Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

cum sa reusesc sa bat albusele spuma?

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

msl1
msl1
membru junior


Membru din:15/11/2008

 USA
usa

886 Mesaje
3 Prieten(i)

Trimis la - 23/07/2011 :  01:56:08 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite msl1 un Mesaj Privat  Reply with Quote

cum sa reusesc sa bat albusele spuma?

De fiecare data cind reteta cere albuse batute spuma nu reusesc sa le bat! folosesc ori mixer ori tel in farfurie de portelan pt ca am inteles ca in plastic nu se bat, dar nu iasa niciodata! ramine asa un fel de zeama alba cu un pic de spuma pe deasupra nu stiu cum sa explic.
deci ce fac gresit? care este procesul fizic prin care albusele devin spuma? sa ma lamuresc si eu...
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  09:03:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Poate ai scapat din greseala putin galbenus - e suficient cat sa nu-ti iasa. In rest poti sa mai adaugi un varf de sare si sa bati cu mixerul, dar incepand de la o viteza mica si sa urci treptat - trebuie sa iti iasa

P.S. Eu le-am facut si intr-un castron de plastic si mi-au iesit...





Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

daniela_b
membru matur

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:25/09/2002
 Romania
2574 Mesaje
11 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  09:44:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite daniela_b un Mesaj Privat  Reply with Quote
Cum a spus si Anda08, un praf de sare ajuta, pus intotdeauna la inceput si nu dupa zahar.
Ouale sa fie scoase din frigider cu destul timp inainte.
Zaharul trebuie adaugat treptat si conteaza mult calitatea lui ( adica niste cristale prea mari pot influenta rezultatul)
Cind bati albusurile poti folosi bain marie ( deinde si de reteta). Conteaza si umiditatea incaperii ( intr-o bucatarie plina de aburi albusurile batute vor absorbi imediat umezeala).
Spuma iese mai teapana daca albusurile sint mai "vechi" adica tinute la temperatura camerei mai mult timp ( ceea ce, stiu, contravine "legilor" din bucatarie dar in unele retete am gasit specificat acest lucru).


To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

matilda33
membru incepator


Membru din:28/08/2008
 Germany
196 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  10:28:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite matilda33 un Mesaj Privat  Reply with Quote
... si culmea, iese uneori chiar si la neexperimentate
am incercat de vreo cateva ori, si mi-a iesit acea spuma care nu se rastoarna, insa intr-adevar ouale trebuiesc la temp camerei.
in rest, tot mixer si castron de plastic am folosit si eu!
bafta!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran marius


Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator proiect ursici
Membru din:24/09/2002
 Romania, oradeaBIHOR
18949 Mesaje
28 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  12:13:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui marius Adauga semn de carte la raspuns Trimite marius un Mesaj Privat  Reply with Quote
Schimba furnizorul de oua. Ai oua de proasta calitate - asta e toata explicatia.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Lali_mete
Fauritoare de destin

Donator Bazar, Caseta cu bijuterii
Membru din:23/02/2009
 Romania, Constanta
4578 Mesaje
59 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  12:19:05 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Lali_mete  Trimite mesaj yahoo luiLali_mete Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lali_mete un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu le bat cu mixerul in castron de plastic,direct la viteza mare [D:],si imi iese spuma tare intotdeauna. Ce am grija? Sa nu scap nici un pic de galbenus in albus si sa fie ouale la temperatura camerei.Daca sunt reci,direct din frigider nu imi iese,se face doar albus batut bine,usor cu bulbuci pe deasupra.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 34+ cu Ioana Teodora

AMR 6 saptamani
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

maraki
si atat


Membru din:20/02/2005
 Germany, Bucuresti-dr.taberei/ Munchen
10401 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  12:56:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimaraki Adauga semn de carte la raspuns Trimite maraki un Mesaj Privat  Reply with Quote
Cu mixerul la viteza mare, in vas de plastic. Secretul este un varf de sare.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nadaflorilor
Fara eticheta e mai bine


Membru din:20/11/2007
 Botswana
1985 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  13:14:45 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinadaflorilor Adauga semn de carte la raspuns Trimite nadaflorilor un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu am avut un cilindur cu piston , din plastic, puneam alusele in el si dupa ce bateam vertical de 4-5 ori cu pitonul ala se facea spuma batoasa ..nu se rasturna, o extrageam din cilindru cu lingura....poate se mai gasesc si acum in comert..eu l-am cumparat cu mult tim in urma de la un raion de uz casnic..nu mai tin minte ce magazin... (bataia aia nu implica niciun fel de efort..e mai usor decat cu telul)

Nina
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
msl1
msl1
membru junior


Membru din:15/11/2008
 USA, usa
886 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  19:08:52 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite msl1 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc pt raspunsuri!
Habar-nam avut ca trebuie sa pun sare in ele! Data viitoare am sa incerc asa.
Intr-adevar le-am batut cum le-am scos din frigider, dar este ok sa le tin pe masa o vreme? ca pe ele scrie sa le tin in frigider tot timpu?
N-as schimba sursa daca ea este de vina ca sint organice din acelea maro ca pe la tara in ro si controlate pe deasupra.
Cilindru din acela nu cred ca este de cumparat aici n-am vazut asa ceva.
Zahar nu am pus in ele cind le-am batut.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Burtocika
muncesc prea mult !


Membru din:30/04/2004
 Romania
2752 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  19:15:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Burtocika  Trimite mesaj yahoo luiBurtocika Adauga semn de carte la raspuns Trimite Burtocika un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu am sa contrazic putin ce au scris fetele inaintea mea, dar ma bazez pe experienta proprie, care a facut ca INTOTDEAUNA sa mi se bata bine albusurile ! Le-am folosit si la bezele, si la blaturi, peste tot, si cu zahar si fara, si au iesit intotdeauna tepene si impecabile.

Cum fac eu:
- castron de plastic
- ouale reci, abia scoase din frigider (bunica m-a invatat ca albusurile se bat reci, galbenusurile la temperatura camerei)
- albusurile foarte bine separate de galbenusuri; e adevarat ca galbenusul "strica" albusul
- batute cu mixerul (nu robotul, nu mi-au iesit cu robotul)
- fara sare, fara apa, fara esente
- incep cu viteza maxima a mixerului si bati cateva minute, pana se incheaga albusurile si capata o consistenta spumoasa
- scazi treptat viteza, pana ajungi la cea mai mica, atunci cand sunt aproape inchegate
- daca ai de adaugat zahar il adaugi la sfarsit, putin cate putin, "in ploaie", nu tot o data, altfel ti se lasa albusurile
- esentele se adauga la sfarsit, pt ca inmoaie spuma
- spuma de albusuri se foloseste imediat, nu se lasa sa stea, pt ca se lasa

*****************************
Irina (2006) si 37+ cu
mai coase cineva goblen ?
cartile copilariei mele
      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

maraki
si atat


Membru din:20/02/2005
 Germany, Bucuresti-dr.taberei/ Munchen
10401 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2011 :  19:51:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimaraki Adauga semn de carte la raspuns Trimite maraki un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu am avut parte mereu de esec atunci cand bateam albusurile, tot asa nu se intarea spuma si ramanea albus nebatut la fundul vasului. Cand am invatat ca trebuie sa pun un varf de sare, nu am mai avut probleme, intotdeauna spuma este tare si " sta in picioare "

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com