dar de mai bine de 10 ani de cand folosesc metoda de mai sus nu mi s-a intamplat sa am vreun esec.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Soleil
membru junior

Donator desprecopii.com
Membru din:25/07/2003
 Romania, bucurestiBUCURESTI
972 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  12:29:05 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiSoleil Adauga semn de carte la raspuns Trimite Soleil un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu le-am batut si reci, direct din frigider si la temperatura camerei, nu mi-am pus niciodata problema asta . Sare pun daca nu uit, dar imi ies si fara sare.
Daca cumva imi scapa vreun pic de galbenus atunci pun un fir de sare sau cateva picaturi de lamaie inainte de a le bate. Asadar mi se bat si cu galbenus scapat prin albus...
Folosesc castron de plastic si, in functie de dispozitie (lene [:P]), mixer sau tel. La tel mi se bat mult mai repede decat la mixer, dar la tel trebuie sa prinzi tehnica - miscari rapide si oblice cumva, adica si pe orizontala si pe verticala in acelasi timp.
Cu mixer bat la viteza mica la inceput si apoi o cresc treptat. Dar destul de repede, adica pana ajungi sa numeri la 10-15, deja sunt la viteza maxima.

Singurele dati cand am patit-o sa nu mi se faca spuma a fost atunci cand am folosit castron care nu era perfect uscat. Daca il spal atunci si uit sa-l sterg bine-bine cu servetele si ramane un pic de apa pe peretii sau pe fundul castronului, atunci nu mi se mai bat spuma.

Iar cand e vorba de batut cu zahar, eu fac asa: bat intai albusurile singure pana nu mai cad din castron, apoi adaug zaharul necesar (tot zaharul deodata) si apoi le bat din nou pana se intepeneste din nou spuma.


Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
geniest
geniest
Nascuta vara !

Donator Andrei
Membru din:15/10/2002
 Romania, BUCURESTI
2017 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  15:32:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui geniest Adauga semn de carte la raspuns Trimite geniest un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu stiam ca ouale trebuie sa fie reci ca sa se bata bine albusul. Eu le bat cu sare sau zeama de lamaie pusa de la inceput in recipient de plastic, reci si imi ies minunat. La albusuri n-am intampinat niciodata vreo pb.

In schimb, maioneza cu ouale intregi am ratat-o

http://chicboutique2011.blogspot.com/
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ocebine
ocebine
Mildly Irritant?

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru diana
Membru din:11/03/2004
 USA, Somewhere in CT
5556 Mesaje
13 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  16:16:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiocebine Adauga semn de carte la raspuns Trimite ocebine un Mesaj Privat  Reply with Quote
Msl1....la supermarket, in sectiunea de condimente se gaseste un praf numit "cream of tartar". Pui un virfulet de cutit pentru fiecare albus la inceputul "bataii". Bate albusurile ori in castron de sticla/portelan sau inox avind grija sa fie perfect uscat si sa nu aiba urme de grasime. Este posibil sa le strici si daca le-ai batut prea mult (overbeating).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

mihaela_s
pe insula fericirii

Donator  Mos Nicolae 2011
Membru din:15/06/2003
 Sweden, Visby/Gotland
11195 Mesaje
24 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  16:48:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu nu am avut niciodata problema asta, am facut cu oua diferite, romanesti, suedeze, de casa, etc. Luate din frigider direct, batute cu mixer incepand cu viteza mica, direct cu viteza mare, batute cu mana cand nu aveam mixer, batute cu robotul de bucatarie cu lama(aici recunosc ca uneori nu s-au batut si am continuat cu telul manual si am reusit sa le bat)...nu am pus niciodata sare in ele, nici lamaie, nimic. Zahar daca trebuie pun cand sunt aproape batute, dar am facut si asa ca am pus zahar la inceput si le-am batut...mereu a iesit spuma tare.

Chiar nu cred ca sunt atat de norocoasa, dar habar nu am care e explicatia...

In schimb mi s-au taiat albusurile la maioneza de mai multe ori :)).


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alecsia
membru junior

Donator R. Moldova
Membru din:20/11/2003
 Romania
1148 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  21:06:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alecsia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si eu bat albusurile reci si nu am avut niciodata probleme. Adaug putina sare si folosesc orice vas disponibil(dar ma asigur ca este perfect uscat).

...........
"Deschide cartea ca sa īnveti ce au gāndit altii; īnchide cartea ca sa gāndesti tu īnsuti ... "

Editat de - Alecsia on 25/07/2011 21:07:21
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

mihaela_s
pe insula fericirii

Donator  Mos Nicolae 2011
Membru din:15/06/2003
 Sweden, Visby/Gotland
11195 Mesaje
24 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  21:55:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ah da, si eu tot in vase de plastic...dar perfect uscate!


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
giani
giani
membru incepator


Membru din:27/11/2003
 Canada, Ottawa
372 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  22:58:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite giani un Mesaj Privat  Reply with Quote
Am batut in vase de tot felul, cu mixerul ori robotul, dar niciodata la mina, reci ori la temperatura camerei, am mai scapat si nitel galbenus- au iesit fara probleme.
O singura data am luat oua cu omega 3 (gaselinita de marketing- parerea mea), dar n-aveau altele, am facut spuma din albusuri, dar au iesit pleostite rau. Faceam bezeaua de la Pavlova, si mi-am facut mii de nervi cu spuma aia pleostita.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Diana_b
Diana_b
membru junior


Membru din:01/02/2003
 Romania, bucurestiBUCURESTI
822 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 25/07/2011 :  23:20:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Diana_b  Trimite mesaj yahoo luiDiana_b Adauga semn de carte la raspuns Trimite Diana_b un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu n-am decat un vas de plastic care il tin special pentru mixer. Ouale le bat de obicei cum le scot din frigider, dar asta numai pt ca asa s-a nimerit intotdeauna, nu stiam ca trebuie batute numai reci.
Pun intotdeauna un varf de sare. Si intotdeauna mi-au iesit spuma tare, mai putin atunci cand scap si putin galbenus si nu mai iese spuma atat de tare, dar tot se face. A, si le bat cu mixerul la viteza mare.

Diana si Mircea (2.01.2004)

Bebelusi de ian-feb 2004
Al doilea "copil" care acusi face 2 ani Cosmetice romanesti
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
msl1
msl1
membru junior


Membru din:15/11/2008
 USA, usa
886 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 26/07/2011 :  01:04:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite msl1 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Fetelor,
Am reusit! am urmat sfaturile voastre si am reusit sa bat albusele spuma. au ramas doar f f putin albus nebatut pe fundul vasului, dar restul s-a batut spuma tare!
Multumesc mult de sfaturi!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com